Робота вдома

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Юкола, 27 Травень 2009.

  1. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Я кажу за конкретно свій досвід. У лютому-березні шукала копірайтерів. Вбила на це 2 місяці. Вже руки опускались. Бо тестові такі присилали - що то був якийсь треш. І це писали люди з кількома роками досвіду роботи з текстами. Оплата пропонувалась одразу стандартна. Новачок - не новачок - у нас нема жодної різниці. Якщо одне тестове виконано добре, без суттєвих зауважень, всі вимоги ТЗ виконані - 50 рос. рублів за 1000 знаків і вперед працювати. Ми пишемо для сайту про косметику, косметологію, догляд за собою, є теми по пластичній косметології. Тому тестове видається лише одне. Точніше, я ще півроку назад теж писала, тепер читаю те, що пишуть інші.
     
  2. Xroba4ok

    Xroba4ok Active Member

    @Sunichka
     
  3. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    Розкажіть, будь ласка, чайнику про копірайтинг

    Теоретично, мені потрібні статті для наповнення сайту і мені потрібна допомога у цьому сторонніх
    Людина, яка візьметься за виконання роботи, я повинна надати тему чи матеріал для статті?
    як з оплатою? скільки платять за виконання? платити по факту написання кожної статті? платять однакову за будь-яку статтю? (одна стаття може бути дуже файна, а інша - що-небудь)
     
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Так, ви надаєте тему , відповідно до того, що вам потрібно. Матеріал - ні. Якщо вам потрібен копірайт. Людина сама пише. Якщо вам достатньо рерайту, ви можете надати або свій матеріал, який нею переробляється до відповідного рівня унікальності, або пропонуєте самостійно знайти і зробити рерайт з кількох джерел.
    Оплата може бути різна. Залежно від того, що вам потрібно, і яке ви технічне завдання складаєте ( чи на розсуд виконавця). Залежно від того, чи це сео -стаття, чи комерційна пропозиція, чи інформаційна чи "посадкова сторінка".... Чи потрібно шукати самостійно ключевики, чи надаєте. І чи вони узагалі потрібні. Чи потрібно прописувати "тайтл-дескрипшн і т.д. ". Чи вимагається перелінковка. Тобто, дуже багато залежить від технічних умов завдання, тематики і т.д. Оплата ведеться за 1000 знаків без урахування пробілів. Дехто ставить одну ціну за всю статтю на певну к-ть знаків ( тоді вирахувати можна так само вартість за 1000 зн.). Одним словом, багато нюансів :).
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Sunichka

    Sunichka Well-Known Member

    Доповню трошки те, що дуже гарно написала Сніжна. Є варіант з наданням теми - копірайтер самостійно збирає матеріал за цією темою і пише на основі зібраного статтю. А є варіант з наданням ТЗ (технічного завдання), в якому детально прописують вимоги до змісту та оформлення статті, перелік ключових слів.

    Стосовно оплати можу сказати за наші інформаційні статті (тематика - догляд за собою, косметика, пластична косметологія). У нас 1000 символів без пробілів оплачується по 50 російських рублів (20-21 грн. по курсу). ТЗ середнього рівня складності. Комерційні коштують дорожче. Гроші копірайтерам переводяться за домовленістю - раз на тиждень. Коли людина тільки починає працювати, перший тиждень оплачується кожна стаття окремо. На підтвердження, що це не лохотрон і замовник платоспроможний.

    І ще. Успіхів Вам у пошуку копірайтерів. Я два місяці активно шукала і мало не ридала з відчаю. Справді грамотних - надзвичайно мало. А ті, що більш-менш "при пам"яті", не погоджуються на таку оплату, яку пропонує замовник. 20 грн. - досить невисока оплата. Навіть за інформаційний текст.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Дівчата, я також довго шукала заробітку в інтернеті. Вибирала, відкидала лохотрони, порівнювала. На разі зупинилася на Тут можна писати статті, відгуки, коментарі. А також є багато легких завдань, як лайки, додавання у групи, голосування, і т. д. Оплата проводиться в доларах. Кого зацікавить, реєструйтеся. Допоможу, якщо потрібно.
     
