Звичний день: проза і врочистість нашого сьогодення (10)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Shamna, 27 Січень 2016.

  1. Miamama

    Miamama Well-Known Member

     
  2. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    @Miamama, в сина алергія на амброзію, полин і ще на 3 польові трави (забула вже назви, бо там незначна реакція). Амброзію в радіусі метрів 50 від нас я вирвала, але вона масово в нашому районі. Масовіше я бачила хіба в Дніпровській області :sad:. Вже думаю на наступний рік агітувати на те, щоб в селищі знищити амброзію. Наразі нас декілька алергіків, що навколо себе її вискубують.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Havronia

    Havronia Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Сьогодні Варварі робили довідку в школу. Записались першими на 8-00. В амбулаторії чисто, помито і порожньо.
    Медогляд проходити не треба.
     
    • Подобається Подобається x 3
  5. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    Я брала скерування дітям на аналізи - навіть не заходила в амбулаторію, медсестра винесла. Людей мало, всі на свою годину, чекають на вулиці (нас було аж 3 до різних сімейних). Реєстратор запрошувала по одному, після того, як від лікаря вийшов попередній клієнт і в призначений час.
     
  6. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    Хотіла вам сказати за паспорт.
    Я теж десь навесні випрала, теж чоловіка (ох ті жінки-чистюлі!!).
    І ніц йому наче й не сталося , всі штампи, шрифти, сторінки Ок, ну трохи відчуття потріпаності чи потертості. Але ото місяць тому чоловік йшов з малою виробляти їй новий закордонний паспорт , ну і там треба укр.паспорт того з батьків з ким дитина прийшла. І вони там відразу просікли, що паспорт в неналежному стані і змусили податися на перевипуск паспорта. Ну як змусили - сказали, зо приймають заяву по дит. паспорту, якщо він відразу подає і собі на новий. То тепер має пластикову ту картку-паспорт.


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  7. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

     
  9. Shapokliak

    Shapokliak Well-Known Member

    В нас маленька амбулаторія на Личаківській (туди відділили частину лікарів з Митної, поліклініка і там була маленька). Тому так...
     
  10. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Ну в нас теж сім поверхів, але насправді крім рентгену і здачі аналізів всюди малолюдно, дотримуються електронної черги, скерування медсестра сімейної друкує в реєстратурі, і сама в руки приносить (хоча можна просто з електронним приходити, тим що смс присилають).
    Друга справа, що до вузьких спеціалістів навіть із скеруванням неможливо записатися в інтернеті - треба або йти в поліклініку, або дзвонити (а в них там висне комп‘ютер і можна по три рази пробувати).
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. In4a

    In4a Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 3
  12. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Коротко про головне :).

    Старший почав говорити Р. Майже рік в мене на то пішло. Спочатку обмежувалась Ютьюбом (принаймні виявила, що фізичного дефекту нема). Потім звернулась до логопедів, але ціна-відстань-наші переїзди в різні моменти завадили. В останній раз знайшлась шкільна логопед в січні. Ціна-відстань підходили. Вона сказала які посібники купити і наголосила, що все рівно основна робота буде вдома. Ну ок. Через тиждень синок захворів, а далі - карантин... Тому я методично, наскільки могла і старалась, пропрацьовала різні букви (і продовжую). Спочатку перевчився бурмотати замість Р, потім заричав :girl_dance:, а зараз випрацьовуєм, щоб всі слова з буквою р вимовлялись з буквою Р :). (А ще я думаю, що син лінувався :girl_in_dreams:)

    Відкриття в сімейних відносинах. Я писала, що зараз знаходжусь в дещо пригніченому стані, і з цього стану зараз ми з чоловіком виходимо. Тобто, від дна я вже відштовхнулась :). Один з аспектів цього стану - це образа на себе. Над цим і розмірковую. Та ще в цьому комплексі є складова. Чоловік вчора почав розмову (на мою думку, які причини, чим йому мені допомогти...), а я сказала, що в моєму стані прямо винен ... він. Так мені лягло на душу це сказати, бо в принципі, це очевидно. Чоловік погодився, ми розібрались які саме ситуації мене вразили та понівечили. Слава Богу, що я знайшла в собі сили то сказати! Адже, останні пару років він змінився в кращу сторону, а я все ще не могла сприймати його без призми подій перших років шлюбу. Це дуже коротко описую подію, є причини - є наслідки мого стану і є зкинутий душевний тягар. Бо чоловік все справедливо визнав, взяв відповідальність за те, що сіяв, вибачався і тепер мені залишилось одне. Я так думаю, одне явне. Це вага і все що з нею пов’язано... :girl_flirt:

    Сьогодні 11 років з дня знайомства. Хлопці вкладаються спати, маленька ще дожовує молоко (три місяці зірочці :girl_in_love: ). Тож, дай Боже нам гарно-смачно повечеряти вдвох. І ще раз, в мене дуже велика радість від вчорашньої нічної розмови з чоловіком і цього всього відкриття.

