Ванна кімната від А до Я

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Лідочка, 22 Липень 2011.

  1. Лідочка

    Лідочка Well-Known Member

    [​IMG]

    Починаємо робити ванну кімнату, точніше то буде обєднаний санвузол.
    в цій темі хотілося б почути поради щодо дизайну, вибору плитки, сантехніки. Також хотілося б почути вашу думку щодо питання, що ж краще ванна чи душ, чи те і те:girl_wink:? Якщо душ - то що обирати: душову кабіну чи гідробокс?
    Яким піддонам ви надаєте перевагу? Виробникам?
    Ванна - акрил, сталь, чавун? Переваги та недоліки.
    Унітази - виробники, якість, що слід враховувати?

    Ну і взагалі, чекаю тут фото ваших ванних кімнат або тих, які вам подобаються, які б ви хотіли мати.:girl_tender:
     
  2. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    У мене так є зараз. Але двері ніби лівіше, тобто справа в мене попри стіну стоїть пралка і унітаз , але розвернутий перпендикулярно , якщо порівнювати з вашим малюнком. Зліва -ванна. Бойлера не маємо і умивальника теж, руки маємо просто у ванну.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    @shokoladochka
    В мене планування ванної кімнати подібне до Вашого , але по розмірам не знаю, чи ідентично.
    Тому пораджу з власного досвіду, бо свого часу довго крутили, що куди як впихнути, в результаті таки пожертвували ванною і поставили душову (115*90 см), бо інакше ну ніяк не виходило, щоб залишився хоча б маленький п"ятачок вільного місця.
    Заради справедливості скажу, що душова виявилася не такою вже і жертвою, враховуючи, що ми з чоловіком і до того не були любителями приймати ванни. До ремонту (коли ще стояла стара ванна) все одно користувались тільки душем. Мені принциповіше було, щоб пралка була в ванній, а не в кухні.
    Звісно, при наявності дитини розклад зовсім інакший (напевне).

    З того, що на перший погляд можна оптимізувати:
    Пралка з вертикальним завантаженням вужча за горизонтальну. Можливо, вона "влізе" при стіні від ванної до дверного проєму (там, де зараз у Вас умивальник).
    Те місце, де скруглена ванна закінчується, якось буде корисно задіяне? Якщо ні, то для такої крихітної ванної кімнати я би брала прямокутну вужчу ванну.
    З умивальником взагалі можна "гратися" (маю на увазі форму і параметри), залежно скільки лишиться місця (в мене кругла глибоченька 40-ківка чи 45-ка).
    Залежно, куди відкриваються двері (в коридор, чи всередину), і скільки місця від комунікацій до дверей, можна унітаз розвернути на 90 градусів і біля нього "втулити" підходящий умивальник.
    Зрештою, в моїх двох знайомих, де крихітні суміщені ванні кімнати, взагалі немає умивальника, зуби чистять над ванною.
    Не знаю, чи то зручно і нормально, але так є і це дозволило в хрущівську ванну "впихнути" пральку, щоб на кухні пральним порошком не трусити.

    Ну і варіант з умивальником над пралкою з горизонтальним завантаженням таки для Вас був би підходящий.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Точно скажу за кутову ванну - не купляйте такої, ви в неї і так не влізете, вона ну дуже маленька. Ми спочатку таку купили (в нас ванна кімната вузька і довга), а потім поміняли на звичайну, пожертвували проходом
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    Дякую за поради. Я тут ще соваю і думаю. Душова я категорично не хочу( склала цілу купу не доліків, навіть просто догляд за нею( Я сама люблю душ і тому розмір мені підходить і менший. Тут діти тому мені зручніше буде ванна ( повісити шторку і чим не душова). Пралку міняти не хочу бо маю хорошу) і вертикальна має свої + і - ( маю доствід в користуванні). Тут варіанти, також розглядалися) Умивальник має бути, дитина рерулярно в ньому миє руки, чистить зуби.... Бойлер не великий і він зверху висить дуже не впливає на розстановку) біля унітазу йому думаю норм буде).
     

