Юридична консультація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Taras N, 7 Липень 2011.

  1. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Тут дуже мало "вихідних даних", щоб щось розказати. Ми, наприклад, купували через фонд фінансування, деякі фірми останні непродані квартири "продають" на своїх людей, тоді це хоч і новобудова, але вже буде вторинний ринок, тут звичайна купівля-продаж через нотаріуса (тобто нам першим оформляла право власності, а в другому отриманому варіанті право власності вже в когось є). Деякі особливо хитрі забудовники (це дуже відомий, давній і великий гравець на ринку) взагалі продають квартири на старті дешево, а різницю з реальною ціною оформляють як надані послуги на ФОПа(!) Тобто при будь-які спірній ситуації клієнту повернуть тільки ціну квартири (поки не чула про такі випадки, але все колись буває вперше).
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Cybulynka

    Cybulynka Well-Known Member

    Дівчата, а чи не порадите юриста, який спеціалізується на авторському праві у сфері наукових досліджень та публікації їх результатів?
    Ситуація наступна. Пропрацювала 16 років в НДІ, вже більше двох років, як пішла. Мій колишній колега написав статтю, до якої увійшли мої результати (ми співпрацювали, та й він взагалі надзвичайно порядний) і, відповідно, включив мене співавтором. Сьогодні я дізналася, що мій колишній директор наказав мене зі співавторів викинути, бо я вже там не працюю, ще й прочухана виписав (директор не міг пережити, що я таки знайшла кращу роботу, і досі називає мене зрадницею). І не хочу нашкодити колезі, і поведінка директора мене обурила, тому просто наразі хочу знати, як виглядає питання авторських прав на результати наукових досліджень після звільнення з установи, де ці дослідження виконано. А далі буду думати.
     
  3. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Я не знаю юридичної сторони, але ми зазвичай вписуємо співавторів з їхнім новим місцем роботи у зносці. Тобто в афіліаціі пишемо те місце роботи, де проведено дослідження, а потім біля прізвища зірочка і знизу примітка, що зараз працює там-то.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Cybulynka

    Cybulynka Well-Known Member

    Так якраз мої дівчата, з якими в лабі я разом працювала і, зрештою, яких викохала і вивчила, так і роблять. І я їм за це вдячна, бо я дещо змінила сферу і навіть і не дізналася би, що хтось щось опублікував, та й не відстежувала б. То для мене перегорнута сторінка, але я вдячна за те, що пам'ятають, і за порядність. А тут... так, оцю - викинути. Тому цікавить, як саме це регулюється юридичними нормами.
     
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    авторське право, право інтелектуальної власності, патенти- вже білше 25 років суто на цьому спеціалізується "Черкашин і партнери". Здається, востаннє вони десь на Горбачевського дислокувалися
     
  6. Cybulynka

    Cybulynka Well-Known Member

    Дякую! Але я в Києві, хіба спробую телефоном, якщо вони так консультують.
     
  7. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Дівчата, таке питання. Я виграла судовий позов. Занесла рішення у виконавчу службу, написала заяву на відшкодування коштів, залишила всі свої необхідні реквізити. Мені там сказали: можете передзвонити за 2 тижні, щоб дізнатися хто ваш виконавець. Додзвонитися не можу (ніхто не піднімає трубку). Які мої подальші дії? По ідеї від мене більше нічого не вимагається? Далі виконавець має сам розбиратися з програвшою стороною?
     
  8. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Вам мала прийти постанова про відкриття виконавчого провадження, де вказано, хто виконавець. Раніше стягувачу ще надсилали код доступу і пароль, щоб можна було онлайн дивитись всі документи і статус.
    По ідеї, так, всім дальше має займатись виконавець, але Вам варто тримати процес на контролі, бо різні бувають ситуації (офіційно в боржника нема з чого стягувати, боржник «співпрацює» з виконавцем і т.п.). Дзвоніть на інші номери (шукайте в неті, зайдіть до них).
    Крім того, це не такий швидкий процес, як нам хотілось би.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  9. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @MalvinkaLv дуже дякую за інформацію. Мені не казали, що ще має постанова прийти. А за скільки часу? Зайти, то трохи далеко (районний центр), але дзвонити ще буду. Та я не розраховую, що то буде швидко. Сам суд тягнувся 2 роки, хоч там не було що так довго тягнути. І за одне засідання справу і розглянули, і рішення прийняли.
    Як це можна вирахувати?
     
  10. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    @Happy Fiancee Автоматизована система виконавчого провадження
    Пошукайте тут
    --- дописи об"єднано, 27 Грудень 2019 ---
    Постанова виноситься на наступний день після отримання виконавцем документів і надсилається рекомендованим листом. У ній зазначається номер виконавчого провадження і пароль доступу до онлайн перегляду стану виконання і всіх документів
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @MalvinkaLv а не підкажете мені як працюють приватні виконавці, тобто це я оплачую їхні послуги чи боржник? Бо з державної виконавчої служби толку ніякого.

    І наскільки адекватним є рішення державного виконавця закрити провадження, якщо в нього нічого не вийшло добитися у боржника?
     
    Останнє редагування: 6 Лютий 2020
  12. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Ви як стягувач оплачуєте їхні послуги. Домовляйтесь за відсоток від реально стягнутої суми, щоб виконавець був зацікавлений працювати.
    Щодо рішення про закриття - важко щось так без документів сказати
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    маю питання ,дівачатка може хтось знає. Скільки коштує оформити спадщину в дердавного нотаріуса?
     
  14. Yeremiya

    Yeremiya Well-Known Member

    Передзвоніть і вони проконсультують Вас.
    --- дописи об"єднано, 7 Лютий 2020 ---
    але по телефону можуть сказати одну ціну а потім з квитанціями і всім може вийти інша сума
     
  15. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Таке питання. Замовила на Розетці джинси. Виявилися завеликі, відіслала назад у той же день, повернули на картку гроші. Через якийсь час замовила лосини. Виявилися замалі, повернула. Але тепер Розетка не хоче просто повернути гроші за них на картку, як минулого разу. Тепер їм потрібні скан-копії моєї заяви на повернення, написаної від руки, і з моїм підписом, а також скан-копії паспорта, щоб вони могли звірити мій підпис і підпис у паспорті.

    Це взагалі законно? Минулого разу нічого цього не вимагали, повернули гроші на картку, і все було ок. Що сталося цього разу? Дивно.
     
  16. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    На Розетці є різні продавці, можуть мати різні правила
     
  17. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    і там, і там продавець товару - Розетка
     
  18. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Це вони Вам мейлом написали, десь на сайті в них пише чи оператор по телефону сказав?
     
  19. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Я двічі повертала і двічі заповняла таку заяву.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    @Яська Березнева пошукайте на сайті мають бути умови повернення товару, може ще від суми залежить