Аналізи, які можуть здати вагітні жінки! (але не мусять)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем NightBitch, 20 Листопад 2009.

  1. Kecan

    Kecan New Member

    дякую
     
  2. Добрий день,я здавала аналіз крові на перший скринінг вагітності,показало відхилення від норми-Мом Хгл 0,48,Мом ПАПП 2,24, граничні норми 0,5-2.Можливо у когось теж були відхилення?На узд до генетика йду в четвер, дуже сильно переживаю
     
  3. Lathorien

    Lathorien Well-Known Member

    Можна сказати, що мало у кого ці результати в межах норми. На це впливає дуже багато чинників. Почитайте собі тут на форумі, багато хто відмовляється від здачі цього аналізу щоб не псувати собі нерви.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  4. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    Привіт!Хочеться написати, бо я трішки сердита. Сьогодні прийшла до свого лікаря розпитати, коли ставати на облік (зараз 10/11тиждень), і що потрібно. То вона мені виписала аналізи в сінево. Я спитала чи це обовязковий аналіз на моє питанян відповіла ТАК! ОБОВ"ЯЗКОВИЙ! Я не дивилася, що там було бо дуже спішила( на роботу.... розмова була про щитовидку думаю ок щитовидку треба то нехай буде. А зараз сіла розбирати тут окрім ТТГ, Т4 ще Пренатальний скринінг I триместра: PAPP-A, free β-HCG) (PAPP-A (Протеїн-А плазми, асоційований з вагітністю) ; β-ХГЛ вільний (пренатальна діагностика)) і (TORCH IgG: HSV 1 і 2, TOXO, CMV, RUB. Чому наші лікарі таке роблять( зараз сиджу і не знаю, що робити чи вибірково здати аналізи, які хочу. Це друга вагітність, а наче вперше( ще злить, що нічого не встигаю бо біганина з роботою. І ще дівчата для чого вже довіка з роботи при ставанні на облік?
     
  5. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    @shokoladochka щодо довідки з роботи. Їм потрібні реквізити фірми, де Ви працюєте, куди переслати гроші, так мені пояснили. Але довідку сказали принести до 28 тижня.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Пренатальний скринінг I
    TORCH
    й аналізи на щитовидку - зовсім не є обов"язковими. Мені також дали направлення в Сінево, але я сказала, що вони необов"язкові й не робитиму їх. Єдине, що прийдеться зробити, то на сифіліс з вени :girl_emo::girl_devil:, бо в поліклініці нема реагенту.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Баян Баян x 1
  7. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    я власне і перепитала і мене здивувала відповідь. Я думала це тільки на щитовидку, бо чесно кажучи тут навіть для себе корисно б знати чи все впорядку. Там не написано було, що за аналіз, а просто набір букв я ж не спеціаліст ( то вже на роботі погуглила. Здивувало тільки відповідь лікаря, що це все обовязково( планую здати точно щитовидку, а на вади не хочу, а торч я ще подумаю, також під сумнівом. Дякую!)
     
  8. SoloGalka

    SoloGalka Moderator Команда форуму

    О, мерсі, бо зараз будуть й мене довбати цим
    Скринінги проігнорувала, бо досі не стала на облік, але ж я нечемна ;)

    це реально - брєд і принизливо :girl_impossible:
     
  9. Lemeshchuk

    Lemeshchuk Well-Known Member

    потрібно перед тим як оформляти лікарняний +-на 30 тижні
    точно не обов'язково, в них навіть форми відмов, я якраз таку і писала... думаю це все від лікаря залежить, я до неї прийшла вже з УЗД, то вона сказала що по ньому все в нормі і спитала чи я буду здавати на вади... часом просто не хочеться заїдатися з лікарем і потім ходити всю вагітність до неї з поганим настроєм
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Emmy

    Emmy Прямую до мети

    З першою вагітністю стала на облік в 20 тижнів. Один лікар пробував робити з мене дурочку - хотів дивитися на кріслі і заставити здати скринінги. Я сказала на все добре і стала на облік до іншого, який не напрягав.

    Вдруге стала на облік за 2 дні до 30 тижнів) З собою мала тільки 2 УЗД. Відправили здати з вени на СНІД, гепатити і сифіліс, загальний аналіз крові і сечі, добовий аналіз сечі на цукор. Більше ніхто нічого не вимагав, без проблем отримала лікарняний на роботу. Оце сьогодні на 35 тижні зробила подвиг і майже пройшла медогляд, лишилось 2 лікарі. То Жовква, Львівська обл.
    Ті їхні "обов'язковості" дуже умовні і залежать від конкретного лікаря.