  8. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Хелп мі :girl_flag_of_truce:Підкажіть, хто "в темі" - яка зараз середня ціна рерайту статті українською (не суперпрофі, але досить якісна робота)?
     
    Останнє редагування: 25 Січень 2019
  9. Khustyanka

    Khustyanka Well-Known Member

    Також працюю вдома, але з російськомовним контентом. Про український було б цікаво послухати.
    Є у мене пара статей українською, на туристичну тематику, в блозі однієї львівської турагенції. Залюбки читаю онлайн-журнали українською, літературу, а от писати важко, без практики.
    Власне, це одна (не головна) з причин реєстрації на Посиденьках - тут спілкування українською.
     
    Останнє редагування: 25 Січень 2019
    • Подобається Подобається x 1
  10. Orman

    Orman Модератор-бомба

    А що це взагалі таке?
     
  11. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    В моєму конкретному випадку - є текст українською в якому важко для сприйняття сформульована думка, присутні повтори і помилки. Скільки можна просити за те, щоб переписати його, зробити більш "легким", читабельним і т.д.
     
  12. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Залежить від вимог замовника (в першу чергу, яка має бути унікальність, є ще інколи вимоги до інших параметрів), від тематики і звичайно, від того, скільки готовий платити замовник)
    Я пишу в середньому по 50 грн/тис.знаків без пробілів, але є на фріланс-сайтах купа завдань, де ціна 15 грн/тис. за таке і народ бере
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Orman

    Orman Модератор-бомба

    О, багато просити. Це найгірше за кимось переписувати.
    Нєбось після Гугл транслейту виправляти.
    Три євро за сторінку стандартну?
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Дякую за конкретні цифри! Вимоги, здається, не завищені, а тема досить цікава для мене.
    Ні, не так жахливо як після автоперекладу :), я так розумію що то "самописний" текст. Ну, коротше, відповідь свою я вже дала (звісно, менше ніж 3 євро :girl_blush2: ), побачу чи з того щось вийде :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Оці вже демпінгісти!

    А ти така не будь! В сенсі не демпінгуй.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Дівчата, хто зараз робить переклади? Де шукаєте замовлення і яка зараз оплата за сторінку? Можна в пп.
     
  17. tegusigalpa

    tegusigalpa Well-Known Member

    Хто знає як фрілансеру легалізувати свої доходи?
     
  18. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    оформити ФОП
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Або як варіант оформляти щоразу договір на виконання робіт (договір ЦПХ), але тоді роботодавець є податковим агентом, відповідно винагорода буде меншою за рахунок відрахувань 18% пдфо , 1.5% військовий збір, та й ЄСВ на всю суму роботодавцю платити не захочеться. Тому ФОП на спрощеній системі звісно може бути вигіднішим варіантом. Невигідно лише тоді, коли доходи періодичні, а не постійні. Тут треба прораховувати плюс і мінус. Навіть будучи ФОПом на спрощеній системі, треба спочатку визначитись, яка група 2 чи 3 підходить. Бо ЄСВ з мінзарплати треба платити однаково, а податок - 2 група платить щомісячно, незалежно від доходу, а 3-я 5% від надходжень (якщо не платник ПДВ, бо тоді 3% )
    Крім того, якщо будуть офіційні платежі від фірм чи ФОПів, які працюють на загальній системі оподаткування, 2 група не підходить.
    Тому перед реєстрацією Фопа треба зважити на всі нюанси, якщо потрібно, проконсультуватися, щоб зробити все найоптимальніше.
    Ще є варіант "особи, які проводять незалежну професійну діяльність", переважно такими ж нотаріуси, адвокати, та може бути будь-хто, можна загуглити і почитати. Підходить для непостійних періодичних доходів, але оподатковується "по повній програмі" самостійно, а не податковим агентом, і подається річна декларація "Про майновий стан і доходи..."
    Як на мене, ФОП назрозуміліше і найменш менінгітно, проте коли доходи постійні, а не раз -два на рік.
     
    Останнє редагування: 10 Лютий 2019
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  20. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    Знаю, що є на форумі багато досвідчених фрілансерів,
    - дуже хотіла б почути ваші відгуки щодо фріланс.ком .