Мистецтво бути дружиною (3)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

  1. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ну отак глобально вдома він рідко буває, і ночує через раз у Львові. Тому, певно, треба радіти що вдома хоче сидіти. То ж я тут щодня, а він за 4 стінами, певно, скучає :girl_crazy:
    Ні. І то реально було б останнє що він би зробив, я б за таке забила на місці :girl_crazy:і він то, певно, знає. Він бачить що мені добре і радісно коли я десь йду чи щось роблю таке "грандіозне" з мого погляду.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. RozaM

    RozaM Member

    Дівчатонька, я "все о свойом, о женском"))) Хочу провести таке собі опитування стосовно сімейних обов'язків. Розумію, всі ми різні, і те, що для одної сім'ї ідеально підходить, для другої може бути неприпустимо, та все ж є якась золота середина.

    Цікавить, як мають розподілятися обов'язки між подружжям і хто що має робити (згрубша) у таких варіантах:

    1. Чоловік і дружина працюють приблизно однакову кількість часу (повний робочий день).
    2. Один з подружжя не працює взагалі, інший працює повний день.
    3. Один з подружжя працює пів дня, інший - повний день.

    Важливі вихідні дані:
    Пара проживає у місті в квартирі (тобто подвір'я, городу, господарки немає).
    Дітей немає.
    Проживають без батьків.
    Обидвоє не юні, свідомі, зрілі люди.

    1. Як є у ваших сім'ях?
    2. Як, на вашу думку, має бути, якщо ваша думка не співпадає з тим, як є у вашій сім'ї?
     
  3. New look

    New look Well-Known Member

    На мою думку Ви ще не врахували дуже важливий показник, хто скільки заробляє в парі і хто скільки тратить з тих грошей. Це може бути важливішим, ніж час роботи. Чоловік іт-шник може працювати пів дня, заробляти у декілька раз більше дружити, тратити з місячного доходу трішки на себе, і його гроші будуть складати практично весь сімейний бюджет, а дружина на низькооплачуваній роботі працювати цілий день і заробляти на якісь дрібниці. То наприклад в такій ситуації не пасує в чоловіка ще вимагати робити все по дому до її приходу, окрім варіанту він сам закоханий страшенно і сам рветься все зробити для коханої))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. RozaM

    RozaM Member

    Я зла, як чорт!!! Написала щойно вам таку тираду, так ся старала, а замість відправити - стерла....
    Тепер напишу тезами.
    Поки ще не читала інших коментів, пишу, що перше в голову прийшло.
    1. Для гармонії потрібно два начала, які є різними, але доповнюють одне одного і створюють одне ціле: чоловік і жінка, день і ніч, добро і зло, плюс і мінус, щастя і горе, інь і янь... Відповідно - якір і вітрила цілком вписуються у цей перелік. Коли треба причалити до тихої гавані - вступає в дію якір - бо вітрила з тим не справляться, то не їхнє, коли ж потрібно чимскоріш долати шлях - тоді вони у повній красі себе показують і ведуть вперед, а якір смиренно пливе, куди його напрявляють, очікуючи наступного свого "виходу".

    2. Чи варто витратити все життя на те, щоб переробити якір на вітрила? Зробити це, звісно можна, але чи треба! Якщо ви саме на це хочете потратити все життя (ну сам процес в кайф) - тоді так, якщо хочете прожити зовсім по іншому - тоді ні.

    3. Люди не міняються. Навіть, коли всі довкола казатимуть, що людина робить не правильно, чи, ще гірше, "собі во врєд". Єдиний (і дуже не частий варіант) - якщо людина сама захоче. Але тоді вам треба зробити, щоб захотіла. А як? Що, ритуальні танці з бубнами щодня виводити? Далі див. пункт 2, бо гарантії, що танці подіють, немає.

    4. На мою думку, найоптимальніший варіант, при умові що двоє людей свідомі, адекватні, для обох важлива сім'я, потреби, бажання, почуття партнера, це: визнати, що ви є різні, що ваші думки не завжди сходяться і домовлятися і йти на компроміс: нині я тебе послухаю, завтра ти мене, ці вихідні по моєму проведемо, наступні по твоєму, із зп купимо те, що треба, із авансу - те, що хочеться, на першу св. вечерю до моїх батьків подемо, на другу - до твоїх, а на наступний рік - навпаки і так далі в цьому дусі.
    Але то легко писати, а якби я була у вашій шкурі - хто зна, як би думала і поступала...
    Тому щиро бажаю вам злагоди, порозуміння, гармонії, спільних рішень при прийнятті напрямку розвитку вашох сім'ї!
    Будьте щасливі разом і ловіть кайф від спільного життя.
    Обіймаю! Божої опіки всій вашій сім'ї!!!
     
