Мистецтво бути дружиною (3)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

  1. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Йой ну раз миритеся, то й сваріться на здоров‘я.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Смішно Смішно x 3
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  2. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Ну, і десь, була тема вже про вдячність - тонко або ж не тонко натякнули мені, що я мало ціную свого чоловіка... Можливо, частка або й ні, правди у цьому є... На що я в одному випадку погодилась з колегою чоловіка, а в іншому - сказала, що - чужа сім*я - це темний ліс - і не варто йому робити поспішних висновків, тому другові чоловіка, оскільки - він не знає, чи Достатньо чоловік цінує мене , і Що саме і як, я роблю і робила останні 13 років для свого чоловіка, щоб він міг судити, що я недостатньо вдячна своєму чоловікові.
    Написала я це, оскільки, з мого боку мені теж - мої друзі, знаючи нашу сім*ю з іншої сторони, можуть сказати аналогічно, що чоловік мене мало цінує або ж недостатньо вдячний, на їхню думку. Ось такі пироги))) А, правда, звісно ж, десь посередині.
    --- дописи об"єднано, 29 Липень 2020 ---
    Ну і не на правах реклами, але вже піднімала цю тему - про особисті стосунки, плюс мені в пп та карму писали неодноразово. Якщо модератори дозволять, то напишу тут - про тренінг від львівського психолога, якого осообисто я знаю - і відвідувала його тренінги. Ось інфа коротка, решту мені в пп.
    ТРЕНІНГ БЕЗКОШТОВНИЙ!!!( Хоч я за схожий платила і 500 грн минулого року.)

    Або ж модератори дозволять розмістити ссилку:
    Я вирішив провести для Вас подарунковий тренінг на довгоочікувану тему

    " Травматологія особистих стосунків"

    І цього разу у Вас є можливість відвідати його в двох варіантах.

    ОФЛАЙН - якщо Ви знаходитеся у ЛЬВОВІ.

    ОНЛАЙН - трансляцію, якщо ви знаходитесь в іншому місці.

    Подарунковий тренінг відбудеться в п'ятницю 31 липня 19.00, та 19.10 для онлайн участі.
    --- дописи об"єднано, 29 Липень 2020 ---
    Та, дякую, але трохи вже та італійська сім*я часом надоїдає)) Плюс мені таки треба навчитись мовчати і свою думку, часом, при собі тримати... Або ж увести кодове слово - після якого треба розвернутись та піти))
    --- дописи об"єднано, 29 Липень 2020 ---
    Ось короткий опис, якщо можна, звісно)) Тут без імен та ссилок, просто загальна ініа для бажаючих.
    ПРО ТРЕНІНГ

    Тренінг відбудеться 31 липня 19.00 - 21.30
    ❗️ ❗️ ❗️ Участь абсолютно безкоштовно, кількість місць ОФЛАЙН, обмежена.❗️ ❗️ ❗️


    Проблеми в особистих стосунках , це найчастіша причина людських страждань, це найчастіша причина звернення до психолога на всій земній кулі, це те про що мовчать бідні і багаті, юні і дорослі.

    Інколи важко зрозуміти і пояснити собі, чому у моєму житті відбуваються все саме так.

    ✔️Як і чи можливо зустріти людину з якою буде хотітися провести поряд все життя ?
    ✔️Як змінити ставлення близької людини до себе ?
    ✔️Що зробити для того щоб мене почули ?
    ✔️Що змінити в собі щоб мене полюбили ?

    Про це і інше, ми будемо говорити на подарунковому тренінгу.
    Проведемо одну, або кілька медитативних практик для усвідомлення і зміни життєвого сценарію.

    Для великих змін, інколи достатньо прикласти не велике зусилля в правильному місці і в правильний час.
     
