Дитячий садок (4)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем sanches, 22 Червень 2015.

  1. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Мої теж так їли. Син не їсть молочного, то їв дома, а в садку по всякому - якщо ліниві вареники, чи макарони, то снідав ще раз, якщо молочна каша - хліб і чай. Доця молочне їла, але все одно снідала дома + в садку.
     
  2. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Дівчата, має ще хтось вдома "їдаків", які їдять невеликий список конкретних продуктів/страв, а на все інше категоричне ні? Як у вас справи з садком?
    Бо в нас сьогодні перший день, був до обіду. Все було супер зранку і по словах виховательки до моменту, як сіли їсти. Сидів зі всіма за столом, ніби ніхто не заставляв їсти, але розплакався, бо вони їдять все те, що він не їсть. Вибіг до мене вже засмучений, подорозі розплакався через жучка (чи то від голоду, бо і не снідав, чи то від емоцій отого обіду). Відповідно і враження вже трохи має зіпсоване, бо каже, що не піде більше, бо не буде там нічого їсти.

    Надіслано від мого Mi 9 SE, використовуючи Tapatalk
     
  3. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    @Miss Sixty я б давала з собою, в термосі те що він їсть. У нас в групі була така дівчинка, сиділа окремо від інших діток і їла окремо
     
  4. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Передчуваю, яку то реакцію викличе в адміністрації садка...
    Була свідком, як завідуюча казала батькам, що не можна говорити дитині, що хоче може не їсти - заставляти ніхто не буде, але заручати своєю підтримкою в тому питанні теж не треба. Виняток різні алергії і протипокази.
    Теж мала надію, що "за компанію" почне розширювати харчовий горизонт, але голодним ходити теж не варіант і садок лише через то не відвідувати теж.

    Надіслано від мого Mi 9 SE, використовуючи Tapatalk
     
  5. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    @Miss Sixty ми через це власне і снідаємо вдома. Малий категорично відмовляється снідати в садку. Але мені так краще. Я впевнена, що дитина зранку неголодна. Обід він вже якось їсть. Там котлетки, рагу якесь, гречка то він не проти поїсти. В нас багато дітей в групі снідають вдома.
     
  6. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Снідати не проблема. Але він і обідати відмовився, бо був буряк, м'ясо і зупа. Він того не їсть. Компот теж не захотів пити. І не розумію чому, але навіть хліба не з'їв, від якого його вдома годі відігнати.

    Надіслано від мого Mi 9 SE, використовуючи Tapatalk
     
  7. Oleksandrochka

    Oleksandrochka Well-Known Member

    1. Я думаю, з одного дня не варто робити висновків. Дайте часу, хоч тиждень, запитайте, чи він хоче взяти з собою щось. Я даю з собою термос з їжею на вечерю і фрукти, бо запіканку чи вівсяну кашу він не їсть. А як не поїсть, то починає капризувати. Ну і термос він вибрав сам собі з бебі шарк, то він з нього будь-що буде їсти)
     
  8. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    В Україні в державному садку вряд чи дозволять свою їжу, в нас не дозволяли, ну не знаю, хіба за медичними показами (за винятком якогось яблука чи печива). Можна просто домовитись, щоб наполегливо не пропонували їжу, яку дитина категорично не їсть (в нашому випадку це було молоко і молочні каші, буряк - просто няня до порції його не клала). Як молочне було на вечір, то обходився хлібом з маслом і чай, тоді доїдав дома.
    І погоджуюсь, що все може змінитись. Якщо дитина "знайде" себе в заняттях, подружиться з дітьми, прогулянки, забавки і т.п., то питання їжі не буде на першому плані, і сприйматиметься дитиною не так категорично.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. nomad

    nomad Active Member

    Підкажіть будь ласка, у нас в садку з багатодітних почали просити якийсь витяг з соцстраху чи як для безкоштовного харчування. Раніше (останні 3 роки) треба було просто принести копії посвідчень і свідоцтв а тепер якось так. У вас теж таке? Що то за витяг такий?
     
