Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Уляночка, 22 Квітень 2009.

  1. Orman

    Orman Модератор-бомба

    О, колега чоловіка паркувалась в Брюсселі. Він досі розказує як вона так сіяк в дірку залізла, а потім ударами попихала машини. Під знаком в 2см біля переходу. Каже тут всі так паркуються, який там бампер.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Те саме в Іспанії.
    Знайомий, приїжджаючи до нас, сміявся того, як ми (конкретно я) трясемся над своїми автівками. Мені було трохи дивно, бо я не вважаю себе фанатичкою, але так, зчесані об бордюр диски, вльот в гостру яму по неуважності/невмілості, чухнутий бампер - мене таке засмучує/злить.

    А коли ми були в Іспанії, я побачила на власні очі, як паркується бабулька на старенькій тарантайці, задом в смітник втесалась, передом - в бампер дорогущому мерсюку. Водій мерсюка (так, він був в авто) щось там пробував їй сказати (по жестикуляції виглядало, що просив бути акуратнішою, але якось так не агресивно:girl_crazy:), на шо баба (судячи з емоційного забарвлення тону голосу) обклала його матами :girl_feminist:. Мужик махнув рукою, закрив свого мерса і пішов :crazy:.
    І ми навіть робили фото-відео, як вздовж цілої вулиці серед напаркованих авто не було ЖОДНОГО з цілим бампером.
    Зате стати не в межах розграфлених місць для паркування - о нє, там таке небачено (штраф 400-450 євро + штрафплощадка, ніхто не ризикує).
     
    • Смішно Смішно x 4
  3. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    і ще поляки дуже засирають машини. Брат у Варшаві трохи на сто попрацював то був дуужее вражений кіькістю сміття в машинах
     
  4. La esposa

    La esposa Moderator

    Дівчатааа, я думала-думала, і надумала. Повідомила чоловіка, куди я їду ("Нашо тобі того? Лиши вдома дітей, тебе саму не так шкода!" :girl_crazy:), спакувала малих (переставляти автокрісла тепер можу на автоматі, а раніше то було довго і нудно і нігті поламані), накидала в багажник "розважалки" (самокат, велобіг, перекус) - сіла і поїхала. Недалеко, в сусіднє село, до церкви на розвідку і трохи погуляти. Страху не було, якось так все буденно, ну, їду, ну, без чоловіка. Вже не задумувалась над передачами, не боюсь повної зупинки в складних місцях (в нас є перехрестя, де мені під гору з другорядної направо і закриті обидва повороти),
    Тепер питання.
    На першій чомусь дуже жену - мушу зчепленням регулювати, бо в нашій вуличці на ямах так газувати не можна. То у всіх так, чи тільки моя машина машина на першій з місця рве, якщо зчеплення повністю відпустити? Начиталась про те, що з наполовину витиснутим зчепленням їхати не можна - чоловік каже "Дурниці", та й як інакше тоді їхати повільно?

    Правда, обійшлося нині з пригодою: переїжджала з точки в точку (300м), стала, заглушила, а потім надумалась розвернутись і перепаркуватись. Завести вже не змогла. Машина в мене проста (Славута), там є такий регулятор подачі бензину, я мала виставити на мінімум, коли машина розігрілась, але я про нього забула, і коли заводилась вдруге, просто залила свічки. Подзвонила чоловіку, почула бадьоре "Маладєц, вітаю!", сказав, що рятувати мене не приїде, мушу вигрібати сама, раз я така мудра. Зробила пару маніпуляцій (дякую мужу за терпіння, підказки і дітям за тишу), завелася! І спокі-і-і-йно приїхала додому. Я молодець)))

    Вчора верталися з міста, під'їжджаємо до будинку, метрів 100 лишилось, подвір'я і хата як на долоні, і я кажу: "Ой, як гарно видно мою квіточку, гарна, червоненька!" - чоловік на мене дивиться, як на хору, і каже: "Квіточка? Оце чудо українського автопрому - КВІТОЧКА???" :girl_nea: Мусила пояснювати, що то я про пеларгонію на вікні, яка дійсно дуже гарно розцвіла, а машину я при здоровому глузді квіточкою би не назвала)))
     
