Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

  1. sanches

    sanches Well-Known Member

    Дівчата, порадьте, будь ласка, стоматолога, до якого можна було би завтра або в понеділок записатись.

    (В Матвія вночі заболіа зуб, зранку побачили дирку в четвірці )

    Отправлено с моего Mi A2 Lite через Tapatalk
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  2. Kseniczka

    Kseniczka New Member

    А в кого саме Ви робили і скільки років малечі?
     
  3. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Робили в Польщі, бо тут живемо. Доці на момент роблення зубів 4 роки
     
  4. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    Хочу поділитися порадою моєї лікарки-стоматолога. Вона приймає і дітей, і дорослих (в державній стоматклініці). Вона так робила зі старшою донькою, яка до дорослого віку не мала проблем з зубами, так і з молодшим маленьким сином. Щоб не доводити до карієсів і інших проблем з зубами в діток, як профілактичний метод гарно допомагає регулярно робити гігієнічну чистку. Така чистка акуратно робиться, дитині не болить таке втручання. Аргументує тим, що як дитині не чистиш, чи потім дитина сама чистить - воно добре не вичищається. А завдяки гігієні добре вичищається наліт, каміння, і як результат бактерії так не множаться в ротовій порожнині дитинки, і добряче зменшується ризик виникнення зубних болячок.


    І ще ділюся з власного досвіду. Колись років 10 тому пломбувала два зуби з каналами (один просто канали і пломба, другий канали з коронкою). І пару років тому почав мене турбувати зуб з коронкою. Як виявилося, мені погано запломбували канали і під зубом утворилася гранульома. Ми її пролікували, зараз я ходжу вже півтори року з тимчасовою коронкою, періодично роблю рентген, моніторимо зуб на випадок рецедиву, але поки все файно.
    Але минулого місяця, зовсім випадково виявили кистогранульому великого розміру в першого зуба, в якого не стояла коронка, а просто канали і пломба. Він мене не турбував зовсім, я взагалі забула що він в мене пломбований (верхня 4ка, відповідно не бачиш пломбу, як в нижніх). А прийшла з панорамним знімком до лікарки щоб поговорити за брекети. Ренген показав добрячу кистогранульому аж до гайморової пазухи. Тільки резекція верхівки коренів (тобто хірургічне втручання), бо надто велика щоб лікувати кальцієм. На фоні нервів, перельотів і пережитої в січні вірусяки з соплями в мене пішло загострення. Спухла, почистили канали, промивання, антибіотик таблетками і в зуб. І от кілька днів тому я мала ту операцію: розрізають ясна, різуть верхівку коренів, виймають разом з кистою, заповнюють штучною кісткою і зашивають. Годинна операція, з місцевим анестетикою зовсім безболісна. Потім 2-3 дні набряку, обезболююче і знову антибіотики. Пощастило, що ще зберегли зуб, буває що і видаляють. До чого це я? Моя порада: якщо вам пломбували канали, робіть ренген раз в рік-два. Спостерігайте за таким зубом. Гранульоми і т.д. розвиваються 6-8 років, поки почнуть турбувати.
    Як я вже тепер кажу, якісну роботу стоматолога видно лише за 5-10 років.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Співчуваю Співчуваю x 1
    • Корисно Корисно x 1
  5. Kseniczka

    Kseniczka New Member

    Дівчата, підскажіть з власного досвіду хорошого лікаря для малечі 2р.,щоб
    міг полікувати зуби, не зважаючи на плач, бо ми категорично проти наркозу, а всі тільки такий варіант і пропонують:sad:
     
  6. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    У доні молочні верхні одинички випали самі, сама собі розхитала і витягла майже одночасно два, і вже третій місяць постійними верхніми одиничками і не пахне. Це нормально? Нижні одинички прорізалися мало не наступний день, коли випали молочні, а верхні чомусь не ростуть.
     
