Звичний день: проза і врочистість нашого сьогодення (10)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Shamna, 27 Січень 2016.

  1. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    А я доповню свій запис.
    Сьогодні зустрілась з друзями. Велика компанія. Багато розповідей: переживань, чудес та пригод :)
    І хоч у моїх батьків сьогодні зі здоров'ям були проблеми - цей вечір, в душевній компанії, з чаєм та смакотами - мене підбадьорив та дав натхнення, якого я вже зачекалась ;)
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  2. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Ура, в нашій школі закінчився карантин !
    Дитя теж цьому тішилось -ось вони підводні камені одинаків...:girl_haha:.
    Вчора відсвяткували закінчення карантину специфічно - цілий день були в багатолюдних місцях. Ну а що ? Ми - екстримали !
    Ввечері ледь ноги притягнули до хати.
    Дитя вже давніше відкрило сезон велосипедних поїздок.
    Намовляє мене вранці не вести його до школи,бо він - сам.Бачу,що тре погоджуватись,бо нині я ще не встигла дійти до школи, а мій першачок вже собі чимчикував додому.:girl_blum:
    Всі книжки-зошити зібрав,і авторитетно заявив - домашнє в вайбер мама Марка кинула. Чудове дитя. Лиш як я тепер знатиму його поведінку? Бо правди він мені не скаже. В нього на все є одна відповідь - все добре, мама.
    Так і живемо.
    Санчата на гору вже винесли. Сніжколіп - ще ні. Ялинка теж - милує наше око. А гірлянди включаю регулярно, як синочок повертається ввечері з секції. На знак того,що я його бачу на початку нашої вулиці. Бо ,вже десь місяць,ходить і повертається сам. Ми можемо собі це дозволити. Це - село, тобто ,як каже наш кум, спальний район Львова.:laugh1:
    Зранку вже так гарно співають птахи.... Владко стверджує,що це тому,що вони їх з татом всю зиму годували щедро.
    От і вам бажаю -щедрості.І роздавати і отримувати , ну і + :kisss:.
     
    • Подобається Подобається x 11
    • мімімі мімімі x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  3. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    І в нас вже велосипедний сезон відкрито. Якось аж веселіше стало )))
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Вчора пару раз "хапалась за серце": молодший навчився лізти по драбині (в нас драбина тимчасово на другий поверх). Ні роботу зробити, ні їсти зварити... Ще й до обіду концерти влаштовували молодший та середній: крики, стогін.... Але зараз думаю, що то буденні мамські прози. Старшого виписали і видали список ліків та рекомендацій на цілий рік.
    Врочистість: з цієї всієї круговерті чоловік нас евакуював - і ось близько 6 ранку ми прибули сьогодні до Львову.
    Дорога місцями була така, що рухались 50км/год, поставили рекорд равликовості :) - Київ-Львів за 8 годин. Зазвичай 6 годин, але то бусом, який потужніший за легкову...
    Всьо, новий етап. Дай Бог, зробимо внутрішні ремонти, - і додому :).
    П.с. це така благодать - двері в кімнатах :girl_crazy:.
    Так, пішла я налагоджувати побут :ed4d70def841dc74b57:d25::connie_pull-pigtail
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Оптимістично Оптимістично x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Вчора мали чудовий день: церква, зустрічі, піцца-тортики, поїздки, коляску прогулянкову дуже недорого купили (уііі, скоро здійсниться моя мрія і я віднесу стару до смітника:) ).
    Проза: що ж так ям багато у Львові стало? Чи то було так... І ще на парковці Південного нашого бампера зачепив сусідній автомобіль, зчесало фарбу трохи.. Неприємно.
    Зараз налаштовуюсь на робочий лад, ще тре піццу зробити (середній сказав, що моя піцца смачніша ніж в кафе :girl_dance:)...
    Продуктивного всім дня
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
  6. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    Ой, який важкий в плані емоцій був тиждень....
    Як каже мій хороший родич: " Владко- ще маленький, а емоції такі Веееликі, тому вони в дитинці не поміщаються"
    І ніби нічого особливого, якщо розбирати кожен випадок окремо, але я реально -" устал"... В нього йде якась внутрішня боротьба і то все , моментами, виливається через вінця..
    В неділю, прийшовши з церкви, я просто не говорила з ним годину....Стримувалась...Інакше підвищених тонів і "нелагідних" слів було би багато...
    І ніби ж нічого катастрофічного не робив...,але вираз обличчя , міміка і моментами жести - викликали в мене бажання вивести-і -вилупити.
    В суботу були плачі і звинувачення, бо МК біля Нового Цуму закрили на ремонт...а я йому обіцяла "картошку фрі"..... Пояснення і заспокоєння і взивання до його здорового глузду не діяли....ібо це я винувата." Бо інші водять дітей кожен день в МК, а ти мене 2-3 рази на рік"..
    Товкло ним,аж поки не провалився в калюжу вище кісточок.... притих. Потім товкло в Ашані, тоді ще трошки потовкло на концерті "От Вінта"...тоді ще дома...тоді в церкві(в нд)....І тоді наш тато вирішив,що то тре вигуляти більш потужно. І повів нас на зимове озеро. Навіть не думала,що озеро ще аж таке замерзле. Там є і лунки, і зимові рибалки, і лижники, і ми ..:girl_crazy:.Дійшли озером аж до "Вілли Австрії". Малий нагонився велосипедом, нападався і насовгався...Вернулись через ліс. Вночі.Ну бо вже добряче стемніло. Я ще жартувала до чоловіка,що то він емоціїям дорогу заплутує.
    потім та "емоція" ще чуть кіпішнула ввечері перед сном....і зовсім злегка нині зранку.
    Побачу - який буде цей тиждень. Некомфортне нам дитя видали , але дуже класне.:girl_claping:Як то казали колись соціалісти- "от каждого по способностям. каждому по потрєбностях "
    Хай ваші можливості задовільняють ваші бажання (з понеділку це актуально ) + :kisss: .

