Багатодітна сім'я - коли їх більше ніж нас

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Liliyah Romanova, 25 Лютий 2010.

  1. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Додам тихенько, якщо ви не проти: необов’язкового для всіх.
    Якщо чесно, народження 10 дітей теж може бути проявом егоїзму. Не буду заглиблюватися.
    Мене в подібних історіях хіба факти абортів кидають в холодний піт. З іншого боку, завжди було цікаво: звідки родичі чи знайомі знають, що вони були і в якій кількості? Ну такоє.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  2. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Про аборти вони самі розказують. Такі теми для розмов в людей. Своїми вухами чула якщо що, не від третіх осіб. При чому я була там випадковою людиною, і це ніяк не зупинило жінку від розповіді.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

     
    Останнє редагування: 28 Червень 2020
    • Подобається Подобається x 2
  4. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    В мене теж одного разу був досвід такої розповіді. Не знаю, яким був мій вираз обличчя, але вже 9 років не чую від тої жінки і натяку на ці теми.
    Загалом я про те, що егоїзм, аборти, ще там всякі людські темні сторони (вібратор під подушкою, гг) не залежать від кількості дітей.
     
    • Смішно Смішно x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Ну та, бо за такою «логікою» можна вважати, що при кількості дітей в сім`і 1-2 - чоловік не підходить до жінки чи жінка все життя бридиться чоловіка :girl_crazy:.

    А коли взагалі настає розуміння, що «досить дітей»? Що, в більшості випадків спричиняє небажання?

    Бо щось я, в своїх розмірковуваннях, не знаходжу аргументу, щоб поставити крапку в дітонародженні. Так, тяжко, хочеться пожити для себе та реалізуватись ще-десь-там, не-хо-чу!, шкодить здоров’ю (гг), а що скажуть родичі etc. І це на рівні думок. Поки до твердого рішення не дійшла. Або ще гормони активні, або - втягнулася :girl_haha::girl_blum:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    В певний момент життя приходить те чудове відчуття, коли ти переймаєшся тільки своїм ліжком. Тоді питання щодо чужого інтимного життя взагалі перестають бути питаннями, як і здогадки, чому в когось одна дитина, а в когось 10 і як це пов‘язане з сексуальною активністю тих людей.

    Чому і скільки народжувати, вже обмусолено на форумі сто піццот разів. Глобальні підсумки своїх рішень кожна з нас побачить трохи пізніше, нмсд.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  7. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Не знаю за більшість; моя п‘ята вагітність завершилася на 21 тижні, і я зрозуміла, що втомилася, фізично і емоційно. Крім цього загострилися деякі невирішені питання.
    Друга важлива причина фінансова - підлітків грудним молоком не нагодуєш, в бодік з другої дитини не одягнеш і трьох спати на ліжку не вкладеш.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  8. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Розуміння «є досить дітей» і небажання мати їх ще це не одне й те ж. Можна розуміти що вже досить дітей, бо більше не стягнете фізично-морально-матеріально, і при цьому хотіти ще.
    Можна розуміти що у вас вже повна сім‘я - є відчуття завершеності.
    Можна не хотіти більше дітей, через травматичний досвід з попередніми (будь який), і не мати відчуття «є досить літей»...

    Я б оце не рівняла всіх в купу.

    Оте про чоловіка, то якийсь такий дуже негарний приклад.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Це антипод до прикладу :)
    --- дописи об"єднано, 28 Червень 2020 ---
    Я чого питаю про «досить дітей», бо наразі не розумію деякі свої внутрішні переживання, емоції. Ще ніколи не мала чотирьох дітей :girl_crazy:, нема досвіду і шукаю як же ж сформувати своє ставлення, зрозуміти своє бажання. Якщо я включаю раціональність у власних роздумах - то розумію, що період дітонародження для мене закінчується. Як, в моєму випадку, школу закінчити до 17, ВНЗ - до 22, дітей народжувати - до 30 (29 :girl_in_dreams:). Тобто, зараз починається період «довести дітей до пуття», «ставити на ноги», «реалізація в заробітках».
    Причому, і розумію, що буває всяке, і вагітності настають, і нова коляска в мене ну дуже класна - катати й катати б тих дітей :girl_crazy:. Напевно, прийшло відчуття насиченості. І таки бажання нового етапу в житті.
     
    Останнє редагування: 28 Червень 2020
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  10. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    На чому їздять багатодітні? перечитала дописи старі всі, може щось нове зявилось. Зараз маємо міцубісі грандіс, мене в ньому абсолютно все влаштовує, влазить 3 автокрісла в ряд, багато простору для ніг, щоб не товкли в передні крісла, великий багажник. Але чоловік хоче поміняти на щось новіше, основні вимоги - 3 автокрісла в ряд, бо мої діти не хочуть їхати в третьому ряді, не француз, не форд, великий багажник, коробка автомат, не бус.
    Чоловік дивиться на шкоду, я їхала на vw шаран, то моя любов в плані перевезення дітей, чоловіку дизайн не подобається.
     
