Звичний день: проза і врочистість нашого сьогодення (10)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Shamna, 27 Січень 2016.

  1. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Врочистостей нині вагон і тєлєжка :)
    Вранці нам привезли мішок бульби, десяток банок маринованих огірків, варення і кілька десятків яєць. Дякуючи свекрусі і попутній машині голодна смерть нам поки точно не грозить. Не те щоб я дуже про це переживала, гречку не скуповувала, але пам'ять "дитини 90-х" десь таки сидить і от вилізла та тішиться забитим під зав'язку кухонним шафкам :)
    Врочистість номер 2 - з дітьми дуже класно сьогодні потинялися довколишніми полями-пагорбами.

    Поки трава не виросла там по пояс зробили собі розвідку місцевості. Змерзли тому швидко втекли додому, але треба буде ще якось повторити обов'язково.
    Врочистість номер 3 - я була нині на ДП форумівці :girl_blum:В месенджері. То так класно - побачити знайомі обличчя і поткревенити про автомобілі, дітей, магазини, онлайн-оперу, сусідів і пейзажі за вікном. Наче, дурниця, якихось 30-40 хв, а настрою тепер на кілька днів вперед додалося.
    Про прозу не буду, бо в мене тут активний пошук врочистостей по плану :girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 8
    • мімімі мімімі x 6
    • Оптимістично Оптимістично x 2
  2. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Сьогодні виходили на двір. Треба було забрати посилку з пачкомату. Запаслись салфетками зануреними в спирт. Хочу сказати, що на вулиці не все так апокаліптично виглядає, як я собі навидумувала. Ходять люди, навіть без масок. А ті що в одноразових, доволі поношених, то смішно виглядають. Завтра, мабуть, ще підемо коло зробимо навколо мікро району. Погода просто просить про це. Всім миру і здоров'я.
     
  3. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Певно, Ви вже спиртовими серветками на той момент надихались :girl_crazy:

    Я всю ніч проспала під владою малюків: меншенький закидав свої ноги на мій живіт - і тільки так спав. Якщо я його від себе відсувала - крик та стогін (як оте мале дитя :) дворічне). Але мало того, одночасно дитя в животі активно шпорталась, і я відчувала себе жертвою обставин...
    то ж попросила маму сьогодні вкласти малого, бо дуже вже він стає «маминим», прям обнімашечки стали частим явищем, гладить мене, посміхається так мило, кожну ніченьку приходить (а зараз я у батьків - то одразу двоє спимо на одному ліжку - малий балдіє та дозволяє собі наприклад ноги закидати)... Може, відчуває, що доходить кінця його влада як *самого маленького улюбленця* .

    Крутить ноги, болять кістки та спина, коли співаю - не вистачає повітря. Сьогодні задумалась про список в пологовий - пора готуватись, щоб до 36-38 тижня то спакувати чи хоча б купити чи хоча б відкласти кошти :).
    Настрій за день стрибає від «ох, як тяжко і коли то все скінчиться» до радості від кожної миті та усвідомлення, що ще зовсім недовго і скоро буде святковий фінал. :d25:
     
    • Подобається Подобається x 6
    • мімімі мімімі x 6
  4. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Не вірю, що я це кажу, але давайте вже той літній час нарешті :girl_crazy: Нехай мене будять не о 5:30, а о 6:30. А то люди лише о 10 з ліжка сповзають, а в мене вже пів дня пройшло і скоро обідати пора :girl_haha:
    А взагалі останньо накриває якимось глобальним пофігізмом чи то апатією, на кожне питання хочеться відповісти "а навіщо?" чи "ну і ладно". Ні, я геть не вважаю, що ми всі помремо,але ота ізоляція таки добряче вибиває мене з колії :girl_sad:Обніматися з чужими людьми я ніколи не любила, але от тинятися десь серед них дуже навіть так. Відсоток планів перенесених оптом з календаря на березень одразу десь на травень а то і червень дуже наглядно показав мені скільки насправді у мене зазвичай справ "зовнішніх", а скільки "внутрішніх". Може, й причина задуматися, і я старанно намагаюся шукати задоволення в звичних речах, але то й раніше давалося нелегко, а "з-під палки" ще гірше :girl_crazy: Хоча так, у мене об'єктивно досить багато причин для радості, але ж так хочеться вийти з дому, сісти на маршрутку і майнути кудись... в гості, наприклад. Але маршруток нема, гості не скоро теж будуть. Радію, що в мене двоє дітей, тому хоча б хтось не так сильно страждає від відсутності компанії:))) А ще радію, що існує інтернет, тому "в світі" і "серед людей" можна побути хоча б віртуально :)
     
