Ми і наші гроші

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Mansikat, 19 Червень 2020.

  1. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Рахуєте скільки платите за оренду, множите на 12 і на багато років життя і шокуєтесь від суми.
    Дивитесь будиночок трохи далі від цивілізації і в кілька разів дешевший.
    Якщо підпадаєте під умови кредиту - починаєте по троху про нього думати. Я думаю, в Австрії теж має бути все ок з відсотками.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  2. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    з відсотками все ок, але нам не продовжать візи, якщо візьмем кредит.
    в нас не зовсім оренда, ми є співласниками житла і оплата за користування житлом невелика ( різниця між тою сумою що ми платимо і що треба буде платити за будинок не значна , тому це не дуже мотивує. Я спочатку також взялась за голову, коли порахувала всі витрати, але коли побачила скільки платять отих всіх зборів за власний будинок знайомі, вирішила що поки що добре і так :)

    в нас трішки інша ціньова політика,в самому центрі Відня можна знайти житло дешевше ніж у селі за 20 км від Відня :) Хіба в такій місцевості, де взагалі транспортного сполучення нема.
    Є дешеві райони, але там небезпечно.
     
  3. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я сіла бавитися :) На місяць (включно з іпотекою на будиночок на 5 років і поступовим його ремонтом та кредитом на авто, відпочинком і всім решта) вийшло скромних 164 тис грн (6 тис доларів) на сім'ю з 4 осіб. Але не факт що я ще щось не забула дописати :girl_haha:
     
    Останнє редагування: 23 Червень 2020
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Ясно. Не-оренда не лякає :)
    Співвласники то добре.
    Для кредиту у нас треба постійний дозвіл на проживання.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Іпотека за 5 років - то круто! Через 5 років такої статті витрат вже не буде - я просто заздрю.

    Наш бюджет 3,2к€ на місяць (без відпочинку і власного житла, яке б треба було ремонтувати). По факту, а не ідеальний. Але ми не розкидаємся грошима, маємо скромну машину без кредиту.
     
  6. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ну бо в тому "ідеальному бюджеті" я порахувала маленький будиночок в селі за 70тис а не віллу в центрі Львова :girl_haha: Та й якби справді мала оті гроші і плани на будинок то так би й робила - краще менший і швидше виплатити, бо діти швидко ростуть, плани змінюються і навіть через 10-15 років житло куплене в іпотеку може стати неактуальним :) Наразі в нас маленька своя квартира досі без ремонту і про покупку будиночка чи авто навіть мова не йде :girl_in_dreams:То я бавилася в підрахунки.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Та ясно, що бавилися, бо будинок, то ще не все, якщо взятися за благоустрій, ремонт, і всякі поточні справи, то влітає в таку копійку, що навіть і не снилося. При чому , кожного року випливає щось нове)) щоб жити у приватному будинку, треба мати гроші на його утримання, знаю про що говорю. Ми поселилися в котеджі, з часом вдалося приватизувати клаптик землі і пішло, поїхало, забор, сама ділянка і т д і т п, можна було ще купити машину, за ті гроші що вклали, в те все.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  8. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • мімімі мімімі x 1
  9. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    А взагалі цікаво :) Кажуть, що людина вважає ідеальними доходи в 10 разів вищі від своїх теперішніх. В мене вийшло майже в 20, так що то я й так розгулялася :girl_crazy:
     
  10. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    От цікаво, чисто порозмірковувати, чим то таким треба займатись у нас в країні, щоб щомісячно отримувати такий дохід...ми теж іноді з чоловіком собі щось там прикидаємо, але у нас все закінчується на етапі - як реально підняти таку суму(значно меншу ніж 6 тис.дол.) У власний бізнес треба спочатку вкластись, я маю на увазі такий, щоб приносив вагомий дохід. Та й то дуже і дуже перебільшено, що власна справа то прямо якась золота жила. Часто бізнесмени у підсумку в місяць мають дохід менший, ніж якийсь офісний працівник. То хіба сидіти на розпилюванні бюджету, хабарях, чи контрабанді. Але то треба мати доступ і вміти домовитись зі своєю совістю(я не вмію, єслі шо).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Orman

    Orman Модератор-бомба

    А тепер порахуємо скільки обмежуючих тверджень в цьому дописі.
    -щоб мати гроші треба домовлятися з совістю.
    -бізнес не дохідне заняття
    -щоб займатися бізнесом треба зразу вкласти купу грошей
    -в нас в країні великі гроші заробити не можна

    Я спеціально забрала автора допису, бо мова не про розмірковування конкретної людини (бо для конкретної людини, всі ці твердження можуть бути правдивими).

    Мова про те що багато людей мають негативні установки про гроші. Причому установки ці є частково або повністю неправдивими.

    *я знаю в якій країні ми живемо*

    Але, навіть якщо більшості з нас зараз привабить мільйон доларів/євро/гривень - більшість з нас їх просто дуже (ДУЖЕ) швидко витратить. Щоб цих грошей більше не було. Не вкладе ні в бізнеси, ні в проекти, ні в акції, ні навіть в нерухомість (ну хіба у вигляді - «квартира дитині»). Бо «багатими можуть бути тільки погані люди, які домовилися з совістю», «власний будинок - це великі витрати», «великі гроші - великі проблеми» (там ще генетична пам‘ять про розкуркулювання може додатись), «легко прийшло - легко пішло» (ніби то сама людина не керує цим процесом).