    • Подобається Подобається x 7
  5. RozaM

    RozaM Member

    О, дякую ви врахували дуже важливий нюанс!
    Та тут цікава ситуація складається. З фінансової точки зору ви праві. Але ця модель більше підходить для партнерів по бізнесу, а не для сім'ї. Тому що на своїй низькооплачуваній роботі за весь день дружина,м відповідно і замучуватись буде сильніше, ніж чоловік-ітшник на високооплачуваній за пів дня. Тому, думаю, не логічно ще й всю роботу домашню на неї спихнути. Тут я бачу наступний варіант: чоловік ітшник заробляє гарно, на себе і дружину, а дружина повністю бере на себе побут і працює по бажанню у вільний від домашніх справ час. Бо ж може бути, що дружина до часу одруження накопичила депозит чи батьки плклали гроші, а вона щомісяця знімає суму, яка рівна хорошій зарплаті, а чоловік заробляє менше, то це ж не означає, що та дружина має дома сидіти, на роботу не йти і домашніх справ не робити, бо вона вже свій вклад зробила, хай робить чоловік, який заробляє менше.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    просто оте "надихання" кожен розуміє по своєму. надихати то не під дупу копняками примушувати щось робити, а не зміг - погано дадихнула
    надихати - то, напевно, хвалити, бути вдячною, захоплюватись. і в той же час самій розвиватись, мати свої інтереси, бути цікавою самій собі
     
    Останнє редагування: 8 Листопад 2019
    • Подобається Подобається x 2
  7. porIra

    porIra Well-Known Member

    На мою думку тут і робити особливо немає чого :)


    Для нас золота середина якраз в тому, що "посадових інструкцій" для чоловіка і дружини не існує.
    Побутова техніка і всякі гаджети (кухонні зокрема) значно полегшують вирішення різних побутових питань, але все базується на взаємо- допомозі, - підтримці, - розумінні і т.д.

    Це я про той випадок, коли обоє працюють повний день, а під побутовими питаннями мається на увазі все те, що потрібно робити щодня-щотижня-щомісяця.
    Усі щасливі сім’ї - щасливі одинаково. Кожна нещаслива сім’я - нещаслива по-своєму
     
    • Подобається Подобається x 3
  8. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    знайдіть собі таке заняття, щоб було на постійно а не час від часу
    і прийміть свого чоловіка таким, який він є. зрештою Ви за такого заміж колись пішли, двох діток народили, він змінився рівно настільки, наскільки змінились Ви
    і уявіть собі, до прикладу, був в
    би у Вас чоловік такий самий вітер, як і Ви, з купою ідей, проектів і справ. і Ви така: посиди з дітьми, будь ласка, в мене зустріч, а він такий: ти щоооо, в мене купа справ, я вільної хвилинки не маю. такоє :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  9. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    @Akina, а ще буде час - почитайте про профілі особистості (рос. Предприниматель, Заводила, Аналитик, Опекун). В людей є основний один профіль, а також другий допоміжний (Ви - "заводила" точно, тільки не знаю чи як основний профіль :girl_crazy:). В кожного ж мінуси і плюси, кожен може набувати кращі риси кожного з профілів. Якщо в інеті буде мало інформації - пишіть, скину свої конспекти з пройденого тесту.
    Там багато що відкривається, і найкраще - вдвох читати, ще й за дітей зрозумієте, чому вони так чи інакше в певних ситуаціях поводяться.
    (І Опікуна яскравостями, результатами і веселощами не надихнеш :girl_crazy:)
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Смішно Смішно x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    точно, це ж по Іцхаку Адізесу. якраз зараз читаю його книжку "Союз непохожьіх" :)
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  11. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    @ruda kishka
    Я авторства не знаю, бо проходила тест два дні на одному з бізнес-навчань (сам тест біля години і потім розбір кожного профілю).
    Але цікаво ще й те, що найкращий шлюб - це союз різних профілів, наприклад:
    Дружина Опікун-Аналітик, а чоловік Зв-Підприємець, тоді при правильному розумінні сильних сторін пара гармонійно рухається, виховує дітей з розумінням їх потреб (якщо коротко, то підприємцю нудно вчитися, але якщо йому змалювати ціль, поставити мету чи нагороду, яку він отримає в результаті навчання - він буде працювати :). А аналітику просто подобається сам процес навчання, цифри, факти, він готовий все життя вчитись (ще й би якщо за це гроші давали. . . :girl_crazy: Заводіла, якщо потрапить в веселий клас, якщо вчитель чи школа буде ініціювати цікаві заходи, подачу матеріалу - то така дитина буде і в навчанні успішна)
    Це просто один з ключиків до розуміння один одного. Ще є глобальні: любов, віра, надія, обійми, розмови вечорами - виговорюйтесь.
    п.с. і про профілі, якщо знайдете, треба знати двом, щоб і чоловіку стало зрозуміло, чого Вам на одному місці не сидиться :connie_pull-pigtail
     