    • Смішно Смішно x 6
    • Подобається Подобається x 2
  5. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Думаю всі, принаймні ті, на яких я їздила всі) треба притримувати щепленням, але потім, коли вже їдеш на 1 але без газу, то вже дуже повільно їде, якраз для ям)
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    Якщо на рівній дорозі, не натискаючи газ - то мало б не так різко.
    Навіть, багато інструкторів так "вчать" рушати з місця.
    Колись давно-давно мені тато казав 50/50 газ/щеплення. І тоді рушати. То було ще на АЗЛК Москвичі :girl_crazy:
    Зате тепер в яку б машину не сіла вперше - завжди користуюся цим "правилом". Ну і слухати двигун.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Не можна на напів витисненому зчеплені їхати бо воно "горить" і швидше зношується. Ви на тому не зациклюйтесь і притримуйте педаль, але собі пам"ятайте. З часом навчитесь і на першій повільно їхати і орієнтуватись по ситуації. Я може з рік часу як навчилась повзти в тягучках на першій передачі. А от з двору досить часто, по звичці, виїжджаю не відпускаючи педаль до кінця.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  8. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Нє ну піжди, воно то зношується, але від їзди машина взагалі зношується. Ясно, що зловживати не треба, але і прямо страшного нічого не буде.

    А як задом їхати, то зчепленням швидкість регулювати - святе діло.

    @La esposa стрибати на першій не має, але може. Питання у співвідношенні потужності мотору до маси машини, і, ясна річ, перепудженості водія. Може Славута так мусить стартувати хто її знає.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    але якщо ти часто будеш їздити на напіввижатому зчепленні то воно зноситься вдвічі швидше. А ти знаєш скільки воно коштує? :girl_cool: А я знаю:connie_pull-pigtail
    100%
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Але якщо водій не справиться з керуванням без зчеплення,то витрати будуть в разИ більшими. Вибираємо менше зло, а тим часом вчимося їздити правильно
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    Погоджуюсь. Тому вище і написала
    Просто я сама займаюсь питанням ремонтом своєї машини і стільки всього з нею пройшла. Тому і умнічаю:girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. La esposa

    La esposa Moderator

    Як вона стрибає, я вже знаю :girl_crazy:
    Якось влітку на парковці чекала чоловіка з епіцентру, перед нами звільнилось місце, і я вирішила змінити паркомісце - там була тінь від буса, а дітям жарко. Завела, і не врахувала, що чоловік не тільки на ручнику став, а ще й на передачу поставив. Короче, стрибнули ми з машиною з розгону вперед і, ясна річ, заглохли. Але вистрибнули акурат так, що всім заважали. Назад їхати? Нєнєнє, я ж боюсь! Короче, поставила я на нейтралку і допхала машину через "прохід" власними силами)))
     
    • Смішно Смішно x 4
  13. Megan

    Megan Well-Known Member

    [QUOTE="La esposa, post: 2646360,] Машина в мене проста (Славута), там є такий регулятор подачі бензину, я мала виставити на мінімум, коли машина розігрілась, але я про нього забула, і коли заводилась вдруге, просто залила свічки. [/QUOTE]

    Ось ця штука і "допомагає" машині швидко їхати на 1 передачі, якщо машина трохи прогрілась, цю штуку можна збавити і машина починає їхати адекватніше, спробуйте)
    Я вчилась їздити на старих жигулях, там теж таке було)))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

     
  15. Megan

    Megan Well-Known Member

    Знааааю, але слова того не люблю))))
    теж називала то штучкою

    Надіслано від мого SM-A500H, використовуючи Tapatalk
     
  16. La esposa

    La esposa Moderator

    ми теж так кажемо.

     
    • Смішно Смішно x 2
  17. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

     
  18. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @La esposa а Ви на підсосі маєте на увазі, що їде скоро? Чи просто перегазовуєте педалькою?
     
  19. La esposa

    La esposa Moderator

    якщо рушати "правильно", відпускаючи зчеплення до кінця, то дуже розганяюся. Нині вилетіла з двору, як на пожежу, поки отямилась, асфальт почався :girl_blush2:
    Або тиснути легенько зчеплення і не гнати, або розганятись і на другу - в мене таке. Чоловіка машина так сильно не жене, хоча вона важча, може так і має бути... не маю дуже з чим порівнювати)
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Педальку газу трошки попустити )).
    Більше газу-меньше ям:girl_crazy:.
     
    • Смішно Смішно x 2
    • Подобається Подобається x 1