Шацьк

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Яруська, 1 Травень 2009.

  1. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Привіт, хочу відправити сина з дідусем в Шацьк. Сама там вже дуже давно не була. Порадьте куди. Потрібен двомісний номер з москітними сітками на вікнах і з душем, туалетом в номері. З можливістю замовити їм триразове харчування, близько біля озера.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. marianast

    marianast Well-Known Member

    @raspberry я вас хочу застерегти, часто на приватники пропонують домовитись за харчування з місцевими. Це розводняк такий, навіть не розглядайте, вибирайте лише бази з харчуванням на місці.
    Харчування є в «Алєсі», і ніби в «Сончних бунгало», ( це все Мельники) але треба уточнити. Ну і на базі універу, якщо маєте через кого домовитись, там є корпуси з ремонтом, але душ на поверсі ( вроді на два номери). Не зважаючи на спартанські умови, харчування там досить нормальне.
    Але ми їздимо дише на оз. Пісочне, можливо на Світязі є кращі варіанти.
     
    • Корисно Корисно x 1
  3. Shamna

    Shamna Мамуся

    @raspberry , все, що ви описали, окрім москітних сіток є на базі "Світязь-Центр" що на Гряді. Відпочивали там минулого року і цього також збираємося. Нові, чисті номери з санвузлами, до озера два кроки і мають свою їдальню.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Корисно Корисно x 1
  4. Raven

    Raven Мама малятка

    Дівчата, а в Шацьк реально знайти щось з дитячим басейном?
     
  5. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    повернулися з Шацьку. відпочивали в кемпінгу на оз. Пісочне.
    з плюсів - кемпінг розташований в сосновому лісі, озеро чудове, якщо пройти трохи далі на пляж, то людей практично нема, дітям рай. мої жаби з води не хотіли вилазити. в кемпінгу є світло, тож готували їсти у мультиварці, що займало мінімум часу.
    ну і тепер мінуси - наші люди і комарі :girl_crazy: на вихідних не раджу в кемпінг їхати, то спати вам не дадуть. знайдеться 1-2 компанії які до 3ї ночі будуть врубати музику на повну гучність і горланити на весь ліс. в будні дні-спокійніше. як приїхали, то взагалі нас було 3 намети-ідилія... а ввечері в п*ятницю почали туристи з*їжджатися і кемпінг перетворився на "шанхай":facepalm: комарі є ввечері, але які:girl_impossible: мазалися, пшикалися, одягалися і все одно нас добряче покусали:girl_cray:
    тепер в пошуку садиби в Мельниках(?), але хочу спокою. цікаво чи таке можливо...
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. AdFeja

    AdFeja Навіжена фея

    Минулого року були в Нестерхаус . Є сніданки, непогана територія. До озера близенько.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Raven

    Raven Мама малятка

    Де найкраще харчуватися в Мельниках -світязь -Шацьк?
     
  8. Raven

    Raven Мама малятка

    Хтось відпочивав в санаторії Лісова пісня?
     
  9. Sheremeta

    Sheremeta Member

    Доброго дня! Підкажіть будь ласка як там з дорогою в Шацьк зі Львова? Я чула що вона в хорошому стані? Якою дорогою краще їхати? Через Червоноград чи Луцьк? Чи там Павлівка
     
  10. Milamila

    Milamila Active Member

    І я хочу поділитися враженнями про відпочинок у наметовому містечку на оз. Пісочне. Були в кінці серпня, будні дні. Людей мало, тишина та спокій. Комарів нема. Майже у всіх бєсєдках є розетки. Водичка в озері чистенька, не треба йти далеко від берега, щоб поплавати (як на Світязі). Людей в містечку вдень нема, всі біля озера, на березі ростуть дерева, тому можна не боятися обіднього сонечка і посидіти в тіньочку. На території є продуктовий магазин, ціни не космічні. Місцеві носять пончики, вареники, деруни, молоко, сметану, яйця і всяку всячину. Ми традиційно брали смачнющі пончики (20 грн за шт). Єдиний мінус- це запах в туалетах. Ми вже відпочивали в різних кемпінгах, то найкраща ситуація з туалетами в наметовому містечку "Незабудка".Там підведена вода. Крім того, є душові кабінки. На Пісочному без цих зручностей, зате набагато спокійніше. Відпочинок вдався, враження лише позитивні. Додому не хотілося їхати))
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 2
  11. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Дівчата, а хтось цього року планує на Шацькі озера?
    Ми там ніколи не були, але розглядаю як альтернативу морю цього літа.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Popi

