Завагітніти, виносити, народити: ускладнення і фактори ризику

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем truskaffka, 8 Вересень 2012.

  1. IrenaNal

    IrenaNal New Member

    Дякую за пораду. Я так розумію, що краще консультуватись з Прокопчук з питанняс ВА, а не з Гельнер. Але Почекаю, що мені Філіп'юк в середу скаже і тоді вже знатиму.
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  2. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Де
    Ви здавали аналіз? Поки я тут лежу в лікарні, теж вже двох зустріла з вовчаковий. Блін, звідки він у нас береться?
     
  3. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Burberry дуже співчуваю... Аж ніяк не очікувала, що у вас таке станеться (( Мені теж здається, що тут не лише у ВА справа. Як я розумію ВА більше ЗВ провокує, а не викидні...
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Дякую! Відправила ще на генетичний аналіз, може він щось прояснить, не знаю. З вовчаковий я різне читала- і викидні і завмерлі, але на більшому терміні. Не знаю, я чомусь не до кінця вірю в таку його агресивність. Буду досліджувати далі, коли трохи відійду. Хоча не розумію, що саме досліджувати
     
  5. IrenaNal

    IrenaNal New Member

    Тримайтесь. Співчуваю Вам. Все буде добре. Не переживайте Бог добрий. І в нас будуть малята. Теж тільки починаю лікування, переживаю.
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  6. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Burberry,прийміть мої співчуття(((Дуже сумую за Вас((
    Біда,що і в лікарні лікарі не вміють справитися( Який лікар радив Вам не припиняти аспірин?
    Я незнаю,що порадити.Якщо на аспірині і клексані кровотечі,а потім викидні,можливо,під час кровотеч треба припиняти клексані і аспірин? Можливо,перерва у тиждень два у прийомі аспірину і клексані не зробить шкоди?
     
  7. RochNa

    RochNa New Member

    Дівчатка, в мене на 15 тижні вагітності почалась кровотеча, потім виявилось, що було відшарування і утворилась гематома розміром 9см × 2см. Клексан 0.2 Прокопчук казала не відміняти, а аспірин відмінила і тільки 2 рази кололи кровоспинне. Слава Богу все закінчилось добре, але мазалось довго (десь 2міс.) і казали, що я як на пороховій бочці. Коли перестало мазатись знов додали аспірин, бо вовчаковий ріс. А мій знайомий консультувався з київськими гінекологами, які кажуть, що таких вагітних вони ведуть на більшій дозі клексану десь по 0.6 і казали, що власне і почалось відшарування від того, що замало клексану. Тут як то кажуть " будь мудрий" і вір кому хочеш... Тому коли з 23 тижня Жемела мені збільшила дозу на 0.4, то я вже якось не боячись колола. Хоча... як не боячись... звичайно всю вагітність до пологів переживала...
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  8. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Я першого разу припинила, але все сталося блискавично- від легкої мазанини за день викидень, тепер теж два дні не пила аспірин, коли почалася мазанина, але від того вона не припинилася, потім зменшила дозу на кардіомагніл, все теж блискавично від мазанини з кровоспинними капельницями- до повного викидня за кілька годин
    --- дописи об"єднано, 15 Грудень 2019 ---
    В мене була невеличка гематома, десь 7 мм, лікар теж казав, що то починається тромбуватися тому не припиняти аспірин. Я вже теж не знаю, як правильно- не приймати нічого, чи одразу починати з більшої дози клексану 0.4.
     
  9. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Чи здавали ви на фактори мутацій? Лейдена, Фактор 5, антитіла до фосфоліпідів. Бо все-таки ці показники більше впливають. В мене 10 років назад був тромбоз без причини, і закордоном це показник, що треба колоти і Клексан і аспірин пити. В мене аналізи і тоді і зараз ок. Але тут в штатах вони показники вовчакового розглядають набагато вищі: оце 1.05 при нормі 1 (то наприклад) вони не дивляться. Навіть фактори мутацій мають бути в 1,5-2 рази вищі норми. Провокуючим фактором може бути багато речей. До того ж мутацій ніхто не відміняв. Тут вже одразу беруть тест на мутації, беруть кров матері і вичленяють ДНК дитини, ніяких скринінгів і отих пап-рар вони вже давно не роблять. Так що не хвилюйтесь, все у вас вийде!
    --- дописи об"єднано, 16 Грудень 2019 ---
    І дозу 0,2 взагалі ніхто не розглядає. Почитайте фахівців. Профілактична - це 0,4 як мінімум.
     
  10. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    До речі, цікава теорія, чи то дослідження:

    Действительно, бывают ситуации, когда женщина может выносить ребенка только определенного пола. Связано это с изменениями в женской половой Х-хромосоме.
    Если у женщины существует данное генетическое нарушение и у нее наступает беременность, при которой сформировался плод мужского пола, то в 50 % случаев беременность не будет развиваться, а если плод женского пола, то беременность будет доношена и родится девочка.

    Сказано, що таке буває не так часто, але все одно не чула про таке.
     
  11. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Ан
    Антитіла до фосфоліпідів так, вони були ніби в пакеті АФС, а мутації не здавала. Але чи є сенс, якщо тактика однакова: аспірин і клексан?

