Школа - фінішна пряма 10-11 клас.

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем porIra, 24 Травень 2019.

  1. Sofijusia

    Sofijusia Well-Known Member

    І я не знаю, як би це мало виглядати в наших реаліях, працювати після 11 класу, а за два роки визначатись з напрямком освіти? Було б добре, якби ще в межах школи існували програми, які б допомагали дітям знайти себе, хоч приблизно.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  2. Online

    Online Well-Known Member

    Не впевнена, що це можливо для всіх професій, щоб взяли якимсь помічником зразу після школи.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. mamvasulka

    mamvasulka Well-Known Member

    Ой, з тим вибиранням факультетів:girl_cray:. Спочатку хотіла журналістику, психологію, туристичний напрямок. В 11 класі зупинились на філологію, зараз коли тре здавати документи, каже, що може культорологія:girl_cool:. А взагалі любий факультет УкУ, лиш не універ.
    Вчора прибігає і каже, ой а що маю тепер робити, привикла бігати по репетиторах і вчитись, а тепер загублена
     
    • Смішно Смішно x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  4. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Мені здається, дівчата, що ви все ускладнюєте. І не про дітей мова, а про батьків зараз. Якої визначеності ви хочете від підлітка в 15-16 років? Їм метелики переважно в голові. Про попрацювати після школи - то щось типу бебісіттера, макдональдс. А не в помічники адвоката, бо є думки про юрфак. Я пам'ятаю, теж поняття не мала, куди то піти, а ще гірше - чим займаються потім з тими дипломами. Але навіть те випадкове вступання на мех-мат мені не зашкодило. Можна підівчитися на близькі спеціальності, та й по ходу виявилося, що викладати мені теж ок. А можна взагалі потім ніде не працювати в класичному сенсі, як то часто буває. Йти на іт-спеціальності просто, бо там гарно платять - велика помилка. Краще вчитися там, де подобається. Для кожного програмера треба 4-5 спеціалістів-непрограмерів, щоб обслужити його роботу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    В мене поки що тільки шестикласник, але я поділюся своїми думками щодо майбутнього вступу.
    Здібності - це незле і бажання теж, але я вважаю, що є дві найголовніші навички, які допоможуть в будь-якій професії: перша - вміння відстоювати свою думку, друга - вміння пахати без ейфорії. Тому до здібностей ми придивляємося вже давно, щоб показати згодом йому більше опцій в тому, що йому подобається. Та найголовніша річ - це, звичайно, готовність докласти зусиль, до поту, для результату.
    Зараз ми ту працьовитість виховуємо спортом, і там на посильному рівні проходимо всі стандартні ситуації, які згодом будуть на навчальному і професійному шляху. Наприклад, коли втрачається зацікавленість але ти відіграєш в команді важливу роль. Або коли перед самим іспитом на нову кваліфікацію тобі хочеться забити на все.
    Що ж до самої спеціалізації - я вважаю, прогнози трендів на ринку праці є важливими. Знаю, що нема "прибуткових професій", і "якщо віриш в те, що робиш, то заробиш", але... питання грошей є важливим. І в українських реаліях для багатьох професій є "стеля" по зарплаті, яку пробивають одиниці.

    А ще є дуже важлива річ. Я не вважаю, що спеціальність - це щось таке одне на все життя. Звісно, класно, якщо так і потім просто ростеш професійно. Але взагалі я не ставлюся до цього вибору як до чогось такого геть фатального.

    Щодо підробляння - я за досвід першої роботи такої не дуже кваліфікованої і добре фізичної. Мені колись це допомогло зрозуміти, що все життя я таким займатись не готова, а отже вчитися дуже і дуже потрібно.

    Ну і зараз в школах починає просуватися теорія, що для жінки головне сім'я, а освіта - другорядне діло. Я вважаю злочином заточування дівчат під "берегиньство", і завжди акцентую дітям, що в навчанні і роботі всі мають бути рівно фахові та відповідальні.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    А в чому це проявляється?
    Не з метою опозиції, а просто скажу, що мені дуже подобаються часи, коли дівчат навчали в школах типу "Благородних дівиць". Як правильно носити капелюшок, як відрізнити Босха від Дюрера, які троянди приживаються у нашому кліматі і т.д. І сидіти на коциках в саду читати вголос поезію, плести віночки...Я розумію, що часи не ті( а шкода). Я не за те щоб всадити жінку вдома на цілодобово, але все ж маю якийсь внутрішній умовний поділ на те, що є для жінки, а що - ні. Екскурсовод в музеї, візажист, редактор, вихователька, адміністратор - так, а думати як пригнати фуру деревини чи торгувати акціями - то хай вже чоловіки заморочуються, і будуть вже там відповідальними. Тільки не кидайте тапками, я знаю, що то не дуже популярна тут думка...
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    так, я знаю, що є така думка. І поважаю її, але не на державному рівні.
    --- дописи об"єднано, 12 Червень 2019 ---
    в підручниках для старших класів :)
    підчас навчального року постараюся зробити свої фото, бо в Інтернеті є скріни, але я ще не бачила їх вживу. Зараз все швидко змінюється, і я все ж маю сподівання, що до 9-10 класів буде інакше.

