Хатні клопоти

Ремонт (2)

Posted by Pesyk on 2 Жовтень 2014 відповідей - 2.214
  1. Pesyk

    Pesyk Member

    Ремонт квартири. Матеріали, технології і решта некомерційних питань.
    Застереження:
    Бажаючих поговорити про магазини, конкретних виконавців ремонту, чи інші комерційні стуктури - просю в гілку Реклама :banned:

    Тема для пошуку виконавців ремонтних робіт


    Продовження теми. Початок - тут
    *******************************************************************************************************
    Як варіант гарна порада, але читаю допис нижче, і не знаю чи варто використовувати ту фугу ( Дякую
    Дуже дякую за Вас допис. А де купити ту епоксидну білу фугу , в епіку є?
    Поки не пізно буду віддавати ту білу Сопро. Але дивно, мені і дизайнер її радила, і знайомий, який продає плитку, брати її
     
    Останнє редагування модератором: 9 Грудень 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
    • Креативно Креативно x 1
  2. Miamama

    Miamama Well-Known Member

    Я приблизно так собі порахувала на сайті однієї фірми. Тому трохи прозріла від ціни тих, в кого планувала замовляти..
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Радилися ми з мужем радилися, слухали майстрів й знову рахували...Хочу таки інфрачервоний, бо котел на кухні, а ванна-туалет в протилежному кінці квартири, довго й дорого тягнути додаткові труби туди-сюди, плюс, мабуть, будуть ж втрати тепла?....Теплорегулятори що до електрики, що до водяного +/- в одну ціну. Треба терміново якось визначитися, бо час підтискає.
    А не підкажете - плитка потім не "гуляє" під інфрачервоним?...
     
  4. marianast

    marianast Well-Known Member

    Не хитається маєте на увазі? Ні,нічого такого.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    В нас той ремонт вже так затягнувся і ті вічні сварки з чоловіком, що мені вже реально все одно. Нервує, при тому, що ми ще не заселились, але я вже хочу, щоб то швидше закінчилось.
    Як робили ванну, майстер попередив, що кусок труби не влазить під підлогу, він додовбав до сусідів вже, ну думаю, поставим унітаз, щоб той кусочок закрити, а тут виявляється, що ту трубу обклали плиткою і вийшов короб 20см глибиною і 40см довжиною. Всьо, ідеально припасований унітаз до стіни пішов спати. А я мільйон разів просила чоловіка про інсталяцію, щоб ніяких труб не було і щоб унітаз не стояв посеред ванної. Але ж то я інтернетів начиталась, майстри ліпше знають, ну і мій чоловік, недовчений дизайнер. То так, крик душі
     
    • Співчуваю Співчуваю x 3
  6. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Мені свого хочеться забити майже щодня. Тому що сперечається-нервує мене. Потім сяде-подумає й каже, що таки я добре придумала. Але ота перша його реакція - лиш би мені заперечити й сказати не так.
    Вчора поки говорили з майстрами - я вважаю, що хто платить, той й музику замовляє, й має бути зручно, красиво мені, а не майстру, бо йому так легше. Так муж замість того, щоб підтримувати мене - як собачка, махав голову й погоджувався на якісь не зовсім хороші ідеї від сантехніка. Дома я йому то все ще раз на пальцях пояснила - то вже ніби в моєму таборі :girl_haha:.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    @svoybox не маєте можливості перетягнути майстра на свій бік? Мені дуже помагає. Мене чоловік теж не хоче слухати, а я скандалити не люблю, бо спокій в сім'ї важливіше за унітаз. Чесно, постійно йду на поступки і підлаштовуюся під "геніальні" ідеї чоловіка. Але в мене гарно виходить (хвалюся). З останнього згадала: чоловік вперся, що вчепить світло у ванній над дверима - таку "плюшку", які чіпляли у багатьох радянських квартирах. От вперся, що то є добре і він дріт метр до стелі не буде тягнути і крапка. Я позлилася і придумала цікаве світло в тому місці з трековим світильником. Але прийшов майстер, сказав два слова, що це немудро ні з практичної, ні з естетичної точки зору і чоловік відразу погодився доточити той нещасний кусок дроту. Але в мене майстер на моєму боці і чоловік вже бачив його роботи, то в принципі знає, що зробить добре.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. svoybox

