Жінка за кермом (курси, практичні поради, приколи...)

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Уляночка, 22 Квітень 2009.

  1. OksyTh

    OksyTh Member

    Мій чоловік продавав авто в березні. Точно процедуру не підкажу, але прийшов дуже рано щоб зайняти якусь чергу, ще до 9-ї ранку. Але за пів дня точно впорався. Казав що проблеми тільки з експертами були.
    --- дописи об"єднано, 12 Серпень 2019 ---
    Чоловік замовив в салоні і зразу подав оголошення. Цін не завищував, тому продав одразу - і через день-два приїхало замовлене.
     
    • Подобається Подобається x 3
  2. Arika

    Arika Well-Known Member

    Скільки зараз коштує одне практичне заняття з водіння з інструктором? Яка тривалість?
     
  3. La esposa

    La esposa Moderator

    Дівчата, сьогодні така дивна погода і настільки скажений вітер, і я нині цілий день згадую вас, те, як я вчилася їздити і задавала в цій темі стопіццот питань. Дякую кожній з вас, всім, хто радив, підтримував, вболівав! пригадую березень, такий самий вітер, дощ, хляпа, в Нестора ДН, я веду дітей в садок, в руках пакети - сік, торт... Нестор послизається і падає в болото.. раз на коліна, раз на дупу... Софія лізе на руки і ниє, а я йду і плачу: дві машини під вікном, а ми з дітьми мокрі як хлющі бредемо в ту негоду. Наступного дня мене трафив шляк і я поїхала.
    Нині вагалася - везти їх до садка чи йти пішки. Кажу чоловіку: бензину шкода (я собі веду графік заправок і рахую розхід, просто цікаво). Він на мене глянув як на якусь ****, ще й насварив! Ти шо - каже, - а тобі машина для чого там стоїть?
    А якби не ви, і досі би стояла. А за це літо бувало вже таке не один раз, що ми з чоловіком виїжджали з подвір'я одночасно, кожен в свій бік.
    дякую величезне :girl_blush2::kisss:
     
    • Подобається Подобається x 8
    • мімімі мімімі x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  4. Vyshenjka

    Vyshenjka Щаслива мамуся

    Згадалося. Міняли авто 2 роки тому. Доволі легко продалося старе, ціну не завищували, хотіли купити трішки новіше авто, ніж попереднє. Пригадую, прибіг чоловік додому схвильований і засмучений, так як дуже звик до старої машини, і не хотів її міняти, але подзвонив доволі наполегливий покупець, який готовий забрати машину вже і без торгу. Нову машину шукали 3 місяці, я на останніх місяцях вагітності з чоловіком каталися по ближніх містах і селах на оглядини машин. Нарешті, знайшли те, що нам підійшло. Купили, просиділи півдня в МРЕО, поки її оформили, приїхали додому. Я лежу на ліжку і так себе легко почуваю, ніби і останні тижні вагітності а отої звичної важкості і нудоти ніби і немає. Встала з ліжка, почали відходити води, так толком і не відпочивши, похапцем зібрали сумки і поїхали до пологового) Через 2 години народилася доня, на 3 тижні раніше, ніж передбачалося.От така сімейна історія у нас з авто
     
    • Подобається Подобається x 4
    • мімімі мімімі x 1
  5. lula

    lula Member

    На 15 хвилин це не страшно. У нас в групі багато запізнювалось хвилин на 20-30, бо ж з роботи їдуть всі
     
  6. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Напишу тут. Маю страх керуаювати автівкою. Чоловік їздить ззаду з донею, як паспжири. Каже, що я не дотримуюсь правил дорожнього руху. Не даю дорогу перешкоді з права. А я цього не помічаю, бо стільки машин на дорозі і всі десь їдуть.... ще й недавно подряпала чужу і свою машину при з здаванні назад. І тепер побоююсь паркуватись.... мені треба більше місця.
     
  7. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Якщо їздите переважно одним маршрутом, то варто тренуватись їздою в незавантажений період, коли мало машин. Звернути увагу на знаки та розмітку. А паркуватись - тут практика потрібна. Можна на тренувальному майданчику, поставити собі конуси і паркуватись між ними.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Не їжджу одним маршрутом. Бо хочу набратись практики. Вірніше тим одним, що їжду, то більш менш. Хоча біля садка нема для мене як запаркувати. Мабуть я хочу швидко паркуватись, а не вмію. Навіть не знаю коли менше машин. Бо коли їду на ррботу коло 7 ранку, то вже трохи є. Може завтра з чоловіко трохи потренуюсь паркуватись.
     