    • Подобається Подобається x 7
  5. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Ну що дівчата, вже всі фільми передивились, книги перечитали, курси попроходили? Бо з усіх джерел лізе до нас інфа як грамотно провести час на карантині. Але я поки тримаю оборону))) тільки два фільми подивилась і одну відеоекскурсію Лувром. А от щодо онлайн курсів-семінарів, зрозуміла, що для початку мені треба пройти курс "Як проходити курси онлайн".
    На тижні мала два світські виходи. Перший - виносила сміття, з цієї нагоди навіть зачесалась і підфарбувала вії(а вдруг). 5 метрів до смітників йшла повільно, розглядала кожну травинку-порошинку. Потім 10 хвилин вдома відповідала на питання - а людей багато, а всі в масках. Другий - ходили всі разом в Шевч. гай на прогулянку. Думали прогулятись годинку, в результаті через 10 хвалин драпали звідти - купа народу, в т.ч. кашляючі-смаркаючі іноземці, якісь туристи і тд. Доводиться намотувати круги між будинками, хоч в нас і подвіря своє є, але щодня стирчати там нудно. Загалом, підсумки тижня карантину: +2кг, +21 смішне домашнє відео, + 43 фотки, поки все...
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Смішно Смішно x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  6. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Прокинулася, випила каву.
    Зварила солянку.
    Провела три уроки для найменших онлайн.
    Випила каву.
    Забрали решту важливих речей з квартири, в т.ч. пральну машинку і морську свинку.
    Виявила, що на наш хутір Челентано доставляє піцу лише на 20 хвилин довше, ніж до Південного.
    Відкрила фраґоліно. Сиджу з макіяжем, набризкана Tiziano Terenzi Cassiopea, п‘ю фраґоліно і їм піцу.
    Якщо переживемо цей гидкий ковід, то може все втрясеться і буде досить терпимо.
     
    • Подобається x 16
    • мімімі x 5
    • Оптимістично x 3
    • Зе бест! x 1
    • Корисно x 1
  7. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    А я сьогодні виконала подружній обов’язок :girl_crazy:. Нє, не то, про що асоціація. Привезла я зранку чоловікові гарячий домашній сніданок :). Бо відчула своєю логікою, що на бутербродах, рибних консервах та яйцях в асортименті сумно і невесело. Більшість плитки покладена, залишились кухня та всілякі підрізи. Може, дві плитки ще треба буде докуповувати ... :sad: Щоб потрапити на другий поверх - треба зайти з балкону та залізти на четверту сходинку. І взагалі, чоловік зустрів мене в прихожій (вона ж тимчасова кухня та гостьова), тримаючи в руках каструлю з вареними яйцями :girl_haha:.
    І тут дивне відчуття я зафіксувала... Може, це пов’язано з тим, що ми в’їхали в недобудовану, а потім недоремонтовану хату. Поясню: замість того, щоб радіти ремонтним зсувам, дуже вагомим (це не дирка десь там в ванній для вентиляції...а підлога 90% першого поверху), я десь в душі незадоволена, бо треба змінювати правила проживання: тапки, захист плитки від царапань меблями та іграшками, прибирання... Я думаю, що якщо заїхати в будинок зі зробленим ремонтом - ти один раз налаштовуєш функціональні рухи щодо порядку і підтримуєш рівень чистоти... А коли недороблено, принаймні з мого досвіду, і заставляєш себе закривати очі на ось ці недоробки та можливу шкоду здоров’ю під час проживання в таких умовах і кожного разу зі зробленим етапом переживаєш встановлення порядку заново. Заново і заново... з часом виникає ось цей неадекватний негатив сприйняття, як в мене. :girl_impossible:

    Майстер затримувався, тож ми пішли гуляти по району, як молоді :girl_claping:. Тільки закльопки на курточці періодично розчипались, коли я особливо глибоко намагалась вдихати лісове повітря :girl_crazy:. Молнія на курточці зламалась одночасно з тим, як виріс живіт і ця молнія навіть ціла не змогла би застібнутись. Ваги я набрала близько 12 кг (що є особистим мінімальним рекордом), але таке враження, що 10 кг з них - це живіт. Бог створив мене такою, що діткам максимально комфортно в просторих апартаментах мого живота, до розміру яких мене «розпирає» :girl_haha:.

