Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

  1. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Ви приймали антибіотик під час імплантації, коли ще нема спільного кровообігу, в матці антибіотик не має нагромаджуватися,тому шкоди не має бути
     
    • мімімі мімімі x 1
  2. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Привіт.
    Дівчата, як ви вважаєте: вагітність друга 14 тижнів. Перша була 6 років назад, плановий КР.
    Але: в мене 2010 році був ішемічний інсульт, причина так і не встановлена. Все що можна тоді перевірено.
    Перша вагітність хіба для перестраховки мені назначали аспірин з 20 тижня.
    Наразі живем в США, і в них тут по протоколу кажуть: якщо був епізод тромбозу в історії, то вартує Клексан 0,4 колоти+аспірин (тут доза 0,81). І типу не факт, як перша все добре, то й друга без НМГ пройде добре.
    А я от не знаю.
    Начиталась вже: хтось пише що то ризик кровотеч і навіть у дитини, хтось навпаки - що навіть добрі аналізи, і виліз тромб, наприклад в нозі, і добре що все добре.
    Ще й ворона наснилась сьогодні, типу печаль і всяке таке.
    Як думаєте, чи вартують ті уколи?
    До речі, я здавала вже тут одразу на мутації тромбофілії (всякі там Лейдена, протромбінові якісь антитіла, фактори всякі), АФС, вовчаковий, коагулограму ну і всякі загальні: все в межах норми, не виявлено.
    Але тут лікарі - то не просто бла-бла, вони зайвий раз нічого не призначають.
    Мотивують це тим, що раз колись було один раз, то профілактика під час вагітності - обов‘язкова.
    Знаю, багато з вас хто стикався з тими уколами. Я і колоти боюсь (кровотечі дуже лякають), і не колоти (раптом щось). І от не знаю. Мають вже показувати як колоти, а я щось відкладаю все.
    Рада буду вашим думкам.
     
    • мімімі мімімі x 1
  3. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @Kohaju, напишу що б зробила я: я б колола.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  4. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    @Kohaju важко брати на себе відповідальність і радити в такій серйозній справі. Просто скажу за себе : останню вагітність носила на аспірині 100 всю вагітність і два тижні після пологів + клексан 0.2 з 8го по 20й тиждень (в той період був виявлений вовчаковий у низькому титрі), всі інші аналізи в нормі були постійно. Ніякого навіть натяку на кровотечу чи мазанини не було, пологи нормально, теж ніяких кровотеч. Тому напевне, я би на вашому місці колола. Клексан і аспірин мають різну дію.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  5. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    А ви знаєте, тут вважають що мінімальна профілактична доза 0,4, тим паче при вазі більше 60 кг.
    А як ви кололи собі? Психологічно не важко, то ж в живіт? Болить укол?
     
  6. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    Ну у нас призначають 0.2, я так розумію залежно від титрів вовчакового. Взагалі не важко колоти, я подивилася відео в інтернеті як це робити і колола. Там голка малюсінька, робите складку шкіри і в неї колите, то підшкірно вводиться. Загалом не боляче, трохи пече коли вводити препарат уже, ну були трохи синяки, але то таке.
     
  7. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Я б на вашому місці не ризикувала і колола. Бо йдеться про ваше здоров'я і життя,тим паче, якщо у вас є покази на це. Колоти страшно, але не боляче)
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Я почала колоти Клексан 0,2. Так як є вже попередній досвід, на цей раз мені сказали колоти всю вагітність і аналіз на ВА можна більше не здавати (Я задала один раз перед походом до лікаря). Що цікаво на третій день пішла кров носом, що для мене зовсім не типово. Так що не така то вже і маленька доза.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Хто вам призначив клексан? У вас підвищений ВА?
     
  10. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Лікар призначив (консультуюся приватно). ВА такий на межі - 1,05. По межах лабораторії від 1,1 вважається ВА виявлений.
     
  11. Ia MaRYNkA

    Ia MaRYNkA New Member

    Всім привіт...прошу вашої поради...відгуків...хто робив фолікулометрію на Русових 1 в приватному кабінеті Mmed?...потрібна фолікулометрія, хотіла записатись на наступний вівторок до Скляр, сказали немає місця...в понеділок там працює Савків і Медведєва...порадьте до кого краще іти?!...в мене стимуляція і плануємо робити інсемінацію тому потрібно точно все виміряти і подивитися...дуже хотіла до Скляр але на жаль...
     