    Так, я сильно узагальнюю, але це не значить, що я не права.

    *викочую яйцями (Фаберже) переляк від грошей. Дорого.*
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Смішно Смішно x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    якщо двоє програмісти -середнячки, сума навіть дуже реальна :)

    В мене трішки інший підхід до планування бюджету. Є сума, яка автоматично стягується зі зарплати - все що пов'язане зі страхуванням, податками та житлом .
    і є сума, яку ми можемо потрати в місяць (інша частина грошей відкладається і можна знімати лише у надзвичайні ситуації) і тоді від неї відштовхуємось. Для прикладу, у нас 800 євро, для 2-ох на харчування реально потратити 300 євро, інші гроші або великі покупки або розваги, або відкладаємо. Вартість навчання повертається з податків, тому те що ми потратили впродовж року, повернеться державою і я ту суму не враховую.
    Але в нас 14 зарплат, і ті 2 зарплати - наш відпочинок :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Страх грошей - це, мабуть, страх можливостей, нового життя. Свобода лякає.
    Історія з потраченим мільйоном доларів - це як про рабів, які після відміни рабства добровільно вертались до господарів, бо не вміли інакше жити.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Зараз неактуально, але 10-15 років тому такий дохід приносила оптова (або оптово/роздрібна) торгівля пресою (думаю, для багатьох несподівано), без домовлянь з совістю і з мінімальними вкладеннями.
    Признайтеся, хто збирав машинки, ляльки, котиків, літачки і наклейки :girl_crazy:, а їх фурами двічі в тиждень привозили у Львів
     
    Останнє редагування: 24 Червень 2020
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  15. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Це абсолютно реальний дохід для людей, що працюють власною головою). Без жодних обтяжуючих обставин. Маю багато таких знайомих. Праця важка, стресова, але абсолютно реальна. А якщо вчитись і самовдосконалюватися - то можна заробляти в рази більше від тих же 6 тисяч доларів. Ну і скажу чесно - не кожному дано). Я свого часу намагалась, мені не вдалось. Зараз знову трохи вчусь, але нема в мене самодисципліни, і ще купа інших недоліків), які заважають вийти на такий заробіток.
    І відносно купити будинок. Назбирати в нашій ситуації на купівлю - було і є нереально. Ми свого часу дуже сильно ризикнули і нам заканало). Маємо купу боргів, з якими по трішки розраховуємось. І заробітки в нашої сім’ї абсолютно статистичні.
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    От я коли почала рахувати спершу стидалася - тут 500, там 500 грн, а до кінця вже - в місяць на поїздки 12 тис грн - та нє, малувато якось :girl_crazy:
    Так що самі суми не лякають, мільйон би легко. Але реально є якась межа яка мені не потрібна і не цікава вже, коли гроші замість давати свободу її обмежать. Коли доводиться утримувати тисячі квадратів будинку, не можна вийти з дому без охорони, все життя розписане підтриманням "статусу" і переживати чи не вкрадуть твоїх дітей для викупу чи не підсипле сестра мишьячку і всяке таке :girl_haha:
    Так що мільйон-другий - цілком ок, мільярд - нє, нехай в таке інші бавляться :girl_crazy:
     
    • Смішно Смішно x 1
  17. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Дохід чи прибуток? Я маю на увазі суми від 100тис.грн в місяць власне прибутку(поклав у кишеню, все-моє), мабуть неточно написала в своєму дописі. Я от мала недавно на руках(не питайте звідки:girl_crazy:) фінансові підсумки першого кварталу декількох великих успішних львівських підприємств. Там крутиться навколо такої суми і трохи більше(вже після сплати податків), але це квартал, а не місяць. Ну але то таке...
    Про своє ставлення до грошей можу сказати лише частково - я дуже лінива. Я хо не напрягатись, не гарувати до ночі, не стресувати(для жінок то не дуже гуд), не ганятись язик на бороду, а щоб грошики самі капали))) ну не те щоб прямо от лежати на дивані цілодобово, але отак "на лєгкє", як то кажуть. Слоу лайф, і всяке таке. Ну а друга частина міркувань хай буде при мені, комерційна таємниця, так би мовити.
    ПиСи Про чоловікові установки писати і дискутувати не буду. "Чим далі в ліс..."
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Я скромно думаю, що вони застосовують схеми оптимізації податків, але, звичайно, не факт... що всі
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  19. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Хоч скажіть в яких то сферах і в яких обсягах, бо так заінтригували!
    Щодо зп програмістів, то вона ж «родом» не з нашої економіки.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Я б теж послухала про професії(не бізнес власний, ну не всі бізнесменами можуть), де можна офіційно(!!!) отримувати в місяць на руки хоча б 30 тис.грн.
    Про програмістів не треба, всі знають)) ну і "молва" про їх зарплати сильно перебільшена.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4