    Машина надовго в ремонті, замовлені камін, кухня, ось-ось школа, лікування чоловіка - але це все фінанси. Головне, налагоджуємо відносини.
    А ще, я зовсім забула, що хочу довишивати і перейти на в’язання пледів (отими файненькими пуффі нитками) :girl_in_love:
    Всім Божих благословінь різноманітних та щедро!
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • мімімі мімімі x 2
  13. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    Сто років не писала...
    Ми на самоізоляції, бо у батьків пневмонія(чекаємо результати ПЛР), а ми контактні особи. В чоловіка 6 день температура, ми з дітьми в порядку(принаймі візуально, без симптомів. Теж чекаємо на результати тесту:sad:
    Я вже тиждень як "вийшла" з відпустки, але наразі дистанційно вчуся на вебінарах/конференціях.
    Наша сімейна лікарка у відпустці, та , що заміна теж. Отак в нас в країні лікують/відстежують ковід:facepalm:
    За тиждень школа. Не знаю чого чекати...
    Якась загальна втома і безнадія від того всього. Своїм того не показую:dntknw:
    Печаль...
    Бережіться❤
     
    • Співчуваю Співчуваю x 11
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Khrystik

    Khrystik Хороша дівчинка :)

    Підтвердився ковід в чоловіка(дуже важко переносить) і меншої(безсимптомно), старша - негативний, а мій тест "загубився":girl_crazy:
    Українська медицина, вона така)) Буду ІФА здавати як контактна особа. Досі чекаємо на тести батьків:girl_cray:
    Але дякувати Богу усім вже краще.

    З позитиву - сидимо вдома, дов'язую светрик дитині:d7:
     
    • Співчуваю Співчуваю x 14
    • Подобається Подобається x 1
  15. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Цьому допису сьогодні рівно 10 років.


    Цьому - 6 років.


    Чоловік з малою пішли до свекрухи в гості, а я... ну, ви зрозуміли, чим зайнята.
    С - стабільність.:girl_crazy:

    Яні 16 років.
    У вівторок - перший раз в 11-й клас.
    І так хочеться, щоб усе було добре.
    Вибрати хороших репетиторів (ага, я нещодавно "прокинулася" і "наздоганяю останній потяг") - хто має майбутніх випускників, не робіть так, як я, розпочинайте пошуки хоча б трохи більше як за півроку, не помилитеся.
    Щоб нормально закінчила 11-й клас, гарно здала ЗНО і вступила в омріяний навчальний заклад. І щоб не розчарувалася у своїй мрії...:girl_in_dreams: Розпочнеться новий життєвий етап - студентство. А мені якось воно так дивно і незвично, і трохи моторошно... і трохи страшно... і по-своєму цікаво і захоплююче.:girl_smile:

    Гарних і веселих усім вихідних!:girl_yes::girl_curtsey:
     
    Останнє редагування: 29 Серпень 2020
    • мімімі мімімі x 20
    • Подобається Подобається x 9
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  16. porIra

    porIra Well-Known Member

    Дуже знайомі ваші відчуття. Рік тому у мене було те ж саме.
    Головне - щоб була здорова (враховуючи, в який непростий час ми зараз живемо), решту все можна доопрацювати.
    Хай у цьому навчальному році у вас все йде за планом і не буде всяких форс-мажорів і непередбачуваних ситуацій.

    Мої випускники лиш тепер вповні насолоджуються відпочинком. Навчання у них розпочнеться з 15 вересня.
    Трохи незвично що післязавтра ми нікуди не збираємся :)
     
    • Подобається Подобається x 7
  17. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Сьогодні останній день літа. І мені від цього навіть не сумно). І хоч ми сьогодні останній день на морі, і завтра нас чекає довга дорога додому, школа і садок в умовах абсолютно невідомих, та все ж настрій дуже навіть оптимістичний. Це літо було дуже незвичне. Воно було насичене подорожами Україною, неймовірними новинами (від великого мінуса і до величезного плюса), зовсім неочікуваними (я б навіть сказала - авантюрними) змінами у нашому сімейному житті. Від осені також чекаю чогось нового та незвичного), і отак на око то все має бути). Хочу щоб всі були здорові! Хочу щоб діти ходили в школу та садок, а я мала на все час. Хочу до друзів поїхати, хочу маленьку племінницю побачити! Хочу золоту осінь, теплу і суху.
     