    Popi Well-Known Member

    Ми були, для мене то стрес)) але я вибаглива до умов. Жили ми далеко, так як ми автомобілем, то це для нас не проблема. Пісочне озеро для нас найкраще. Світязь ок для малих діток , бо там дуже довго треба йти до глибини . Чому для мене стрес, бо нема туалетів і смітників. Територія навколо озер зовсі не облагороджена. Можливо цього року поїдемо ще раз, нам рекомендували шукати житло в «райончику» чи то «комплекс» дачний , щось таке, там приватні пляжі і дивляться за територією.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  13. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    І ми думаємо над Шацьком, якщо знайдете конкретніші пропозиції кидайте сюди.
    Дівчата буду вдячна якщо здасте гарні точки відпочинку там для сімї.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    По гарячих слідах розкажу про нашу поїздку на Шацькі озера, може комусь буде корисно.
    Поїхали ми спонтанно, без броні житла (це була велика помилка, особливо враховуючи, що ми з річною дитиною).
    Поїхали в п"ятницю, сподіваючись, що основний наплив почнеться в суботу (вчора).
    Їхали через Червоноград, Нововолинськ, Вол-Волинський, Любомль. Дорога не сильно автобан, але у порівнянні з тим, що було 8 років тому, то стало краще. Хоча погані ділянки ще є.
    Спочатку приїхали в с. Світязь, якщо я правильно зрозуміла (там де Нестер Хаус). Саме місце в околі Нестер хауса мені не сподобалося (маю на увазі пляж та озеро). В Нестерхаусі місць не було. Як шукати "на місці", я не дуже розуміла, бо таке враження, що один приватний сектор, а ми хотіли щось трішки більш цивілізоване.
    Набрали знайомого, котрий щодва тижні їздить на вихідні на Світязь, він порадив їхати на Гряду, конкретно на Світязь-Центр (це певно колись була державна база). Там був 1 вільний номер з балконом за 550 грн. Він хоч і "відремонтований", але похмурий і крихітний. Я вже була готова на 1 ніч будь-де впасти, але чоловік сказав, що краще поїдем назад до Львова, ніж в таких умовах ночувати з малюком.
    Територія бази зелена, дуже доглянута (у порівнянні з Лісовою піснею, про яку буде далі), є власний вихід до озера.
    Той же знайомий радить Forest Park, котрий знаходиться через 50 м. Враження жахливе - господар п"яний, його дружина хитро нав"язує мені сирий холодний номер (нічим не кращий за той, що на Світязь центрі) на 1 поверсі (450 грн), бо завтра вся база буде заселена (і відповідно п"янки-гулянки, а ми ж з дитиною). Території нема, виду нема, є кухня.
    Чоловік тим часом по вулиці стукався практично в кожну браму, нічого мудрого не виходив.
    Ааа, забула, ми ще повертали до Ялинки, перед Світязь центром, ціни 700-900 грн. Номерів не бачила, бо нічого вільного не було.
    Випили ми кави в кіосочку Майстерні шоколаду, і я взялася тупо дзвонити по всіх контактах, про які в цій темі був хоча б 1 хороший відгук.
    Багато куди не додзвонилася, десь було все зайнято.
    Дійшла черга до Маямі Біч в Мельниках. Спочатку чувак сказав, що все зайнято, порадив спробувати Лісову пісню. Там ніхто не відповідав (забігаючи наперед, як і в суботу зранку і в обід). Я ще раз передзвонила до власника Маямі біч, спитати, чи не має інших контактів, він трохи роздратувався, сказав, що в нього ті ж контакти що і в мене (типу, чого я до нього причепилася), я пояснила, що ми (тлумки) з річною дитиною лишаємся на ніч на вулиці, тому пробую всі варіанти.
    Десь через 2 хвилини він передзвонює і каже, що може на 1 ніч нас прихистити, бо в нього повна загрузка котеджів від суботи.
    Ура! Ми ночуватимем не на вулиці.

    Так ми опинилися в Мельниках на Пісочному, куди нам навіть не радили потикатися, бо точно нічого не знайдемо в вихідні.