  7. Raven

    Raven Мама малятка

    @Tempernice, то вам хіба рентген скаже.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Ми робили в Києві в мамадент (здається так зветься). Вони проти наркозу. 4-річній дитині заговорили зуби і вона далася полікувати. Дворічну - тримала я силою. Роблять знеболювальний укол. В дитини не залишилося ніякого свідомого негативного спогаду про це. Лише пам’ятає подарунок. І вже через півроку добровільно йшла на черговий огляд до стоматолога і добровільно сідала в крісло.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    У Влада зуб випав на саме ДН в 5 років, півроку минуло, поки тихо. Ну але то був зуб нарощений і з гіпоплазією. Інші поки не випали, яятеж трохи озадачена, але стоматолог нічого не казала, типу ок все, тому поки чекаю...
    --- дописи об"єднано, 9 Квітень 2019 ---
    @Kseniczka Мамадентіст. Ми в 1,5 роки 4 зуби нарощували. В 2 підходи (бо нерв видадяли). Плакав, тримали. Дорого. Але я ні разу не пошкодувала, та й дитина спокійно вже через кілька місяців проходила медогляд в садок, лікарів не боявся.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    А знаєте випадки, коли рентген показав відсутність зачатків постійних зубів?
    У нас 2 нижніх одиничок молочних не було, збираємось на рентген дивитись, чи хоч зачатки постійних є...
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Та власне я вже начиталася, що таке буває і стала переживати. Записалися в понеділок до стоматолога на огляд і можливо ренген.
     
    • Смішно Смішно x 1
  12. Raven

    Raven Мама малятка

    @MalvinkaLv, знаю що і зачатки були і не виросли. Моя кузинка мала таке, щоб поставити імплантанти довелось ті зачатки видаляти. А може їх і взагалі не бути, знаю двох людей які без двійок.
     
  13. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    В нас так. В сина нема зачатків верхніх двійок, так само довго не показувалися, коли молочні випали, то зробили рентген і побачили, що можна не чекати.
     
  14. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Ви би бачили зараз усмішку мого малого, то ще та комедія. Нижні одинички випали і справді легко, і ніби досить швидко вилізли. Потім випала нижня двійка (десь з 3 місяці певне вже є), а друга двійка хитається сильно, але ще на місці. Тобто знизу одна дирка і один сильно хитається. Далі - ще веселіше. Верхня лопата-одиничка стирчала у нас горизонтально, як у баби Яги, тиждень, самостійно не могли її дорвати, бо передом сиділа. Одним вправним рухом поміг стоматолог 3 тижні тому. Друга одиничка теж хитається і подається вперед (буде малий знову бабою Ягою :girl_crazy:), але ще до вилітання не скоро. Отже, зверху у нас велика дирка, зуб там ще не росте і ще один займає горизонтальне положення. Уявили картину?:girl_blush2:
    Це я до того, що все у вас ок. Ми були в стоматолога, казав, через це не напрягатися)
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Що плануєте робити?
    --- дописи об"єднано, 9 Квітень 2019 ---
    А де ставили?
     
  16. Raven

    Raven Мама малятка

    Це не у Львові.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    у мого нема верхніх пятірок на рентгені
    але я ще на щось надіюся)))
    нам лікар казала що просто будемо клієнтами ортодонта і все
    ну але може якщо двійки то дещо інша історія
    можливо пластинка до 18 років, а далі імплантація (в моєї родички така була історія, але щодо одинички постійної, яку помилково видалили ((. носила пластинку, а далі чи місток чи імплант)

    п.с молочні всі зуби виросли
    --- дописи об"єднано, 9 Квітень 2019 ---
    хто Ваші лікарі, напишіть в пп

    хто ставив дітям металеві кільця на пусті місця (якщо довелось на декілька років швидше видалити молочні зуби, щоб не вплинуло на прикус)
    напишіть свої враження, я вже декілька місяць відкладаю
    з якого матеріалу той метал?
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Найближчим часом нічого, потім або зсовувати 1 і 3, або розтягувати і ставити імплант. Побачимо. Ми ще не консультувалися в ортодонта.
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. nibysh

    nibysh оптимістка з сумнівами

    в мого племінника так. 1-ки розійшлись, 3- посунулись... Був час коли думали над імплантами, але в нього там взагалі була журбинка з зубами--- і розвернуті, і гіпоплазія, і .... Одним словом, поки з цим всім навели лад і дійшло до імплантів - хлопець був уже одружений 2-й рік.... Тому - передумав. Ні еститичного, ні фізичного дискомфорту не відчуває.
    В чоловіка в років 33 просто вихиталась верхня трійка...в мене був шок...Виявилось, що обидві верхні трійки - молочні. Зародків постійних -нема.
     
  20. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    у мене одне ікло - теж молочний зуб. Мені 31 рік на носі вже. Постійних зародків на ікла нема. Одне випало, одне молочне лишилося. Маю невеликий просвіт між зубами з однієї сторони, з іншої молочний зуб виглядає як сколотий))) Оскільки щелепа мала в мене (а на нижній щелепі взагалі одинички-двійки трохи скупчились, як опеньки) то вирішили що можна обійтися без імплантів, буду ставити брекети, то все вирівнювати. Правда ще мене чекає видалення 2х вісімок(((