    • Подобається Подобається x 10
    • Оптимістично Оптимістично x 5
    • мімімі мімімі x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  18. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Ділюсь радістю. Встановили низ кухні та зробили камін (плюс опалення в кімнати на другому поверсі від камінної топки). Сьогодні підключили індукційну плиту та змінили кран (підтікав попередній) - і суп вже варений по-новому на новому :). Ми перший день аж остерігались будь що ставити на столешню... поки не зрозуміли, що це, все ж таки, столешня і вона для того, щоб ставити, нарізати, протирати... :girl_crazy: Зараз помила електро комфорку, на якій два роки виконувала свої обов`язки, завтра віддам назад мамі. Мила і прощалась з цим етапом. І навіть зараз не усвідомлюю навіщо мені аж чотири комфорки :girl_impossible:. Треба час, щоб звикнути і потрібен новий підхід до приготувань страв.
    Духовку, холодильник та верхню частину кухні будемо замовляти пізніше. Є ще мультиварка-скороварка і вже перевірені рецепти тушеного м`яса чи бісквіту. Хочемо відпочити, бо останній місяць дуже (повністю) спустошив гаманець, запаси, ще й від учора машина стоїть на СТО... знову.


    Хлопці другу ніч будуть в батьків ночувати - мають якусь роботу (за їх рахунок, певно, наступні тиждень-два і будемо жити до зарплати :girl_in_dreams:). Старший збирає гроші на годинник, а середній хоче просто булочку купити чи щось смачненьке. Нещодавно дав мені 50грн, щоб я купила йому морозива. Приношу йому здачу - а він щасливий! Мало того, що морозиво, а ще й «грошей стало більше» :girl_haha:. Такий ще дитячий, щирий... і часом впертий :). Старший все більше провокацій влаштовує, стараюсь його делікатно наставляти. А взагалі, з початком школи, ми стали більше проводити час разом: привести-забрати старшого зі школи, уроки-заняття спільно за столом.

    З тої нагоди, що діти не вдома, я менше втомилась і вчора ввечері відновила вишивку. Сьогодні знову хочу пару годин відновлювати вишивання :).

    Нарешті, нарешті, нарешті! Вага зсунулася з плато і три кг я втратила. Одразу влізла в дві спідниці, що ще літом дискомфортно на мені тримались - прям обновила гардероб і в планах сховати одяг для вагітних, в якому ще ходжу :girl_blush2:. Сховати до кінця місяця. З врочистостей - почала робити собі зачіски (з 7-8 класу я перейшла на простеньку косу або хвости, а до народження дітей ще просто з розпущеним волоссям ходила). А тепер кручу всілякі пучки, цікаві коси, купила гарні заколки собі та маленькій пані :). Тож, ідеальний мій ранок починається о 6: пробіжка, душ, коси, сніданок і о 7.15 будити старшого до школи (молодші вже за цей час всі готові до сніданку :girl_crazy:). ... Приблизно о 9 я з донею повертаємось зі школи та з магазину, а о 12 вже виходимо всім колективом щоб забрати школяра і обід вже має бути готовий. - це ідеально для мене. А буває підйом о 7й, а буває мала погано спить і я не біжу і всяке різне буває в цьому житті :).
     
    • Подобається Подобається x 9
    • мімімі мімімі x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  19. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Мої буденні дні вже давно в принципі не прив’язані до загальних робочих днів, але я ще й досі любою п’ятниці :girl_in_dreams:. Забрала старшого зі школи, замерзли всі впятьох, та це не завадило мені відчути радість напередодні вихідних. Є велика вірогідність, що хлопців до неділі забере моя мама :). А я буду... може, нарешті в гардеробній приберу, одяг по прасую, переберу, відділю вже зайве :girl_crazy:.
    Зараз кава-готувати обід-втішати доню-може уроки зробити перед тим, як хлопців заберуть.
    Запалили камін. :connie_pull-pigtail
    Тепло та затишок в будинку та в душі.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 1
  20. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Я хочу спати, спати, лежати і нічого не робити. Настільки я змучена та замахана. І я нарешті зрозуміла, що то мене так ноги болять, думаю, то від постійного напруження від водіння.
    А так все ніби нормально, форум почав швидше грузитися, що не може не тішити.
    Бульба невиконана, хата не прибрана, їсти є що, тому я просто дивлюсь лише 2 сезон престолів.
    Так, я молодець, у мене ще все попереду, головне,
    спойлерів не хапнути.
    Добили мене сьогодні дві події: уперше пробила колесо і мусіла вертатися увечері знову в місто, бо забула в скриньці супермаркету документи та продукти...
    Усім гарних вихідних!!!))


    Надіслано від мого Mi A3, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Співчуваю Співчуваю x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1