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    знайти зміст цього процесу і постаратись цей зміст знайти десь інде, крім конфліктів.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  4. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Дякую, трохи обширніше, якщо матимете змогу поділіться)). Я знаю майже достеменно причину цього - це рольова модель, я так часто підсвідомо копіюю поведінку, на жаль, своєї мами. Правда, на щастя, я то розумію - і мені до її провокацій ще дуже далеко... Але чоловік часто каже, що я - як моя мама... А вона у тому плані, капець, який поганий, приклад для наслідування...
    Хоча є й позитив - я знаю, які речі ніколи не можна робити та говорити, бо усе має свої межі... І їх я таки не говорю та не роблю...[/QUOTE]
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    за кожним конфліктом стоїть незадоволена потреба. Лежить вона здебільшого в зовсім іншій площині, ніж сам конфлікт
    Мені типовим видається привертати увагу конфліктами.
    Можна ще чогось таким чином "просити". Треба шукати, що саме потребуєте.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  6. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Тут важливіше не «чому», а « для чого». Що ви отримуєте, провокуючи конфлікти - увагу, гроші, визнання, скидання негативних емоцій, пристрасний секс...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
  7. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Дякую за відповіді, потім напишу, бо нет лиш з компа, незручно, а в телефоні нема, роутер на ремонті, печалька. Я правда, можу взяти інший роутер і підключити PPOE зєднання, але не хочу наразі.
    --- дописи об"єднано, 30 Липень 2020 ---
    Рольова модель - це швидше причина такої моєї поведінки - а мета таких конфліктів - часто найрізноманітніша, в кожному випадку мабуть різна.
    Але ж причина - це здебільшого невдале копіювання поведінки мами, мабуть, коротше, така фігня, родом з дитинства... Навіть не дуже хочу ту тему починати копати...
    --- дописи об"єднано, 30 Липень 2020 ---
    От, Ви праві.
    Я знаю і якраз хотіла писати, що ЧОЛОВІК І ДРУЖИНА мають віддавати один одному, те, чого інший потребує!! А не просто те, що я хочу чи можу дати ЙОМУ чи ВІн мені. І так у нас є один такий невирішений типу - вапрос - який тягнеться вже 2-3 роки... Тому так.
     
  8. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Ви не можете змінити минулого з мамою, але ви доросла людина і зараз самі несете відповідальність за своє життя. Тому, якщо хочете зменшити кількість конфліктів, треба пробувати досягати мети іншими способами.
    Істина десь посередині. Здорові стосунки побудовані на балансі між своїми потребами і потребами партнера.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  9. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Йой, та перша частина фрази дуже йде в резонанс з моїми переконаннями. То виглядає на якийсь примус у відношеннях, якусь таку цілодобову працю в аналізуванні партнера - що йому там треба дати, які-такі проблеми в його душі, травми, а деколи і просто паскудне єство. А жити коли? "БабаЯга проти" такого. Я за те, щоб ми один одному давали те, що можемо і хочемо дати, приймали з того, те, що потребуємо і на тому дякую. Я ото з висоти прожитих років(кхе-кхе) вважаю, що щасливі відносини прості як дві копійки. І чим далі, тим більше в тому переконуюсь.
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  10. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Дякую за відповідь, мабуть, я таки не можу наразі так чітко та влучно формулювати свою думку, щоб донести Те, що я би хотіла донести. Але така проблема присутня у більшості написаного тексту, бо контекст часто можна по-різному інтерпретувати.
    Думаю, ми з Вами говоримо про однакові речі чи схожі. Мабуть Вас різонуло - Мають віддавати, можна сказати і - Можуть або мали би, якщо у цьому причина.
    Але я намагалась донести, що , якщо мій чоловік у певний момент - потребує, образно "(к)ексу" чи смачних вареників, а я йому в той момент на його запит - хочу дати щось інше, чи нічого - то, думаю, він не буде задоволений результатом. А якщо він потребує , наприклад, вареників у неділю - я йому цю хотілку втілила у життя, дала те, що він просив, потребував у даний момент, то він задоволений - і всі щасливі.
    Або ж я можу йому запропонувати альтернативу - типу гречки, до прикладу, чи ще щось у тому роді, і тоді вже можна далі думати на цю тему.
    Якось так я пояснюю, надіюсь зрозуміло.
    І, звісно, я не виконую усі його забаганки, а він мої - але мій досвід - що потрібно дати образно людині те, що вона хоче від мене отримати... І тоді вона буде щаслива... А не дати будь-що, бо я просто можу зараз це дати образно, хоча можливо, він зараз це не потребує, бо просив зовсім інше.

    До прикладу, я чітко знаю, які подарунки я хочу на ДН - чи будь-яке свято - і не буду зовсім рада випадковій, дорогій норковій шубі, коли мені, до прикладу, принтер був потрібен для навчання, на який я не мала коштів на 1 курсі.
    То мій чоловік на ДН у мої 17 років подарував мені принтер - дорогий та якісний Епсон, який прослужив десь 10 років, за що я йому була дуже вдячна і щаслива з такого подарунка. А він був щасливий, що зміг мені догодити - і я йому у свою чергу, як могла так подякувала за цей подарунок та розуміння моїх потреб та бажань. Якось так.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Знаєте, отак то все читаю, і розумію, що все не так, як хочеться, а чому? А тому, що кожен новий день, готує нам сюрпризи))
     
  12. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Річниці. В нас є тема про річниці? Розкажіть, чи святкуєте, що при цьому відчуваєте. Чи дивитесь разом фото, відео? Чи згадуєте себе у весільній сукні?
    Мені чомусь річниця шлюбу - якась несправжня. Бо до того часу ми давно були разом, і мали багато спільного побутового...
    А спогади про весілля - то взагалі якась травма :girl_haha:

