Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

  1. Vhita

    Vhita Member

    Вирішила і я тут поділитись. Цей форум був для мене неабиякою підтримкою, особливо під час ситуацій, що викликаликали паніку. Сину вже три місяці. Приймала до 38 тижня аспірин. І до останнього клексан 0,2, оскільки це вагітність після двох ЗВ ( після 1-ї ЗВ завагітніла через 3 місяці, та на 9- му тижні знову ЗВ. Потім вдала вагітність через 8 місяців). Як і всі тут, хвилювалась за вплив цих ліків на дитину. Дякувати Богу, ми здорові і все гаразд. Звісно, це не просто: проходити безперервні обстеження до вагітності, сидіти як на пороховій бочці, під час вагітності, але головне вірити та не упускати руки. Ще цікаво таке: малий народився з червоними плямками ( такі судинні скупчення, що мають зникнути до року). Та коли, ще в пологовому залі, я спитала чи то не через аспірин/ клексан, чомусь всі ( і акушер, і гінеколог і неонатолог) з мене дружньо посміялись та відповіли, що ті ліки нічого зробити не можуть.
     
    Останнє редагування модератором: 28 Травень 2019
    Reason for edit: На форумі заборонено продавати та роздавати лікарські засоби!
    • Подобається Подобається x 6
  2. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    Співчуваю, обіймаю... Можете поздавати ТОРЧІ, гормонти ТТГ, дівчата ще вовчаковий здають. Після ЗВ я нічого не здавала, чистка була в березні, завагітніла сама в липні.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Співчуваю вам! Мала завмерлу, потім викидень - і до сих пір не зрозуміла, що лікувати, чи що шукати. Різні лікарі, прямо протилежні думки, одні посилають на торчі чи лікують уреаплазму, інші сміються з того. Одні кладуть на підтримку, інші вірять в природній відбір. Треба шукати золоту середину, бо так можна безкінечно в собі колупатися...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
  4. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    Кожна вагітність ж різна ? не хочу боятись ,лише здам аналізи ,що скаже дільничий гінеколог,і під новий рік спробуєм знову ,якщо вийде.Правда все сподіваюсь буде спокійніше,бо я була вагітна і ми робили ремонт самі ,мала багато навантажень ,а не знала що під серцем нас було двоє,то був виснажливий період..а як дізналась ,то навантажень було менше,але мабуть початок був не дуже вдалий ...от і результат..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    А я от тепер боюся, аби перший триместр припадав на зиму, боюся грипу, застуд і так далі, бо якраз мала втрату після застуди. А ще й дитина піде в перший клас, хто зна, що приноситиме зі школи...але ідеального часу ніколи не буде насправді.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    Дівчата, в кого з вас знижувались тромбоцити? Ми плануємо вагітність, вирішила здати кров, а там тромбоцити 70. Відмінили аспірин, як наслідок затримка місячних на 9 днів ( вагітності немає), Прокопчук сказала вколоти Клексан, після того пішли місячні. При відміні всіх кроворозріджуючих тромбоцити збільшились до 100. Радять шукати причину і піднімати тромбоцити, поки не вагітніти. Але де шукати причину ніхто не каже.Якесь замкнуте коло.
     
  7. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Здайте гомоцистеїн, афс, вовчаковий антикоагулянт, гепатити В,Д,С. Д-димер.

    У мене низькі тромбоцити через високий показник афсу і вовчакового. Ніякий аспірин і Клексан, одразу кровить

    Надіслано від мого SM-A720F, використовуючи Tapatalk
     
  8. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    У мого малого з-заді на голові, ближче до шиї червоні плямки. Вже минуло 11 років, вони не зникли. Ніяких ліків під час вагітності я не приймала

    Надіслано від мого SM-A720F, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Ia MaRYNkA

    Ia MaRYNkA New Member

    Всім привіт...можливо хтось лікував чи лікує гіперплазію ендометрія?...в листопаді 2018р. була гістероскопія виявили гіперплазію, почистили але лікування після того ніякого не було...зараз по цитології знову гіперплазії...хто чим і як лікували, як довго?...планую вагітність, але...
     
