Школа - фінішна пряма 10-11 клас.

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем porIra, 24 Травень 2019.

  1. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Я трошки вклинюся в тему. Моя свекруха вчитель мови і літератури в сільській школі. Все, що є на ЗНО (говоримо про цей предмет) є в шкільній програмі. Але за період з 5-го класу (і далеко не кожен згадає в 11-му класі, що ж там вчили в 5-му). То є перше. Друге, не завжди все встигається пройти за урок. Цей момент залежить як від вчителя (його організованості), так і від учнів (рівня їхнього сприйняття). Консультації перед ЗНО є. Тут теж багато залежить від вчителя. Якщо вчитель трохи в темі, то консультує по попередніх завданнях ЗНО. Тож, якщо "всі зірки зійшлися", ЗНО можна здати без репетитора. Минулі роки в класах моєї свекрухи були діти, які здавали без репетиторів (насправді їх було більшість, бо там мало хто може дозволити собі репетитора). Мій висновок - здати ЗНО без репетиторів реально, якщо були сприятливі умови для навчання протягом всіх шкільних років і якщо дитина ретельно вчилася.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Інформативно Інформативно x 2
  2. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    В моєму оточенні є дві дитини, що поступили без репетиторів - психологія УКУ три роки тому і менеджмент Академії мистецтв два роки тому. Я розумію, що цілком логічно наймати репетитора, щоб підтягнути знання, це ОК. Але наймати репетитора, бо без цього ніяк - то не є гуд. я закінчувала школу в 1997 році, тоді всі поголовно ходили до репетиторів, окрім мене. Тому поступила з другої спроби і на заочне. Мало того, що треба було ходити до репетитора, так ще й треба було "занести" кругленьку суму у ВУЗ. Я дуже добре пам'ятаю як на апеляційній комісії називалась напряму суми для "залагодження". Це все відбувалась за особистої присутності славетного пана ректора, батька не менш славетного українця.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Цілком вірю) багато є спеціальностей, на які можна легко вступити. Це все дуже предметно потрібно розглядати. Мій син вступив на бюджет на КН на базі прикладної математики. Де конкурс був середній, скажемо так. В той же час є і КН на базі факультету електроніки, де конкурс малий і в них був недобір. Можна просто сказати, що дитина вступила на КН в ЛНУ, а куди ніхто і питати не буде, бо не розуміється. А між тими факультетами різниця колосальна у рівні викладанні, предметах, вимогах і викладачах.
    Однокласник мого сина дуже погано вчився, бали ледь прохідні були, а вступив, на платне, в Політех на прикладну лінгвістику. Звучить? Ну так. Як попав? Брали всіх, хто платив.
    Я не заперечую, що можна вступити без репетиторів, цілком реально, особливо для здібних дітей, які вчаться. Питання хто чого прагне...в мене менший вчиться краще за старшого, відповідальніший, хоче в УКУ на комп‘ютерні науки. Я йому цього не кажу, але маю великий сумнів, що він пройде на наступний рік. В нього з матем. добре., з англ.чудово, а українська- халепа. Він творів не читає, а, як і читає, то не сприймає, не розуміє, не запам‘ятовує, біда)
    Та й таке)
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. basia

    basia Well-Known Member

    Моя старша дочка писала ЗНО в другий рік його існування. Здавала три предмети- два з репетиторами ( вчителями загальноосвітніх шкіл) і один готувала сама. Той, що готувала сама - самий слабий результат, бо вона просто читала всі теми підряд, пробних тестів не було, попередніх років теж не було. І тим не менше, ми використали свій шанс на безкоштовну освіту. Честь і хвала ЗНО. Ще можу сказати , що за всі роки навчання в ЛНУ ми не заплатили жодної копійки, і вона мала стипендію.
    Молодша писала ЗНО минулого року. Мушу сказати ,що вступала вона на одну_єдину спеціальність,що її цікавила. Вона не є популярною, тому за балами ми не гналися. Англійська без жодного додаткового заняття чи бодай відкритого підручника _150 балів. Укр мова - 178 балів ( заслуги вчительки в гімназії), біологія 165 балів.
    Бали я навела тому, що вони абсолютно вірно відображають рівень знань дитини, яка просто вчилася і не прагнула вступити в , скажімо, УКУ, де з 50 місць 26 претендентів мали 200 балів.
    Здати без репетитора однозначно реально.
    Інша справа - престижність спеціальності, та кількість зусиль, які треба прикласти, щоб здобути омріяне.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Gala