  12. IrenaNal

    IrenaNal New Member

    Доброго вечора . Я на форумі новенька. Потребую Вашої допомоги, дівчата. Розкажу свою історію. Протягом 3 років не могла завагітніти. Була у Шидлика і в Томича, багато аналізів здала на гормони, щитовидку, прохідність труб, чоловік теж аналізи здавав, була погана спермограма, пив вітаміни Profertil forte, і аналізи стали хороші. Дуже раділи, що все в порядку зі здоров'ям. Але протягом цього року мали 4 3В(((, на 3-4 тиждні. Приходила до свого гінеколога в району лікарню, лікар каже, що треба далі старатись і жодного лікування не назначив. Поїхала до Львова звернулась до лікаря Філіп'юк І.Т ( на форумі прочитала відгуки) зробили аналізи: вовчаковий антикоагулят в середньому титрі. В середу маю йти до лікаря. Теж пішли до генетика Гельнер Н.В. зробили аналіз на каріотип, HLA. Чекаємо на результати. Порадьте, будь ласка, чи є надія, що при лікуванні ВА можна виносити дитинку? Може підскажете, хто мав подібну ситуацію, до яких лікарів звертались. Дякую.
     
  13. IrenaNal

    IrenaNal New Member

    Дівчата, хто вагітнів і виносив з вовчаковим антикоагулянтом?! Під наглядом якого лікаря і де?!.Наскільки це серйозно. Якщо десь вже є інфа-то направте. Буду вдячна за будь-яку інформацію.
     
  14. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @IrenaNal ви написали у відповідній темі. Для початку почитайте цю тему. Тут більшість з ВА вагітніли і успішно виносили дитину (не пишу, що всі, бо у кожного своє історія). Найпопулярніша лікар, до якої звертаються з ВА - Прокопчук. Але особисто я до неї не ходила. Взагалі тепер досить багато лікарів-гінекологів орієнтуються як супроводжувати такі випадки.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. IrenaNal

    IrenaNal New Member

    --- дописи об"єднано, 13 Грудень 2019 ---
    Дякую. Дякую Вам. Консультуюсь у Філіп'юк і Гельнер. Прочитала всю інформацію, надіюсь, що у всіх нам все добре буде. А підскажіть, де приймає Прокопчук, і де здають аналізи і Красівської.
     
  16. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Стосовно Прокопчук може дівчата більше підкажуть. Знаю, що вона в генетичному центрі працювала (там де й Гельнер) і має приватний кабінет Ехомед на личаківській. Красівська в приватній лабораторії Медіс і кажуть дівчата, що на Чупринки далі працює (в гематології).
    Я так розумію, що ви зараз на етапі планування дитини. Вам Гельнер чи Філіпюк щось на ВА вже призначили? Чи сказали прийти як тільки завагітнієте?
     
    • мімімі мімімі x 1
  17. IrenaNal

    IrenaNal New Member

    --- дописи об"єднано, 13 Грудень 2019 ---
    До гінеколога йду в середу, ще лікування не призначив. А до Гельнер через місяць, коли буде результат на каріотиа і HLA. Трішки страшно з ВА, але надіюсь, що лікування принесе нам малятко. До речі, а Ви в кого лікувались? Скільки часу? Бо я тільки завагітнюю, то на 3 тиждні мажиться, аналізи хлг високі, пила лютеїн, а за тиждень хлг вже низький(((. Лікарі розводили руками. Тепер у Львові принаймні здала аналіз на ВА, і зрозуміла, що це причина, чому не можу виносити.
     
  18. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Я до факту вагітності не лікувала ВА. Під час вагітності робила уколи Клексану. Лікаря, який мені допоміг з попередньою вагітністю вже нема. Тому тут не пораджу. Можливо вам призначать щось ще на етапі планування, раз у вас на таких дуже ранніх термінах завмирає вагітність.
     
  19. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Тут багато вагітніли і виносили. Лікування з вовчаковий одне: аспірин і за потреби уколи клексан.
    Прокопчук приймає в Інституті генетики на Лисенка і в приватному кабінеті Ехомед.

    Я консультувалася і в неї, і в Філіпюка, в них призначення фактично однакові.
     
  20. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    На жаль , у мене знову стався викидень. Це вже третя невдала вагітність, перша завмерла на 5 тижні, після якої я виявила вовчаковий, наступна була на аспірині і клексані- і викидень на 10 тижні, зараз вагітність на 10 тижні- знову викидень на 10 тижні, і збереження в лікарні мені не допомогло. Я навіть не знаю, що я робитиму далі. Мені чомусь не віриться, що все це той вовчаковий, при чому я ж розріджую кров, але...на жаль. Поки в мене ще шок, але так хочеться зрозуміти, чим я можу це запобігти, що робити, щоб це не повторювалося.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 11