Атопічний дерматит у дитини

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем JuicyFruit, 3 Грудень 2013.

  1. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Запитала про вік, бо дуже надіюся, що переросте. Але, то, що роздирає є зле, дуже шкода.
     
  2. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    І я надіюсь. Вдень трохи контролюю, але він і вночі чухає. В нього і раніше бувало, але набагато менше, а після вітрянки, напевно, ослаблений імунітет, то висипку активізувалася. Наразі купила риб'ячий жир, може ще вітамінний комплекс підберемо... Сподіваюся,що стан покращиться
     
    Останнє редагування: 19 Лютий 2019
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Orman

    Orman Модератор-бомба

    @Blondo4ka хлопців своїх мащу кокосовою олією. Вони, правда, не чухають зовсім, але і висипка дуже блідне і пропадає від кокосової олії.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • мімімі мімімі x 1
    • Корисно Корисно x 1
  4. ylysia

    ylysia Well-Known Member

    Дитині 1.2 місяці теж появилося на ножках. Солодкого не їсть, цитрусові не даю. Купила крем і рідину доя купання Емоліум то пропало, але чи на довго незнаю.
     
  5. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Я у ванну додаю трохи (собі колись додавала, бо в мене шкіра дуже суха) для малого. Тепер треба попробувати змащувати. Певно, .кращий результат буде. Дякую
     
    • Тупо! Тупо! x 1
  6. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    святая правдонька, в нашому випадку, принаймні. В липні ми почали ремонт і переїхали до свекрухи на інший кінець міста. І вуаля - за три тижні від помірного АД не лишилось нічого, аж до кінця січня цього року. При тому ми періодично пили молоко, їли йогурти, пили пакетовані соки(все в міру, без зловживань), і ніц малому не було, навіть легенького натяку. Прали звичним порошком, постіль всю мали свою. А от в кінці січня ми вже завершили кухню і ванну вдома і почали частіше бути в себе. Варили йому там компоти-супчики, ще щось з їжі. І от - привіт АД. І то ми ще не мили малого вдома, хіба руки. Це при тому, що в нас вдома в себе стоїть дуже потужний фільтр з купою етапів очищення води. Та я і по волоссю своєму побачила як на нього впливає вода. Вдома в мене після миття( і після бальзаму-маски) волосся як пакля, годі розчесати. А коли мила в свекрухи - шовковисте, і без допоміжних засобів.
     
  7. borka

    borka New Member

    У моєї дочки псоріаз, можливо препарат який використовувала ваша сестра для дитини і моїй допоможе напишіть будь ласка назву! Дякую!
     
    • Тупо! Тупо! x 1
  8. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Дитина кілька тижнів ітому мала вірус - Т39, сильна слабкість, підозрюю і загальна інтоксикація. На фоні того всього пляма на одній щоці стала яскраво-червоною і на обох щоках значно більше шкіра шелушилася. Зараз після одужання пройшов більш як тиждень, то плямки на обох щоках вертаються до початкового вигляду - злегка рожевувата трохи загрубіла шкіра.
    То норм реакція АД на вірус чи що то було? Ліків в принципі не давала, пробувала нурофен але вона його все одно випльовувала, тому алергія на ліки навряд.
    І заразом в мене з'явилося ще запитання - може, варто її щодня якось більше поїти щоб шкіра краще зволожувалася (якщо так, то чим - водою чи чаєм якимось специфічним), чи зволоження при АД лише ззовні діє?
     
  9. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    В нас то стандартна реакція. За пиття не знаю, мої просто багато п'ють води, я нічого спеціально не придумувала.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Я більше скажу, мене після грипу сипануло рожевими плямами, в центрі правда світлі, пішла до дерматолога - а він такий чим хворіли? Це типу якийсь там лишай як реакція організму на інтоксикацію...такщо ад дуже навіть може загостритися, мої після кору (2 міс пройшло) чухаються досі
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Дівчатка, хто поборов АД? Бо я не знаю, як діяти дальше. В малої прищики по ручках , ніжках, на щіщках, такі як акне(схоже), то менше, то більше. Зверталися до дерматолога, десь після року дитини( зволожувати) , дієта. Але пройшло вже 5 років, а ситуація не змінилася. Розумію, що кардинальних дій я не застосовувала, але можливо, хтось щось знає більше?
     