    Gala Well-Known Member

    Моя донька цього року складає ЗНО. Вже позаду українська і англійська. Ще нема офіційних результатів, але перевірили українську, то в тестах помилок нема, не знаємо тільки як твір написаний. Мала репетитора.
    З англійської теж має бути все добре, перевірили , то теж жодної помилки. До репетитора не ходила, каже що нема потреби. Вчиться в гімназії, мають багато годин англійської, крім того багато читає і дивиться фільми - все на англійській мові..Доречі, дівчинка з її класу перемогла цього року у Всеукраїнській олімпіаді.
    Ще попереду історія. Ходим до репетитора.
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  6. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Дівчата, а ще мені скажіть - як ви визначались куди вступати? Малий закінчив 7 клас. І жодного варіанту ким хоче бути). Ну варіант насправді є - хресний працює гарним прикладом. Але задатків до того мені не дуже видно поки що). Чи то ще є рано? До слова там треба математику, і ніби не є в малого з нею конфлікт), але й великої та міцної дружби також. То ще рано чи вже запізно?
     
  7. Gala

    Gala Well-Known Member

    Думаю, що ще рано...Моя каже, що після ЗНО буде думати куди і озвучить нам:girl_in_dreams:
     
    Останнє редагування: 30 Травень 2019
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  8. porIra

    porIra Well-Known Member

    В нас "дорослі" розмови про професію почалися у 9-тому класі. Син відразу впевнено сказав що йому подобаються комп`ютерні науки, дочка ж хіба могла точно сказати що їй НЕ подобається. В цьому списку були: вчитель, лікар, всі напрямки що пов`язані з хімією і біологією. Але вона тим трохи переймалася, хвилювалася - бо брат вже оприділений, так би мовити, а вона ще ні "значить зі мною щось не так". Пройшло трохи часу і син вирішив що його призначення в тому житті - бути лікарем :girl_crazy:. Ну ок. Звернула увагу щоб хімію і біологію вивчав дуже ретельно та якісно. Пройшло ще кілька місяців - мій син вже хоче бути шеф-кухарем :girl_haha:. Після таких його "творчих пошуків" дочку попустило.
    Для ЗНО вибрали ті предмети, які їм найбільш до вподоби і більш-менш легко даються.
    Станом на зараз син таки зупинився на комп`ютерних науках, а дочка каже
    .

    Як там Алла Борисівна співала? То лі єщьо бууудєт ... то лі єщьо бууудєт ... то лі єщьо будєт ой-ой-ой :girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  9. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Напишу з свого досвіду мами першокурсника. Вже де сь колись писала на ДП- дуже не раджу КНУ ім. Шевченка. Бардак страшений!!!! Вчиться на платному. Пар більше немає, ніж є. На цьому тижні понеділок, вівторок, середа- навчання нема. Кожного тижня стабільно день чи два пар немає. Студ. квиток видали аж в кінці осені, при тому, що в політесі, наприклад, видали вчасно, діти вже і додому встигли з"їздити. Оплата навчання- ніхто нічого не знає. У вересні ще нічого не знали, то неможливо було вияснити, куди, кому, скільки платити. Заліковки- після сесії місяцями не ставлять оцінок, бо викладачам ніколи. Коротше, як казала Фреймут- категорично не рекомендую цей ВНЗ!!! Навіть син незадоволений, якість освіти не відповідає оплаті за навчання (на секундочку, майже 35 тис грн). За що гроші беруть- неясно. Тому або переводимось на бюджет, або йдемо на платно в інший вуз (торгово-економ. універ в Києві, та сама спеціальність- 18 тис).
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  10. Online

    Online Well-Known Member

    А чому немає пар цілий день? Такий розклад чи відміняють? І бардак загалом, чи на конкретному факультеті? Мене більше юридичний цікавить чи там теж таке.
     
  11. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    такий розклад, це на комп"ютерних науках таке( Зараз спробую знайти відгук, форумлянка писала відповідь на мою жилетку тут, вона була на іншому факультеті.
    --- дописи об"єднано, 31 Травень 2019 ---
    оце писала в серпні -Який же ж в тому КНУ бардак, словами не передати!!!! На сайті інфо нуль, трубку три дні в деканаті не беруть. Пише- оплата 5 днів після наказу. Де наказ???? Коли платити???? Вчора нарешті додзвонились, виявляється, наказ був ще 9 серпня!!! Де він, чому не висить на сайті? я зла така шо капец. До слова, в тій же могилянці- наказ про бюджет є, про контракт є. Там же все через ж.пу. Найкращий вуз України, блін.
    Але, може, на юридичному інакше, не знаю.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    У Львів не хочете перевестись в ЛНУ чи ДУЛП?
    Мій студент наразі задоволений і рівнем викладання і викладачами. Бігає, вчиться, з одногрупниками збираються вечорами: то в нас вдома, то в інших. З захопленням розказують про викладачів, мені аж цікаво було хто це, то погуглила і сама вже в курсі)
    В політехнічному я би радила ПЗ. Добру базу знань дають.
     
