протезування зубів - імпланти, коронки, мостики і т.д.

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем loreniya, 13 Квітень 2010.

?

Завдяки протезуванню я

  1. маю 1 імплант

    11 голосів
    22,0%
  2. маю декілька імплантів

    12 голосів
    24,0%
  3. маю 32 імпланти

    0 голосів
    0,0%
  4. чисте задоволення

    4 голосів
    8,0%
  5. чистий клопіт

    7 голосів
    14,0%
  6. не протезую взагалі

    19 голосів
    38,0%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Ну то ви розписали))) який наркоз? Ну то зроблять вам місцеве знеболення в ясна, і вперед. Насправді коли почитати, то так довго звучить, а насправді справа 20-40 хвилин. Ну лікар просто висверлює вам в кістці отвір і вживляє титановий імплант, потім зашиває, і ви так ходите до півроку. Потім огляд і другий етап: так само обезболення, вставляє формувач ясен (куди буде вкручуватись коронка), і з ним ще тиждень ходите. В той же день фоткає ваші зуби щоб підібрати колір коронки. Ну і третій візит - то вже коронка. Насправді останні два нудніші і потім коли відходить анастезія, то ниє трохи, бо поки приміряє ту коронку, підпилює, то тисне, давить, шкребе. Я думала щелепу мені зламає))) Але все гуд. І раджу вам ретельно обирати матеріали, лікаря, а так: то все буде супер!
     
  2. Bluemchen

    Bluemchen Well-Known Member

    Привіт! Цікавлять відгуки про клініку Гаука, а саме про імплантацію у цій клініці. Можливо, хтось ставив імпланти там, то поділіться досвідом будь ласка.
     
  3. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Хто ставив вінери, розкажіть про ціни...от я читаю, що ціна одного вінера така-то, то мається на увазі ціна за один зуб?
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Я ще не ставила, але планую. Не встигла до карантину, вже запис був(
    Мій стоматолог назвав мені ціну 250 дол. за один. Мені треба 4, хоча б...
    Ну і є 2 види вінірів: композитні (вони дешевші) - це вже готові накладки і керамічні (дорожчі) - виготовляються спеціально.
    Якщо хтось має актуальну інформацію з цього питання - радо послухаю, сама цікавлюсь зараз вінірами
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Monada

    Monada Active Member

    Композитний вінір -це свого роду фотополімерна пломба.Лікар трошки спилює зуб і накладає фотополімер маленькими порціями.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  6. Arika

    Arika Well-Known Member

    Нещодавно видалила верхню 5-ку, поряд 4-ка - коронка, 6–ка живий пломбований зуб. Є два варіанти: 1 - місток на три зуби, 2 - імплант. Шрсь не дуже хочу місток, бо шкода рухати зараз ту живу 6-ку (треба чистити канали та ставити на неї коронку), більше схиляюся до імпланта. Що краще обрати? Про різницю в ціні знаю
    Також ще цікавить чи болісна процедура встановлення імпланта?
     
  7. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Я би обирала імплант, якщо дозволяють гроші. Не знаю, на скільки болісна процедура, але місток - це все одно ризик потрапляння залишків їжі під той зуб, навіть якщо все добре підігнано. З часом (і віком) ясна стають слабші і можуть опускатися, тоді майже точно буде проблема. Я особисто маю 4 коронки, (металокераміка), які були встановлені відмінно, "загнані" під ясна акуратно і довгі роки (не менше 15) все було добре. Проте за останні рік чи два "показалась" темна смужечка біля ясен - настільки вони "оголили" ті коронки.
    В двох чи трьох здорових зубів з'явилась чутливість біля ясен, де шийка зуба (стоматолог каже "оголилась"). Тобто конкретно в мене - це не проблема коронок, а проблема ясен, які ніби здорові (не запалені, не відстають від зубів з утворенням "кишень", де могли б розвиватися мікроби, а потихеньку сповзають з зубів...)
    Напевне, така проблема далеко не у всіх буде, може і до 100 років ясна будуть міцні, але всі, кого я знаю, скаржилися на потрапляння їжі під "містки" , запалення і неприємний запах... Свекруха з того всього викинула все і зробила з'йомні часткові протези, так принаймі гігієна краща.
    Може, хтось має і позитивний досвід "містків" і тут поділиться, тоді подумаєте і зробите правильний вибір для себе...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. Gentle

    Gentle Well-Known Member

    Порівняно з вириванням зуба під імплант - ні :) Перший етап найболючіший (тобто вставляння того імпланта), але і так дадуть анестезію.
     
