Бухоблік: Я сама (с)

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Barsuk, 20 Березень 2012.

  1. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    якщо будете питати, уточніть ще середню ціну на ведення звітності ФОП (з найманими, без найманих)
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    1. Платежів типу за оренду, обовязкових щомісяця.
    2. До речі :)
    Маю знайомого - засновника ТОВ, який декілька місяців без директора. Старого звільнив, а нового не може підібрати - то кандидати йому не подобаються, то він кандидатам :). Діяльність ведеться. Все підписується засновником.
    Ось це
    - на практиці як може вплинути на діяльність цього ТОВ?

    П.с. я не буду братися за нові тов та ще й з пдв, поки маю зміцнити свої позиції :girl_crazy:
     
  3. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    На практиці можуть "псувати життя", та й все, якщо там не завязані великі гроші, то навряд чи будуть застосовувати офіційно санкції. Засновник може управляти підприємством, не будучи директором, безоплатно, ну він ніби потім має на меті отримати дивіденди. Якщо діяльність не ведеться, найманих немає, звіти "нульові", то о.к., а якщо є доходи-витрати і жодного працівника - то колись довбали мозок (типу хтось то все одно працює, але не оформлений , а значить ай-я-яй!) . Ну не пійманий - не злодій, але хто не хотів менінгіту і суперечок з органами, таки оформляв чи себе чи жінку на 0.25 ставки. Але тоді пенсійний нараховувався на фактичну суму, а зараз, якщо це основне місце роботи, то незалежно від суми з/п єсв треба сплатити мінімальний. Якщо це сумісництво - то від факту. Тут кожний вирішує для себе. Прямої заборони немає, а судова практика є різна (наші суди вони такі).
     
    • Корисно Корисно x 1
  4. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Чи можна через телефон податкової знайти свого нового інспектора?
     
  5. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Подаєте звіт з ЄСВ за схемою, в інтернеті пошукайте, там є приклад, ніякі шрафи, заплатив туди чи не туди не показуються, якщо на хлопський розум, то це лиш звіт по нарахованих сумах. Потім за 1-2 тижні дзвоните до свого інспектора, від дивиться на реальні оплати - штрафи ітд
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Oruslava

    Oruslava New Member

    Хто знає як подати заяву на повернення коштів в ЕК ? ФОП заплатила ЄСВ не та той рахунок
     
  7. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Там робиться лист на перекидку коштів з одного рахунку на другий, в листі вказуєте правильний рахунок, додаєте ксерокопію неправильноі платіжки, лист віддаєте або на першому поверсі в податковій, де є такий кабінет по прийому кореспонденціі або в районний відділ по прийому кореспонденціі на -1 поверсі. Лист передають дальше, але ви не надійтесь на скору перекидку, це все триває 1-2 тижні, потім дзвоните своєму інспектору і питаєтесь чи він на компі бачить ваші кошти на правильному рахунку
     
  8. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Я зрозуміла, що питались, як це зробити в ЕК(електронному кабінеті). Тому і не відповіла нічого, бо ще досвіду листування з податковою онлайн не маю. А так процедура правильна. Ну і зарахування коштів теж можна перевірити онлайн в кабінеті - пункт меню "стан розрахунків з бюджетом". Правда, часом відображається за кілька днів після як перекидки казначейством, так і звичайної "правильної" сплати, після того, як банківську виписку система "порозкидає" по платниках.
     
  9. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    а я не маю досвіду через ЕК, але думаю, що листом буде простіше, бо всюди сидять люди-податківці, які все роблять не дуже поспішаючи.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Oruslava

    Oruslava New Member

    Дуже дякую)))
     
  11. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Попитала я там і тут, толком нічого не взнала. Всі знайомі станом на тепер або працюють на основному місці роботи і зайняті настільки, що часу на Фопів не мають, тому і не знають актуальних цін, або працюють в аутсорсінгових бухгалтерських фірмах, то там ціни певно вищі, ніж в бухгалтера "у вільному плаванні". Але і в тих других не добилася нічого, кажуть , краще дзвонити в офіси, і питати. Бо є дуже багато нюансів і від того різниця в цінах може бути значна.
    Тарифи діляться на кілька груп , і крім того в кожному випадку можуть бути поправки, а саме:
    1. Фоп без найманих - загальна система чи спрощена, 2 чи 3 група спрощеної, чи треба книжку вести, слідкувати за сплатою податків, чи лише звіти здавати , кількість операцій в місяць (напр, до 10, від 11 до 50, ще більше і т.д).Чи є ПДВ чи немає...
    2.Фоп з найманими - все те саме, + кількість найманих, чи треба вести кадрову документацію чи тільки нарахування зарплати, хто слідкує за виплатою зарплати. Тут додається щомісячні єсв і квартальне 1ДФ.
    Ще є різниця, чи договір з фірмою передбачає повну відповідальність за наслідки, чи фірма ніде не фігурує, допомагає все зробити, а формально надає "консультаційні" послуги.(Тут подібно до того, якби бухгалтер був у Фопа оформлений, чи по договору, і ніс відповідальність, чи "допомагає" неофіційно.
    Тому можу хіба порадити спочатку запитати в аутсорсінгових конторах, щоб мати "верхній" орієнтир, а потім і через оголошення взнавати і про ціну послуг "приватних " бухгалтерів.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
  12. Insolence

    Insolence Living The Dream

    :girl_dance: фууух здалась я. кабінет дфс так і не запрацював. Купила МЕ.док
     
  13. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Oruslava

    Oruslava New Member

    Добрий день ! Підприємець 2 група, спрощена система, встановив термінал.1.Як правильно вести книгу доходів(куди клеїти чеки і як записувати дохід :одною чи двома стрічками) ? Дохід - це та сума що попала на рахунок чи та що перераховувалася ,без комісії ? 3. Чи потрібно робити звіти з терміналу в податкову ?
     
  15. Rozmari

    Rozmari Well-Known Member

    1. книгу обліку ведете згідно з надходженнями на рахунок в банку через термінал, тобто згідно банківских виписок.
    2. чеки нікуди клеїти не треба, просто збираєте їх по хронології і скріпляєте скіпкою та зберігаєте так;
    3. сума доходу це та, що перераховувалась, тобто + комісія;
    4. звіти з терміналу в податкову не робляться, це не РРО.

    І пам"ятайте, що в такому випадку ви маєте право на оборот до 1 млн, не до 1,5 млн, бо платіжний термінал вважається як робота з готівкою.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Oruslava

    Oruslava New Member

    Дякую , а як в книзі доходу записувати готівку і безготівку ? одною чи двома стрічками ?
    тобто в книгу я записую те що прийшло мені на рахунок через термінал, але в декларацію враховую суму що перераховувалася ? я правильно зрозуміла ?
     
  17. Rozmari

    Rozmari Well-Known Member

    Готівка і безготівка записуються окремими рядками. Підсумок книги і сума в декрації у вас мають сходитися. Ви записуєте суму, що прийшла на рахунок + стягнена комісія, тобто сплачено через термінал 5 000 грн, на рахунок надійшло 4950,00 грн , то записуєте 5000,00 грн. у книгу.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Oruslava

    Oruslava New Member

    Зрозуміло, дуже дякую!
     
  19. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Хто закривав останнім часом ФОПа? Які нюанси, як довго і ретельно перевіряють?
     
  20. khorosha

    khorosha Well-Known Member

    І мене цікавить закриття ФОПа, бачила в інтернеті що то можна зробити онлайн через Приват24, але наскільки це правда....