    Про Маямі біч - є 2 дерев"яні котеджі по 4 номери в кожному котеджі.
    Якщо я правильно зрозуміла, номери всі однакові, і вміщають до 2+2 (є 2спальне ліжко і не широкий розкладний диван, двом дорослим на тому дивані буде тісно).
    Номер чистий, виглядає не зношеним, має санвузол та власну терасу.
    61B8ED09-707F-4A9E-833F-1BA64CA3E743.jpeg 61936D34-389E-4E90-876E-99C4BDC86EAE.jpeg A6FEB9A6-2678-4ACE-B555-AC6B95C3B248.jpeg 2EEA357B-04A0-4AC3-AACF-9E45F69C054B.jpeg
    Господарі НЕ жлоби - це видно у всьому. Нормальна сантехніка, дуже зручний матрац на ліжку, і диван з нормальним пружним матрацом, а не г*венце, яке зазвичай буває в приватних садибах, не погана шумоізоляція (а може сусіди попались тихі).
    Та навіть туалетний папір :girl_crazy: якісний.
    На території є 2 кам"яних мангали під накриттям (тобто навіть в дощ можна користуватися), дрова (правда соснові) безкоштовно, по 2 альтанки на кожен котедж.
    Є кухня, на якій дуже багато посуду, холодильники, 2 варильні поверхні, мікрохвильовка, мультиварка!, кавоварка з насипаними зернами.
    з додаткових розваг - батут.
    Можна замовляти страви по меню (ціни середньо шацькі, шкода, що не сфоткала меню. Сирники 55 грн, наприклад).

    нам в Маямі біч все сподобалось, тільки до озера далеко.

    на другий день, тикнувшись в кілька брам, і зрозумівши, що вільні тільки дуже такі собі кімнати, ми вирішили пробувати щастя в Лісовій пісні.
    Думали, там хоч територія, свій пляж. а ще нам сказали, що є кілька супер-віп кімнат, які дуже і дуже достойні.
    Якщо коротко - там тлум народу, купа авто, все зайнято, і відношення дуже дивне (в нас склалося враження, що хочуть «чайових», хоча ми на 95% впевнені, що оплата за номери теж йде в кишені (висновок зробили з того, що бачили).
    Спочатку адміністратор казала, що є 1 вільний «Люкс» (ті кращі номери, вартість 550 грн), після дзвінка до когось старшого по званню раптово виявилося, що він «зайнятий» (хоча думаю, що просто була заборона селити туди людей з вулиці). Потім була обіцянка покращеного номеру, але раптово «загубилися» ключі від цілого крила. Чоловік вже набрав нервів і прямо спитав, скільки треба доплатити, щоб нас все таки поселили (при середньоринкових цінах на проживання ще й доплатити в кишеню - вдумайтесь тільки, наскільки це абсурдно!)
    Жіночка відморозилась, дала ключі від стандартного номера (480 грн/доба)
    F15A7136-5054-42DF-BEF6-57B2A9608C56.jpeg CBFFEF75-627C-4A28-91F1-9A5611E3B74D.jpeg 2E36EFC8-7DC4-4BBD-A756-2C2E00F99427.jpeg BD6F5729-979E-4431-9C9A-0184545B5A9B.jpeg EE652EE4-5FDE-43BF-B42F-26FCE72930F8.jpeg
    , типу поставити речі, а вона знайде ключі від того покращеного крила, і нас поселить.
    В очікуванні ми погуляли по території. Територія велика і гарно захищена деревами від сонця, але на цьому її плюси закінчуються. Не прибрана, захаращена, елементарно позамітати доріжки ж можна?
    Де не де по території стоять дерев‘яні альтанки, на кожному столі (абсолютно на кожному!) застелелена поліетиленова скатерка, а зверху стоять пляшки з колою, водою, миска з під салату тощо. І нікого нема. Це «наші» люди так собі «забили» місце для трапез. Тобто вони полишали свої «бебехи», щоб інші не зайняли альтанку протягом дня.

    Ще на території звідкись взялись дві відносно нові хатинки з брусу, які або здаються, або то є «літня резиденція» когось з верхівки керівництва базою.

    ми гуляли і офігівали. Не доберу іншого слова.

    на території бачила не мало дорогих авто (останні моделі ауді, мерседеси, бмв), з одним з таких разом чекали в черзі на в‘їзд на територію, я спробувала завести розмову, крутий чувак сказав, що для них «якусь там» кімнату підготували, він «не знає» яку.

    Ми з чоловіком намагались будувати теорії, чому заможні люди туди їдуть з таким сервісом.

    я бачила ті «віп» номери (впросила ту адміншу показати один), ну так, новий ремонт. Але душок радянський є.

    Загалом про інфраструктуру Мельників - магазини є, де поїсти є, ціни - як в центрових Львівських закладах
    Про маски практично ніде не чули, людей тьма тьмуща.