    Ну і всякі там організаційні просвітницькі лекції, виховні години, є і таке тепер. Що хлопці - це захисники, а дівчата - це берегині. Про те, що ледь не обов'язково всім одружуватися, бо сімейні цінності і все таке.
    Я одразу своїм кажу, що "є і така думка", але на майбутнє вирішувати їм. А щодо сім'ї - це особистий вибір, складний і відповідальний а не "всі колись мають одружитися".
    --- дописи об"єднано, 12 Червень 2019 ---
    не знаю, я з нею так часто стикаюся :) оце "жіноче щастя", жіночність, справжні леді тощо. Бачу, багатьом це цікаво і потрібно. Щиро бажаю їм знайти своє, аби лиш без поділу на "правильне і неправильне"
     
    Останнє редагування: 12 Червень 2019
    • Подобається Подобається x 2
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  8. Orman

    Orman Модератор-бомба

    як я вас розумію! От в тому місці де коцики і Босх.

    але пригнати фуру деревини - логістично, дуже цікаво буває. Як людина, яка ганяла крани, я точно знаю. Але і цього в школі не вчать.

    а де воно таке є?
    І зважаючи на 60% розірваних шлюбів, це не дуже погана ідея, бо скоро діти це вживу престануть бачити.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  9. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    ой, та у нас в ліцеї валом.
    щодо шлюбів і "сімейних цінностей" - я переконана, що більша кількість одружень не означає більшої кількості щасливих сімей, так само як заборона абортів не вирішує проблему народжуваності.
    --- дописи об"єднано, 12 Червень 2019 ---
    вчать різного :) в нас воркшопи з фінансової грамотності, розвитку підприємницького хисту тощо. Тематичні тижні - то про гроші, то про країни, то якась там агро- наука.
     
  10. Orman

    Orman Модератор-бомба

    так, я за це вчеплюся. Заборона крадіжок не вирішує проблему крадіжок, заборону вбивств не вирішує проблему вбивств - давайте їх дозволимо?

    ти перекрутила. Прищеплення сімейних цінностей не означає більшу кількість шлюбів. Воно передбачає більшу кількість цілих шлюбів.
    --- дописи об"єднано, 12 Червень 2019 ---
    в Україні єдина проблема з народжуваністю в тому що замала народжуваність.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    прищеплення сімейних цінностей не може відбуватися поза сім'єю, на мою думку. Всі ті інші люди, які щось розповідають - висловлюють свою думку публічно, в них ми вчимося максимум - ораторського мистецтва. Ну і дізнаємось про варіанти, так.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Босха не побачила.

    Це те що формує смак і культуру. ГРоші потрібні теж якщо що. Але от маємо купу людей з грошима і золотими батонами, бо вони не знали, що можна Босха купити.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    заборона абортів частково вирішує проблему вбивств і зовсім не вирішує проблему народжуваності.
     
  14. Orman

    Orman Модератор-бомба

    звісно що може. Книжки і все решта. Якби я користувалась сіменими цінностями з моєї сім'ї, то навіть не знаю де би я була.
    --- дописи об"єднано, 12 Червень 2019 ---
    яка проблема з народжуваністю?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    я писала у відповідь на абзац про конкретні прикладні навички.
    --- дописи об"єднано, 12 Червень 2019 ---
    офіційно у нас проблема кількості молодого населення
     
  16. Orman

    Orman Модератор-бомба

     
  17. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    в кожного свій досвід і висновки з нього.
    --- дописи об"єднано, 12 Червень 2019 ---
    тут не в тому справа, хто справжня леді і що продають.
    Я знаю твою думку і поважаю її, і ти маєш кому її передавати. А я маю кому передавати свою :)
     
  18. Orman

    Orman Модератор-бомба

    в тому. Справжня леді це не манірно відставлений пальчик, а продать пальчик.
     
  19. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    я туди навіть не зазираю. Мені "для жінки головне - сім'я" вистачає для того, щоб насторожитися і пояснювати варіанти
     
  20. Orman

    Orman Модератор-бомба

    моя дитина хоче бути поліцейською. І ми її в цьому підтримуємо. Але я не хочу щоб вона після зміни приходила і ставала до другої зміни вдома, бо жінки можуть все.