Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради) (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем shelby, 8 Грудень 2013.

  1. vanilia

    vanilia Miracles are real

    То вже у всіх новинах було, але... Але вчора я подзвонила в соцзабез аби уточнити і почула не надто приємним тоном: "Де ви таке чули? Ми про таке не знаєм. Якщо буде якась інформація до кінця місця, то передзвоніть в кінці місяця і ми вам скажемо".
     
  2. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Звісно, поки їм зверху не прийде "бомага", то вони нічого не знають. Щойно вчора на уряді вирішили, то ясно, нічого ще не надійшло на місця.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. syxivska

    syxivska Well-Known Member

    Купувала я в магазині памперси для дорослих і продавець каже,що в кого в родині є неповносправні(дорослі чи діти) які потребують памперси то збираються довідки(які не знаю),подаються в соцзахист.Раз в місяць як допомогу держава дає пачку памперсів і ще щось там.Але то треба проявити наполегливість,бо всяка інформація замовчується.
     
    • Корисно Корисно x 1
  4. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    Так, ми отримували памперси для дорослих в полiклiницi у сiмейного лiкаря, але одну пачку в три мiсяцi.
     
    • Корисно Корисно x 1
  5. Melian

    Melian Well-Known Member

    @syhivska якщо будете знати щось детальніше про таку допомогу (памперси для дорослих) то дайте, будь ласка, тут знати. Маю прабабусю лежачу. Також буду пробувати вибивати таку допомогу і напишу тут чи щось вийшло

    Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk
     
  6. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Щойно слухала по новинах про суми пенсіонерам (2450 грн), монетизація субсидій (1500 грн), виплата сім'ям, де є троє і більше дітей (1700 грн).
    Я так зрозуміла, йде мова про пенсіонерів, пенсія яких є менша за мінімальну.
     
  7. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Трохи не так. Монетизація субсидій - кожному інша сума залежно від встановленого розміру субсидій, тобто та частина суми за компослуги, що перераховувалась на комунальні підприємства, зараз напряму видається людям, які мають самі платити всю суму по квитанції.
    По 1200 в березні і квітні - справді доплата (не проведена індексація за 2015 і 2016 рр) пенсіонерам, які мають повний стаж, але в силу маленької зарплати (напр, в колгоспі, санітарки, няні в дитсадках) мають нараховані пенсію не більше мінімальної. Крім того, всім пенсіонерам по віку згідно з прийнятим восени законом тепер щорічно з 1 березня буде осучаснюватись розмір пенсії (перерахунок робиться на основі індексу інфляції і збільшення середньої зарплати за попередній рік).
    Багатодітним сім'ям - з 1 квітня на кожну 3-ю, 4-у і т.д. дитину до 6 років щомісячна допомога в розмірі прожиткового мінімуму (у версії Гройсмана - 1700 до кінця року, типу середнє значення, а не прожитковий мінімум і зміна суми протягом року). Остаточно буде відомо, як опублікують офіційний документ.

    З липня і грудня також , як і завжди, буде "дотягуватись" до прожиткового мінімуму пенсія, яка менша чи на рівні мінімальної.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Чи хтось оформляв допомогу при народженні дитини не в перший місяць після народження? Цікавить коли тепер приходить сума за ті місяці, що передували оформленню?
    Бо з старшим вона прийшла разом з тою першою великою сумою і потім вже щомісяця до 3х років стандартна сума. А з меншим прийшла лише та перша сума.
     
  9. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    @Miss Sixty, я би радила, якщо в квітні не зарахується виплата +попередні місяці - йди в соцзабез і виясняти.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Дівчата :help::help::help:!!!!!!! Чи можна піти на пенсію, не закриваючи ФОПа. Пенсія не як приватний підприємець.
     
    Останнє редагування: 22 Березень 2019
  11. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Можна. Багато пенсіонерів є ФОПами, причому ЄСВ за себе їм платити вже не треба, а тільки єдиний податок(якщо не на загальній системі).

    Взагалі, якщо ФОП не потрібний, то його можна і закрити (в реєстратора це робиться швидко), правда це не звільнить від обовязку заплатити з часом ті податкові борги, але нові точно не будуть з'являтися.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @Shapokliak а як знати на якій системі? Та як раз перечитала, та й суму в кабінеті пфу побачили і охнули. Ну просто забулось, що фоп не закритий. Ф реєстратор то хто і де у Львові є???
     