  13. shparynka

    shparynka Well-Known Member

    Не розглядали Львів з самого початку. У Києві брат, його тато, може, з роботою допоможуть. Син є в студраді, теж плюс для переводу. Ця спеціальність молода, їхній факультет відкрили тільки 5 років тому. Чесно кажучи, не чекали ми всі такого пофігізма зі сторони універу, от просто плати бабло і всьо(((
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  14. Arapeta

    Arapeta Well-Known Member

    Маю інші питання. Переходимо в 10 клас. 15 років дівчині. Ким хочеш бути? Не знаю... Або якесь таке ліпить - то психологом (наставниця в Пласті на психолога вчиться), то журналістом (гарно звучить, задатків для цього в ній не бачимо і вона навіть не розуміє чим журналісти займаються), то міжнародні відносини (престиж). Тобто свідомо вона не знає чого хоче сама.
    Має хорошу англійську і любить триндіти. Але ж зараз того замало. Майже кожен підліток нею гарно володіє.
    Ходили 2 роки в ІТ-школу. В кінці вже домучували. На наступний курс категорично не хоче. Хоч багато чого навчилася і зараз застосовує.
    Тобто коли стикається з труднощами, які дають шанс на подальший розвиток, її штопорить і втрачає інтерес. Вчиться поки є фан. Така була завжди і постійно з тим боремося. Переконуємо, хвалимо, заставляємо. Це навіть не те що лінь, а якийсь страх чи невпевненість у собі.
    Відходжу від того, що в неї гарно виходить. Вміє дуже влучно і гармонійно фотографувати. І це в неї якось так просто і легко виходить. Думаю, може її на фотокурси якісь відправити? Для відчуття дизайну, розуміння вибудови картинки і тп...
    Хочемо її вклинити таки в ай-ті, бо там і чоловік, і купа знайомих. Та й вибір спеціальностей досить широкий, і англійська її обов'язкова.
    Чи вже чоловік каже до психолога її завести, бо той страх перед труднощами не знаємо як їй перейти. Ну бо ж вони є і будуть! Без того не буде успіхів.
    Може порадите чи фото, чи цікаві толкові ай-ті курси для підлітків? Чи може якісь поради маєте, чи дійсно психолог потрібен? Бо я вже потребує погляду ззовні.
     
  15. Sofijusia

    Sofijusia Well-Known Member

    А психолог реально зміг би допомогти підлітку розібратися у своїх вподобаннях? Як хто знає таких, то вже записую свою дівчину, яка теж перейшла в 10 клас, а конкретного напрямку не може вибрати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Orman

    Orman Модератор-бомба

    @Sofijusia просто 16-17-18 років - це рано. Я дуже «за» систему попрацювати рік-два, потім визначатись. Але чи це зараз реально з українською системної освіти не знаю.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Online

    Online Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    В мене знайома займається такими психотестами, щоб розпізнати таланти дітей, також сильні сторони дорослих. Зайдіть до неї на сторінку пошукайте, якщо комусь цікаво: Ольга Колодчак
     
    Останнє редагування: 5 Червень 2019
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 2
  19. Orman

    Orman Модератор-бомба

    А держава не зацікавлена у виявленні ваших здібностей. Вона не для того вас 10-12 років (з садком більше) рівняла в одну масу.
    Методики є, але для їх застосування треба мати навики і практику самоаналізу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  20. Online

    Online Well-Known Member

    Навіть якщо розглядати це з позиції зрівняйлівки і ставлення до людини як гвинтика - держава тільки виграє від того, що гвинтик на своєму місці. Величезна різниця в продуктивності між спеціалістом за покликанням і тим, хто відбуває роботу. Та й великі роботодавці як платники податків мали б лобіювати це питання. Україні не дивуюсь, в нас одноходові рішення і відсутність стратегії традиційно. Цікаво, чому прагматичні держави таке не використовують. Це ж економіка, прибуток, прогрес. Профіт зі всіх сторін. Питалася друзів і родичів, хто живе закордоном і має дітей шкільного віку. Ніде в них такого визначення можливостей не проводять.
     
    Останнє редагування: 5 Червень 2019