    П.С. допишу в відгуки питають "що він тобі зробив?"..Та ніц особливого...
    "Владко, твій час на бавлення скінчився.Ходи писати"..."ООоооо писати!! і вираз обличчя, як "вселенське зло"... і так на - вмивайся одягай піжамку, прочитай мені цю сторінку, хрестись нормально, без прискорення, не корч смішні рожици в церкві, ти забув прибрати своє взуття, лице тре вмити все, а не тільки очі...іт.д. Ніби й нічого такого , але оте" оооо" і вираз обличчя мене втомили за тиждень.
     
    Останнє редагування: 25 Лютий 2019
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Смішно Смішно x 2
  7. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Проза: йде шостий день високої темп в малого, в мене вже сил нема, хник( скажіть мені хтось, що це вже скоро закінчиться...
    від суботи не була на вулиці...
    Врочистість: весна прийшла!
     
    • Співчуваю Співчуваю x 4
  8. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Це скоро закінчиться і все буде добре, зараз такий грип чи то орз, температура висока і довго, а потім кашель. Пильнуйтеся
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    я так часом приходжу сюди понити, що несправедливо буде не сказати пару слів і про хороше. Ми нарешті вибралися на відпочинок!!!:girl_dance: Чоловіква мама нарешті повернулася з лікарні, запевнила, що принаймні найважливіше по хаті собі зробить. Та ми і не так далеко виїхали, вертатися недовго в разі чого. Полюбилася нам Шепільська, хоч неідеальна, але якась спокійна і затишна. Чоловік давно мріяв поїхати нам кудись, де він буде працювати, а ми гуляти. Ну що ж - від п'ятниці я вже відпочиваю від готування і прибирань, завтра останній день. Але нині ввечері я була якась така вбита, що вже геть сама не розумію в чому справа. По суті господарських питань нема, але діти всерівно весь час на мені, а тато працює. І толку, що тут є басейн - сама я в ньому досі так і не плавала :girl_sad: Хіба малій розваги трохи інші: провідуємо ведмедика, оленів, цесарок і курей, годуємо качок. Я взагалі люблю воду, тому гуляти біля ставу мені добре, і вид з вікна на воду просто чудовий.
    О, а ще великий позитив минулого тижня - плитка купується і тижні за два приїде. Вибирали ми її вже пару місяців - і тоді як неспішно було і коли вже час класти її настав. Але процес той вийшов цілком прозовий - мусила сісти пару ночей опівночі як лягли діти і посидіти-повибирати. Знайшло нарешті те, що вгодило нам обом. Але далі ще купу всього треба буде купувати і знову ті їждження і вибирання...
    А ще дитині старшій на весну взагалі нема що взути, нога виросли чи не на два розміри.
    Ну і мої мрії - розпочати якісь прибирання кутів до Великодня.
    Нині ще трохи думаю про те мамівство загалом, що я буду згадувати колись про цей час? Навіть тут на цьому відпочинку нема коли шось почитати, сісти самій десь годинку в тиші. Якою я буду згадувати сама себе? В мене часом відчуття, що мене не існує в тих всіх плачах, хниканнях, полюляти, почитати, погуляти. Чи то багато є жінок, які так добре знають чим поповнювати свій ресурс і мають, що дати дітям,чи то всі переважно "якось" тай живуть??
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Made in USSR