  9. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Якщо боїтесь, раджу все таки перший час їздити одним маршрутом. Наберетесь трішки впевненості і їдьте далі.
    Паркування без практики - неможливе. Їдьте на майданчики та вчіться, особливо паралельну парковку.
    Основне при боротьбі зі страхом це постійна їзда.
    --- дописи об"єднано, 10 Листопад 2019 ---
    Ще одне, що я роблю, коли треба кудись вперше :відкриваю маршрут в гугл супутнику, і їду віртуально, там є всі знаки, розмітки, поворити ітд. Їхати пізніше однозначно легше, бо не треба крутити головою з великими очима.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  10. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    А потім бац - поміняли розмітку, і ти такий не в свій ряд, не даєш дорогу і тд. З гугл картами треба бути обережними, так як їх не оновлюють так часто, як розмітку і знаки
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @Naama я теж так роблю, але коли треба зібрати себе, дитину попідганяти чоловіка, то трохи не встигаю всі маневри порозглядати, їду по навігації з гугл мепс.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Та то звичайно, шо так.
    Але всеодно легше, ніж вперше самій проїхатись наприклад по личаківській))) то для мене найгірший район, в плані пересування авто, тому супутник допомагає)))
     
  13. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Я ще питаю в колег, які часто їздять за кермом, уточнюючі моменти по певному маршруту, якого не знаю (після гуглу вже).
    Я по личаківській не їздила сама, тому поки що в моєму рейтингу найгірших доріг - Городоцька (від вокзалу в центр). Особливо в час пік.
    Взагалі останнім часом в місті щось неймовірне твориться із заторами. І я думаю трошки міняти свою систему. Бо переважно їжджу вже вивченими маршрутами і в процесі не міняю схему руху. А бачу треба вже почати вивчати бічні вулички...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Я взагалі погано орієнтуюсь в місті , як водій, бо користувалась громадським транспортом. І та їзда автівкою для мене закраз взагалі ніякого задоволення не приносить. У Львові в мене було 2 "накатаних" маршрути Південний-Шувар і Південний-Суботівська, навіть сама раз в Жовкву з"їздила, то ніби перейшла на вищих рівень, але то було 5 років тому, без дитини і без космічних штрафів і космічної наступної страховки при дтп. Сьогодні навіть корч в долоню праву вхобив від нервів і ще приїхід зими постійно муляє нерви.
    А завтра знову на роботу і дитину в садок, ніяк не можу визначитись чи краще дальше вести чи крутитись пів години в пошуках вільного місця. Приблизно варіанти мого маршруту до садка.
    Найбільше мені подобається червоний, але він легко переходить в жовтий при відсутності парко місць біля садка. Найгірше для мене те, що та вуличка де закінчується синій і жовтий маршрути з одностороннім, в ліву стророну по карті, рухом. Якщо по синьому і жовтому маршруті не буде місць запаркувати, залишається лише зелений. Фіолетовий, то треба паркуватись на бардюрі і між авто, поки для мене не варіант. А хочеться все оптималізувати, що сенс їзди автівкою себе виправдовував.
     

    Вкладення:

    Останнє редагування: 11 Листопад 2019
  15. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Мабуть трохи дивне питання, але все ж таки мене цікавить)))
    Через скільки після пологів ви почали сідати за кермо?
    І чи їздили самі з новонародженим малюком?
    Нам тільки тиждень, а в старшої донечки купа гуртків, англійська, підготовка, і мені так лячно виїжджати, тому що ми без ніякого графіку спання, годування ітд.
    Найбільше лякає плач в машині: малюк плаче, я за кермом, автокрісло для новонароджених ставиться так, що я його не бачу, тому мене це так лякає.
    Отже, потребую порад на тему: мама за кермом та новонароджений.

    ну і до слова: батьки та оточуючі в шоці.Зі своїми радянськими порадами мене просто виводять з колії.
    Я маю сісти в хаті і ніде не висовувати носа, не те що в машину лізти.
     
  16. Megan

    Megan Well-Known Member

    Я почала їздити через тиждень. Ну що вам сказати - плачі в машині таки були, як було де зупинитись, то зупинялась, сідала на заднє сидіння і годувались. Дуже далеко не їздила, то якось так перебіжками і їздили.
    Пам'ятаю, верталась я з Польщі, меншому було 10 міс (ну мусила я тоді поїхати, це по справах невідкладних), ну і спить собі маля в кріселку, як тільки я під'їхала на паспортний контроль, прокинувся, почав хникати... а годуватись то нема де, треба під'їжджати, благо, що все йшло швидко, старший трохи забавляв, я говорила, що зараз зупинимось, і мама дасть цицю)))
    Одним словом, поки виїхали з кордону, дитина навчилась казати "тіті дай"))))

    Надіслано від мого SM-A505FM, використовуючи Tapatalk
     
    • мімімі мімімі x 3
    • Подобається Подобається x 2
  17. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @Naama
    Можна відключити подушку безпеки на передньому сидігні і туди поставити кріселко.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Знаю про це. Тут вже стоїть питання безпеки, чи безпечно це?
    Розумію, що все не передбачиш, і не дай Боже щось, то не вгадаєш безпечне місце в машині.
    І думаю коли він буде біля мене то буду ще більше відволікатись на нього.
     
  19. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    на 4 день, після виписки)), їздили в епіцентр.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    @Тетянка малюк в автокріслі був ззаду? Чи на передньому сидінні?