  10. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    В мене мала за пару місяців стала їсти краще, ніж на початках. Я все старалася дати їй поснідати, але то часом затягувалося задовго , а везе її чоловік і він нервувався що так довго, а коли ще на роботу попаде . З часом перестали годувати вдома. То вона спершу могла не снідати зовсім, зараз снідає майже завжди.
    Так само і з обідами- вона ще хотіла щоб її погодували, але ніхто того не робив, то тепер їсть сама, хоч і не всяку їжу . Хліба у нашому садку нема, тому як не поість страву, то перекусу нема ніякого. Свою їжу ніяку не можна приносити, особливо печива чи тп.
    Але здається в нашому випадку дуже грає роль вихователь - є ті, хто вміє її вмовити і вона таки поість.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  11. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    мені такого не казали приносити
    також тільки копії свідоцтв здавали
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    У мене такий їдак. Спочатку снідав вдома. Потім дещо розпробував і асортимент розширився. Наприклад, садочковий омлет. Вдома яєць не їсть зовсім. А садочковий омлет йому зайшов. Я вже пробувала по всякому, в мене такий не виходить. Зате не їсть садочкового борщу, а мій їсть нормально. Ще в садку навчився їсти хліб з маслом.
    За один день рано щось казати. Нехай походить трохи. Може класти йому в шафку якесь печивко, вафельки, яблучко, банан якби взагалі нічого не їв, щоб мав чим перекусити?
    З термосом в мене дочка ходила, але то по мед. показам.
    Ну і ще дуже залежить від вихователів. В нас в групі були діти, що з собою їжу приносили, то їли без проблем.
     
  13. Mixa

    Mixa Member

    Дівчата, не знаходжу відгуки про садочок Медікавер на вул. Скорини. Можливо, шукаю не в тій темі?
     
  14. Bloody

    Bloody ...Отака-то-Дівчинка...

    Є окрема тема про приватні садки Приватний садочок
    Садок новий, можливо тому ще немає відгуків.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Kvutka

    Kvutka New Member

    Дівчата, чиї діти ходили в садок 183 (Сихів, Хуторівка) у групу Левенятко? Як Вам садок, група і головне вихователі Ольга Михайлівна, Тетяна Василівна?
     
    Останнє редагування: 30 Вересень 2019
  16. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    @Kvutka і ми туди попали, але ще не ходимо, тому нічого сказати не можу
     
  17. lula

    lula Member

    нам говорила вихователька не годувати зранку, бо потім переїдають дітки і погано буває декому. а взагалі в садку все їв
     
  18. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Я не зареєструвала Маркіян-Йосифа в жоден садок , потребую поради , чи тепер це робиться тільки 1 вересня, чи можна протягом року в електронну чергу ?
     
  19. Bloody

    Bloody ...Отака-то-Дівчинка...

    Протягом року. Починаючи з 1 вересня, за рік до того як дитина по віку може почати відвідувати ДНЗ.
    Цитата з Важлива інформація для батьків. :
    "Дітей, які народжені в період, з 1 січня по 31 серпня поточного року (2018р.), батьки мають право подавати заявку на дитину у системі у перший робочий день вересня 2019 року у ясельну групу на 2020 рік, або у молодшу групу на 2021 рік.

    Дітей, які народжені в період, з 1 вересня по 31 грудня поточного року (2018р.), батьки мають право подавати заявку на дитину у системі у перший робочий день вересня 2020 року у ясельну групу на 2021 рік, або у молодшу групу на 2022 рік."
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. isoshka

    isoshka New Member

    Дівчата, я до вас за порадою. В нас в садочку одна вихователь на нашу групу, яка дуже часто бере вихідні, а заміни не має. То з нашими дітьми сидить музичний керівник, то водять по інших групах. Відповідно з дітками нашими ніхто не займається. Моя мала плаче, не хоче іти в інші групи. Я хочу іти до завідуючої, але не знаю чи є в цьому зміст, інші батьки дуже пасивні. Чи можна десь поскаржитись вище?