Епідуральна анестезія. Воно нам треба?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Flina, 2 Серпень 2011.

  1. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Сама не в курсі))) в карті було написано, що природні. Я в іншій темі описувала. Так мені щось вколодли, що не знаю не уточнила. Але лише тому що родовий процес почався, а я відкючалась. В іншій темі про це писала і хотіла з’ясувати, що це могло б бути. Але мене трохи тапками закидали.
    Мене постійно ходили перевіряли чергові лікарі, тому думаю, що якби не можна було б колоти ЕА, то б про це повідомили.
    П.С. чого так думаю, бо абсолютно ні за, що я не платила і нікому на мені не залежало, аби заробити гроші.
    Надіслано від мого SM-G935F, використовуючи Tapatalk
     
    Останнє редагування: 3 Вересень 2016
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    у виписці для ЖК і не вказуються такі нюанси. Там зазначається лише те, що впливає на подовження лікарняного на 14 днів. Загалом- просто ПП чи КР. І якщо є особливості, на які лікар ЖК має звернути увагу. Всі медикаментозні призначення та процедури під час пологів записуються в медичній карті ( історії),яка є внутрішнім документом пологового і на руки вам не видається.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. bobryha

    bobryha Well-Known Member

    Коли я мала 1ший кесарський(6 р.тому),мені робили загальний наркоз.(це було на Батальній). Як і всім ,кого тоді кесарили . 2 роки по тому моя мама мала гінекологічну операцію на тій ж таки Батальній,то всім поголовно робили під епідуральною.я чесно кажучи була впевнена що епідральну тепер роблять без проблем. А тепер моніторю- рідко кому її роблять,я б сказала майже не практикують... а чому так?
     
    Останнє редагування: 9 Вересень 2016
  4. Nyashka

    Nyashka Well-Known Member

    Ага, мені казала "викличемо як треба буде", а як дійшло до діла, то я так і не допросилася, хоча часу було достатньо.
     
  5. ali

    ali New Member

    Привіт! А де Ви народжували і у кого?) Також цікавить вартість Епідуралки) ДЯкую!
     
  6. jylanda

    jylanda занууууда

    Після мого "веселого" візиту до анестезиста дуже я переживала, що таки мені втулять епідуралку. Але таки з клінікою не помилилася, акушерка один раз сказала, от зараз вам буде легше, вколять еа, я сказала, що не потребую, чоловік підтвердив ;) І все, лишили мене в спокої. Лиш після родів, як хтось з медперсоналу заходив в палату, то казали, аааа, то ви без епідуралки?:)))
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. yurko

    yurko New Member

    Дівчата, привіт! Хто народжував шляхом КР з Епідуральним знечуленням? Розкажіть про свої відчуття і враження.
    Може ще хтось знає розцінки в Сімкіна на рахунок таких пологів?
     
  8. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Бачу, ніхто про наркози не пише. Це добре, звісно :)
    Та я за порадою знаючих.
    Говорила з декількома лікарями акушерами. Усі в моєму випадку лише за КР. Нехай, мушу бути готова до всього.
    Так от питання про анестезію я до кінця не вивчила. Є загальний наркоз, є регіональний: спинальний та епідуральний, так? При першому ЕКР в мене був загальний (хоч то не був ЕКР першого типу чи якось так, коли вже-вже ріжуть, був час на сльози (мої), на чекання чоловіка і на багато чого іншого). Тепер я того загального не хочу, якщо все планово буде. Відповідно питання між спинальним і епідуралкою. Що краще, легше переноситься, легший відходняк, менший негативний вплив на організм, чи є протипокази?
     
  9. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    У мене ситуація була така ж, як у вас - перший ЕКР, загальний наркоз. Другий - плановий КР, епідуральна анестезія. На собі відчула колосальну різницю, другий відходняк в рази легше. Тепер по спинальному і епідуральному. Розповім те, що почула від анестезіолога і від жінок, які користувалися такими видами анестезії. Обидва вводяться у спину, але в різні області. Спинальний використовують, коли треба вже-вже, епідуральний має час на розкачку близько 20 хвилин. Від спинального побічкою часто стають головні болі, біль у спині, від епідуралки потім спина теж може аукатися.
    Тепер розкажу конкретно про себе і про епідуральну анестезію. Робили укол в епідуральну область, все терпимо. Потрохи перестаєш відчувати все, що нижче грудей, наче тіло затерпає. При операції болю не чула, лиш відчувала в певний момент тиск на живіт. Вводять ще щось розслабляюче, щоб жінка не боялася, то відчуття такі були наче пливу, але при цьому все бачу і розумію. Дитинку показали одразу, як витягли, забрали і понесли татові на груди. Після переводу у палату ноги почали відтерпати досить швидко, голова була ясна, а вже за 2,5 години я годувала дитину. Найбільше боялася отого відходняку у ногах, але все пройшло плавно і по часу не довго. Тьху-тьху, після анестезії не відчувала ніяких побічок зі сторони спини чи голови. Був адський біль від рани (бо мені не могли обезболююче підібрати) і кілька днів серйозне подразнення від сечового катетера, однак це не має відношення до анестезії. Ще плюс епідуральної анестезії, що чинить менший вплив на дитину, ніж загальний наркоз. Старший малий якийсь приснулий був, не одразу і плакав, а мала, як розповідав чоловік, була більш жива, активна і крикуча)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    а для вас звичний тиск який понижений чи класичний? тиск взагалі має якесь значення? і чи мож таке бути. що не взяла епідуралка?
     