    Вчора ввечері недалеко від нашого будинку згоріло дві хати та сарай поміж ними... Я думала, що то старенькі легкозаймисті хатки... Але ні. Достатньо нові будівлі з цегли двох та трьохповерхова. Страшно та гірко було на те дивитись: біла цегла та металевий дах, понівечені вогнем залишились, а все інше - ... :sad: Слава Богу, всі живі, дві досить молоді сім`ї. Іронія долі, Божа воля, співпадіння в тому, що районна пожежна станція - в 900 метрах від погорілців. 900метрів. Та від моменту виклику пожежних до їх приїзду пройшло 35 хвилин. І за цей час згоріло три будівлі. Бо пожежна їхала з Києва, а районна була на іншому виклику. Дивитись як за півгодини горить все те, що вкладено, з приблизним еквівалентом в 1000-2000у.о. за хвилину...

    А ще зайшли у двір до жіночки, яка в минулому році купляла в нас троянди. Вона нас запросила та показала який для своїх трьох хлопців збудували класний дитячий майданчик: дім-базу навколо дерева, канатну повітряну лазанку, тарзанку на пів двору з приземленням в гамак :girl_in_love:... Тепер ми знаємо куди інвестувати дошки, що в гаражі :girl_crazy:.

    Десь приблизно через дві години прогулянки приїхав плиточник: півтори години він витратив на чергу в Новій лінії. Перша черга щоб створити бланк замовлення для продавців, які товар шукали (в будівлю не впускали) та періодично уточнювали наявність... Друга черга щоб сплатити дистанційно (до касирів доступу не було). Майстер приїхав - я повернулась до батьків :).

    Вночі переводимо годинник, тож дітей починаю вкладати, а в самої ще плани повишивати сорочку чоловікові на 35річчя. І взагалі, до пологів хочу встигнути навишиватись: дві сорочки та закінчити картину. А потім, як до рукоділля раптом знову буде наснага :girl_crazy: - хочу робити пледи з чудесних мягеньких ниток-петельок, якими в’яжуть руками. Може, до того моменту майстер ще й балкон зробить і будемо ми сидіти ранніми осінніми вечорами закутані в пледи... :girl_in_dreams:
     
    • Подобається Подобається x 6
    • мімімі мімімі x 3
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  8. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    Ото йшов другий тиждень карантину. Сидіти в хаті не так і складно, роботу з дому працюю. Мала вчиться.
    Для мене взагалі зараз супер з дому працюється. з кожним тижднем вагітності спина дає все більше взнаки і сидіти в офісі було складно. Я зараз облаштувала собі лежбище- сидбище з купою подушок і ковдрочками і працюється легко.

    єдине те що прогулянки виходимо тинятист подалі від людей.

    скупилась трохи речей в пологовий, найшла в інстаграмі де продають готові набори в пологовий, і ще можна їх доукомплектувати тим що тобі подобається. Тішуся з тих малючкових речей.

    Вже з нетерпіння чекаю закінчення цієї весни, сподіваюсь влітку нас чекають хороші новини.
     
    • мімімі мімімі x 4
    • Подобається Подобається x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  9. Yavorchanka

    Yavorchanka Member

  10. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    • Подобається Подобається x 1
  11. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    в п'ятницю у мене був "ювілей" - 3 тижні сидіння вдома :) ні сміття винести, ні на вулицю вийти) тому побут мій циклічний: сніданок-робота-варити їсти-обід-робота-навчання-розмови з рідними по телефону- пати :) між тим книжки-фільми.
    постукалося до мене з "минулого життя" днями (навіть не минулого, а позаминулого:) - просили допомоги, попри те, що я сама собі 100 раз обіцяла ігнорувати їхні прохання - все ж пішла назустріч.

    а поза всім - сонечко сяє, дерева цвітуть, скоро буде ще тепліше, а там може і все погане минеться. хочеться спокою та здоров'я для всіх. а то вмикати будь-які засоби зв'язку уже страшно - новини такі, що їх не можна читати і не можна не читати одночасно.

