статеве виховання

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Nata, 3 Грудень 2008.

  1. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Я би в лекціях зробила якісь такі завдання чи активності для підлітків, які нібито і стосуються сексу, але теорії, а не практики. Всякі там тестування зі стопіцот питань для визначення темпераментів і сумісностей, хай би потім гадали на кавовій гущі, хто їм підходить :)
    Підводила би до загальних питань здоров'я. Розповідала би про біохімію привабливості, і всі теж пішли би шукати свої типи на фб :)
    Знаю, що це не гарантує безпеки жодним чином, але непряма залученість в дорослі теми - це цінність для підлітків, і я б її різними способами давала.
     
  2. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    ви зосередились на одному, що дітям щось показують і розказують. я певно щось пропустила, але хіба це примусово? я теж проти лекцій в садках\школах, після реклами того курсу по секс виховання, де озвучують якийсь треш.
    а щодо грамотної подачі інформації то за цензуру залежно від кожної конкретної садка\школи. чим погано що вашим дітям, і тим хто з ними в колективі нагадають про правила трусиків, чи те що крім лікаря при мамі ніхто не може торкатись? чи чим погано коли на рівні 12-річок хлопцям розкажуть про місячні, щоб вони не глумились над однокласницями в разі аварії
    тут багато хто пише, що ітак розказують такі речі своїм дітям. ну але не всі батьки це роблять
    якщо є школа в неблагополучному районі то як на мене цілком норм розказати в 15-16 років про секс і роздати презервативи. можливо когось розмова про осмислену згоду заставить задуматись, відкласти, а в когось хоча б захищений секс буде. в часи мого підліткового віку, були діти які всерівно займались сексом і часто без презеватива, бо то грошей на нього нема, то в аптеці (дівчатам) соромно озвучувати
    я не буду писати про досвід підліткового сексу моїх подруг, бо знаю що вони читають ДП) але серйозно, навіть неблагополучності не треба, і відсутність лекцій нічого не змінила.
    як і на мене це не вплинуло, хоч і була залежна від думки оточення
    не хотіла про це писати, але власне були витяги дописів з форумів, де тусуються педофіли. і там не треба людей з парків чи вітчимів, тати пишуть. тому я не осужджую секс-педагога за те, що він хоче попередити травму, за те, що озвучує проблеми. їй після того багато чоловіків погрожують в приват, що вона мутить голови іншим мамам.

    так само як і дорослого. але в багатьох проблемних пропадає бажання без сюсю назв, і коли дитина говорить в той час як доросла
    можна писати що воно все нічого не дає, але може комусь щось дасть, і це перемога
    а про травматизацію дітей згідна тільки до того моменту коли вони самі між собою обмінюються цією інформацію втиху
    отут я згідна, видно що ти не висмикуєш її фрази, а побачила картину загалом. бо є направду багато корисного, і власне багато наголошувань на те, що дітям має бути комфортно озвучити проблеми чи переживання батькам
    але мені теж є загальний субєктивний погляд на статевість, який з моїм не співпадає
    --- дописи об"єднано, 18 Серпень 2020 ---
    гіперболізація. на тих лекціях ніхто не включає секс відео
     
    Останнє редагування: 18 Серпень 2020
  3. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Так це обов‘язкові лекції. А в деяких країнах якщо ви відмовляєтесь щоб ваша дитина ходила на такі лекції чи уроки, то платите штраф або йдете в тюрму (Великобританія).

    Про ДТП - гіперболізація, але не дуже. Ви не знаєте рівня вразливості кожної окремої дитини.

    Слухайте в авторки книжки спотворене сприйняття реальності власне через професію. Вона як лікар бачить 90% свого часу хворих людей. І те що її підриває і вона хоче захистити різними не завжди найкращими методами потенційних жертв - це похвальна, але благими намірами вимощена дорога в пекло. Я ще раз напишу - це перекладання з хворої голови на здорову. І те що є батьки-педофіли я знаю дуже добре. Намагаючись попередити одну травму можна дуже легко завдати іншої. І невинність своїх дітей - не тільки і не стільки сексуальну, я бережу, бо вона минає дуже швидко просто з життям. Ви мені кажете зо дитину треба позбавити невинності щоб вона стала нецікавою педофілу. Це точно хороший метод? Я не впевнена.