  13. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Якщо не подавали заяву на єдиний податок, чи давно його не платили, то певно перевели на загальну систему. Взнати можна тут, ввівши код ДРФО
    Електронний кабінет платника
    Реєстратор знаходиться на Головній пошті, ніби і в ЦНАПах можна здійснювати реєстраційні дії.
    Як закрити ФОП в Україні в 2019 році, скачати форму-12, 8 ОПП
     
  14. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @Shapokliak знайшли, але в цьому реєстрі немає, що ви дали посилання. Є запис в "Дані про взяття на облік платників податків ". Я така далека від тих податків, то, Розумію , що відповідь на моє питання.

    Фопа закрити треба 100%, бо треба платити ЄСВ. Закрити можнф
    тут немає запису.

    То на пенсію, можна йти і по трохи платити, ті нарахування???

    А яка різниця між загальною схемою і єдиним податком?? в двох словах???
     
  15. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Подали заяву на припинення діяльності ФОП через сайт МінЮсту, подивимось, як швидко і чи взагалі вийде, закрити онлайн.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Ripka

    Ripka Well-Known Member

    Єдиний - платиться фіксована ставка кожного місяця незалежно від доходу, то якщо 1-2 група, якщо фоп на третій групі, то платиться раз на квартал 5 відсотків від надходжень. Загальна - платиться 18 відсотків від надходжень за мінусом підтверджених документами витрат.
     
  17. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Загальна система це доходи -підтверджені витрати (чистий прибуток), від нього платиться 18%, як із зарплати. Спрощена система - або 1, 2 група, тоді сплачуються фіксовані внески незалежно від наявності доходу, чи 3я група - 5 %(3%, якщо ще платника ПДВ). Якщо Вас немає в реєстрі, то ви не є на спрощений системі, а значить, автоматично на загальній.
    ЄСВ треба платити усім незалежно від чи теми.
    Колись ті " сплячі" ФОПи ЄСВ не платили, а потім , здається з 16 року встановили правило сплачувати незалежно від діяльності, або закриватися. Тоді багато недіючих і закрилось, а дехто провтикав, що є дивно, бо навіть недіючі ФОПи здавати раз на рік пусту декларацію. То хіба когось реєстрували Фопом, але сам не займався, то так і вийшло, бо як можна забути, що ти ФОП, коли хоч трохи працював сам, я не уявляю.
    На рахунок боргів - напевно можна потрохи платити, шкода, звичайно, якщо "клієнт" мав зарплату, то ЄСВ і так сплачувалось, доплюсоване ЄСВ з підприємця хіба може незначно вплинути на розмір пенсії (2 пенсії точно не дадуть). Крім того треба буде додати в податкову всі заборговані звіти як по ЄСВ, так і по Фопу декларацію за кожний "незданий " період (принаймі за 3 останні роки), то там ще можуть і за те штрафи порахувати...
    Але закривати треба так чи інакше, відпишіться, як воно Вам вийшло онлайн.
     
    Останнє редагування: 22 Березень 2019
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @Shapokliak ну так можна. То колись так у Львові робили, мережевий маркетинг. Бачу в тому "Електронному кабінеті", що ви дали посилання(зареєструвалась з допомогою ецп), борг і нарахування податку.
    Податок називпється "ДЛЯ ФIЗ.ОСIБ - ПIДПР, У Т.Ч. ЯКI ОБРАЛИ СПР. СИСТ. ОПОДАТК.ТА ОСIБ, ЯКI ПРОВОДЯТЬ НЕЗАЛЕЖНУ ПРОФ. ДI"
    і нарахування 21.01.19 в розмірі 2457,18 грн.
    То за рік за квартал??? Я просто сама в шоці від тих нарахувань... В кабінеті ПФУ вдвічі більша сума, ще рахують такуж суму, ніби за те що ти використовував найману працю.
    То на яку суму боргу орієнтіватись??? З якого кабінету?
    Я розумію, що такими питаннями треба щайматись, на місці в відповідеих установах, але я від Львова далеко і від мене чекають поради "що робити???" .
    --- дописи об"єднано, 22 Березень 2019 ---
    Заява переведена в новий статус "Зареєстрована". Можливо щ цього щось і вийде.
     
  19. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Це ЄСВ, 22% від мінімальної з/п щомісячно. За цей рік ще не нараховувати, так виглядає, що це сума за останній квартал 2018 р.
    ФОП: податки 2018 – ставки, розмір, строки сплати
    Цього року вже більше.
    Спробуйте ще знайти в кабінеті меню "стан розрахунків з бюджетом", там би мали бути всі борги. ДФС "ділиться" даними з ПФУ, тому там дані мають сходитися.
    І напевно цю тему вже треба обговорювати в розділі"бізнес леді"- "Бух облік...", бо тут вже не про пенсійне забезпечення а про звітність і податки. Або нас наженуть, або пішли самі...:girl_crazy:
     
  20. Aylin

    Aylin Well-Known Member

    • Погоджуюся Погоджуюся x 1