Дитяча ортодонтія

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dieSonne, 28 Березень 2013.

  1. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Голосую за те, щоб консультуватися в кількох спеціалістів (як на мене то хоч зо три) і дивитися, що хто каже і куди вам ліпше рухатися далі.
    Мій ортодонт ще десять років тому казав, що пластинка давно має «спочити» в музеї. Ну але багато хто її досі застосовує , комусь навіть помагає...
    Мій лікар - Зіад Заза, я його вибрала перейшовши кілька нараджених ортодонтів і не пошкодувала, наша з ним співпраця вдалася чудово. Хоч я ставила брекети в 23роки, видаляла для цього 4 зуба , бо теж місця в роті не було. Зрештою мені той сценарій говорили ще в 15-17 років, але тоді батьки не наважилися піддати мене таким мукам, тому зрештою організувала собі то сама як трохи підросла.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    а що саме видаляти?
     
  3. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Аденоїди.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    в кого Ви ставили? хороший ортодонт, можете його рекомендувати?
    хочу для себе, бо та ортодонтка, до якої малу воджу, мені відмовила:girl_sad:
     
  5. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    В дочки молочні зуби були красиві, рівненькі і здорові, а постійні - хто в ліс, хто по дрова:girl_crazy: Ще й щелепа мала неправильну форму (нижня на верхню заходила і верхня була завузька), а пластинка її виправила і зробила місце під постійні зуби. Якби не вона, не знаю, куди б ті зуби росли. Панорама показувала, що для них нема місця:girl_sad:Плюс шістки були розвернуті в різні боки, прийшлось ставити піднебінний бюгель і лінгвальну дугу. Зараз чекаємо повної зміни зубів і, можливо, будемо підкоректовувати брекетами, а може і обійдемось.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  6. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    І закрився? Я вже теж ходжу, коли малий спить, прикриваю губи. Він бачу взагалі того не відчуває, що постійно рот привідкритий, лиш я цілий день, як папуга: "закрий рот"(
     
  7. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ще не можу, бо тільки 5 тижнів ношу. Молоденький, але має багато закінчених гарних випадків.
     
  8. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Ага, я теж, наївна, тішилася, що молочні такі рівні, а тут як почало рости, то за голову схопилася. Бо виглядає це геть не альо. Можете порекомендувати вашого ортодонта, щоб сходити на консультацію, почути ще одну думку.
     
  9. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Так, стоматологія Олесі Киричук. Ортодонт - Ровецька Н.С. Вона дочку вже кілька років веде і ми цілком задоволені роботою. Все грамотно робиться і ціни адекватні. Колись приймали на Кульпарківській 141. Тепер переїхали на Дж. Вашингтона 4а, корпус 7.
     
    Останнє редагування: 31 Липень 2020
    • Подобається Подобається x 2
  10. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    Так, з часом, але ясно, що тривало це досить довго)
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Я свого шантажувала - діти будуть сміятися, дівчата не будуть любити, коли виростеш дорослий і будеш як лох з відкритим ротом ходити...:girl_haha:
    Вже пройшло 7 років - деколи ще, як забуде, може привідкритим тримати, особливо, як щось зосереджено робить - розв'язує математику чи складає лего (ага, в 12 років часом заходить :girl_crazy:). Але тієї "кінської аденоїдної" форми щелепи вдалось уникнути. Видаляли в 5 років.
    Тому тут терпіння і час. І постійне повторення.

    Пластинку ми теж ставили, бо між передніми зубами була велика щілина, а ікло помилково видалили разом з 2-кою молочною, бо лікарка стверджувала, що росте ікло (хоча ікло росте дуже пізніше). Заріклася йти до випадкових лікарів (просто то було день перед святами, дитину боліло, а наш лікар вже поїхав з міста, то не ризикували чекати і пішли в стоматологію біля дому) .
    Потім ми вже з нашим постійним лікарем дочекалися, щоб підросли всі 4 передні верхні зуби, і більше півроку (може місяців 9) носили пластинку, час від часу підправляли, стало гарно і рівно, і місце для ікла з'явилося ніби (бо росли собі зуби вільно, без врахування того, що там ще один має бути (а було б молочне ікло, то росли б, імовірно, правильно спочатку). Та біда в тому, що ікло росте все ж вище, ніж весь ряд ( передчасне видалення таки далося взнаки :girl_sad:). Тому будемо чекати всіх постійних, і, можливо, коригувати якось те все брекетами.
    П.с. - аденоїди і пластинка в нашому випадку не пов'язані між собою.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Дякую за ваш відгук, вже менше гризу себе, бо бачу, що тепер у багатьох дітей проблеми під час росту постійних зубів.