    Мої однокласники ніколи не глумились на однокласницями. Глуміння чи його відсутність - це прояв загальної культури. Так і над тими хто носить окуляри можна при бажанні глумитись, чи над рудими...
    --- дописи об"єднано, 18 Серпень 2020 ---
    В моєму класі одна дівчина займалась сексом. Якби роздавали презервативи вона би була не одна.

    До речі вона вийшла заміж вагітна за того хлопця з яким займалась сексом і живе з ним і має ще дітей ось уже 22 роки.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Orman

    Orman Модератор-бомба

    І ще раз: в 15 років ніякої осмисленої згоди бути не може. Осмислювалка ще не виросла.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. Orman

    Orman Модератор-бомба

    А і ще (Остапа понесло) - є всілякі субкультури одна з них - це придурки, які під час сексу непомітно знімають презерватив. Ну таке хобі в них. І форуми в них з наробленими технологіями теж є.

    Тому перше має вирости осмислювалка, мінімальне розуміння для чого той секс взагалі, треба навчитись розбиратись в людях, а тоді можна і про секс подумати.
    Для дівчат я взагалі не розумію яка радість в тому підлітковому сексі. Хіба для его, і то.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    ви якось не дочитуєте докінця, а деколи сперечаєтесь самі з собою
    бо по тих конкретних пунктах, з якими ви незгідні суперечки фактично не було
    обовязкові у вашій школі? по всіх школах України? ну то піднімайте хай, шукайте однодумців. я навіть приєднаюся, якщо воно таке як анонсували (і я про це написала вже двічі). бо обговорюваний тут секс-педагог проводить лекції платно, йдуть ті, хто хочуть. якщо є безкоштовні для певної школи то теж за ініціативи і згоди школи.
    я розумію що тенденції з Заходу жахливі, але та ж Польща тримає оборону вже багато років по різних нехристиняських питаннях, тому - ну борімося)

    так, вона дуже швидко минає. але нажаль втручання тут мають однолітки, і це важко проконтролювати, хіба якщо обираєш домашнє навчання. тоді фактично і проблема відпадає. а подати інформацію грамотно дітям, які вже ітак це все знають...
    вважаю що якщо напр. дитина росте в неблагополучній сімї, то краще володіти інформацією.
    і не буду втретє писати про індивідуальний підхід))) і що тільки батькам вирішувати коли саме надавати інформацію, і як мама, я згідна щодо оберігання від зайвої інформації
    знов)) тут ніхто не сперечався. я особисто вважаю що навіть в 18 він під питанням, я думаю що для декого можна ще додати 2-3 роки
    але просто він в 15 існує, по якій би не був причині... і тим дітям потрібна підтримка та інформація, нехай то і не наші діти:)
     
    Останнє редагування: 18 Серпень 2020
  7. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    а мої глумились, коли там груди виросли, чи місячні почались. в мене і в універі не супер група була, не те що в школі)
    якщо загальна культура то ці питання не мають підніматися? маєм поводитись так ніби нічого не відбувається і тіло наше не міняється?
    отут мені дійсно цікава дискусія
    бо на мою думку, будь-що викликаюче таку реакцію дітей, має підніматись на обговорення. і окуляри, і руде волосся, зайва вага, місячні
    і тут не лише про статеве виховання питання. емоційний інтелект (недавно бачила гурток такого напрямку для школярів)
    і те що комусь пощастило з загальною культурою класу, а комусь ні, то взагалі, як на мене, ні до чого
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    ви в цьому не можете бути впевнені) от серйозно)))
    я не займалась сексом в підлітковому віці, з добрим таким гаком і надалі. але більшість вважали що займалася) бо я була розкута, виглядала самовпевнена і багато знала) можна робити висновки якісь субєктивні
    а тут про що мова? про невмілість партнерів? чи то знов примірка на себе і ближнє оточення?
    бо сексуальний потяг і відчуття особисто в мене були дуже сильні в підлітковому віці, ні 20, ні 30 років, які там описують в книжках, не зрівняються
     