    Made in USSR Well-Known Member

     
    • мімімі мімімі x 1
  11. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    та що вже робити )))..Це як підводний човен - свалу нема. :facepalm:
    І таки так. Це він - отой
    Чотири дні , як носить на голові "пальмочку"...хоча це швидше "цибулька", як каже тато наш...
    А я що? Я - ніц. Затягую зранку йому ту "пальмо-цибульку"..
    То тато наш ,чуть не зомлів, як повидів оте творєнії, ще й з червоною гумкою(бо іншої в хаті не було)...
    А ми якраз збирались до чоловікової бабусі на ДН. В село...з купою його родини...:suicide:
    Чоловік його і вмовляв, і пояснював, і підсміхувався....
    Ніхт.
    Не зняв. Погодився,що ми йому ві Львові купимо чорну гумку.
    Я й не очікувала,що він погодиться. Тому флегматично "созєрцала" словниковий запас чоловіка. І нарешті, як вже він не мав слів, то вхопився,як за соломинку - "а мама тобі дозволила??".:dntknw:
    І обоє ,як по команді зиркнули на мене.
    - Владко, тато переживає,що з тебе будуть підсміхуватись , а ти будеш нервуватись і сваритись. А підсміхуватись будуть таки,швидше за все. Але якщо ти все ж таки хочеш так поїхати до бабусі , то маєш відстояти без псіхів і криків там свою думку.
    Чоловік сказав :
    - ага. Тому - подумай.
    Дитя сказало:
    - я не буду битись і псіхувати.
    На тім і порішили.:good:
    Все пройшло добре. Малий зробив "ход каньом" . Зняв шапку і з порога всім пояснив - ЩО то і для чого. :clapping:
    Ніхто не хіхікав.
    Стратегічно-правильних вам рішень і :kisss:.
     
    • Подобається Подобається x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • Смішно Смішно x 2
    • мімімі мімімі x 2
  12. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    @nibysh, мій вже 4 місяць запускає волосся. А воно в нього кучеряве й жорстке. Кожного ранку вкладає його в стилі "юного орла" Поплавського. То таак смішно, особливо дивлячись на його серйозне обличчя перед дзеркалом. Я, ясне діло, відкрито не сміюся, ну бо то таке...А муж відверто насміхається й щодня дзьобає малого, щоб той підстригся.
    А, вчора мала врочистість - пройшла половина терміну, як я нарешті зібралася із силами, щоб стати на облік.
     
    • Подобається Подобається x 8
    • мімімі мімімі x 2
  13. shparynka

    shparynka Well-Known Member

     
    • Смішно Смішно x 12
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Вчора на вулиці бачила хлопчика років 13-14. Мав на голові заколку до волосся: червоний бантик у білий горошок. :connie_pull-pigtail:girl_flirt:
    От думаю, нашому поколінню би таких розуміючих демократичних родичів, як ми. Бо мені раз баба влаштувала скандал, коли я в 5 класі прийшла зі школи просто з розпущеним волоссям.:girl_sad:
     
    • Смішно Смішно x 1
  15. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Давно я в цій темі не писала. Але сьогодні чудовий привід. Бо, як на мене, сьогоднішнє свято саме про це.
    Про права жінок, право бути людиною, право бути щасливою і право бути різною. Для мене 8 березня - зовсім не про Клару Цеткін і не дуже про суфражисток. Швидше про жіночу солідарність. А де ще знайти таку концентрацію жіночої солідарності, як не тут, на ДП?:connie_pull-pigtail
    Наскільки часто саме форумна спільнота дарує нам підтримку у складну хвилину, розділяє з нами радість, дає нам підбадьорливі штурханці, допомагає наважитися: на власну справу, на одруження, на вихід з патологічних стосунків, на ще одну дитину... Саме тут можна побачити, що жіноче щастя буває таким різним, і це нормально - хотіти будувати кар"єру чи бути берегинею дому, пекти домашній хліб чи замовляти готові страви, носити кросівки чи підбори... І завжди знати, що ти не одна.

