Мистецтво бути дружиною (3)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

  1. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    так, так! хочеш змінити світ - почни з себе. а розказувати всім яка я свята а навколо всі погані то найпростіше. тобто не робити НІЧОГО. і нема чого нарікати на чоловіка, який теж робить рівно нічого. бо не буває щоб в принцеси був чоловік козел. зазвичай в козла коза
    --- дописи об"єднано, 6 Серпень 2019 ---
    ми вже давно перейшли в обговорення сферичних коней :)
     
  2. marianast

    marianast Well-Known Member

    Була колись в нашій компанії пара- з університету разом, 10 років зустрічалися, гуляли пишне весілля, дитину народили. Так от там жінка якраз така, що пішла на одну роботу, не вистачало на життя грошей- пішла на ще одну роботу, шукала квартиру щоб зняти, співставляла всі ціни-райони- вигоди, потім ремонтувала успадковану квартиру- ціни, планування, будматеріали, кредити. Мама теж «агонь» - дитина і тим займається, і цим займається, якісь змагання, конкурси
    Її чоловік ходив на роботу, без фанатизму, отак собі лазив. А по вечорах шпіляв якусь гру, роками, його персонаж там добився багато, чим чоловік страшенно пишався. Регулярно здавав звіт мамі/ татові за кордон, от про все буквально, і вони собі втрьох вирішували скільки грошей передавати в Україну і на які потреби.
    Той чоловік мені завжди виглядав втомленим, безініціативним, без азарту, мало що в житті його хвилювало, крім комп. гри.
    Коли я востаннє їх бачила парою, він мені тихо сказав, що жінку свою не витримує, що вона йому дзвонить навіть як він сміття виносить і його трохи довше нема, що в нього таке враження, що в одному приміщенні з нею ніколи не буває повітря.
    Вони розлучилися, через рік він одружився на молодій феєчці, отакій яка направду не може валізу з багажника сама дістати. Вони переїхали в інше місто.
    Через певний час я його побачила стильного, накачаного, з татухою на всю руку, світиться з середини, в розмові такий впевнений, веселий.
    Я остовпіла, бо цю людину періодично бачила 15 років і він завжди був ні риба, ні м’ясо.
    Його колишню дуже пече, що при ній чоловік не зміг так розквітнути, що вона раніше ніколи не бачила його таким щасливим і енергійним, що від нього добиватися нічого не треба ( він дистанційно добровільно залучений в життя їхньої дитини більше, ніж коли жив з дитиною під одним дахом).
    Від його родичів відомо, що друга дружина «без нього собі зовсім ради не дає» і що його родичі у всіх відношеннях присутні в їхньому житті виключно в гостьовому форматі. І дуже цьому не раді. Кажуть, що виглядає ніби він свою жінку від них захищає, але ж вони «нічо поганого їм не зробили, а він такий став закритий, що навіть не признається скільки заробляє...»
    В попередньому шлюбі було нормально мамі по скайпу показувати шмотки куплені на весілля, з лицевої і виворотньої сторони, і слухати, що то на вигляд синтетика, а колір то «вопше... будеш як мрець. Видно, що жінка твоя кольори від себе допасовувала» в т.д.
    Для мене історія в т.ч. про жіночу енергію, від якої з непорозуміння на двох ножках стався чоловік.
    Його перша жінка настільки сильно поєднала в собі чоловіче і жіноче начало ( ні в чому її не звинувачую, лише констатую), що йому біля неї робити було нічого, і було страшно.
    Зараз в неї нова історія, яка до болю схожа на стару - інфантильний персонаж, який сам нічого в житті не зробив, але попри якого вона навісила на себе купу непотрібних обов`язків ( напр. він не переносить навіть мінімальний безлад у ванній кімнаті, заляпані дверцята душової і т.д. У її квартирі!). І приволік в її життя родичок, які розказують як вона має себе з ним поводити, щоб йому корона з голови не впала.
    І вона так як і в попередньому шлюбі сама придумає що зробити, як заробити, як викрутитися, як себе озадачити.
    :girl_sad:
     
    Останнє редагування: 6 Серпень 2019
    • Подобається Подобається x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  3. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    І так, і ні)). Це, якщо апагаваріть- ґуд. Хоч, відповіді на питання, "доколє?" я не побачила.
     