    Щодо цього моменту. Наш стоматолог каже, що навіть молочні зуби варто видаляти у крайньому випадку. Тому ваші здогади мають під собою грунт. Мені в дитинстві, коли росли постійні зуби, якийсь зуб теж ріс зверху. Але тоді лікарі ще не заморочувалася брекетами і рванули мені постійний зуб під цим, що росте. І в юності я вперше зіткнулася з мимовільним вивихом щелепи. Уже в дорослому віці мені стоматологи цю проблему пояснили якраз тим вирваним постійним зубом і неправильним прикусом, внаслідок чого тепер раз в рік я катаюся на швидкій на вправляння щелепи. Тепер всім розповідаю, що дітям постійні зуби рвати не варто, бо хто зна чим це може обернутися в дорослому віці. На щастя, у вас то був молочний зуб, тож бажаю, щоб зубки і у вас, і у нас були рівні та здорові.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Наша теж. Скільки вона молочних зубів врятувала моїм трьом дітям, й я сама не знаю. І бавиться з ними до останнього. В старшої був такий, що без нерву стояв пару років, і на вигляд там вже так собі було, але місце під постійний втримав гарно. Не знаю, як в менших буде, особливо в середньої з тими аленоідами, але в старшої дуже рівненькі постійні ростуть.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    перечитала тему, але не знайшла толком рекомендацій лікарів (коли вже є результат)
    порадьте будь ласка, тут чи в пп
     
  15. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Напишу через місяць) Схоже на те, що носіння сином пластинки йде до завершення. Принаймі так каже ортодонт і я сама бачу, що місця для зубок реально побільшало, бо росли одні на одних, а тепер усе зовсім непогано виглядає. Будемо надіятися, що через місяць знімемо пластинку.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    І в мене настав той час, коли в малого мало місця в щелепі, і у всьому винні аденоїди.
    На ТРГ вони заледво 2 ст (50% прохідності носоглотки при алергічній реакції) , але видаляйте, бо це вже розплідник зарази і саме і виключно через нього у вас все погано. Звичайно, відіслали до свого лора.



    Я пішла читати протоколи. Відкрила для себе дещо нове, а саме роботу мязів щелепно-лицевих, яку треба буде відновлювати після як лор так і ортодонтичних втручань. Згадала нашу **щосьтотам** дизартрію, при якій язик тягне донизу і з диханням просто проблеми, окрім всього іншого.

    Хочу походити на консультації як до лорів так і до ортодонтів. Відчуття, що ортодонт хоче зробити собі ідеальне поле для роботи за наш "кошт" мене не покидає. Вмовити на операцію мене складно, забагато віддалених наслідків на все.

    Плюс хочу перевіритися в остеопата, бо за цей рік в малого не змінилася голова в питаннях об'єму і рис лиця так само.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Orman

    Orman Модератор-бомба

    О так! Я бачила десь в Едді Ходьцман посилання на зв‘язок «мала місця в щелепі» і всієї кісткової системи. Коротше кажучи - п‘ятка затиснута, а щелепа не росте.
    Ортодонтія не ма бути питанням одного роту.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    коли в малого було запалення вуха, ми їздили в ОХМАДИТ зупиняти кровотечу, то ЛОР при огляді сказав нам, що в малого неправильний прикус, потім глянув ніс і - А, ясно, у вас аденоїдит, видаляйте, бо щелепа неправильно розвивається(малому щойно 5 тоді виповнилось), питав чи малий спить з відкритим ротом. Ну він справді так спить і верхня губа в нього така ніби трошки "вздьорнута" догори. Але при цьому в нас соплі дуже рідко бувають, але при кожному візиті до ЛОРа, лікарі кажуть - у вас запалення аденоїдів, ось таке капайте, промивайте. Я поки тим і обмежилась. Бо не зовсім розумію, що можна зробити зараз такого, щоб то мало вплив на орто потім. Ну окрім видалення, але то я виключаю. Постою послухаю...
     
  19. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    можна, будь ласка, подетальніше, хто це і де це, бо гугл мені не допомагає
     
  20. Lalyvsl

    Lalyvsl New Member

    Шукала про ортодонта, натрапила на ваш коментар. На жаль, у сина була подібна проблема в дитинстві, я теж в свій час відмовилась від операції(різні лікарі різне радили). Зараз у 12 років маємо проблему з зубами і недорозвинутою щелепою, неправильний прикус, внаслідок неправильного дихання з відкритим ротом весь час. До проблем з носом, алергія додалися ще й стоматологічні:cry:
    Звісно, радити не можу, у кожного свій досвід, просто ділюся своїм. Можливо допоможе інфо комусь.
     
    • Інформативно Інформативно x 1