  9. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    - Вчора читала, що запровадять уроки статевого виховання у львівських садках, але лише за згодою батьків.
    - Згадала, що в свій час, коли я була старшокласницею(друга половина 90-их), у нас теж була якась така лекція. Всіх старших зібрали в актовому залі і жіночка десь з годину розказувала і про місячні, і про гігієну, і презервативи, і аборти. Я тоді, як і мої подруги, була дуже далека від тої теми(окрім місячних звісно). До ре, в годину вклали досить інформації. Не знаю, що там можна розтягувати на щотижневий урок. Ще й відео показували - аборту і розвитку плоду. Думаю, що такі лекції були в більшості шкіл, ні хіба? Ну тобто я точно за такий формат подачі, не уроки, а власне лекція. Цього достатньо, як на мене.
    Аналогічно. Для мене секс - це двоє дорослих свідомих людей, дуже дорослих. Бо в 15(16,17) це все що завгодно, але не секс. Це цікавість, страх бути покинутим(не дам, то піде), бути таким як усі і т.д.
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. Orman

    Orman Модератор-бомба

    ОМГ ви далі перекладаєте з хворої голови на здорову.

    Якщо немає загальної культури, то скільки б ви не розказували про нормальність грудей і місячних - це нічого не змінить.

    В нас з одного боку йде табуювання тіла. Правила трусиків до речі сприяють. Дорослі жінки не можуть спокійно помитися при інших дорослих жінках в душі басейну.
    А потім в 12 на лекціях намагаються нормалізувати - те що в принципі нормальне і те що самі спочатку зіпсували.

    На конкретно одну особу-лекторку і її лекції мені байдуже. Бачу Ви не в курсі, що мова не йде про неї, а про те що в садках вже методистів збирали і розказували як розказувати вихователям про те як вони мають проводити уроки сексуальної освіти. А ви вчепились захищати одну людину.

    І в школах теж такі лекції проводять.

    Гурток з емоційного інтелекту - це теж треш, якщо що. Ви не можете навчити емоційного інтелекту (як і будь-якого інтелекту) на гуртку. Оця мозаїчність виховання - це просто жах.
    --- дописи об"єднано, 18 Серпень 2020 ---
    Ну ви ж в своїх подружках впевнені, що в них був. Свічку ж не тримали, але знаєте. Але я звичайно про «не був» знати не можу. Все логічно.

    Від потягу до фізичного (про емоційне я мовчу) задоволення три дні на собаках їхати.
    Потяг може дах пробивати, а секс бути такоє. Спитайте тих ваших подружок, але раціоналізація вона така - всі будуть казати, що дві хвилини на чужій дачі, не факт що не з іншою парою в приміщенні, з хлопчиком-скорострілом, в китайському презервативі, боячись що мама з татом вб‘ють як взнають - то прям небо в діамантах.

    *це остання відповідь Вам в цій темі, бо я змучилась бути капітаном Очевидність*
    --- дописи об"єднано, 18 Серпень 2020 ---
    В нас були лекції в пологовому і їх було кілька. Зараз точно не згадаю скільки, але не одна і не дві. То якось курсом йшло. Може чотири чи п‘ять. Десь по годині.
     
  11. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    а що змінить? ви бачите якесь рішення? можете його запропонувати?
    чи вам лише подобається розмова в стилі є моя думка і неправильна? ви можете сприйняти іншу сторон медалі чи крім назв хвора голова і здорова більше ніяк
    я вкурсі і лекцій, але не почула тут ідей як врегулювати це питання..
    і в курсі того що емоційний інтелект не розвинути, але зараз дуже багато дітей виховуються без поваги до інших особистих меж інших, і ще по списку... тому не бачу нічого поганого в гуртках, якщо там дійсно є щось толкове. як би їх не назвали.. колись мій брат їздив в християнський табір і приїхав звідти просто іншою людиною в плані комунікації і поваги
    потім ці діти виростають і ходять на такі ж тренінги... ви до речі теж же ж тренінги ведете і вважаєте що чогось можна навчити і розказати

    ну такоє. можете потерти мої дописи, чи взагалі забанити. думаю, це навіть феєрично
    але так, зі моєї сторони дискусія теж закінчена, бо я не толерую відсутність поваги
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Мені здається треба розділяти "уроки для 3-річок" (абсолютно недоцільні, як на мене, краще ще раз розповісти загальні правила безпеки про дороги, чужих людей і т.д) і лекції для школярів (особливо в старшій школі). В другому випадку вони потрібні, доцільні і, імхо, навіть з презервативами. Бо це, (приміряючи на свої мізки в 15) не штовхатиме дітей спробувати, а навпаки покаже, що нормально думати наперед, запитувати, дізнаватися більше адекватної інформації замість вірити чуткам (які бувають надзвичайно дурними навіть в часи інтернету).