    вияснила, що наряду з мукою/цукром/і т.д. джріджі - також "стратегічний" продукт, бо його вже два тижні купити не можу :)
    через переведення годинника і фільми до 12 ночі проснулася сьогодні ледве не в обід. але добре, що їсти є наготовлено, роботи у неділю нема - то можна не перейматися :)

    я все життя росла у власному будинку з садом, городом здоровезним і тепер "замкнена" в квартирі страшно заздрю сусідам в котеджі :) вони хоча б до альтанки можуть прогулятися. а мій максимум - два балкони :)
     
    • Подобається Подобається x 5
  12. Orman

    Orman Модератор-бомба

    дайте, дайте мені смайлик "вмерла від захоплення"
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 2
    • мімімі мімімі x 1
  13. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Мене розбудив дзвінок-привітання з днем народження сина. Подякувала, сказала «подарунок на карту»
    курячий суп (ще ніби є), гречку (вже нема), рибу (вже нема :girl_crazy:). Тепер хай їдять купований торт, канапки, фрукти і йогурти - в мене все таки свято :). Сфотографувала кота в Інстаграм - він сьогодні в доброму настрої, навіть прокоментував мій пост :girl_crazy:(так, наш кіт теж має профіль)
    Але до чого це я ... Старшому сину сьогодні 15, і в моїй голові різні думки... Якою я була тоді, як сприймала вагітність, пологи і догляд за дитиною... Як реагувала на події навколо... Що змінилося зараз, чи стала я мудріша... Чи наважилася б зараз на ті речі, які робила тоді...
    Тоді був ідеальний час... І зараз ідеальний час - чи для того, щоб щось починати, чи для того, щоб щось закінчувати... Як я писала раніше, я встигаю «все важливе для мене»...
     
    • Подобається Подобається x 11
    • мімімі мімімі x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    В малої за два тижні дн. Дитина бідкається що через ту карантину в неї не буде дня народження. Хоч я їй і обіцяю торт, і навіть маю велику пластину пінопласту щоб вирізати цифру 5, але їй треба гості. А я не знаю де купувати подарунок і який.
    А по темі - я нині трохи лайдакую: робік зранку трохи поїздив позбирав порохи, їсти ще є з вихідних, аж ввечері зварю спагеті , гуляти немаю натхнення. Вчора почала читати «мадам Боварі», і тепер тааак тішуся, що я нарешті читаю шось художнє.
    А ще надумала собі створити сайт і викласти дещо з того, що перекладала. Так що вечорами ще розбираюся з вордпресом, хоч і незнаю чи буде попит на те чтиво , але може когось надихне як колись надихнуло мене...


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Корисно Корисно x 1
  15. Nitriotka

    Nitriotka Фея з сокирою )

    Привіт, народ!
    Знаєте що? Я вже хочу на роботу. Хоча, не так на роботу, як хочу більше нафарбуватись, причепуритись, блузочку одягнути, туфельки нові взути, жодного разу не ношені, лише по хаті. Хоча, які туфлі, сніг он на вулиці :girl_crazy:
    Вчора вклала волосся, нафарбувала губи і пішла ліпити вареники. Хлопці мої вирішили не уточнювати, чому я в такому вигляді, вирішили тільки молодшого підіслати, і він інтелігентно запитав "А ти кудись ідеш?", на моє рішуче "ні", малий зайшов у вітальню і голосносказав - "Мама просто гарна ліпить вареники" :girl_dance: Здав їх, з потрохами :girl_haha:

    А сьогодні? Сьогодні мені десь подівся день. Навіть посудомийку не завантажила, пралку не вмикала.
    Уроки дітей, малювання моє, фільм, обід (не готувала, лише їла), кава і бац - вже 17 година.
    Де той день подівся? Айемшокед :girl_in_dreams:
    Заглянула до вас на кавусю і йду їсти готувати, бо потім фільм будемо дивитись з малими. Чи то уроки робити ще якісь, бо відстаємо, Ай, не знаю.