  9. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Виривання зуба під імплант то справді мука. В мене була вже тріщина кореня, глибока кишеня і сильний запальний процес на момент видалення. Анестезія практично не діяла(хоча коли рвали зуби мудрості все було ок)Я просто плакала в тому кріслі, поки його рвали. Бо вирвати треба акуратно, щоб не пошкодити кістку, щоб потім нормально поставити імплант, тому тягнули його повільно і довго. У мене було відчуття, що я той зуб вродила:girl_cray:. Ну але може не у всіх так буде боліти. І ще має минути хоча б 8 місяців після видалення для нормального загоєння. Є випадки коли ставлять відразу, але це не рекомендується і дозволяється лише в дуже окремих випадках.
    Сама операція була зовсім не болюча, бо я під час неї спала :girl_smile:, але відразу прокинулась після. Але до імалантації треба здати аналізи крові, і на цукор, бо при діабеті є ризик неприживлення імпланту, тому перевіряють, і ще кардіограму. Біль після встановлення імпланта в кістку був не сильним, навіть не порівняти з болем після видалення. Хоча знеболюючі ліки звісно приймаються після цих процедур.
    Потім буде другий етап, коли вже буде видно, що імплант прижився і вставляють штифт, на який потім будуть ставити коронку. Так що по суті то досить довгий процес.
     
  10. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    в чоловіка була така ж ситуція. ціна питання була 2 імпланти чи нищити здорову 6ку. та й ціна хорошого містка була на 25%-30% менша ніж 2х імплантів. зробили 2 імпланти. довго десна заживала, каже що йому ті імпланти не дуже подобаються. хоче мабуть, це індивідуальне, бо має схильність до утворення каменя.
     
  11. Arika

    Arika Well-Known Member

    Чому саме не подоб? Не зручно?
    --- дописи об"єднано, 7 Червень 2020 ---
    Вам робили під загальним наркозом? Чи яке знеболення при цьому?
     
  12. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Форма йому не подобається, рідний зуб був більший за розміром. Галя балувана.
     
  13. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Це не зовсім загальний наркоз. Здається називається седація. Ви наче у стані напівдрімоти, можете виконувати всі вказівки лікаря, але після операції нічого не будете пам'ятати або лише поверхневі спогади залишаться. Мені сподобалося, бо як згадаю як мучилась коли той тріснутий зуб видаляли, то краще вже так. Проснулась і все готово.
     
  14. Bluemchen

    Bluemchen Well-Known Member

    Нова форма могла вплинути на прикус. Якщо прикус помінявся, то можливий дискомфорт.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Рідний зуб і в мене був трохи більший за розміром. Але звикла швидко і все комфортно.
    А взагалі кажуть з імплантами краще надовго не затягувати, бо потім починають зміщуватися інші зуби і може зіпсуватися прикус і ті зуби, на які через видалені значно збільшилося навантаження. Можливо тому йому незручно, бо пройшло забагато часу. Протягом року часу треба вже поставити.
     
  16. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    вийшлотак, що прийшов пломбувати, але не було, що, то зразу вирвали 2 зуба. і до тижня часу вкрутили в кістку той імплант, за 7 місяців поставили зуби.
     
  17. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Ясно, дивно тільки чому так швидко вкрутили. Хоча іноді так роблять, але це дуже не рекомендується.
     
  18. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Тому що більше часу не було. Треба було повертатись з Україги додому в Польщу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    це тільки дійсно для літніх людей варіант. бо зйомні протези тиснуть на кістку при їжі і вона все більше стоншується. потім дуже дорого ставити імпланти на ті місця, бо відновити кістку може бути дорожче ніж сам імплант повністю
    я мала зйомні протези на час вагітності і декрету, то тепер ставити там імпланти буде в декілька разів дорожче
     
  20. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    То таки вже крайній випадок, але між "мостиками" і протезами для неї протези виявились кращими. Тому я і писала - якщо людина молода, є кошти - робити імпланти.