проблеми зі спанням

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем duncan, 4 Серпень 2007.

  1. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    о_О Вас не знітило, що
    ?
    Хто Вам такі ліки виписав? Може, одразу транквілізаторів вколоти щоб краще спалося?:girl_impossible:
    То, швиддше за все, зуби ріжуться або просто стрибок розвитку (дитина почало повзати, сидіти, перевертатися і т.д), нервова система обробляє нові навички та інформацію.
    Почитайте в якому віці ставиться діагноз гіперактивність, не вигадуйте дитині діагнозів і не заліковуйте непотрібними таблетками!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  2. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Супростин - то ж від алергії? В дитини алергія на шось? Чи просто так дали? Для чого такі експерименти?!
    В мене теж дуже збудлива, неспокійна доня. Зараз вночі спить краще, ніж колись. Але теж часто просинається. Але думаю, що ліками таке не виправиться, ще й без пропису лікаря.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Karinos

    Karinos New Member

    в малого ще був насморк, тому призначила четвертинку супрастину, але сказала також що це визиває снодійну дію, а так порекоментувала трави
     
  4. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Якщо то призначив лікар - супрастин при соплях 6 міс дитині- терміново його міняйте! Бо з таким "лікуванням"... Те ж саме з травами, класику читали? Там теж маковинням немовлят поїли щоб дитина спала, знаєте чим закінчувалося час від часу?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  5. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    наша лікарка практично при кожній застуді протиалергічне виписує) типу зняти набряк. я киваю головою, але не даю
     
  6. Karinos

    Karinos New Member

    оо так, в нас були соплі, тому і виписала, сказала, щоб зняти набряк і трохи заспокоіти малюка
     
  7. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    "Недолго музыка играла" :girl_smile:- вже другу ніч що 20 хв з плачем зривається, скандалить, спину вигинає... Зубів і далі не видно... Але почала навкарачки нарешті трошки ставати
    Зате вже кілька разів вдалося загойдати її на ранковий сон вдома у візку, ну правда треба хвилин 15-20 возити щоб вона потім свою "черпак-норму" 30 хв поспала :girl_haha: Але один раз навіть баба загойдала так поки я в стоматолога була. А ще почала та дівка часом пропускати свій вечірній сон. Тому маємо 30 хв вранці (10-11год) і десь трохи більше години пообіді (в чудові дні може й 1,5 год бути) . Раніше були ще 30 хв вечірні, але тепер зазвичай не спить і нудякає з 16-17 аж до 20:30-21 поки починаємо на ніч вкладатися. Вранці "підйом" о 7 або раніше. Поміж тим вдень може іноді ще разочок хвилин 10-15 кимарнути надворі в слінгу. Коротше, вже другій дитині "ніколи спати" :girl_in_dreams:
    Я досі не зрозумію чому ж 30 хв? Бо пам"ятаю колись читала про 40-хв фазу сну в дітей (у Вдада, здається, так і було), а в неї чітко півгодини навіть якщо тихо, ніхто не заважає і гойдаючись в слінгу :dntknw:
     
  8. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    А в мене тепер проблеми з неспанням, і так саме в мене))
    Лягаємо ( колишемо)малу десь в 22.00-22.30, раніше не виходить. От і я лягаю з Солею спати, але не сплю. Вчора взагалі десь до пів 4 не спала. І то буває, що я тіки починаю засинати, так доня просинається їсти. А потім просто боюся засинати, бо оті її просинання дуже часті. То повернеться до мене , пару хвилин посмокче, відпустить, знову повернеться в інший бік. Потім пару хвилин полежить і далі до мене крутиться. Буває, що і пару секунд смокче. І то так по колу ( Тривати може дуже довго, але вона ніби спить ті хвилини, як не їсть. А я ні(((
    Вдень тепер на вулиці теж не хоче спати. Вдома спить так поки їсть, ну може ще потім хвилин 30. Десь два- три отих денних коротких снів буває.Ну а я при її денних снах не можу заснути. І головне хочу, стомлена страшно, голова болить, але не засну.
    Колись ( чи то другий, третій її місяці) я могла спати, поки годую, бо так вночі лежачи завжди їсть. А зараз ні. А враховуючи те, що їсть вона вночі ого як часто, не довго по часу, але по кількості навіть не рахую, то сон мені не світить.
    А був період, що Соля вставала їсти кожні 2 години вночі))) і де той період?) Добре, що хоч істерик нема вночі. Ну тьфу-тьфу-тьфу, щоб не почалися)
     
