Ми і наші гроші

Тема у розділі 'Скарбничка', створена користувачем Mansikat, 19 Червень 2020.

  1. In4a

    In4a Well-Known Member

    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Прибуток.
    --- дописи об"єднано, 24 Червень 2020 ---
    Відповім у Пп. Деякі прийшли туди з програмування. Реально є мега-мозки), і там реально заробити своєю власною головою незлі гроші.
     
    Останнє редагування: 24 Червень 2020
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. Orman

    Orman Модератор-бомба

    До чистого прибутку в людей з такими заробітками теж трохи інше ставлення. Не в панчоху.
    Вам потрібні великі гроші, чи щоб вони були з нашої економіки?
    Те саме практично питання - вам потрібні великі гроші? В програмісти ви не хочете, і в бізнес - теж. Так не буває. Точніше буває але не з таким підходом.
    П.С. Перекладачі стільки заробляють. Але тож вчитися довго.
    --- дописи об"єднано, 24 Червень 2020 ---
    кстаті о птічках.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Колись давно, певно років 8 тому, коли я трохи працювала), їхала додому з роботи в маршрутці після важкого, але успішного робочого дня, і почула розмову двох чоловіків. Один другому говорив: та ти мені покажи хто то за день може заробити 150$ чесно? А мені так хотілось йому сказати - я сьогодні так заробила))). Потім я перестала там працювати, бо мені було реально важко мати таку напругу.
    Зараз порядок заробітків у всіх інший. І вважаю, що це є цілком реальні суми.
     
    • Подобається Подобається x 3
  5. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    ну то більше про посади. а не про професії, але досить інформативно.

    Я, до ре, ніде не писала, куди я хочу а куди-ні))) Я більше теоретично розмірковувала. Куди я хо, я знаю, але тут, ясне діло, писати не буду. Про "слоу лайф" то теж так - роздуми про бажане, а часткове вже й про дійсне.
    @Rodionochka а ким ви працювали, якщо не секрет.
     
  6. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    @Dominika,
    щось типу такого буде моя відповідь).
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. shemely

    shemely Member

    Можу сказати про власний бізнес (не дуже крупний) з власного досвіду і практики моїх постачальників:так реально дехто з підприємців заробляє середню львівську зарплату, як вони самі кажуть "на хліб з маслом"(так але сам собі шеф і ніхто тобою не попихає і це жирний +). Інші мають або кредити( обладнання, транспорт, приміщення, лізинг) і також не шикують, але це робота на перспективу, ще інші мали стартовий значний капітал і обійшлись без позик і мають солідні обєми, це круто як для мене.І тепер пліткарське:в мене виникає іноді думка, чим і як заробили люди на розкішний особняк з ремнтом і ландшафтним дизайном в молодому віці+ мама з дітьми не працює,+відпочинок+авто. Або варіант,що просто я заздрю і мало і непродуктивно працюю.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  8. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Я не намагаюсь Вас в щось тицьнути. Я намагаюсь показати, що якщо наставити собі купу обмежень, то ясно, що грошей не буде.

    Я з таких знаю тільки програмістів і юристів програмістів. Із зовсім молодих. І то ще батьки помогли.

    А в 40 то вже самі і заробили хто як вмів.

    @Rodionochka @Dominika - ви такі загадкові ))) (якщо що то я не збираюсь випитувати)
     
  9. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    тобто ви можете, то житло продати? якось цікаво звучить
     