    image.jpg
    Для мене 8 березня саме про це - про можливість обирати свій шлях, про усвідомлення підтримки і просто про чудових і таких різних жінок поряд з нами. Тому радіймо, святкуймо, дякуймо, підтримуймо та балуймо дорогих нашому серцю дорослих жінок та маленьких дівчаток :give_rose:( і обов"язково тих дівчаток, які живуть в кожній дорослій жінці :) ) ! Бо ми того варті :girl_smile:
    Ну і ще - весна ж прийшла! :girl_claping:А це значить, що все інше теж прийде в наше життя точно у свій призначений час :girl_yes:
     
    Останнє редагування: 8 Березень 2019
    • Зе бест! Зе бест! x 13
    • Подобається Подобається x 12
    • мімімі мімімі x 12
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    І я про те ж, підтримую! Я не розумію тих, хто проти цього дня. Для мне, воно абсолютно не пов'язане з політикою чи якимись хитромудрими стереотипами. Це свято весни, відродження, пробудження, народження, ніжності. А це все про кого? Звісно про жіноцтво, тому це свято всіх жінок, дівчат. І ще, хто поважає і цінує жінок, той звісно проявляє увагу не тільки сьогодні, а от хто - ні, то для таких і 8 березня, ніщо.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. marianast

    marianast Well-Known Member

    Я буду Баба Яга.
    Міжнародний жіночий день — Вікіпедія
    Із пєсні слов нє викінєш.
    Свято гарне. @Akina написала гарно від душі. Але так як вона мало хто припідносить цей день. В основному - принизливе свято для обділених. І це одноразове виконання жіночих обов`язків чоловіками. І саме поняття « жіночі обов`язки». І ті нещасні тюльпани. І той факт ніби нам сьогодні хтось робить послугу дозволяючи жінці розслабитись. Бє.
    Я сьогодні мала купу справ і накаталася добряче, скільки я бачила п’яних мужиків з обсмоктаним тюльпаном! І жодної п’яної жінки. Знаєте, то для українських реалій індикатор- свято не жіноче . До антисексизму нам як до неба рачки.
    Врочистість: в нас в сім’ї традиційно звичайний вихідний, як пересічна субота. Так змалку велося в моїй родині, так само і в чоловіковій. Зараз я це по справжньому ціную.
    Проза : пів дня не було світла. Викатала пів бака бензини на всякі дрібниці, які навалилися на один день.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  18. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    +1. Квіти- клумбам, жінкам- права!
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    В нас нині день просто капець який!!
    З плюсів - купили малій демісезонні черевички, і навіть якісь кеди. Тепер дитина крім зимових чоботів має ще аж дві пари взуття, в яке влазить нога.
    Потім пішли в поліклініку послухати малого- має дитина бронхіт на жаль (( Але поки зайшли з малим - я пішла перша міряти тиск , бо так голова боліла аж до тошноти. Я тиск взагалі рідко міряю, але знаю що мій рідний - 90/50. А тут наміряли 120/83.
    Пила цитрамон і ношпу, а ефекту нуль (( шей як прийшли додому запах фарби в загальному коридорі став останньою краплею , яка роздражнила мою тошноту і ... погнала відразу в туалет.
    Дали мені трохи полежати, потім я з малим пішла в кухню, щоб чоловік приспав малу, за якийсь час заходжу : він спить , мала бавиться на його годиннику!
    Ех!! Їсти зварено нема ніц, я в тумані, малюк весь час ниє, кашляє так, що аж зригує постійно - я вже і переодягатися перестала за кожним разом.. чоловік вже теж починає нити, виявляється товктися між двома дітьми весь день то непросто.
    Ше дві-три години і надіюся підемо всі спати нарешті.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Співчуваю Співчуваю x 10
    • Подобається Подобається x 1
  20. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Прийшла я сказати, що намагатимусь на ДП трохи менше ходити на час посту. Виділяю собі разово на день 15 хв на флай-леді і ще щось трішечки. Вихідні - трішки більше). Якщо що, стукайте в пп). Буду за вами всіма скучати, але дуже сподіваюсь цей зекономлений час витратити на щось корисне і потрібне.
     
    • Подобається x 6
    • мімімі x 4
    • Зе бест! x 3
    • Погоджуюся x 1
    • Корисно x 1