    Сьогодні у нас 13 років шлюбу, будемо ввечері їсти морозивко з шоколадом. Чоловік на честь свята дозволив мені тегнути його на фейсбуку :girl_crazy: Загалом, повно радощів
     
    • Подобається Подобається x 6
    • мімімі мімімі x 5
  13. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Святкуємо, якщо хтось згадає в цей день)) Переважно це чоловік згадує(ну та ясно, таке щастя йому випало на долю))) Фото, відео, сукні не було, тому згадувати немає що. Була звичайна розписка на двох. Вінчання ще попереду, колись, коли все складеться так, що зрозуміємо - ось час на нього.
     
    • мімімі мімімі x 3
    • Подобається Подобається x 1
  14. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Круто! Вітаю Вас обох))
    Чомусь ще з 2011 року чи 12 , відколи я активно затусила на ДП, Ваше фото весільне відклалось у спогадах, з відповідного розділу на ДП.
    Файна тема про річниці- створити не хочете? Я обіцяю долучитись дописами)
    Це б оживило ДП, думаю, кілька нових тем, навіть провокативних би не завадило.
    А то навіть тролів давно не чутно щось.

    По темі - у нас буде 7 років, можу сказати, що досить серйозна криза у нас акурат минулого року після 6 почалась, там є певні причини, нюанси і різні варіанти виходу з неї, на щастя , знайшлися.
    Але , як то ви кажете, гештальт не завершено, тому далі має бути, не криза, а способи та наслідки її вирішення, якось так.
    Я мрію вже 2 рік про романтік річницю , але теж мушу сама її створити.

    І про річницю - недавно була річниця - тут має йти сором'язливий смайлик дівчинки в косичках - нашого першого "кексу")) Не скажу скільки, щоб репутацію не псувати)) То я подарунок вручила, а мій ще у магазині відповідному))

    Надіслано від мого Mi A3, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  15. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    наш відеооператор зник після нашого весілля, разом із відео та завдатком.
    Фото досить непогані, у них видно різницю епох :)
    Сукня для мене була дуже компромісом. Якщо до думки про обручки я встигла звикнути за ті 2 місяці від рішення до реалізації, то сукня так і лишилася чимось таким поза моїм розумінням :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  16. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Як Ваші справи зараз? Як маєте бажання, то поділіться)

    Надіслано від мого Mi A3, використовуючи Tapatalk
     
  17. Zvizda

    Zvizda Well-Known Member

    Ми святкуємо тільки річницю знайомства, так як вважаємо її найважливішою. Не було б її, не було б весілля)) Подарунки даруємо, але не коштовні, н-д коллаж з фото, записки з загадками за кожен спільний рік і т.д. Дорогі речі купуються, коли виникає в них потреба.
    Річниця весілля, це так "привід випити")) Нам з дітьми торт, котам банка тунця)) Єдине, що 10 річницю ми відсвяткували новим весіллям в Тайланді. Я бігала по салонах, обирала сукню і вельон. Неймовірні відчуття!! Я так тішилася сукнею, що власник салону зробив мені просто бомбову скидку.
    Весільне відео дивилися 2-3 рази, коли тільки отримали)) Весільний альбом поняття не маю де)
    Якось в нас так.
     
    Останнє редагування: 12 Серпень 2020
    • мімімі мімімі x 4
    • Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  18. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    в мене точно такі ж думки, навіть разок чоловіку озвучила, він покрутив пальцем біля віска)))
    річниці не святкуємо, минулого року купила нам парні горнята з надписом, то теж чоловік сказав, що нема мені де гроші витрачати. Цього року поломка блендера і покупка нового випала на період річниці, то зразу оголосилось як подарунок.
    А я якась сентиментальна зробилася, хочу вечір при свічках, романтичні подорожі вдвох, квітів в мій ріст і каблучок з діамантами. Ніколи за мною такого не ходило, а зараз дуже, а чоловік то звик - купив обручку і досить, я вже і натякала, і прямо говорила - не ведеться
     
    • мімімі мімімі x 3
  20. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Думаю так багато хто б сказав:girl_haha:. Але не факт, що обрали б своїх чоловіків при теперішньому розумі:girl_crazy: . Тому ранні шлюби, то як лотерея. Можна витягнути щасливий квиток, а можна і помилитися з вибором. Коли жінка вже не зовсім юна, і не хоче заміж аби вийти, то вибирає більш свідомо:girl_smile: і як правило, більш вдало і виважено. Хоча звісно гарантій теж ніхто не дасть, що вибір на 100% буде вдалим;).
     
    • Подобається Подобається x 3