Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Уляночка, 22 Квітень 2009.

  1. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Взагалі новонароджену дитину заборонено садити спереду, бо є подушка безпеки, хіба її відключати. Є символ такий червоний як на малюнку.[​IMG]

    Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Я ставлю подушку на сидіння, таку плоску поролонову.
    Правда можу і без)), але тоді виходить не правильна їзда, водій має сидіти в сидінні зручно і вільно досягати до педалів.

    Колись, коли мені "добрі" хлопці добряче відсунули сидіння і назад не поставили, а я під час ставлення хіба нігті поламала:girl_crazy:, а їхати тре було вже-вже, я попідпихалась скрученими коцами:scratch_one-s_head:, але то не зручно і страшно болить спина. Такого краще робити не треба...
     
    Останнє редагування: 22 Липень 2019
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. La esposa

    La esposa Moderator

    Дівчата, відколи я їжджу, пройшло лише пару місяців, а враження таке, ніби я за кермом принаймні рік. Дякую вам за поради, за досвід, і за розуміння стількох нібито простих, але складних для мене питань.
    Вчора їхала по кілцьцевій, біля Пасік тягучка: роблять нову смугу до Ашану. Ми тим шляхом їздимо мало не щодня, але останнім часом возить чоловік. А вчора я їхала сама - проскочила, навіть не впріла :) вже і постійні зупинки і рушання під гору в тій пробці не страшні (а позаду мене таке новесеньке гарнюнє бмв стояло, мені було б шкода його коцнути), і на кільце виїхала спокійно. А на початку, під самим домом згадала, що забула телефон, розвернулася на вузькому і поїхала назад - раніше я би в тому місці не наважилась розвернутися. Їздила вже і в грозу, і ввечері. Ще мене чекає зима і слизькі дороги, але направду, не такий тсрашний чорт, як його малюють :)
    Дякую!
     
    • Подобається Подобається x 9
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • мімімі мімімі x 2
  4. marianast

    marianast Well-Known Member

    То була моя фобія. І я тої зими навіть не відчула. Їдеш собі помаленьку і все.
     
  5. OksyTh

    OksyTh Member

    Щиро заздрю, не знаю чи у мене колись так буде. Вчусь в автошколі зараз - Летс Драйв в Дитячій Планеті на Стрийській. Скажіть, будь ласка, чи є хтось хто там вчився і лишився задоволений, навчився водити? Я вже мала 11 занять з водіння і толком рушити не можу, не говорячи про все інше. Інструктор майже нічого не пояснює, більше сам все робить - на педалі тисне і за кермо хапається. Я навіть не розумію що роблю не так. Зі мною ходить сусідка - приблизно та саме ситуація, дуже шкодуємо що записались туди, хоч і близько від дому.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  6. Nal4otka

    Nal4otka Well-Known Member

    Нещодавно закінчила автошколу "Магістраль", що на Опільського. Загалом про саму автошколу можна багато говорити (мінусів чимало), проте можу сказати, що є там і толкові інструктори, але є і дуже нахабні. Мала змогу в цьому переконатись. Вчилась з інструкторкою Лізою, дуже задоволена. Абсолютно спокійна, врівноважена, не панікує, тисне на гальма за тебе лише в ситуаціях, коли це справді необхідно. Маю з чим порівняти, бо одного разу мала нагоду поїздити з паном на Шкоді Октавіа з тої автошколи, то думала, щоб то заняття пошвидше закінчилось (настільки неввічливого, нахабного і некомпетентного водія треба ще пошукати; хамив і критикував кожен мій "крок", постійно пригальмовував за мене). Словом, якщо з такими інструкторами, то краще взагалі не вчитись.
    Рекомендувала би Вам вже права отримати, закінчивши там навчання, але взяти собі ще індивідуальні заняття у толкового інструктора. Звісно, найкраще одразу після отримання прав почати їздити, але, на жаль, не завжди так вдасться.
    Успіхів Вам!

    Надіслано від мого Mi A2 Lite, використовуючи Tapatalk
     
    Останнє редагування: 6 Серпень 2019
    • Подобається Подобається x 1
  7. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Ой, та не переживайте)), я за 15 занять в свого горе-інструктора так і не навчилась нормально рушати, ставати- нічого не навчилась, бо все що я намагалась зробити правильно, критикувалось ще до того, як я починала це робити. Тому я хіба наслухалась яка я недолуга учениця, а по закінченні автошколи "обнадійлива" рекомендація про права в рамочку і в туалеті.
    Але не тут то було:girl_devil:, пан інструктор просто доволі погано ще мене знав, я не така слабачка щоб відмовитись від мрії.:girl_flag_of_truce:
    Виїздилась потихеньку (десь тут навіть писала), по ночах по місту по чуть, щоб нікому не заважати. Раз правда міліція пиняла, бо я так тЄжко в"їжджала в поворот))), що їм подумалося що за кермом не тверезий водій.:girl_crazy: Але все обійшлось лиш побажанням на удачу в своїх починаннях.

    Ну, і врахуйе ще що кожна машина індивідуальна і те, що Ви на інструктора машині не можете те то і те то, це не означає, що на Вашій буде так же. Привчитеся, поїдете, головне щоб страх не зламав.
     
    Останнє редагування: 5 Серпень 2019
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Мені взагалі здається, що ота наука на навчальних машинах - до одного місця. Мене вчив чоловік на нашій машині, ясно що без дублюючих педалей. І рушати-ставати я навчилась за 15хв. Коли ти сама бачиш, що шарпає грохне, то швидше доходить в який момент, що треба тиснути.

