Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

  1. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Які приємні новини! Ростіть здорові!
    А ще скажіть: ви вовчаковий постійно в Красівської контролювали?
     
  2. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    Дуже гарні новини, вітаю! Ще поділіться в кого народжували і як вас готували до пологів?
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    У мене дуже низькі тромбоцити, 93-118, коли як. Прокопчук каже пити аспірин, в інеті пишуть не можна. Бо розрідження крові при низьких тромбоцитах може плачевно закінчитися.

    Хто що чув/пробував?

    Надіслано від мого SM-A720F, використовуючи Tapatalk
     
  4. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    Добрий вечір!
    І я до вас з ВА.Перша ЗВ була у 2017 році, за 2 тижні до весілля, я опинилась на Топольній, закінчилось все чисткою.:girl_cray: Після того почали нас з чоловіком лікувати від усього чого тільки можна. Хоча як виявилось згодом лікували не те, що потрібно. Літом 2018 р настала 2 вагітність, на той час вже консультувалась у Прокопчук,оскільки було виявлено ВА у високому титрі ( хоча колола Клексан і пила аспірин).Друга вагітність також закінчилась завмиранням:girl_cray: . Знову сльози, депресія і збирання себе заново. Інколи здається, що в мене якась своя війна з тим вовчаковим. Зараз знову плануємо вагітність, перечитала все, що дівчата тут пишуть і розумію, що ситуація не безнадійна.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  5. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    3 ЗВ і 3 діток. Все буде добре.
     
    • Корисно Корисно x 1
  6. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    Не можу щось порадити, не стикалася з низькими тромбоцитами. Можете ще порадитися з Жемелою О., ну і мабуть з якимось гематологом.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    В мене тромбоцити 70, Прокопчук сказала що це через вовчаковий. Пробую дієту, не вживаю м`ясо ( окрім індички), більше овочів, фруктів, буряк, гранатовий сік. Перездам аналізи в кінці місяця, можливо показники трохи покращаться.
     
  8. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Мені Жемела взагалі поставила під сумнів мою підозру на АФС, так як всі інші показники, окрім вовчакового в нормі. А вовчаковий, на її думку, вказує на запальний процес в організмі. Так само не радить вживати ні аспірину ( або ж з 8 тижня), ні клексан. Тому будь мудрим. Про аспірин я ще вагаюсь, а от щодо клексану, то навряд чи прийматиму його просто для профілактики в наступну вагітність.
    Ще орієнтуюся на лікаря Березовську і її погляди на АФС.
     
  9. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    Тобто антитіла до фосфоліпідів в нормі? В мене просто антитіла до фосфоліпідів lg M завищений. Також завищені показники 17 он-прогестерон і ДГЕА-С, що при настанні вагітності тягне за собою ряд проблем. Зараз приймаю аспірин кардіо, і Прокопчук і Філіпюк радять вагітніти приймаючи ці ліки. Кажуть, що потрібна профілактика.:girl_sad: Надіюсь,що з Божою допомогою зможу стати мамою
     
  10. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Ніби так. Я ще планую здати аналіз на гомоцистеїн, хоча й на нього мене ніхто не скеровує.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Bluemchen

    Bluemchen Well-Known Member

    Також ці показники були підвищені, пила під час вагітності метипред і в залежності від показників михайлишин мені змінювала дозу
     
  12. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    А вовчаковий у Вас також був?
     
  13. Bluemchen

    Bluemchen Well-Known Member

    Підозрювали, але коли здавала один раз в синево, то не виявили. По показниках коагулограми у мене кров була досить густа, то пила перед вагітністю вроді місяць чи два кардіомагніл.
     
  14. Vitusyyaa

    Vitusyyaa New Member

    А де ви здавали той вовчаковий ? У Красівської? Мене вже починає дратувати та компашка, в яких аналіз протилежний від великих лабораторій .
    --- дописи об"єднано, 3 Квітень 2019 ---
    Хочу розказати свою ситуацію! У мене рік тому була завмерла ваг на 8 тижні . Михайлишин мене скерувала до Красівськоі здавати вовчаковий , який виявився позитивний . У Сінево від'ємний ( здавала 2 рази з різницею у півроку). Здала в Італії - також відємний , як і інші показники АФС . Тепер знову завагітніла, прийшла до Михайлишин , а вона каже " не знаю як бути , останнім часом всі від Красівськоі приходять з позитивним ВА) . Була на УЗД в Прокопчук , вона підтримує Красівську сказала пити кардіомагніл . Але я боюсь !!!!!!! Боюсь нашкодити !!!!!! Тому що напочатку ваг мала ретрохоріальну гематому і ті всі аспірини могли б нашкодити , я навпаки пила кровоспинний! У Києві показувала сам Бланк аналізу Красівськоі - професор сказав, що не знає таких показників , орієнтується на великі світові лабораторії , а це якесь аматорство. І все було б не так сумно , якби на кону не стояли наші успішні вагітності .. ще додам що коагулограма у мене в нормі , гемоглобін низький . В кого які думки ? Діліться !
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Vitusyyaa

    Vitusyyaa New Member

    Співчуваю Вам !
    Перепрошую , я правильно зрозуміла, вже знаючи про відшарування , вам лікар не відмінив Клексан???!
     
  16. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    Я не знаю що думати, просто на даний момент довіряю Прокопчук. Скільки я разів до неї телефонувала і писала-жодного разу мене не проігнорували. Вовчаковий здавала в Красівської двічі, і двічі він був виявлений, правда в різних титрах. Загальний аналіз також здавала в Синєво, проблеми з тромбами є. Хоча спробую здати аналізи в іншій лабораторії, тоді побачу. Хочеться вірити, що нам дійсно хочуть допомогти.
     
  17. Vitusyyaa

    Vitusyyaa New Member

    Якщо не секрет, напишіть номер Прокопчук ?! Я б ще раз зателефонувала уточнити, бо все таки аспірин не жарти!
     
  18. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Я ходила до Прокопчук, здавала аналізи і в Сінево, і в Красівськоі. Вовчаковий не був виявлений, але аспірин я таки приймала. Потім кардіомагніл. Боялась самостійно відмінити. З дитиною все ок. Але я не мала гематом. Тому може так.
     
  19. Vitusyyaa

    Vitusyyaa New Member

    А чому пили аспірин , якщо аналіз добрий ?
     
  20. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    До того мала 3 ЗВ. Була недообстежена. Остання ЗВ була за 4 місяці до початку В. Як тільки взнала, що вагітна, одразу до неї побігла. Вона призначила аспірин і аналіз. Красівська тоді не працювала, згоріла лабораторія. Я здала в Сінево, але Прокопчук якось не дуже їм віре. А я боялась ризикувати. Вже десь 20+ тижнів перездала в Красівськоі, таки не виявили, тоді перевели на кардіомагніл.
     
    • Подобається Подобається x 1