  4. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ми то про коней, але так як моє ім'я мелькає в кожному другому дописі, то я уточню, про всяк випадок, що зазвичай навпаки якраз "відбілювати" ім'я чоловіка доводиться. Особливо коли його мама мені надзвонює і пробує щось випитати то нереальних зусиль вартує перевести її розмову з "отакий він пропащий" на погоду і запісяну Ясю (бо переконати її в тому, що не пропащий майже нереально). Тому чоловік-козел, я принцеса - еммм, не зовсім моя історія. То так, ремарка :)
    Ну і не контролюю і не ходжу крок в крок от прямо зовсім.
    Як і не пхаюся в те, що робить. Всі питання ремонту повністю в його відповідальності. Мені доручає хіба шпалери вибрати, меблі показати пальчиком куди ставити і штори пошити. Я не цікавлюся взагалі деталями опалення, освітлення, вибором того ж бойлера - "жираф большой, ему видней" він професійно займається ремонтами, значить хай і вирішує :) За не на тій відстані прикручені карнизи теж не довбаю взагалі, коротше більшу частину часу я позитивна до німагу ;)
    З ним трохи важко говорити. Бо я хочу конкретики, а він видає абстракцію найчастіше... Але спроб я не полишаю :)
     
    • Подобається Подобається x 5
  5. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    ну дивіться. Ви можете відповідати тільки за себе. Ви не можете змінити думки чоловіка, навіть думки дітей не можете змінити. Тільки через зміни себе. Повірие, змінюєтесь Ви - міняється поведінка оточуючих. Ланцюгова реакція. Не можна очікувати, що одні і ті ж дії приведуть до іншого результату
     
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    @ruda kishka я розумію про що ви. Але це ідеалізована картина. А як бути коли в собі зміни є, а в партнері немає?
    я більше схильна до "змінюєтесь ви-змінюється ваша реакція на поведінку оточуючих", це не виключає того, що поведінка дійсно змінилась, як і того, що вона не змінилась і не зміниться. Або-або.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
  7. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Ще й як можу!
    Якщо це стосується добробуту нашої сім'ї/стосунків і він в тому лагає конкретно, я зміню установки, щоб все працювало на добро. А, він не ґлупий і розуміє, якщо хоч ,щоб було все ,як Бог приказав- слухай і роби. І я роблю так само.
     
  8. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Це лише різні світоглядні позиції, які мають право на існування. Якщо вони ефективні в конкретній парі, і дають очікуваний результат.
    А для чого переконувати?...
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Підтримую.

    Можна змінити, можна не міняти, але донести, що мені це важливо, бо я так хочу і зроби МЕНІ. Тобі не треба, собі не роби.

    Про приклад @marianast - там не в тому проблема, що жінка активна. А в тому що вона не в ту сторону активність свою спрямувала. І граблі її нічому не навчили. Дуже шкода.
    --- дописи об"єднано, 6 Серпень 2019 ---
    Приєднуюсь до @Havronia з питанням для чого розмови з свекрухою і її переконування? Пропащий, то пропащий.
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Та я вже й не намагаюся, чесно кажучи. Мені просто неприємно оце слухати, тому переводжу розмову на іншу тему або "не маю коли говорити". Чоловік зі своєю мамою практично не спілкується :sad: тому "підтримання зв'язків з родиною" лишається мені :girl_in_dreams: Хоч вона вжео по-трохи розуміє, що я якась недалека місцями і нема що зі мною про "серйозні речі" говорити :girl_crazy:Про внуків і "я вам посилку з творогом і варенням відправила" можна:girl_smile:
     