    svoybox Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Плиточник був новий, якого чоловік взяв переставляти плитку за попереднім, я з ним не бачилась, та і не думала, що він собі вирішить там щось самодєльнічати. Розводку електрики і води ми ще влітку робили, там все ніби норм, принаймні поки що нічого не вилізло. Майстер по стінах був адекватним, якось без моєї участі відмовив чоловіка від штучного каменю на стіні.
    Плінтуси один раз чоловік повертав, а потім я втомилась переконувати і показувати картинки інтер'єрів, то хай собі купляє ті пластикові в колір підлоги.
    Єдине, куди чоловік взагалі не пхався - це кухня, навіть не знаю чому, ми фасади і стільницю за 5хв вибрали. Всю кухню я розставила ще влітку, він погодився і всі виводи зробив як я просила, майстер хіба трохи підкоригував для безпеки
     
  10. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    До речі, фейл з криво поставленою плиткою теж за чоловіком, він сказав, "скільки там тої плитки" і ставив її майстер по стінах - знайомий чоловіка. От потім прийшлось все знімати і переставляти, а новий плиточник за ту роботу взяв дорожче ринкової ціни
     
  11. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    в нас дискусій щодо дизайнерських нюансів майже не було. Ну бо в нас і немає нічого такого, звичайний ремонт. Двері, плитку, підлогу вибрала я. До технічних моментів(проводка, труби і т.д.) я не пхалася. Зрештою я й особливо до ремонту не була дотична. Робота плюс малий, не до того було. Я хіба періодично приходила оцінити роботу.Ну але що мене виносило, то манера взаємодії мого чоловіка з майстром. Сто раз йому казала "ти платиш гроші, ти замовляєш музику". В мене складалось таке враження, що чоловік боїться "спугнути" майстра, зайвий раз йому щось сказати. При тому мій чоловік дядько такий, що за словом в кишеню не полізе, хоч і мовчазний. Але, де треба - скаже. А тут...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    оо, дуже влучно сказано! Бо то МАЙСТЕР :girl_crazy:, щоб часом не образився.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  13. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Та і в нас мали бути просто білі стіни, але коли пофарбували чоловік вирішив, що вони будуть вимазуватись і треба їх чимось закатати, типу штучним каменем, корковими шпалерами, я запропонувала прибити клейонку під планочки від стелі до підлоги, щоб нічого не бруднилось)))) Зійшлись на шпалерах під лаком в прохідній зоні, це майстри запропонували як компроміс.
    А за труби-дроти я мусила говорити, в нас новобудова без нічого.

    Мене тут багато сьогодні, бо то в мене болюча тема, а поговорити дуже нема з ким.

    Ще розкажу трохи смішного із серії "самсобімайстер". На кожному етапі ремонту чоловік казав, що сам буде робити, бо майстри зажерлися за роботу деруть страшні гроші і його батьки дуже підтакували. А в них вдома, якраз чоловік з шваграми робили ремонт і вони вже 10 років живуть на кухні з незакріпленим умивальником, він перекошений і там весь час збирається вода, стільниця живе своїм життям, також незакріплена, ну і плитку вони зразу не зафугували, то так ті шпари досі є. У ванній труби вивели так, що унітаз посередині, вікно дерев'яне, але нефарбоване, закривається на гачок, хоча закривається то ще голосно сказано. А вода з умивальника тече десь поза каналізаційною трубою прямо в підвал, тобто ним не користуються, зате не платили майстрам)))
    А, і ще в них тільки точкове освітлення, по 4 маленьких галогенки, з яких по одній робочій зазвичай, темно як в підвалі
     
  14. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    От й мій так каже :girl_devil:, що меблі він сам зробить, бо то "нема що робити", а я мовчу вже за те, що він мамі готові як збирав, то умудрився пошкодити їх. Я ціную його творчі пориви, але ми не настільки багаті, щоб переводити матеріал. Зараз він рветься сам з татом класти електрику, бо він знає як то. Знову ж таки не хочу йому нагадувати за замотаний ізолєнтою кабель під дит. ліжечком й зіпсутий масив дошки в мами, коли він придумав, що сам буде робити сходи на 2 поверх :girl_devil:.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Гг, в нас теж була тема "купи світильник на стадії "завтра вже заливаю стяжку"":girl_haha: а оскільки ми вже купу років бавимося тим конструктором, то такого багато. Наприклад, 6 років тому купили плитку. Тепер я би при свідомості на неї нізащо не погодилася, але тоді мені було геть чисто байдуже. На днях сіла я за ті ескізи, що девушка-дезіґнер намалювала в салоні плитки і стало мені зле. Сяк-так позбулася фризіків з метеликами, вмурованого дзеркала сумнівних пропорцій, дуже функціональної сходинки для шампуню під рушникосушкою і світильника над ванною замість над раковиною:girl_crazy: короч, то все треба робити по ходу виконання робіт. І бажано пожити трошки без світильників і штор, якщо нема певності, що то має бути.
     