  9. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Я теж задавалась цим питанням, бо в нас так само сон рівнесенько пів години. Або кратно 30 хвилинам, - година, чи півтори.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
  10. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    О, Юрко теж спить по 30 хв :) Діма, здається, по 40 спав :)
    Але в мене не в тому проблема. Я досі не можу змиритися, що дитина не засинає на грудях. Хіба у виняткових випадках. Я вже з ним лащуся, гніздуюся. Він цицю їсть, сміється, співає, придрімує, а потім починає хникати-жалітися і засинає лиш на руках. І то поза "колиска" не підходить, бо мусе дивитися навколо, а не на мене о_О А часто взагалі груди не бере, поки не приколишеш :sad:
     
  11. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я усталь. Чи то ті зуби безкінечні (бо слиниться як бульдог :sad: ), чи що, але той графік мене трохи утомив.
    Спить Яся 2 рази на день - приблизно о 10 а потім десь близько 15. Тривалість 30-40 хв обидва сни (незважаючи на те, що спить в мене на руках з погойдуванням і грудьми в зубах), часом буває "акція" і після обіду може проспати 1,5 год. Але фіг з тим, що на руках, мене найбільше втомлює, що вона явно невиспана лишається і десь о 19 ще б спати лягла, але попри мої спроби не вкладається. Так і нудить до 20:30 поки не йдем спати вже всі. Вночі спить паскудно, але історія не про те :)
    Печаль - на ніч я Влада швидше 21 ну ніяяяяк не зажену спати :sad: , та й боюся що Яся якщо ляже "до ранку" о 19 то ранок буде дууууже ранній. Але оте вечірнє майже 2-год її нудіння в мене на руках під кінець дня остаточно виснажує :girl_sad:
    Я цього року вперше в житті раділа переведенню годинника :girl_crazy:- бо та козявка тепер о 7 прокидається, а не о 6 як було " по зимовому часу". (При чому Влад часом спить ще після того як Яся вже встала, його час - ближче до 7:30-7:50).
    Коротше, прийшла просто похникати, але якби хтось запропонував якийсь конструктив з тими снами - з радістю послухаю :)
     
    • Співчуваю Співчуваю x 4
  12. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Похникаю біля вас, бо сил вже нема з цим малим несплюхом. Ще он 8-ми місяців нема, а наче почала переходити на сон 2 рази. Встає зранку так само, як ваша
    Потім ми летимо в 11 на вулицю, бо тільки там у неї може бути нормальний один довгий сон - 1,5-2 години, якщо візок постійно в русі. Потім є ще один невеликий сон тривалістю 45-50 хвилин десь в районі 5-ої. На циці, само собою. І дотягуємо ми до 20.30 десь і спати на ніч. А от вночі починається жесть. Був недавно скачок росту, тоді вона сіла, встала на ноги, почала говорити і перші зубки прорізалися. Я це зрозуміла і ледь пережила той тиждень із вставаннями кожних півгодини вночі. І сподівалася, що дитя почне спати краще. Так, кількість із 10-15 раз зменшилася до 6-7 раз за ніч (тобто кожну годину), але це аж ніяк не є комфортним спанням, я не засинаю глибоко і відповідно не відпочиваю. Оскільки це триває вже місяцями (нічний сон зіпсувався з 4-го місяця), то чую що мені вже настає гаплик. Зранку невиспана, зла, голова болить, сил ні на що немає. Чому так? Я не можу зрозуміти((( Емоційна дитина? Пісяє вночі? Зуби безперервно лізуть? Я вже не знаю.
    П.с. Вдень закимарити з нею не вдається, бо перейшла на 2 сни. А якщо і вдається трохи, то це не допомагає, бо назбиралася загальна втома і той сон так мало помагає(((
     
