Лактаційна аменорея, менструальний цикл під час ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Zoryanazirka, 17 Лютий 2011.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ого, твій організм відважний, отако зразу "знову готовий" :)
    Мені цього разу от якраз достатньо якось - і відпочила, і скучила за нею вже :girl_haha: Ну і, чесно кажучи, я трохи відчувала що щось там рухнеться скоро. Але думала, чи то менструації чекати, чи то за тестом сходити про всяк випадок :girl_crazy:Якось воно спокійніше живеться коли цикл відновлюється.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Ага, особливо я спокійно живу
    Після відновлення циклу в рік малої, (зараз 1,4) вже четвертий раз сивію. 42день,а їх нема при цьому, кожен наступний цикл довший 28..30..35..39 і от(

    Це може так гв впливати, дуже на то надіюсь)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Дівчата, як виглядають ваші цикли на фоні Гв?
    В мене з старшою відновився і вже стабільно був без всяких. Зараз значно довше, а цей місяць- нема.
    Якихось явних причин не було для збою. А як думаю про вагітність, мені аж зле робиться (
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    На гв може бути будь-що. І по кілька місяців без кд, а потім знову є.
    Але воно напрягає, це точно
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Теоретично читала, але про напряг це точно і ще м'яко сказано.
    А ще й за час попереднього годування, після відновлення МЦ, годувала ще 2роки і не було такого інтервалу ні разу.й
     
  6. matematyka

    matematyka Well-Known Member

    ЛА з першою дитиною тривала до 9 міс.
    ЛА з другою дитиною - 1 рік та 3,5 міс.
    Різниця між дітьми 10 років.
     
  7. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    Ще сюди напишу. Після пологів пройшло 4,5 місяця. Минулого тижня була мазанина протягом трьох днів, думала, що то вже місячні починаються, але все мазанина припинилася і нічого. Це нормально чи варто бігти на УЗД? Додам, що через тиждень після пологів мала типу чистку, бо виділення не сходили, то тоді лікар сказав, що ніби вузлик якийсь в матці нащупав. Може то він дає про себе знати. Ми на ГВ.
     
  8. Єва

    Єва Well-Known Member

    Я знову сюди понити. Вийшла у вересні на роботу, денні годування само собою скоротилися так, що виходить перерва 11-12 годин. Вночі буває всяко, але те довге годування під ранок - закон. Очікувала на відновлення циклу за місяць -півтора, а на М навіть натяку. Тепер не знаю, чи це ще варіант норми, чи бігти до лікаря.
     
  9. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    ЛА не залежить аж так дуже від кількості годувань. Ну хіба до 6 міс. Прямо бігти до лікаря точно не варто. Тут в темі багато дівчат писали про ЛА довжиною 1,10 чи 2 роки. В мене зі старшим 1,8 була, а цього разу на пів року швидше скінчилася, хоч годується ця дитина частіше (вночі так взагалі з мене реально не злізає :girl_cray:)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    в мене з реальних знайомих максимум 2р 4 міс. Читала і про 3р
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    Я хочу зрозуміти, в чому вигода лактаційної аменореї, крім відсутність КД. Адже неможливо знати, коли день Х настане. Ти живеш завжди в режимі абсолютної плідності (( Чи можна якось визначити наближення овуляції?
     
  12. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Наближення овуляції можна визначити. Я свою чітко впізнала.
    Вигода велика для тих, в кого місячні приносять багато дискомфорту (біль, ПМС тощо)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Мої діти відчуваючи прихід менструації вперто прикидаються новонародженими і зависають на грудях. Сьогодні була жестякова ніч - Яська смоктала практично безперервно (аж о 4 год довелося памперс міняти, хоч зазвичай до ранку його вистачає). А я прокинулася (якщо це можна вважати спанням :) ) теж "в калюжі". Знов ніяких попереджуючих сигналів, живіт не нив. Я так не граюся!
    Закінчення ЛА було 3 міс тому, потім тииииша (аж я 2 рази не витримала за тестом сходила, хоч попередні рази двічі ще до тесту знала що вагітна, але ж хз, може, вагітність на фоні лактації виглядає інакше :girl_crazy:).
    Коротше, я протестую і вимагаю повернення попереджувальних сигналів перед місячними, бо отако "аварійно" я вже більш ніж 10 років тому востаннє прокидалася.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Ага, здавалось би, проблема, а тут - спасає :girl_crazy:

    Не памятаю детально, як в мене відновлювалось. З першим - М прийшли приблизно через 4 місяці (ГВ було стресове, з 4го місяця годувала разом з зцідженнями та змішано), потім на 2-3 місяці М зщезли і далі відносились, без особливостей.
    З другим - М відновились до року часу при активному ГВ, десь на 10 місяці, були нестабільні за розкладом протягом півроку і дууууже обємні, але не болісні. Разів 3-4, і обєми зменшились до моїх звичних.
    З третім ми почали змінювати засоби конраценпції :), і я відстежила настання овуляції за 3 тижня до неї, бо змінився характер виділень. Відновились М рівно через 11 місяців (ГВ активне чи повноцінне... Не знаю, як грамотно його охарактеризувати. Овуляція прийшла перед М). Цикл стрибав (25 днів, 35 днів, 28 днів, 34 дня...) 9 місяців, аж поки нова дітка спланувалась :connie_pull-pigtail

    В мене з юності в 80% випадків М починаються під ранок. І тільки після перших пологів в мене з`явилось таке поняття як ПМС. До того і фізично, і психічно мені було абсолютно комфортно до самого моменту Х :girl_in_dreams:. Особливо чітко я відстежувала класичне ПМС після третіх пологів. Хоча, власне за циклами я почала спостерігати після третьої дитини і тому може на ПМС почала звертати увагу.
     
  15. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я б не сказала, що в мене отакий "класичний ПМС" був раніше, але я завжди точно знала, що за день-два буде менструація (хоч тривалість циклу трохи "плавала"), відповідно страхувалася і в калюжі не прокидалася :mda:. Завжди був специфічний дискомфорт внизу спини і живота, завжди трохи змінювалися виділення і травлення, в останній день циклу могла часом когось покусати (але то явно не було правилом :girl_haha: ) та й я просто знала, що от десь "воно", а зараз організм все якось в купку не збереться після перерви або я настільки невиспана і забембана, що просто не почула попереджувальні сигнали :girl_in_dreams: Коротше якось мені цього разу дивно :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    В мене от теж цикл скаче, як собі хоче. Перші пару місяців після відновлення був, як колись ( десь кожні 28 днів). Потім через 21 день, останній раз десь 35. Теж вже тоді переживати почала. Зараз навіть не знаю коли чекати) Ніби симпотим бувають перед початком. Але останнього разу(, як було 35 днів, )то симптоми з'явилися десь на 25)) А місячних ще 10 днів не було. Хоч може то вже мені так здавалося. Але ота нестабільність теж нервує
     
  17. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Хммм, у мене М ще нема, але ПМС по ходу вже є. Бо є в місяць 2-3 дні, коли я не можу вгамувати свої емоції, зла, як собака, та й стан шкіри гіршає. До слова, після старшої дитини М прийшли рівно в рік, а тут вже скоро півтора року, а на обрії їх і не видно. Хоча б я вже була рада, щоб М прийшли, бо ПМС без місячних - то якось геть не тойво:girl_impossible:. Не знаю, чи то може бути повязано, але менша - то така нічна п'явка, якою старший не був.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Thebestnata

    Thebestnata Well-Known Member

    Мій сьогоднішній ранок теж почався з "сюрпризу". Цього разу симптомів не було. І ще пару днів я б їх не чекала:) Тому знову переконуюся, що скаче той мій цикл, як захоче.
     
  19. Єва

    Єва Well-Known Member

    В мене те саме. Чоловік зауважив, що вже кілька місяців в перших числах зі мною щось не те, страшно зайве щось сказати, щоб я не вибухнула :girl_crazy: Надіюсь, вже скоро це все закінчиться. Минулого місяця на узд ендометрій 5мм побачили . Мікроскоп час від часу папороть малює, правда не таку чітку, як в овуляцію , але кілька місяців тому взагалі на неї натяку не було. Якщо місячні не прийдуть до 23 січня , то друга ЛА буде вважатися довшою за першу. Перша тривала рік і дев'ять місяців без чотирьох днів.
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Єва

    Єва Well-Known Member

    Вчора даремно втішилась, що нарешті моя аменорея закінчилася. Закупилася прокладками, а воно зовсім трошки помазалось і далі чисто. Не знаю навіть, чи рахувати це як початок нового циклу, чи далі вважати себе в стані ЛА. Минулого разу перші місячні були сильні і болючі.