  11. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Обрежно, трохи сімейно-побутового гумору. Відразу попереджаю, що в мене все добре і це суто інформативний текст, бо я маю час, оскільки не хочу перебирати речі в шафі:)
     
    • Подобається Подобається x 18
    • Зе бест! Зе бест! x 5
  12. Orman

    Orman Модератор-бомба

     
    • Подобається x 3
    • Погоджуюся x 2
    • Смішно x 1
    • Зе бест! x 1
    • мімімі x 1
  13. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

     
    • Смішно Смішно x 1
  14. Orman

    Orman Модератор-бомба

     
    • Подобається Подобається x 4
    • Смішно Смішно x 4
  15. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Ого, сьогодні що, день шаф, тобто перебирання, складання? Бо я з вами в темі))
     
    • Смішно Смішно x 2
    • мімімі мімімі x 1
  16. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    Яко людина, яка 34 роки милася водою нагрітою в баняку на кухні дровами, мила дитину так 4 роки, а двох - 1,5 року, ще й носила ту воду для дітей взимку з літнушки до хати в відрах, а ще прала в напівавтоматі, в який ту воду теж попередньо тре було загріти, і лише 8 місяців вода тече з крана, а на плиті газ, і є машинка-автомат, можу сказати: ото все справді не є базовою потребою.
    І справа ж не в бойлері. Бойлер - тут вже як символ.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    Так, це символ комфорту, з якого витягнули і кинули непонятно куда. Недарма в мксульман чоловік повинен забезпечити жінці принаймі такий рівень, як був в батьків. А не непонятно шо.

    Ви звикли, для вас це було органічно, а хтось ні.

    Для мене посудомийка - бомба-ракета, бо до того її не було. А з гарячою водою трохи не так якби виходить, таки більшість в містах її має. І дивно, що чоловік не хоче її зробити в своїй хаті.

    Як сказав мій чоловік - він там живе чи ні? Бо якби жив, то би зробив (читай, для себе) - і воду, і кухню і шотам ше.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Це є базовою потребою. ОСОБЛИВО коли є всі можливості забезпечити, а не забезпечують, бо лінь і Меркурій ретроградний.

    Деякі люди ніколи не пили чистої води не з гнилого болота в Африці, то що для них чиста вода не базова потреба? Базова, просто не забезпечена.

    В мене теж сім років (після заміжжя) туалет був надворі. І від цього він базою чи нормою не став. В якомусь Конго люди в кульочок какають і кидають під ноги. І їм норма.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Моя свекруха все життя дровами палить, воду лише кілька років тому, як насос кинули тече з крана(на вулиці не в хаті). І знаєте, вона , коли щось поламалось ,воду треба було добувати первинним способом, дзвонила і вже негайно просила полагодити, бо ну нафіг таскати.
    Ще ніколи не зустрічала в житті людини, котра б хотіла жити гірше, а не краще. І, то є базовими потребами, бо без води і бато чого жити якось проблематично і, в який спосіб є та вода також важливо. Життя і умови ,базові потреби потрібно не ускладнювати, а полегшувати.
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Cheburulja

    Cheburulja Well-Known Member

    @Orman, якщо вчепитися Маслоу , то не так. Пити - є базовою потребою. А яку воду, то вже залежить від можливості, бажання тощо. Їсти - є базовою потребою. Що їсти, то теж вже додаткові чинники.
    А дефекація - взагалі рефлекс, а не потреба.
    Всі питання миття, туалету, прання, готування, нагрівання води - то питання комфорту. Як і коли, і за яких умов, де.
    --- дописи об"єднано, 6 Серпень 2019 ---
    @NataliaFed, та хто ж хоче жити гірше? Ніхто. І я не хочу, звісно. Мова ж була про Маслоу. Базові потреби - то ті, без яких неможливо вижити. Там нема широких інтерпретацій.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1