  11. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Ми не багатодітні, але я хотіла авто з 3 повноцінними кріслами ззаду - в нас Кіа Каренс. Все решту теж задовільняє Ваші вимоги. Загалом мені вона дуже подобається, особливо вигляд і комфорт в салоні.


    Надіслано від мого Mi 9 SE, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Моя порада трохи вам не в тему буде, але може комусь іншому згодиться. Ми їздимо на старенькій Цафірі (Опель) ще 2003 року. Три крісла 2/3 категорії позаду помістяться, але якщо одне з них категорії 1, то ні (воно має ширшу базу). Ми дуже любимо свою машину, то є дуже вдала модель за свої гроші: у нас шкіряний салон повністю, другий ряд - сидіння, які окремо складаються. Багажник без третього ряду величезний: влазить візочок танк, три самокати, валізи, сумки (одночасно), має кондиціонер (2003 рік!), споживає 6-6,5 л дизелю, менша порівняно з шараном і навіть з тураном, вже має пробіг більше 220 ккм і все в ній гаразд (гальмівну систему міняли, але це очікувано на такий пробіг).
    Не зручно, що наші три крісла не поміщаються в третій ряд, але поки менша доця ще потребує циці в дорозі, то я всеодно їжджу позаду. Як вже вирішим міняти, то на щось значно краще типу мерседес віто чи його аналоги в опеля/Фольксвагена, щоб вже зі столиком і тд на довгі поїздки.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Баян Баян x 1
  13. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    в нас бус. Недоліки Ви розумієте, якщо хочете "не бус" :)
    Переваги:
    1) наші діти вже того віку, коли хочуть "кудись когось з собою взяти" - тобто, ми дуже часто їздимо не самі, і всі сидять за правилами, прищіпнуті тощо.
    2) в нашої сім'ї не ріднісна потреба у вантажних перевезеннях. Знявши задній ряд (або обидва ряди) крісел, задовольняємо цю потребу.
    3) для подорожей нам ця машина дуже "зайшла", багажник не до порівняння з легковими, плюс верхній багажник.
    Чоловік ще нафарширував бусика всякою електричною штукою, і тепер ми можемо заряджати ноутбуки і телефони там від акумулятора. Так що маємо мобільний офіс, дуже зацінили в час карантину.
    4) цю машину купляли надовго, а оскільки розглядаємо можливість 5ї дитини, то хотіли місця "в плюс".

    Так що недовго я плакала за 7-місною легковушкою, швидко звикла до буса і тепер ним тішуся
     
    • Подобається Подобається x 6
  14. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Який саме у вас бусик?
     
  15. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Опель Віваро.
     
  16. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    для мене перевагою буса є двері-слайдери, бо поки я прищіпаю дітей в автокріслах, дверка все закривається і лупить мене по ногах, синяки не встигають сходити.

    Колись мій тато мав мінівена з дверима-слайдерами, треба пошукати щось в тому напрямку
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    В нас WV Caddy зі слайдерами.
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Ми недавно купили, типу мені, бо чоловік має машину, яка на разі на ремонті довготривалому, теж Опеля Зафіра 2008 року, хоч нам і не треба наразі тих 7 місць)) Бо дєцко - 1)
    Я спочатку не дуже задоволена була, там інші нюанси, я хотіла після 2010 року машину просто.

    Але теж можу сказати, що модель дуже вдала, як на мене, багажник дійсно велетенський, зручно водити, обзор чи як там правильно - чудовий спереду, з водійського місця. Ззаду теж купа місця, є клімат-контроль, класна аудіосистема, на кермі різні додаткові функції навігації, якість матеріалів всередині теж хороша, як на мене. Ззовні виглядає акуратно, лиш до довгої бази та габаритів треба звикнути.

    Чоловік звик до бусів, великих машин, тому хотів щоб було просторо сидіти і трошки високо сидіти на водійському сидінні, а не так, як у звичайних легкових машинах, так типу униз сідаєш, наприклад, в колеги Фольксваген Пассат.

    Подруга має Рено Сценік 2015 р 7 міс - для 4, то теж задоволена.

    Кум має Сценік 7 міс - 2010 - то теж не нарікає. Лиш там капот казав трохи дивний, поганий трохи обзор, типу.





    Надіслано від мого Mi A3, використовуючи Tapatalk
     
  19. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    У багатодітних друзів КІА Каренс - дуже задоволені.

    (Якщо що, в нас бус WV T4 короткий - 5 місць в салоні). Інколи сумую за легковими, та коли гляну скільки нас і з якими речами ми буває їздимо... Наразі, тільки бус. Або на майбутнє ота КІА ;)
     
  20. Тетянка

    Тетянка Well-Known Member

    Мені б дуже здався ще багажник зверху, або...більша машина :d23:. Бо як задіяний 3 ряд, то трохи малувато місця...Хоча як їздили на відпочинок, то й дитячий візок запакували й ще купу всього. Муж вже який рік підбиває мене на буса, а я впираюся. Подобається візуально Тойота Сієна - вони 8-місні бувають.