    Так, за дозу клексан 0,4 я знаю, теж багато про це читала. Ще нарила інфу, що він не просто розріджую кров, а зв'язує ті антитіла. Якщо буде наступний раз, готуватиму себе одразу до клексану 0,4, але перед цим ще раз хочу перездати всі аналізи.
    Бачу, в Росії ще дуже поширений метипред і плазмофорез( хоча читала, що він не ефективний), але були випадки, що вагітним робили кілька сеансів, коли титри росли і він допомагав((
     
  12. IrenaNal

    IrenaNal New Member

    --- дописи об"єднано, 16 Грудень 2019 ---
    Мені при ВА лікар призначив преднізолон і аспірин. Сказав, що починаємо приймати, а вже наступного місяця можна пробувати вагітніти. Трішки переживаю за преднізолог, в інструкції багато недоліків прочитала. Хто вагітнів на преднізолоні, чи все добре? Переживаю, бо вже 3 3В були на ранніх термінах.
     
  13. бетменша

    бетменша Well-Known Member

    я не вагітніла, але виношувала з ним. призначили у першому триместрі. доза була маленька. Здається половинка чи третинка таблетки. Точніше не пам"ятаю, давно було.
    Лікар з пологового в третьому триместрі радила відміняти його. Але я все одна приймала довше ніж вона казала. На дитину ніяк не повпливало
     
  14. IrenaNal

    IrenaNal New Member

    Дякую
    .
     
  15. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Так, російські гематологи ніби теж його призначають. Не знаю, яка в нього різниця з метипредом, але колись читала, що вони дуже тетрагенні, проте ніби здорові дітки. Не хвилюйтесь.
    То вам Філіп'юк призначив? Він теж мій лікар, але поки ми не говорили про наступну тактику. Він каже, що я пізно прийшла до нього цієї вагітності, але що толку, як минулої я все контролювала і пила від початку, а результат був такий самий...Хіба клексан може була замала доза, але то вже Прокопчук назначала.
     
  16. IrenaNal

    IrenaNal New Member

    Так, Філіп'юк призначив. Сказав пити місяць і планувати вагітність, а пізніше, коли завагітнієте, то дозу зменшимо. Генетик Гельнер теж таке саме лікування призначила. Преднізолон і метипред однакої дії.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    Швидше за все збіг, але у мене 8 років тому абсолютно безпроблемна вагітність, зараз доньці 8 років, потім через півтора року вагітність завмерла в терміні 22 т., був хлопчик, і зараз вагітність на аспірині, хоча почувала себе чудово і носила легко, маю доню, якій вже пів року.
     
  18. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Ні, то збіг. В статті йшла мова про зриви на ранніх термінах. І якщо прям 3-5 разів підряд.
     
  19. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Дуже хочу щоб все було у вас добре і переживаю за вас
    Я читаю зараз інший форум, де дівчата на перших тижнях, подібні історії до вашої,і я згадую вас, в кількох з них раптово полилася кров,згустки, вони в лікарню, стандартно всім кровоспинне,ніхто не вивчав їх гемостаз,не призначав клексан аспірин, вагітності збереглися. І я думаю, а чи точно вам визначили,що є у вас порушення гемостазу? Може у вас все ок і стандартна терапія при кровотечі,тобто лише кровоспинне,буде ефективна Вам?
    Але може і причиною кровотечі є вовчанковий ,як ви пишете, і велика дозу клексану з початку попередить кровотечу? Чи ви знаєте такі реальні приклади,що було такі історії кровотеч як у вас,а потім з клексаном вже не було?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Дуже вам дякую за підтримку!
    Я теж багато чула таких історій, і в лікарні, де я лежала, багато було таких випадків. Мені теж рятували вагітність кровоспинним і прогестероном, і на УЗД мене відправили після кровотечі, бо навіть лікар казав: всяке буває, я ще не такі кровотечі бачив і вагітність збереглася. Але, здебільшого, причина тих кровотеч була у гематомах. Я ж бачу, що в мене навіть маленька мазанина завершується трагічно...
    Скажу чесно, я сама не вірила в цей вовчаковий і таку його безпощадність. Коли минулої вагітності я чемно колола клексан і пила аспірин - і стався викидень, то нарікала на клексан, який міг спричинити кровотечу, нарікала на застуду.
    Цієї вагітності я просто для перестраховки приймала аспірин, але сценарій повторився (без кексану і застуди). Тому тепер я схиляюся до того, що не маю права закривати очі на наявність вовчакового, що це вже фактично всі ознаки АФС - бо три втрати було підряд (перша була завмерла вагітність, тоді я нічого не приймала).

    Тому в мене ще надія на великі дози клексану, можливо, підключити метипред, можливо плазмофорез (хоча цього б я дуже не хотіла). Але все це хочу, аби лікар контролював. Наразі чекаю на результати генетики, далі послухаю тактику лікування. Паралельно, маю надію таки ще проконсультуватися у гематолога, який, можливо, глибше загляне в мій аналіз крові, перездам ще раз цей пакет на АФС, мабуть...