    І не знаю, чи то я одна така, але те ЖК реально підбішує. Такі тупі формальності для галочки. Тільки ходи по тій поліклініці всі бацили збирай. А якщо є якісь проблеми - моментально вмивають руки і відправляють в гінекологію/ПБ(
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Orman

    Orman Модератор-бомба

    але віддати склянку крові і кілька тисяч, щоб у лікарки був відкат і настрій хороший, теж не діло.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  12. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    І я так кажу, але як писала @Orman, якщо це може бути причиною, що можуть направити в ту обсервацію (чи як то правильно називається?), ну то вже здам.
    А от тут якось двозначно - бо в переліку обов"язкових (я гуглила) - є ті мазки мікрофлори з шийки. Я страшенно не хочу того здавати, щоб мені лізли, й думаю ще, як то не здавати.
    ага. Я погуглила по різних приватних лабораторіях - аналізи щитовидки в р-ні 700 грн. Я вже якось тим грошам знайду краще застосування, ніж просто так, для перестраховки перевіряти.
    Я записалася на безкоштовне УЗД по щитовидці в поліклініці.
     
  13. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    Я до лікаря прийшла просто спитати, коли краще на облік ставати. Я чомусь вирішила що на 14 тижні можна вже ставати, вирішила уточнити з чим бути, щоб лишній раз не ходити. Тут мені вона написала оці аналізи, як я тапер зрозуміла це 1скринінг. І сказала з ними обов"язково на узд і там лікарю дати. Вже по розшифровці коли погуглила я зрозуміла, що не планувала здавати на вади, шкода що завжди спішу і потім сама розгібаю. Але якщо б вона мені пояснила, що це за аналізи то я б відмовилася від них, бо розмова у нас була тільки про щитовидку. Також не хочу псувати стосунки, адже це ходити всю вагітність. Може я зараз просто занадто емоційно реагую на це) і треба простіше відноситися).
    --- дописи об"єднано, 18 Березень 2019 ---
    я читала Березовську то вона каже, що мазки краще здати, щоб бачити всю картину, яка є зараз, але туди лізти зеркалом не можна. Тобто аналіз можна взяти легенько і не нашкодивши. Також за щитовидку, то тут узд мало інформативно, краще аналіз. Я для себе вирішила, що варто здати - бо за це багато читала. Але це не обов"язково, як писали дівчата.
     
  14. Orman

    Orman Модератор-бомба

    В 14 тижнів пізно перший скринінг здавати в будь-якому випадку.
     
  15. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    я зараз на 10) але планувала на 14. На узд записалася на 12 т сама без лікаря. До лікаря прийшла поцікавитися переліком документів з чим бути при ставанні на облік). Я люблю наперед все спланувати, але чомусь зараз не виходить у мене все так, як я хочу(.
     
  16. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Я слухала у іншого лікаря, що мазок на флору в світовій практиці береться, якщо є скарги. У нас є в протоколі, але можна спокійно відмовитись. А от щодо аналізу на цитологію, який теж наче беруть - вагітній прямо в шийку адекватний лікар не полізе, ну і тоді і інформативності 0, бо зразки беруться невірно.
    Відмовитись маєте право від будь-яких обстежень/маніпуляцій зі своїм тілом.
    Я, наприклад, звично відмовляюсь від пальпації щитовидки, ендокринолог в поліклініці закочує очі, і так і записує, що "відмовилась...")
    Те, що Ви взяли те скерування - то ж не означає, що мусите це все здавати. Станете на облік, то і напишете відмови.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Мазок на флору береться при вході, абсолютно нетравматично. Нормальні лікарі дають вагітній рукавичку і скельце, і вона сама бере.

    Мене два рази за чотири вагітності дивилися на кріслі. В нормального лікаря це абсолютно безпечно, але не в першому триместрі, і не за наявності найменших загроз. Я до того що можна спокійно відмовитись, або не відмовлятись, якщо знаєте лікаря і він раніше вас оглядав і у вас не було дискомфорту.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Хіба? Я відмовилась від всіх мазків-оглядів без проблем, написала відмову, та й по всьому. Правда то було пару років тому, мо щось змінилось. А що вони там можуть такого інформативного нашпортати, що може мати якийсь вплив на вагітність-плід? Реально не знаю, просвітіть...
     
  19. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Та нічого.
    Якщо б було щось страшне ви б знали.
    В 3 і 4 вагітність жодних мазків не здавала. Ніхто не змушував.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    Привіт! Дівчата хто де здавав ( локація/ціна) - аналіз RW реакція Васермана (Сифіліс), бо в дежавній лабораторії зараз не має реагенів.