    А, що я вам ще не розповіла. Короче, Джиліан Майклз мені дозволила не займатись, поки що.
    Каже "Натааалю, та ти такі файні печенька печеш, чого будеш займатись, худнути, та з*їж собі, і ті деруни з*їж, чого будуть лежати дурно".
    Та й таке :connie_pull-pigtail
     
    • Смішно Смішно x 18
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 3
    • мімімі мімімі x 3
  16. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    переведення годинників :girl_devil:я сьогодні на межі сну і роботи, сну і варіння їжі, сну і домашніх справ. думаю, якби притулилася до стіни довше ніж на 20 секунд - заснула б моментально:girl_tender: і наступні пару днів буду в такому ж стані - щороку мені перелаштуватися дуже важко :)

    а поза тим, робота майже зроблена, їжа приготована, посуда помита :ed4d70def841dc74b57. залишилося тільки зробити манік'юр, повчитися трохи і загрузити пралку :) і можна відпочиваааати :kisss:
     
    • Подобається Подобається x 6
    • мімімі мімімі x 1
  17. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Тільки встала, трохи попрацювала і ...вже вечіро_О
    Правда, з тим «літнім часом» я вилажу з ліжка (чит. - випихають) ближче до 11 год. А що? Маю право поспати у відпустці (за свій рахунок:girl_devil:). Роботи практично нема, заробітку вистачає хіба на продукти (хоча що ще зараз купувати?).
    Йде третій тиждень карантину. Про готування вже не можу навіть думати (ніколи цього не любила), як було добре, коли дитину годували в садочку! Малий безперестанку виносить мені мозок, скучно йому:rock:а я хочу тиші і спокою, я інтраверт! Ще й ПМС...
    Врочистість - всі здорові, і це головне. І ще одною врочистістю піду похвалюсь в іншу тему:girl_curtsey:
     
    • Подобається Подобається x 5
  18. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    то я одна така вар'ятка, що в дитини в кінці травня ДН, а я вже купила подарунок? :girl_haha:
    Моє дитя відтепер стогне, що може не буде святкування....

    На вихідних (так як і всі), хто живе
    а дехто навіть і без балконів та лоджій - робили вилазку в ліс. В мене було відчуття, що випустили з тюрми :rock:!!!
    Хочу ще гарної погоди, хочу грядочки-рядочки, лопатою помахати, і дітей більше, ніж на 10 м від себе бачити :bye2:
     
    • Подобається Подобається x 6
    • мімімі мімімі x 1
  19. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Вчора був дуже трешовий день. Всі всім виносили мозок. Останніми в ланцюжку стояли мої учні, тому їм мозок винесла я. Результат не забарився: пів вечора заспокоювала в вайбері стурбованих батьків. Це так смішно. В одній групі батьки виносять мозок мені через своїх дітей, а в сусідній я виношу мозок вчительці своєї дитини:girl_crazy:
    Словом. Довиносилася я до того, що зранку о 10 годині в мене на уроці геометрії почувся дивний голос. Дуже приємний, але ... чоловічий. Чоловічий голос питав, який саме многокутник він має перемалювати в зошит. Перші кілька хвилин я збиралася з думками, потім таки дійшло, чий то тато. Тато прийшов проконтролювати свого дітя і цю ненормальну вчительку:girl_crazy: чемно все перепитував і уточнював. Його діть чемно працював. Я собі смачно пила каву і розказувала про кути. Ця робота з дому має суттєві переваги: можна отак ненав‘язливо без підготовки зробити відкритий урок, зовсім не хвилюючись і не показуючи якусь неіснуючу шкільну реальність з ідеальними дітьми і ідеальною собою.
     
    • Подобається Подобається x 12
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • мімімі мімімі x 1
  20. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Сьогодні вже 14!!!! день моєї праці з дому і доненого не відвідування садка. В моєму житті суттєво нічого не помінялось, окрім того, що морально тяжко від того, що краще не виходити на двір. Дуже лякають закупи з дитиною і спина дає про себе знати, не встигла обладнати собі нормальне робоче місце за ноуто. Третій день під ряд гуляємо на балконі, вчора був сніг і холодно, трохи скакали, робили зарядку. А сьогодні прогулянка була прямо по італійськи з піснями і танцями. Переспівали багато дитячих англійських пісень, побавились в поїзд і ще в "цибулю і щипьорек". З завтрашнього дня в нас вводять, ще більше заборон, не більше 4 людей на 1 касу в магазині, в черзі між людьми мін 2 м, з 10 до 12 закупи можуть робити тільки особи 65+, і всім повинні робити закупи в одноразових рукавицях. Добре, що доня в мене "всеїдна", то якось готування мене сильно не напрягає. Сьогодні приїхали мої кросівки, але трохи не вгадал з розміром, маю надію розносити. Вигулювала їх на балконі. Щойно зробила другу примірку, то ніби не все так погано, певно не міряні ну і після тапок. Люблю взуття, яке мого розміру.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • мімімі мімімі x 1