  10. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    У Вас антитіла до фосфоліпідів завищені? В кого Ви консультуєтесь, якщо не секрет? В мене нормальна реакція на аспірин і клексан, і низькі тромбоцити виявили випадково. Прокопчук сказала вагітніти, але на аспірині (або кардіомагнілі). А низькі тромбоцити бо антитіла до фосфоліпідів трохи завищені і вовчаковий в середньому титрі
     
  11. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    У мене все у високому титрі, я в Михайлишин. В ідеалі має бути лікування аспірином і клексаном, але мені не підходить. Приймаю медрол.

    Надіслано від мого SM-A720F, використовуючи Tapatalk
     
  12. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    Дівчата привіт! Потрібна ваша порада. Я нарешті змогла завагітніти, термін маленький (5 тижнів). Приймаю аспірин і колю Клексан. Також призначили дуфастон. Але мене трохи турбують виділення (бежеві з темними крупинками). На УЗД все гаразд, загрози немає. Можливо це від ліків? Якщо в когось таке було, відгукніться!!!
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @MarichkaG, пила аспірин і ставила свічки типу дуфастону. Виділень як таких не було. Пару разів мазалось кров’ю, але нічого з тим не робила, виносила і народила. Але ми всі різні. Краще в лікарки запитайте, а ще краще покажіться. Все буде добре!
     
  14. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    Дякую! Мені сказали, що на збереження лягати немає потреби, але якби більше мазалось, то поїду до Філіпюка, буду просити, щоб поклав на збереження.
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  15. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Вітаю з вагітністю! Вірте, що все буде добре!
    На жаль, всі мої виділення погано закінчилися і вони одразу мали інший характер, або швидко розвивалися від незначних до кров'яних(( Але це справді в кожного інша причина виділень.
    Єдине, що я вам можу сказати, що коли в мене були виділення, Філіпюк не призначав кровоспинні, бо я теж приймала клексан і аспірин. Але потім інша лікар сказала, що все-таки воно одне одному не суперечить, і згодом я теж багато інфи такої зустрічала. Тому, коли б виділення справді посилилися - зважте на це.
    І ще, можливо, пораджу здати коагулограму, щоб подивитися, чи не надто розріджена кров. На жаль, мусимо самі зважати на свої аналізи бо в них всіх схема однакова.
     
  16. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    Дякую! Думаю, що таки завтра поїду до Філіпюка, щось він точно порадить. В мене мажеться десь днів п`ять, але в основному при сечовипусканні. Тому одразу поїхали до Прокопчук, вона сказала, що все добре. Відміняти аспірин радить коли буде кровити, а так все залишити як є. Думаю завтра буду знати щось конкретніше.
    --- дописи об"єднано, 14 Серпень 2019 ---
    А Ви лежали в нього на збереженні?
     
  17. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Ні, я приїхала, коли ледь мазалося, УЗД показало невелику загрозу, він відправив додому, виписавши валеріанку і дуфастон, сказавши, що таке в 95% вагітних. На наступний день вже стався викидень.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 3
  18. MarichkaG

    MarichkaG New Member

    Я Вам від щирого серця бажаю, щоб все склалось якнайкраще!!! Щоб в найближчому майбутньому Вас обіймали маленькі рученятка)))
     
    • мімімі мімімі x 1
  19. Natalidi

    Natalidi New Member

    Усім привіт, у мене усю вагітність був вовчаковий у середньому титрі, Прокопчук виписала аспірин і Клексан 0.2 щодня.і завдяки цьому у мене народилось 2 прекрасних малюків близняток) Хоча до 1 вагітності і втрати(( не чула про такий вовчаковий і не уявляла що у мене може бути щось такого.
     
    Останнє редагування модератором: 27 Серпень 2019
    Reason for edit: На форумі заборонено продавати та роздавати лікарські засоби!
    • Подобається Подобається x 1
  20. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Де ви контролювали вовчаковий?