    • Співчуваю Співчуваю x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Моїй по-барабану, вона і у візку, і а слінгу спить аналогічно - хвилин 30- 40.
    А щодо прокидання вночі по 6 разів, от що таке різне сприйняття ситуації, бо для мене то гарний нічний сон в дитини :girl_haha:Старший так спав до кінця ГВ - 2,5 роки (2 год між прокиданнями вночі було дууууже рідкісним подарунком :) ), тож мені здається тепер, що то цілком нормально.
    Яся теж минулого тижня зуби видобувала, то цілими ночами йорзала від одної груді до іншої, аж мені тріщини трохи почалися :girl_in_dreams:
     
  14. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Я тільки хотіла підбадьорити Акіну, що ще трошки, буде один сон, і то вже таки реальна надія, що він буде більш-менш добрий і по якості, і по тривалості.
    Якщо ще зі старшим мені і ті сни по пів години були яким-не-яким перепочинком, то з молодшим тільки сам клопіт з вкладанням - потім ниття з вставанням, коротше кажучи за пів години сну півтори години моїх старань. Реально, мені здавалось, що я більшу частину дня тим займаюсь, тому зменшенню частоти снів раділа що ну.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Певне, все пізнається у порівнянні. Старший теж був цицяний, але не мав такої неспокійності при прорізуванні, відповідно я не пам'ятаю у цьому віці отого марафону вставання. Бувало моментами, але моментами, а не весь час. Молодша до 4 місяців вночі вставала 2-3 рази і я була реально нормальна, адекватна мама. А потім ото все помінялося і таки я не можу нормально поспати, коли оті вставання по 6-7 раз кожної ночі. А нині її комар покусав вночі, то вона взагалі з першої до другої не спала, а нила, вередувала, їла, лазила по ліжку і так по колу. І ще є такий нюанс, що часто як прокидаюся з нею, то потім не можу заснути. З малим от пам'ятаю ото "на автоматі" - цицю в зуби і далі сплю, з нею чомусь мені так не виходить - не сплю, поки не поїсть (а вона любить довго смоктати), а потім лиш засну, а вона знову встала(((
    Я би раділа, якщо в людей десь є такі діти, які самі засинають і самі сплять бодай годину-дві (у двох подруг так), а наша сама ні не засне, ні не лишиш її спати (бо вона одразу за мною встає), тому єдиний вихід - кататися на вулиці, поки вона ще там спить.
     
  16. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Не знайшла відповідної теми. У мене питання про організацію спання немовляти, а саме спільне спання з малятком. Чи використовували якісь пристосування, в яких спить дитинка і т.д.? Або скеруйте мене, де можна про це більше дізнатися :girl_blush2:
     