    • Смішно Смішно x 1
  16. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Ще трошки смішного
    Чоловік понаставляв нам якусь систему, ледь не розумний дім(не він звісно, але щось там намудрував)...Якась батарея до котла, якийсь екран зі всіма показниками чогось там, якийсь настінний пульт з вимикачами на кожен блок розеток-вимикачів, поховав всі кабелі в шафку в коридорі. Я вже йому сказала, що як з ним щось станеться(тьфу-тьфу), то ми тут всі наф....г або замерзнемо, або спаримося.
     
    • Смішно Смішно x 3
  17. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    @Dominika , "тосярозберетесь".... тобто, як вам буде тре, а чоловіка не буде, навіть в зоні вайбер-досяжності, то все дуже гарно зрозумієте. А як постоїте над майстром, то потім щей чоловіку ЦУ будете давати.
    Плавалі-знаєм...
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Raven

    Raven Мама малятка

    То крута штука)) ми не вмуровували. Все розкидані по стінах і на пультах дистанційних. Я своїм ремонтом задоволена, але робився він з вечірнім йтм... І зрання була вже ляля, а не ремонт. Одну штуку не проконтролювала, то сама підштукатурила)
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    ото поначитувалася вас, згадала як братова моя казала - або ремонт доробим або розведемся )))
    в нас якось взагалі все інакше. Чоловік мій не любить вникати у всі ті штуки будівельно-ремонтні. Шось майструвати сам чи хляпатурити не вміє, не хоче і не цікавиться. І я трохи переживала як то буде в нас з тим ремонтом. Чоловік взагалі весь час казав брати дизайнера, най всьо намалює і зробить, а ми прийдем на готове. Ага! Я так не хочу. Сказала, що сама собі хочу все вибирати і вирішувати де воно має стояти.
    Тому тепер не шкодую, що організували ми собі допомогу проектної канторки. Тобто там не дизайн класичний 3д, а все схематично. Спершу ми з ними розмалювали кубиками що і де має стояти. Вони вже самі під то розмалювали як має йти проводка, всі вимикачі, так само каналізація, де і що ставити для опалення. Так само по кухні визначили критичні точки для техніки і вже під то намалювали решту шафок.
    ну але загалом весь той проект ми мало не рік малювали. Ну багато тягнули таки ми, зокрема якраз чоловік, який ніколи не мав часу глянути шо там скинули і ми часом місяць не могли зібратися на чергову зустріч. Але загалом ми мали якраз той час, поки добудовувався будинок, поки зробили документи. То як тільки отримали нормальний доступ до квартири, то вже можна було починати ремонт, а не тільки починати робити заміри і думати що нам і куди ставити.
    Ну і сам ремонт в результаті віддали в руки тої ж кантори. Дуже воно зручно , хоч певно дорожче, та не знаю на скільки, бо майстри на ринку зрештою теж різні бувають з різними розцінками, не завжди ж вибираєш найдешевшого. А тут вони мають багато знижок по всіх маркетах, матеріали купують дешевше, самі і привозять. Скидають лиш розрахунки того всього, що і коли треба їм оплатити. Нема того моменту "пильнуваи майстрів", які в добру погоду ще мають поїхати в село чи на дачу, а ти собі думаєш, що він там працює.
    Ну і незнаю як би ми тягли той ремонт якби отак на кожен вид робіт треба було майстра шукати. Бо коли в нас почали заливати стяжку, я саме була в пб. В чоловіка регулярно шось стається з батьками і він як єдина дитина вічно має все лишити і займатися ними (типу повозити по лікарях, в лікарню покласти), то в нас би взагалі ще через це була купа простоїв. Ну і чоловіка завжди вдома мало навіть через роботу, а якби ще треба було кожен день їхати дивитися за майстрами, то був повний капець, ну або той емонт би невідомо скільки років тягнувся.
    З тої переписки, що є в нас загальносусідська, то бачу, що багато дуже народу замовляло ремонт під ключ і ніхто нічим не парився.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    а що за конторка? вона і майстрів має?
     
  21. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Називається Гаращак інжиніринг груп . Створили батько і син , архітектори.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1