  11. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Анестезіолог точно про тиск питав, то це має значення, підозрюю, що якраз з тим пов'язані можливі головні болі. Але відверто скажу, не заглиблювалася у цей нюанс. У мене тиск все життя понижений, тобто я себе прекрасно почуваю при 100(110) на 70 і навіть нормально було при вагітності і з 90 на 60. Тепер пригадую, що в пологовому днів 3 після операції була слабкість, дещо штормило, кидало трохи в холод, липкий піт, коли ставала на ноги. Можливо, то тиск тоді падав, або ж від недоїдання (спершу не хотілося щось зовсім їсти). Але пройшло.
    Є невеликий відсоток, коли регіональна анестезія може не взяти, тоді застосовують загальний наркоз.
    Мені було важливим, щоб був адекватний та досвідчений анестезіолог, бо будь-які голки в хребет самі по своїй суті мені видавалися загрозливі. І я рада, що мені анестезію на Батальній робив Дмитро Мітюрєв. Лікар відповів на всі мої запитання, підтримував і дещо навіть жартував під час операції, пізніше також цікавився станом здоров'я у післяпологовий період. Ну і головний для мене показник, що відійшла чудово, без наслідків. Хоча варто враховувати, що кожен організм індивідуальний і по-різному може зреагувати на анестезію.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    Дякую. А хто вас кесарив? Анестезіолога ви теж вибирали. чи по замовчуванню хто на зміні той і робить анетстезію?
    Вас кесарили по ПДП, чи чекали схваток? чи раніш ПДП?
     
  13. Orman

    Orman Модератор-бомба

    може. Але Вас перевірять чи "взяла".

    Тиск має значеня, бо ЕА понижує тиск.
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Мене кесарила Леськів, на підмогу ще покликала Мацюру, бо я непростий пацієнт (друге КР, вовчаковий, атонія матки в перших пологах, ЗВ). Ні, анестезіолога ми не вибирали, але я вже одного разу спілкувалася з Мітюрєвим на День відкритих дверей Батальної, тож він мені заімпонував. Нам просто пощастило, що він трапився.
    Я дуже просила свою лікарку чекати ПДП і початку пологової діяльності. Першого ми дочекалися (8.08 минуло ПДП), а от початку ні. Через ускладнений анамнез лікар сказала, що не варто більше чекати. Тобто народилася наша дівчинка у 40,1. То все треба обговорювати з лікарем, бо часто лікарі не хочуть чекати, а вже на 37-38 роблять планове КР. Рада, що я так не зробила, бо у нас і так невеличка дівчинка народилася на 40 тижні, лиш 3 кг.
    --- дописи об"єднано, 15 Березень 2019 ---
    То точно. Мене практично постійно анестезіолог голочкою штрикав, чи не відчуваю)))
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Тут здебільшого досвідом діляться ті, кого кесерили під епідуралкою. Мене ж цікавлять відгуки жінок які мали природні пологи і свідомо використовували ЕА. В кого робили і який ефект? Особливо якщо були пологи одні без анестезії, одні із нею, які ваші фідбеки по відмінностях?
     
  16. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    @synuchechka я мала складні перші пологи без ЕА.
    Під час других я спочатку відмовилась від ЕА, але в певний момент попросила її. З складностей в мене були проблеми з шийкою через ІЦН і накладання шва на неї. То ЕА в других допомогала якраз ще і з шийкою розкриттям.

    По відчуття чесно небо і земля. з ЕА я краще відчула процес пологів, я змогла розслабитись. Звичайно дихання, гіпнопологи можуть допомогти, але в моїй ситуації я змогла відпустити себе тільки з ЕА.
    На потуги анестезію мені не підколювали, я їх відчула, я їх памятаю, я відчувала як дитина проходить, без болю...
    За 2 потуги я народила, для себе я зробила висновок що для мене ЕА того вартувало, згадуючи муки перших пологів...
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. ZikkA

    ZikkA Well-Known Member

    Перші пологи в мене були без ЕА, і я не просила, не було потреби, якось можна було терпіти. Було боляче, але пологи пройшли швидко. На другі пологи я так само налаштувалася народжувати без ЕА, пологи йшли дуже довго, під кінець вже просила епідуралку, але було вже пізно. Коротше, пожаліла я, що геройствувала довго і не попросила раніше. Тепер знову вагітна... Подивлюся як будуть починатися, якщо перебіг буде схожий на другі пологи, то попрошу ЕА зарання, якщо відкриватися буде швидко, як при перших, то потерплю. На потугах мені епідуралка не треба, лише на переймах, коли йде відкриття. А взагалі, так як перерив між пологами буде менше трьох років, то сподіваюся на легкі і швидкі. :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Не забудьте прочитати про побічки від ЕА
     
    • Подобається Подобається x 2