  12. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Весною в племінника зявилася пляма на плечі. Також весною мали скарлатину, але от не пам"ятаємо чи то до чи після цю пляму помітили. Вона не свербіла. ПРобували чимось мазати. Реакції не було. За якийсь час пляма посвітліла стала такого кольору світлої пігментації, і досі вона повністю не зійшла. Потім ми ще раз перехворіли на скарлатину. І от тижні 2 тому помітили такі ж плями на ногах. Поставив лікар діагноз атопічний дерматит. Зараз пробуєм гормональною маззю мазати. Побачим. Але чесно кажучи я схилялася як тут писали до якогось лишая, що виліз після двох скарлатин і частих застуд. Як взагалі варто розраховувати на якийсь результат після гормону?
     
  13. vihnygena

    vihnygena New Member

    Сувора дієта. Дочці було 2.5 все пішло. Зараз 9 невеликі проблеми з підшлунковою. Загострення знімаємо дієтою і Креоном
     
  14. Arika

    Arika Well-Known Member

    Маю також проблему(((( в малого АД, спочатку проблемною зоною шия була, потім подразнення з‘явилися на згинах рук, ніг(((( з донькою такого не мала, в неї просто шкіра суха, а в сина раптово в 9 місяців з‘явився і певно тепер постійно буде(( в цій проблемі повний нуль, тому маю декілька питань: прочитала про кокосову олію, яка саме вона має бути і де її можна купити (ніколи такого не мала)? Виписав лікар нам мазь кутівейт (гормональна), то вона дуже допомагає (з вечлра помастила, на ранок практично все зійшло, але ж нею не можна постійно мастити, зараз поки один раз в 4-6 днів помащу коли вже дуже червоне, але потім знову зявляється. З прикорму зараз нічого нового окрім того що їв з 6 місяців немає, я нічого нового також не їла, але висипка з‘являється знову, не дуже розумію чому до 9 міс все було ок, а потім як з‘явилося і до тепер тримається((( всі печенька забрала, їсть досить обмежену їжу дуже просту, але зменшенням чи припиненням навіть не пахне((((( Буду вдячна за будь-які поради з цього приводу (бо чесно кажучи не знаю як діяти..)
    Забула додати: нещодавно згадала, що я все дитинство алергійна була, правда слабо то все пригадую (бо до старшої школи то якось перейшло, лише до тепер залишилася дуже суха шкіра та періодичні проблеми на шкірі голови)
     
  15. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Раджу послухати відео-лекцію про АД лікаря Макарова.
    А чим Ви зараз зволожуєте шкіру? Мені видається зволоження олією не найкращим варіантом, але це з мого особистого досвіду, може комусь і підходить.


    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
  16. Arika

    Arika Well-Known Member

    Дякую, послухаю. Купила за порадою лікаря крем цікапласт від Ля рош, то мажу ним щічки (які просто сухі) і проблемні зони (там де почервоніння) між гормональним кремом, треба ще якось зволожувати?
    Може таке бути щоб без нових продуктів ні в мене ні в дитини зявився АТ? Чи його мусіло щось нове спровокувати?
     
  17. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    АД не з'являється від продуктів. Причини в генетичній схильності, такі особливості імунної системи, будови шкіри. Продукти можуть спричиняти видиме погіршення, але це не тому що вони самі по собі є алергенами, а тому що бар'єрні функції слизової кишківника знижені (так само, як і шкіри, тому вона легко втрачає вологу) і вони пропускають ті молекули їжі, які б не мали пропускати. Але це не істинна алергія, коли вживання певного продукту становить реальну загрозу.
    Вважаю оці дієтичні обмеження при АД пережитком минулого, значне збіднення раціону (зокрема і в частині речовин, що потрібні
    тій же шкірі та імунній системі) без якоїсь раціональної мети. Варто пробувати вводити всі продукти маленькими дозами, звичайно, як щось очевидно погіршує стан, то варто відкласти, але колись спробувати ще. Я, наприклад, в стані загострення справді реагую на шоколад і цитрусові- збільшується свербіж, почервоніння, але в стані ремісії - їм їх абсолютно без проблем.
    Може бути потреба зволожувати шкіру кремом дуже часто на протязі дня. Ну і зважте на вологість повітря, опалення зазвичай теж дає свій вагомий мінус до стану шкіри.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Arika

    Arika Well-Known Member

    Зволожувати можна лише кремом чи ще якось можна? ( за повітря знаю)
    Яку кокосову олію краще обрати? (Ніколи не мала такої)
     
  19. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    @Arika колись заскрінила таке від Метельської. Screenshot_20191111-085728_Instagram.jpg
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Не пораджу кокосової олії, бо мені не сподобалась в якості зволожуючого засобу для атопічної шкіри, навіть не пригадаю, яку я купувала. Але можете пошукати на айхербі, якщо хочеться спробувати.
    Ще омега-кислоти можуть мати позитивний вплив на шкіру.
     
    • Інформативно Інформативно x 1