    Вкладення:

  6. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    @shokoladochka що там у вас за стіною справа від унітаза? Бо може бути коридор і шафа, як у мене. До тої шафи в мене проклалено воду і стоїть там пралка. Ванна 180*120, вхід як у вас. Там без пральної машини місця обмаль, ми ото недавно робили ремонт, то я брала унітаз-кимпакт, і раковину 50 см (до речі, взяла прямокутну, хоч всі мене дуже відмовляли - і це просто супер. Я взагвлі не знаю, які там можуть бути недоліки. Нічого не випирає вперед, як у овальній, виглядає дуже акуратно). А остання ваша схема - це у вас пралка така неглибока? Бо повноцінна пралка має глибину 60, плюс ванна 70 і у вас залишається 20 (навіть менше см) см на раковину. Таких не роблять навіть.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Raven

    Raven Мама малятка

    @shokoladochka, купувала низьку пралку під умивальник
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    У мене за стіною сусіди, є мала ніша в стіні але там 30см якщо я запхаю пралку то забере прохід в коридорі ( це відразу вхід в квартиру). Пралку я маю зараз не хочу її міняти вона 42см має глибину, то там 30 см залишається проходу, але умивальник трошки вище буде за пралку і ванну навіть може на 5/7см запущу його над ванною ( є такі довгі з робочою поверхнею збоку, але трошки ціна кусається(.
     

    Вкладення:

  9. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    @shokoladochka досвід мені зараз голосно шепоче, що ви все одно зробите по-своєму:connie_pull-pigtail, але я просто напишу альтернативну точку зору. Ви в тих 30 см банально не залізете, хіба ви модель зі стегнами 70 см. Чоловік туди не підійде тим більше. Тобто хіба дитина на підставці. Як би ви не крутили сантехнікою, у вас все одно залишиться мікрочастинка простору для того, щоб просто зайти в ванну. В мене просто та сама площа, я знаю. Сусідка ставила пралку в ванну і в неї пралка вертикальна, а замість ванни душову. І мікроумивальник. Все одно я там заледве змогла, перепрошую, в туалет сходити, бо ноги впиралися в душову (вона унітаз на 90° розвертала), при спробі витерти руки я ліктями поцілувала дві стіни. В мене 2 варіанти: або повністю умивальник на пралку (так, воно трошки високо, але це краще, ніж ті всі викрутаси), або ж показуйте ту нішу, може її можна доточити частково до ванної і щось придумати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    За умивалькик над пралкою думаю, але тоді потрібно пралку змінити точно на меншу (умивальником дитина користується їй буде не дуже зручно, тай мені). Туалет зараз так само стоїть і там місця достатньо. Душова є зараз і вона займає місце бо має боковинки скляні біля неї вільно не станеш, тому я за ванну нехай і маленьку. Так ви праві 30см дуже мало....я мала то мені не проблема, але це дійсно мало, хаба якщо ще пралку купити вузьку то ще 10см можна взяти. За нішу то я відкидаю бо там тоді, щось треба придумати під пралку і це буде при вході у квартиру коридор і так малий((( Я надіюся, що ще як зібю стару плитку може там більше місця. Я вже, як тільки не ходжу з тою рулеткою по ванній( Я консультувалася з архітекторами/дизайнерами бо співпрацюю по роботі, то трошки пояснили мені як і що можна зробити, але на такій площі дуже складно, щось зробити і треба чимось пожертвувати. Зараз так розклала, мені здається так краще. Голова вже пухне від того планування, бо хочеться зробити, як краще)
     

    Вкладення:

  11. Raven

    Raven Мама малятка

    Ми ту пластикову табуретку купили, нормально
     
  12. shokoladochka

    shokoladochka Well-Known Member

    у мене це є) я про те мала на увазі, що умивальник дуже необхідний. Я думала і моніторила, але в мене цілком хороша пралка і зараз купляти меншу, а ті що під умивальник на порядок дорожчі сума за все ітак виходить чимала(. З усього, що я маю то тільки пралка залишиться все інше демонтаж, про те що, як ще розберу все не знаю - що там вилізе (бо буду робити заміну всіх труб, каналізкацйні труби, водостік. Ідея дуже хороша, але коли підбиваю бюджет з цим то розумію, що це зараз задорого мені( а ще кухня на черзі(.
     