    водичка нам була ще захолодна, хоча майже всі люди купалися.

    Світязь при березі брудніше, ніж Пісочне.

    Довго мілке і те і те.

    Брали катамаран на годинку, пляжі довкола озера переповнені, на озері багато качок плаває, тому думаю, що Пісочне згрубша чисте.

    Загальне враження від «курорту» - згадали Крим в наші студентські роки.

    санаторій Лісова Пісня - безпрєдєл. Не можу добрати українського відповідника.

    Під вечір пройшла дуже сильна злива, у всіх Мельниках зникло світло, з ним і вода і можливість поїсти чогось теплого.

    пісок на пляжі став вогким, на сьогодні прогноз малював зливи з 10 до 16 години, ми плюнули на то все, і поїхали додому.

    з того всього зробили висновки:
    - Їхати без підготовки було поганою ідеєю
    - загальна атмосфера на Шацьких - аля Крим років 15 тому
    - піпл «хаває» то всьо, а може просто вимушений. Через відсутність альтернативи

    даруйте за довгий довгий текст, але може він допоможе комусь прийняті рішення чи зробити вибір.
     
    Останнє редагування: 28 Червень 2020
    • Інформативно Інформативно x 17
    • Подобається Подобається x 7
    • Корисно Корисно x 6
  15. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

    В Шацьку була всього два рази, відпочивали з подругою. Обидва рази в селі Світязь. Перший раз знімали номер в Нестер Хаус. Гарні, акуратні номери, облагороджена територія, смачні сніданки. Другий раз знімали номер в комплексі зразу через дорогу від озера, крайній коло соснового лісу. Супер територія, нові будиночки, ліс дихає прохолодою.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  16. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @Kroshka Enot, о, і ми зараз на Шацьких озерах. До завтра).
    Напишу свої враження). Отже, відпочиваємо на Свитязі у селі Світязь). Так склалось, що батьки наших друзів мають тут два котеджі. Тому всі останні певно разів 5 ми в них. До озера 1 хвилина. Пляж невеличкий. Цього разу дійсно багато людей (вперше бачу тут таку кількість). Озеро таки трішки піднялось. Зі слів місцевих - на 30 см.
    Житло. Котедж на 8 спальних місць - 1500 грн, на 9 плюс великий розкладний диван у вітальні - 1800 грн. Своє подвір’я, своя кухня.
    Нам тут супер, бо ми вже практично як вдома.
    Маємо з собою ровери, то щодня катаємось в сторону бази «Шацькі озера». Ну що вам сказати - коронавірус залишився десь там. Народу море, «залитих» море, проїхати ровером по велодоріжці ще те задоволення (мала декілька неприємних ситуацій). Зате далі, де людей менше просто кайф - повітря чисте та масне). У лісі море чорниць. Вода нам тепленька).
    Мої висновки): у Шацьк треба їхати в якусь глуш. Гряда - то взагалі фе, мені вона не зайшла взагалі. Наші люди мене реально дуже сильно напрягають: та російська попса, шансон, п’яні лиця від ранку, крики та п’янки по ночах, музика, яка всім заважає, оте «му» коли ти просиш вступитись з дороги тощо.
    Але якщо запертись подалі від людей з гарною компанією - то таки можна насолодитись тією красою).
    П.с. Комарі страшні). Ну і що мене вразило цієї поїздки - це просто океан наметів в наметовому містечку. Я такого ще не бачила!
     
    • Інформативно Інформативно x 6
    • Корисно Корисно x 2
  17. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    @Rodionochka Якщо можна, киньте пару фоток в вайбер (якщо маєте мій номер збережений) або в дірект, і контакти.
    Може, дамо Шацьким другий (третій) шанс
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  18. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    @Kroshka Enot , поділіться ще, якщо можна цінами у тій базі Маямі Біч, дякую за відгук))

    Надіслано від мого Mi A3, використовуючи Tapatalk
     
  19. Rendez vous

    Rendez vous Member

    Світязь принципово - Ні. Одного разу, з незадавшимся морем в Болгарії, пробували зняти житло на Світязі. Обдзвонили багато котеджів з "умовами" і отримали ціни для тих умов нереальні, хамство... В результаті купили палатку і туристичний інвентар. Їздимо на мале озеро в Згоряни. Озеро знаходиться в лісі, вода чиста, до глибини не далеко, комарів немає, туалети є, але їх чистота залежить від людей.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
  20. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Ми відпочивали одного разу в Згоранах, дуже сподобалось саме озеро і відсутність людей:)
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1