    • Подобається Подобається x 4
  12. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @RozaM я от ітішниця і заробляю менше ніж чоловік, ггг. Можливо, все так не буде і я колисьбуду більше заробляти. І то якесь таке відносне, що хто менше заробляє, хай впахує ще й в дома. Дякуючи чоловіку в нас спільний бюджет, в мене є картка до його з/п рахунку і додаток до інтернет банкінгу на моєму телефоні. По дому переважно я роблю все, бо чоловік постійно по відрядженнях. Щей за дитиною дивлюся. Якби чоловік був би більше вдома, то й обов'язки по іншому поділились. Можливо, це смішно прозвучить, але в нас одна спільна ціль - зустріти гідно старість, час летить страшенно. Поки можемо, доти будемо заробляти. А маємо в планах на що заробляти, квартира, краще авто, яхта))).
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я щось трохи зависла на слові «не пасує». Вимагати не пасує в принципі, але в описаній ситуації логічно, що зробити той побутовий дріб’язок може той, в кого є час. Я заробляю десь в вісім разів менше за чоловіка (я досі не знаю, скільки він точно заробляє, гг). Але в мене одна робота на цілий день, друга на пів суботи і ще приватні заняття. Ну так, навіть класним вчителям в нас не платять стільки, як не класним іт-шникам))). Але міряти сімейні обов‘язки розміром зарплати, то трохи дивно. То щось з тої опери, що раз сидить вдома з дітьми, то може наготувати, прибрати і вся така в манікюрах чекати чоловіка-айтішника з роботи)) ніякої цінності жінки як особистості.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 13
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  14. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Ще й разом :)
    Гарна ціль.
    Проте, я знаю багато пар, яким зараз 45-55 років, і вони чужі один одному. Бо в роботах пішли різними шляхами і не помітили цього. Вечори - в компаніях, часто різних, колеги, рибалки (хоббі, а не спосіб напитись), посиденьки з подругами (коли подруги замінюють необхідне спілкування з чоловіком ), всі втомлені, телевізор etc.
    Спілкуйтесь, телефоном, за чаєм, наодинці.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  15. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    я би, навпаки, сказала, що якраз в тій ситуації чоловікові пасує робити більше домашньої роботи. Ну він ж пів дня на роботі. Бо інший варінат я уявляю так: муж приходить в 2 годині додому і сидить чекає, поки та невдаха жінка в 6 нарешті прийде поробить порядки і їсти зварить. Ну а шо?! Най знає, як мало заробляти!))
     
    • Смішно Смішно x 7
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  16. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Є варіант - жінці кинути роботу. Я в собі колись відкрила великі потенціали, що я гарна господиня, піклувальна мама і всяке-таке, коли стало ні на кого спертися і делегувати свої повноваження (тобто ми стали жити окремо, без мам :girl_crazy:).
    Це чиясь фраза мудра: людина починає думати, коли нікому за неї це зробити.
    Працююча жінка, батьківська допомога, боргові зобов'язання (життя не за засобами) - і чоловік стає трудовим імпотентом, нє? :connie_pull-pigtail:d25:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. New look

    New look Well-Known Member

    Не міряти, а враховувати я написала. Не перекручуйте слова та думку.

    Я вказада на ще один фактор який має вплив та не був перелічений. Ситуацію завжди потрібно оцінювати та аналізувати комплексно, хто знає які ще можуть бути обставини в кожній окремій сім'ї...

    Ідеально як вище написали: двоє дорослих людей розуміють для чого вони разом, мають спільну ціль та самомотивовані робити для сім'ї самі без нагадувань, що потрібно та що в їх можливостях...
    ..щоб не було отих: хто скільки/ а чому я, бо такі речі і вбивають почуття любові з часом.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ви написали «не пасує» в контексті того, що високі доходи мають вищий пріоритет, ніж затрачений час. Мені просто дивно читати це від жінки. Це великий капець для стосунків, якщо чоловік може просто «відкупитися». На власному досвіді знаю. Виправити важко. Добре, що вдається методом «вода камінь».
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  19. New look

    New look Well-Known Member

    Це Ви собі щось придумали і накрутили... Я такого аж ніяк не писала. Перестаньте перекручувати мої слова..
    Ніякого пріоритету немає, є різні ситуації, на які потрібно дивитись в загальному, а не вибирати щось одне і по ньому визначати...
    --- дописи об"єднано, 9 Листопад 2019 ---
    Капець почався не тоді коли він "може", а вже тоді коли він "хоче"..
     
  20. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Та звісно, я вже забула, як то брати участь у «дискусіях» на нашому форумі:)


    Я краще знаю, коли в мене був капець з моїм власним чоловіком. Бо пишу не про сферичного коня в вакуумі.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1