  10. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Теж колись про це думала. Тепер маю приклади реальних молодих людей з простих сімей, без будь-яких стартових капіталів і з таким рівнем життя. Деякі з них ну дуже добре заробляють. І все це власною головою, дисципліною, нервами. Маю брата, який теж на все, що має, а він як на свій вік має добре, заробив власною головою. Бо батьки в нас з дуууже простеньких сімей. І це йому далось і дається зовсім не просто. Були довгі роки навчання, самодисципліни, голодних років і життя в мами на матрасі). Можна було кинути і піти заробляти просто гроші, а не вчитись і роками жити в нуль. І він це перейшов, навчився, досяг ревного рівня. Робота така, що постійно потребує перекваліфікації, є дуже стресова, і багато людей з його оточення реально бухають в кінці дня, щоб зняти стрес))). І я це чудово розумію), бо колись теж спробувала. Мій чоловік теж намагався навчитись, але йому було важче, бо він мав сім’ю та дітей, які вже і зараз потребували грошей. Він не міг собі дозволити роки віддати на навчання. І навчання там таке, що не передбачає підробітку. Якось так. Тому і не досяг рівня брата. А ще є один мій знайомий, який за пів року навчання вийшов на досить високий рівень професіоналізму, бо має такі задатки, які якраз потрібні в цій професії). Як то кажуть потрапив куди треба), і вчасно. Я б дуже хотіла, щоб мої сини теж там працювали, але реально бачу, що не мають саме тих необхідних рис.
    ну і ще приклад з життя. Бетонщик). Чувак реально спец своєї справи. Пару років погарував закордоном. Навчився, здобув досвід. Вернувся, набрав бригаду. Тепер лише командує). Заробляє реально дуже добре), дуже добре). Черга до нього на пів року вперед. Плюс має відкати з бетону. Суми виходять кругленькі.
    Ще приклад. Є одна людина в Києві. Має свій продакшн. І має мега-креативну голову. Роботи стільки, що сама в шоці. І навіть зараз просто море замовлень. Працює на себе певно десь з рік часу. Ніхто не допомагав, був якийсь досвід, і величезне бажання працювати на себе. І їй пішло). Дивишся на людину - а в неї очі горять))).
     
    • Подобається Подобається x 4
  11. Hermi

    Hermi Well-Known Member

     
    Останнє редагування: 24 Червень 2020
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1
  12. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

     
  13. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Щодо кауції. Почитайте добре контракт і закони. Може бути таке, що брудні стіни не вираховується з кауціі (ви заїжджали в яке житло: щойно помальоване чи самі собі малювали?), а вираховується лише розбитий кахель, двері, вікна... А загалом помалювати стіни - то дешево. Бо якщо таки вираховуватимуть то з кауціі, то буде страшенна накрутка.

    Щодо оренди-покупки житла. Треба вважати, що ніхто не робитиме то собі в мінус. Треба просто дивитися, що тобі особисто найкраще підходить, на які ризики готовий йти, які обмеження маєш.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Hermi

    Hermi Well-Known Member

     
    Останнє редагування: 24 Червень 2020
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    в нас дуже не корисний договір, ремонт з нашої кишені, навіть лампочки мають всі бути. ну і польські закони, то не німецькі, мені здається, то щось середнє між україною і німеччиною. більше ніж заплатили, платити не будемо, були готові до таких втрат, хоча звичайно було б супер повернути кошти. стіни квартири були свіжі.

    на попередній квартирі нам не повернули, хоча ми зїжджали без попередження. за поломану шафу, яка була поломана до нашого заселення взяли щось 500 злотих.
     
  16. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    згідна з вами, якщо буде така можливість, то чоловік помалює. бо я з дитиною, точно того робити не буду.
     
  17. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  18. Ziben

    Ziben :)

    Моя мама зараз прибирає приміщення трьох офісів. Це 2 повні робочі дні в тиждень, отримує 12тис. Якби їй було потрібно більше грошей- повний робочий тиждень і 20тис в кишені (а може і більше). Так, це важка праця, але для цього не потрібна профільна освіта і тд. Хоч в мами вона є, але за спеціальністю вона вже багато років не працює.
    Тато підприємець, заробляє більш, ніж достаньо, працює тільки офіційно і сплачує всі податки. До цього він багато років працював інженером на Сільмаші. Щоб отримати роботу в компанії- вивчив іноземну мову вже після 40-ка років, але в нього був стимул. з часом почав свій бізнес.
    Повірте, немає нічого неможливого.
     
    • Подобається Подобається x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    @Hermi, 800 € податку за будинок - то не є багато, це ж на рік. У Німеччині податок залежить від вартості, землі, розміру населеного пункту...

    Цікаві схеми є в Австрії, я би на щось таке вписалася.
     
  20. MalishiMoi

    MalishiMoi New Member

    А розкажіть про стимул вашого батька, будь ласка! Бо зараз шукаю роботу, звільнили, двоє дітей і це повинен бути кращий стимул,але щось не працює...
     
    • Смішно Смішно x 2