    І раз вже зайшла. Їхала моя мама в мене пасажиром. Що це було! Мама (має права, водила машину, але років 15 не водить вже) як звівкала на першому ж світлофорі, всюди мені підказувала-коментувала «повільніше-спокійніше-перехід». При тому що в мене дуже спокійна манера їзди, без ривків тощо. Мене чоловік за все навчання стільки не коментував. Питаю: «ти Оленку (сестру) так само коментуєш?», - «так.» Співчуваю сестрі - вона частіше маму возить.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Ох, а я думала то тільки мені так "пощастило", дівчата:)
    Теж казав що з мене люди не будуть :girl_mad:
    Найсмішніше що я кожного разу, коли кудись їду в будні, за кермом чи ні, його зустрічаю, і щоразу так і хочеться йому замаячити і показати язика:tongue:
     
    • Смішно Смішно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  10. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Ох, це моя мрія побачити, але не бачу, та й думаю за стільки часу він мене і не пригадає. Підозрюю всі у нього такі тупі.:sorry:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  11. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Давайте я вас з сусідкою за одне заняття навчу рушати-ставати. Без криків з поясненнями і в безпечній обстановці.
    Пишіть в пп, я не жартую.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
  12. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Йой, ще би мене хтось навчив паркуватися)))
    Буду з вересня практикуватися вдень,поки у дворі мало машин
    Я от їжджу вже років 3, стабільно, майже щодня. Але мандраж не відпускає. Поки не сяду в якусь маршрутку, тоді розумію,що я чудовий водій))))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  13. OksyTh

    OksyTh Member

    Я за Магістраль теж різне чула, найбільше поганого, правда. В Летс Драйв пішла бо ми збиралися самі здавати і я при записі питала чи дадуть машину на іспит. Казали що дадуть, але тепер сумніваюся. Вже закралась думка що мене інструктор тому так і "вчить" бо я ще на першому занятті сказала що буду здавати сама. Скажу чесно, дуже розчарована - ще й лектор вже 2 рази говорив що зараз ніхто сам не здає.
     
  14. Nal4otka

    Nal4otka Well-Known Member

    Ви, звісно, можете спробувати здати теорію самі, але ось з практикою буде точно важче. На жаль, ніхто не зацікавлений у тому, щоб Ви здавали самі (думаю, розумієте, чому). Аби здати практику з першого разу, потрібно бути справді впевненим у своїх силах, вміти добре рушати, паркуватись...та що тут казати - вміти все і навіть більше А оскільки інспектор також не допомагатиме, а навпаки, то ці шанси суттєво зменшуються. Хоча маю знайому, яка за збігом обставин таки здала сама. Але так щастить, мабуть, одиницям.

    Надіслано від мого Mi A2 Lite, використовуючи Tapatalk
     
    Останнє редагування: 6 Серпень 2019
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Тут така справа. Десь же ви стаєте ті всі три роки? Паркуєтесь? Всі живі. Значить все у вас добре.

    Я паркуюсь завжди в широких місцях. Мені легше пройти зайвих 300м, ніж марудитись з паркуванням.

    Паркуюсь паралельно у вузьких місцях так собі (довго нудно і трудно). Але я з тих людей, що поки не притисне (а мене не тисне), то я не буду заморочуватись над своїм теоретичним невмінням паркуватися.

    Чоловік мій вміє паркуватися всюди. От і молодець. А я красива.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  16. Ассоль

    Ассоль Dreams come true

    Я частково вступлюся за автошколу "Магістраль". Буквально недавно відівчилася в них. В нас був суперовий лектор, а інструктора я обирала за відгуками знайомих. Вчилася в Романа на Шкоді Фабія - то дуже раджу. Спокійний, виважений, дуже гарно пояснює, в нього ви навчитеся самі і їздити, і паркуватися. Але в моїй групі були люди незадоволені деякими іншими інструкторами, тож людський фактор ніхто не відміняв, на жаль.
     
  17. La esposa

    La esposa Moderator

    Мене теж інструктор нічого не вчив. Від'їздила в нього 9 занять "аби було", далі сказала, що довчусь на своїй машині, більше не ходила. Спочатку, добрих 3 місяці, займалась тим, що розвертала машини на подвір'ї. А в нас горбок, тому мала практику в рушанні під гору передом і задом, паркувалась вже з закритими очима :)
    Їздити боялась довго, але як почала, тоді і вся практика прийшла. Ну дійсно, як можна навчитись за ту годину на чужій машині?
    Я себе заспокоювала так: я не розганяюсь до тої швидкості, коли страшно. В місті - взагалі легше: всі їдуть, і ти їдь. Всі гальмують - ти гальмуй. І взагалі, завжди є гальма.
     
  18. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Головне, щоб швидкість була нормальна. Я так втішилася,що по місту зробили 50 км/год допустиму швидкість. Ще би всі так їздили. Ну і пішоходів треба на навчання відправляти)))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  19. OksyTh

    OksyTh Member

    В своїх знаннях теорії я впевнена, вже зараз роблю в тестах 1-2 помилки, а ближче до іспиту, думаю, буду ще вправнішою. А от з практикою завал, чоловік каже щоб шукала іншого інструктора, ба це гроші на вітер. Я про паркування взагалі мовчу, тут би просто від точки А до Б навчитись доїжджати.
     
  20. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    А велосипедистам той поготів і до відповідаьності притягувати.
    От не втелепаю, якщо хтось на велику може собі спокійненько їхати в ряду з машинами як і мотоцикл, то чому з них ніхто за ніщо не відповідає.

    За останніх два тижні мала честь мати дві стички з велосипедистами і то такі шо не на жарт.
     
    Останнє редагування: 8 Серпень 2019
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1