  17. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Всіх розумію і співчуваю. Теж було оте вічне вкладання, хтось дзвонить по телефону, чую старші взяли трубку і:"Мама вкладає Тоню..."
    Поки біля року чи півтора не перейшли на 1 сон, то денний сон став нормальний, 1,5-2-2,5 години. Чудесно.
    А от нічний... Тільки зараз (з півроку сон збився, зараз нам скоро 2 роки) якось спить вночі, часто навіть не п'є чайочок той один раз. Може щось похникати, я підколишу і далі спить. Або і без підколисування засне. Але хоч раз покричати вночі - це святе.
    То вже НАБАГАТО легше. Знайома мама каже, що по моєму опису свого старшого впізнає. То він почав вже добре спати з 2 років і 6 місяців. Отак я орієнтуюсь.
    Раніше обкладалася подушками і колисала малу на собі, і сама на ті 30-40 хв засинала (ну як засинала? вирубувалась/провалювалась).
    Ще були ночі, коли чоловік спав у іншій кімнаті,щоб виспатися перед роботою, а потім я казала, що я вже все, і лягала у іншу кімнату. Хоч вночі чула плач, але закутувалась і спала далі. То татова дитина також. Але да, поки циця, то певно теж не варіант. Хіба послати чоловіка гуляти з дитиною і вдень лягти спати (вимкнувши телефони). Щоб дійсно мати глибокий сон. Раз чи два прийшла свекруха в гості, я їй на руки малу, і вибачайте мамо, а я піду посплю. Десь на годину вирубалась.
    Але то пару разів було, коли я реально зомбі. Жодної нагоди поспати не пропускайте! То не завжди так буде, але поки близькі поставляться до того з розумінням.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    В нас зі сном теж завжди були проблеми. Єдине, що змінилося - засинає тепер на нічний сон без істерик)) Ну як засинає - чоловік колише , кладе біля мене і вже з нею лежу. То десь в10-10.30 вечора, раніше не виходить. Та і я потім вже не можу встати, то так той час вкладання відтягую)) Та й впринципі у вечірній час вона найвеселіша, найбільш тішиться, то радіємо тим моментам.Засинає Соля зразу не міцно, бо хвилин через 20 просинається їсти, їсть довго. Я теж не можу спати, поки вона їсть. Був такий період, що вона їла, а я засинала. Але вже давно такого нема. Не знаю, чи то незручно мені так лежати, бо хочеться лягти потім на спину, щоб спати, чи повернутися. Ну одним словом - чекаю, поки відпустить цицю, щоб заснути) Але я не можу моментально заснути,а Соля часто просинається їсти. Якщо разів 5 за ніч - то це супер мало!))) Думаю мінімум 10) І от ще пару днів не просто їсть і засинає, а ще хниче, стогне. Може так на дві секунди прикластися до грудей, а потім крутиться, похникує. Але то так крізь сон. Обнімаю, глажу, пошикую, щоб заспокоїти, то відповідно не сплю. Вже напевно після 2-3 ночі на мене накочує сон) І найбільш хочеться спати зранку, але не хочеться Солі. Переважно спить до 8, бувають дні, що др 9. І це могло б бути нормально, якби вона через годину, чи дві не хотіла знову спати. Але просто так не засинає. Раніше засинала на вулиці. Але тепер лежати не хоче в возику, сидіти теж не дуже. Якщо возити її просто по району, то все роздивляється, і відповідно не спить. Єдиний вихід - спати в лісі. Але тут теж є але.) Якщо вона бачить, що її везуть в ліс, то починає кричати. От реально, тільки заїжджаємо, то зразу крик. Тому треба носити на руках, аж потім як засне, то класти. Спить хвилин 40, дуже рідко довше. От такі два вимучені сна за день. Вдома щоб спала, то тільки через колисання. Дуже рідко засинає, як на циці висить. Переважно поїсть, і вперед повзати)) Навіть, як дуже хоче спати, то сама не засне. Я навіть не уявляю, як це, коли дитина сама засинає. Бо вона в нас просто не лежить. ) Навіть памперс їй зняти важко, чи переодягнути, бо для цього треба покласти) То хібашо чимось відволікати треба, щоб вона лежала і не сідала )
     
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  19. Orman

    Orman Модератор-бомба

    @Jusi в нас є окрема тема про спільний сон.
    --- дописи об"єднано, 7 Квітень 2019 ---
    @Thebestnata @Gloria Tempus @Akina що вам розкаже людина яка не спить нормально з 2011 року. Це пройде. Це точно пройде. Це дуже швидко пройде. Прийміть і відпустіть. І дякуйте Богу, що здорові діти, просто несплючі.
    В мене теж здорові. І я дуже рада. Висплюся на пенсії, може.
    --- дописи об"єднано, 7 Квітень 2019 ---
    @Thebestnata кгм, почитайте про педприкорм, може вам полегшає хоч з цим. У вас нема жодних проблем з їдою.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 2
    • Корисно Корисно x 1
  20. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Та я знаю що пройде :) Який вже Влад несплюх був, але десь років після 4 - красааа ввечері почитали, розійшлися всі на свої ліжка, він полежав, потриндів, 3 рази гаркнула "мовчи і спи вже", і на цілу ніч спокій :girl_crazy:Тому я точно знаю, що то мине. Але
    ж хочеться часом трошки понити :girl_wink: