Костоправи, остеопати.

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Катруся, 11 Жовтень 2009.

  1. Orman

    Orman Модератор-бомба

    А він хто - остепат чи костоправ?
     
  2. Кароока

    Кароока New Member

    не знаю, на візитці написано масажист-біоенергетик, йшла по рекомендації знайомих
     
  3. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Напишу як я це розумію і з позиції своїх проблем. В мене час від часу буває защемлення сідничного нерву. Спровокувати може багато що. Можна просто оступитись, послизнутись, невдало встати на ногу тощо. І от нерв защемило. Може бути одразу різка біль. Але в моєму випадку такого нема. Починає час від часу боліти, нити. Щодень гірше і гірше. І от я йду до лікаря, наприклад через 1-2 місяці після защемлення, коли вже півннь клюнув). Лікар знімає це защемлення. Але нерв ще запалений, він болить, тому нема моментального покращення. Тепер головне втримати правильне положення, щоб знову не було зміщення та защемлення. Для цього треба трішки часу щоб м’язи відновили свою пам’ять, адже вони 1-2 місяці були в неправильному положенні і трохи атрофувались. В ідеалі зміцнюємо ці м’язи в час ремісії.
     
  4. Online

    Online Well-Known Member

    Цілком погоджуюсь. Чоловік останні років 10 серйозно зайнявся спиною, то намагається пильнувати себе в період ремісії: не гладшати, тримати м'язи в тонусі, не допускати травматичних ситуацій. Хоча буває різне, звісно. Але все одно при однакових умовах тривалість результату в різних спеціалістів різна. Там де трик-трик і все - ефект в нього довго не тримається. Виняток був тільки одного разу, не пам'ятаю прізвища, ходив кудись на Наливайка. Тоді місяців 8-9 було все добре. Ну, але після повноцінного лікувального масажу на 10 сеансів ремісія триває до півтора року. Це не до порівняння.
     
  5. Melian

    Melian Well-Known Member

    В мене сестра досить часто відвідувала Юрченка в період 12- 20 років, він реально допоміг їй з особливостями її організму, навіть доповідь якусь по історії її хвороби писав. Батько регулярно раз в рік або й частіше ходить до нього з проблемною спиною (зіскакують диски). Крім того, знаю випадок з чоловіком сестри, коли Юрченко його прийняв, оглянув і сказав, що йому нема що лікувати і гроші за прийом, відповідно, не взяв. Мене від защемлення нерва теж рятував (але висиділа я в нього під кабінетом цілий день поки з'явилось "вікно" в його графіку).
    Але також знаю випадки, коли на нього жалілись, не допоміг і т.д. Думаю,тут дійсно справа в виконанні подальших призначень лікаря. Ну й є люди, які мають установку "я сходжу, але це мені й так не допоможе"

    Надіслано від мого meizu M8, використовуючи Tapatalk
     
  6. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    Я не знаю, в чому ситуація Вашого чоловіка (в чому саме проблема зі спиною), але в тих ситуаціях, коли є дегенеративні зміни міжхребцевих дисків (протрузїї, екструзії (кили), тощо); коли до больових відчуттів призводить неправильна постава (сколіози, неприродні лордози/кіфози), і тому подібні випадки, то під час того як йде процес нищення (умовно так його назву) хребта, людський організм розуміє, що щось іде не так, і намагається м‘язами підтримати ситуацію (тобто для вирівнювання постави, зменшення тиску на органи дає м’язеву компенсацію на ту сторону, де, наприклад, не справляється диск в якості амортизатора).
    Якщо роками нічого не робити (а так воно і виходить, бо ці процеси зазвичай довго проходять безсимптомно, або з терпимими симптомами), то наші м‘язи звикають бути в неправильному положенні, утворюються своєрідні спайки.
    Спеціаліст поправить ситуацію з хребцями (виставить їх правильно), розімне спаєчні місця, попрацює з м‘язами точково.
    якщо після роботи з терапевтом вправами «перевчити» м‘язи працювати правильно і зафіксувати міцним м‘язевим корсетом те, що зробив остеопат, то по ідеї, без дуже серйозного навантаження погіршення взагалі не повинно наступати.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Online

    Online Well-Known Member

    Важко визначити якусь одну причину, там їх кілька: старі травми професійного спорту, спадковість, високий зріст. Обстежувався у Львові і в Києві, то лікарі якось в один голос сказали, що при такому зрості проблеми зі спиною неминучі, бо велике навантаження на хребет. Період юнацької безвідповідальності минув, вже не тягне до останнього з болями, звертається до спеціаліста одразу. Але так, щоб раз і назавжди вилікуватися не знаю чи можливо в його випадку. Принаймні при обстеженнях ніхто на це не налаштовував. Просто давали рекомендації, щоб загострення були якмога рідше. Там не аж так критично - не так, щоб не розігнутися, не дихнути чи ноги віднімаються. Просто болі.
     
  8. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    В будь-якому випадку, якщо пильнує себе в періоди між загостреннями, це вже дуже добре.
    Повірте, 95% людей «забивають» на вправи, басейн як тільки їм трішки легшає (в мене в оточенні знаю тільки 1 людину, яка хоча б з якоюсь регулярністю виконує вдома вправи, рекомендовані остеопатом, а людей з проблемами хребта серед моїх знайомих - десятки).
    Бажаю Вашому чоловіку здоров‘я!
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Divchyna vesna

    Divchyna vesna Юна фіялка

    Дайте мені, будь ласка. Можна в пп.
     
  10. shemely

    shemely Member

    @Кароока, і мені контакти Юрченка, будь ласка
     
  11. irkazijka

    irkazijka Well-Known Member

    Ще є Роман Степанович на зеленій. Трохи дешевше коштує ніж Юрченко і попасти до нього простіше. Класний він, ще трохи і голову людям лікує кому треба :)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. shemely

    shemely Member

    @irkazijka, а можна конкретніше, Прізвище, тел, бо збираюсь чоловіка з його спиною десь заслати
     
  13. FlowerOrchid

    FlowerOrchid Mommy

    Дівчата, а хтось щось знає про клініку "Легкий рух" на Симоненка? Підкажіть, будь ласка, чи варто туди йти на масаж? Маю сколіоз і багато ношу дитину на руках. Болить спина, віддає в сідницю і шию. Постава стала сильно зсунута на бік. Хірург порадив піти на масаж. Шукаю фахівця, щоб крім масажу порадив вправи для домашнього виконання.
    Порадьте це треба йти до масажиста, вертебролога чи остеопата?
     
    Останнє редагування: 15 Вересень 2019
    Reason for edit: Забрала офтоп, який не по темі
  14. NatalyaK

    NatalyaK New Member

    Доброго дня, хто мав позитивний досвід з відвідувань костоправа, кому допомогли, напишіть будь-ласка до кого можно звернутись та буду дуже вдячна якщо хтось пришле в лічку якісь координати лікаря... Не маю дуже часу шукати по інтернетах та і якось довірітись лікарю просто так лячно. Колись ходила до Юрченка але тепер не можу найти його. Те що читала на форуміх може і корисно в плані досвіду , але нема конкретно де той чи інший лікар знаходиться... Тому буду заздалегідь дуже вдячна хто відгукнеться та поможе мені...
     
  15. Ivanelektrik

    Ivanelektrik New Member

    Доброго дня)))
    Напишу свою історію про проблеми з спиною болить ще з шкільних років і поперек і шия а коли помер несподівано тато то через стрес стало ще гірше таке враження що стягнуло мотузками тіло почоло боліти в паху нога шум в вухах і це в 26 років . Перший похід Юрченко все стандартно вправив каже одна нога довша друга коротша ефекту нуль. Пішов до Карбача вправив щось пробурмотів нічого не пояснив сказав що є грижі без МРТ вправи не можна тільки масаж і то до його знайомої. Декілька днів ніби легше потім знову те саме.
    Після цьго два три місяці ходив на масаж такий твердий до болю щоб розбити тригери і після масажу банки . Вся спина синя банки розміром дві літри біль страшний але стало трішки легше.
    Але біль залишився зробив МРТ гриж немає протрузія 2 мм в мене шок...
    Беру МРТ йду до невролога дуже крутий Свинаренко прийом 5 хв ціна 400 грн
    Таблетки 2 міс біль став менший але повністю не перестало боліти після цього він каже на масаж звичайно до його знайомого масажиста на другий тиждень масажу стає більше боліти йду до Свинаренко він знову виписує таблетки .Я в шоці за два з половиною 10 000 грн а результату нуль.
    Знайшов в інтернеті relife на Виговського пішов туди почав робити вправи з реабілітологом за два тижні біль на половину зменшився краще стало чим після таблеток. Два заняття в тиждень і дома кожний день вправи. Після трьох місяців трішки стало легше. Але за сімейними обставинами прийшлось перервати перші два тижні було норм а пізніше поступово почало боліти але не так сильно як раніше . Отака печалька. Тому шукаю ще якогось реабілітолога хорошого бо за мою зарплату ще з немовлям relife я на потягну по грошах. Скиньте будь ласка контакти реабілітолога)))
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    в кого Ви там були?
     
  17. Ivanelektrik

    Ivanelektrik New Member

    Перше Милян Роман огляд а потім вправи
     
  18. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    він ще на Топольній приймає, там дешевше
     
    • Подобається Подобається x 2
  19. kikyska

    kikyska New Member

    Підкажіть, будь ласка, де приймає Юрченко. Дуже треба. Дякую
     
  20. GalynkaMos

    GalynkaMos New Member

    Дайте, будь ласка, номер телефону Кушніра Богдана.