    Ну і ще про садки. Якщо то розповідатимуть ті ж методисти які досі талдичать "дівчатка ніжні красуні", "хлопчики сильні і сміливі" то буде просто подвійний капець :sad:
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    @Багіра в мене чому такий спротив. Бо я з підлітками працюю, я знаю, що неможливо відділити особу з її поглядами і її досвідом від того, що вона говорить. Мені не нормально, щоб людина, яка толерантно ставиться до абортів, гомо, сексу заради сексу щось вчила дітей. Навіть про місячні. Людина є дуже цілісна, підлітки зчитують дуже добре. Якщо я незрозуміло пояснила, то прошу вибачення. Якось важко описати то словами.
    Стосовно неблагополучності в дечому погоджуюся.
    Стосовно навчання в садках і конкретно зараз у Львові. Я знаю людей, які це зараз просувають в тим займаються досить близько. Хороші люди, у всьому орієнтовані на західну модель виховання і життя. Тому з часом на їхніх благих намірах можуть дуже добре поїздити вже інші люди, не такі хороші. Я би була проти такого навчання в садочках. Я такі речі пояснюю сама, через призму тих поглядів, які є в нашій сім‘ї. Для дітей садочкові ого віку спокійно можна організувати лекції для батьків. І, до речі, згідна з Марією про альтернативне табуювання тіла. Всі ті «навіть бабуся не має права торкнутися», «з тіткою не обіймаємося» не захистять, а вироблять нові проблеми, з якими через років 5-10 вже почнуть стикатися психологи. От я прямо впевнена в цьому.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Ось це треба змінювати. Це і є перекладання. Це і є про те, що батьків треба вчити.
    Про те, щоб в 15 мати потяг і хотіти...спробувати, тим більш, щоб від гурту не відставати чого? кого? де? Якесь я мала інше уявлення собі і дякувати.
    Також згідна.
    Це також до нас прилетіло з "більш розвинутих" країн, де страшно оком глянути на чиюсь дитину, як можуть статтю пришити.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А що не так в сексі заради сексу (а не заради народження дітей)? Чи я щось не зрозуміла...
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

     
    Останнє редагування: 18 Серпень 2020
    • Подобається Подобається x 1
  17. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Ні, там риторика така, що для сексу ні почуттів, ні особливих причин не треба, просто їм хочеться і вони мають право. Та я думаю, що не варто тут наводити якісь уривки, кожен може зайти в блог авторки, прочитати і зробити свої висновки.
    --- дописи об"єднано, 18 Серпень 2020 ---
    Це те, про що ми з Марією зверху писали. Ну батьки, і що? Отже, в них був ранній секс. А в тисяч інших підлітків він був, але вони не батьки. В кращому випадку, вагітностей не було, в гіршому їх переривали. Але люди саме на наявність дитини реагують.
    Ай, виховання має бути комплексним. Або хоча б нейтрально-приймаючим.
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Ясно, дякую.

    Про вагітність vs ранній секс - то моя вічна думка. Я завжди думала, що яка різниця, чи завагітніла чи ні. Хіба що людям краще видно і точно знають, що секс був.
     
  19. Orman

    Orman Модератор-бомба

    ну тобто прохання про помилування подала сім‘я, а винний президент?

    Якщо що, то вони обоє «хороші», я педофіла і сім’ю не виправдовую.

    ЛГБТ - це і є ідеологія. Не плутати з окремими людьми.

    І вже трохи починають прозрівати. В тій же Британії почався рух за громадські вбиральні. Воно ніби смішно, але жінки не можуть безпечно в туалет сходити, бо з ними в черзі стоять волохаті чоловіки з ерекцією, в яких є документ, що воно «жінка».
     
    • Смішно Смішно x 1
  20. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member