  13. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Дівчата, терміново потребую помочі залу. Потрібна стільниця з дерева (під неї хочу такі дерев. дверки-жалюзі, щоб закрити пралку), де таке можна замовити?...Дали мені контакти однієї фірми. але там щось ну дуууже дорого, хочу ще порівняти.....
    @Rodionochka , щось тільки Ви мені отак сходу згадалися, що маєте таке....
    З вогостійкого постформінгу не вийде, бо там ширина має бути не менше ніж 65 см.
     
  14. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Я дуже хотіла стільницю у ванну, всі майстри, до кого я зверталась рахували мені +- однакову вартість. Але мені на таку ширину з постформінгу і рахували.
    Дверки-жалюзі бачила в леруа, детально не цікавилась
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    напевне, це не дуже актуально, якщо Ви вже налаштувалися на дерево, але постформінг буває не тільки 60 см в ширину, але й 80, якщо не помиляюся.
    Та в будь-якому разі Вам мабуть треба до метра, а кавалок плити (та ще й не ходової ширини) не факт що захочуть продати
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Lyubba

    Lyubba Member

    Якщо стільниця не з масиву, а зрощена, то гляньте в новій лінії. Там же і жалюзійні дверки. Все нелаковане - покриєте чим захочете. Масив може покрутити. Але жалюзійні дверцята легкі і майстер назвав їх 'вертольоти' - якщо велика дверка, то щільно не прилягатиме по усій довжині. Принаймні у мене так

    Надіслано від мого SM-G850F, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Нам робив ту дошку під умивальник майстер, що й сходи робив. У нас вона мала свою специфіку - частина була ширша, щоб мийка стала, частина вужча, бо там двері відкриваються, і треба було її зрізати, щоб було зручно. Ну і ще дзюрку під мийку треба було зробити. Ціна була як і сходинки, рахував за метр кв. Вже не пам’ятаю скільки то вартувало, але точно не дорого. Вона в нас зі зрощеного дерева, робили дубову. Покривала я її сама. Служить добре, але то гостьовий туалет, там великих хлюпань нема).
    Якщо там не треба ніяких заокруглень, випинань тощо, то можна взяти і й у епіцентрі. А дзюрку любий столяр зробить). Монтував то все сантехнік.
    Щодо жалюзійних дверцят - купували в епіцентрі. Там купа розмірів було, то вибрали такі, як нам підходили. Ми ними робили вхід в гардероб зі спальні. Телефон майстра можу дати, хороший столяр. Мені його тут порадили.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    А чим? Думала масло-воском, чи краще епоксидною смолою?
     
  19. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Спочатку забайцувала, бо хотіла темну. А потім маслом. Але спеціальне не купувала, мастила тим самим, що і підлогу. Знаю, що для стільниць є спеціальне.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Я ще ванну не роблю, але розглядаю варіанти. І хочу попитати хто давав у ванну елементи з дерева, як вони в експлуатації? Чи робив хтось подіум під саму ванну? На малюнку виглядає гарно, а от як то дерево буде на практиці? (Ванною будемо рідко користуватися, звикли приймати душ)
    interer-studii-ub.design.jpg
     
  21. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Маю дошку під мийку у гостьовому туалеті. У основну ванну такого б не робила. Особливо якщо є діти.
    На фото виглядає той подіум гарно і стильно. Але мені воно не практично. Та все залежить від акуратності Вашої сім’ї.