Алергія --> астма -->?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем mysha, 7 Вересень 2010.

  1. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Так, алерголог, але перед тим ми були в лора, пульмонолога, гастроентеролога, невролога, ендокринолога, робили узд щитовидки і внутрішніх органів; здавали загальні аналізи крові і калу, проліковували глисти. Таку симптоматику не лише алергії дають. Важливо виключити інші причини. А здати на алергени можна в будь-якій лабораторії. Там є різні панелі, лікар скерує, яка саме потрібна. Або є Алекс - це перевірка на всі можливі алергени.
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Dusheska

    Dusheska Member

    Доброго дня. Дівчатка, чиї дітки мають алергію на пилового кліща, дом.пилюку і проходять Асіт, поділіться інформацією як що до чого. Який саме препарат використовуєте, чи є результат? Чи проводили перед початком асіт молекулярну діагностику?
     
    Останнє редагування: 27 Січень 2020
  3. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    ми проводили молекуряну діагностику:)
    приймаємо іспанський асіт(спрей), вінницькі драже нам не зайшли - в малої були приступи від них(в нас астма).
    поки приймаємо не цілий третій місяць. про результат ще важко говорити, бо астма в нас в принципі була контрольована. але побічок не було, все ніби ок.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Молекулярну діагностику робили перед призначенням асіт. Син приймає іспанський вже 8 міс, трохи з перервами. В нього алергічний риніт постійний. Говорив в ніс, пчихав постійно, без хустинки з дому не виходили, бо все летіло :wacko:Результати я бачу, нежить зник майже повністю і менше в ніс говорить.
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Чи завжди при алергії підвищені езонофіли в крові? Може бути при алергії норма?
     
  6. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    Може бути і норма.

    Надіслано від мого Redmi 4X, використовуючи Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  7. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Поділіться думками, хто має аллергиків, астматиків...
    Від початку серпня в малого сльозяться, турбують очі, поставили діагноз - фолікулярний коньюктивіт, пролікували краплями, антигестамінами. Трошки заспокоїлось, але зовсім не зникло. ЛОР виписав лікування аденоїдиту(не сильного). Очі далі турбують, ще раз були в лікаря, слизова не аллергічна, фізіологічно очі норм. Виписала краплі Окуфлеш. Очі не закисають, виділень видимих немає. Між тим всім постійно каже, що закладає вуха, ЛОР нічого не побачив. Постійне підкашлювання, не кашель, але власне отаке "кхе-кхе" і трошки охрилість, ЗАК нормальний. Пару тижнів тому стався ларингоспазм зранку в шостій. Дала Ректодельт і на Орлика. Температура 37,8, горло червоне, кашлю немає, діагноз - ларинготрахеїт, пролікували. Тепер розумію, що такий спазм, але меншої інтенсивності, був вже тричі. До того і вже після лікування. Усі лікарі, в один голос, питали мене чи немає в родині когось з астмою. Розумію, що треба здавати панель, але попередньо чи існують якісь аналізи загальні, які покажуть, що є якийсь аллергічний процес? Еозонофіли в нормі зараз, і постійно.
    Ще один момент, мене насторожило те, що коли були спазми, то малий казав, що його нудить(не рвав ще ні разу), важко дихав, просив постукати по спині, я робила такий легкий масаж і тут всередині відбувався такий звук, схожий на глибоку відрижку, ніби з ехом, і ставало легше, але важке дихання лишалось. Знайшла, що при рефлюксі бувають ларингоспазми через закиди зі стравоходу до гортані, через що відбувається набряк. Спазми тільки над ранок, вдень все норм. Зараз даємо третій день Фосфалюгель, дихання нічне внормувалось, покашлювань немає, спазму ранкового також, поки що(тьфу-тьфу)
    Що хочу спитати в астматиків....Схожі ті приступи на астму? Кашлю як такого немає. Якщо це не аллергія, астма, то чому сльозяться очі?

    ПиСи Сімейна наша на лікарняному. Звісно я буду з понеділка в неї та інших спеціалістів, але хочу почути ще думки...
     
  8. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    @Dominika Дивіться, в мене- два хлопця-алергики. Прояви алергії в обох зовсім різні. Панель сдавали декілька разів в Охматдиті, на Орлика і кров в приватній лабораторії. Кров виявилась найменш інформативною.Алергія у обох на пилового кліща, на шерсть котів. В панелі того не було, але виявилось ,що і на ківі ( причому, в обох було до страшенного набряку). В старшого прояви- чихання, соплі, покашлювання, свербіж очей. Якщо відразу дати протиалергічне- напад проходить. Декілька разів за останній рік були ларингоспазми. Завжди пізно ввечері. Перший раз, коли це сталося- викликала швидку. Але, поки вони приїхали, я встигла дати малому Зіртек і вивела його на балкон, на свіже повітря. Стало легше. Швидка йому ще дексаметазон вкололи та й поїхали. Потім наша сімейна виписала малому Вентолін, і він вже сам відчував ,коли йому треба його приймати. Завжди спазм на вечір. Вдень того не буває. Особливо, коли сильні емоції: сильно насміється, наплачеться...
    В молодшого інші прояви. В нього стала збиратися слиз. Дуже багато тої слизи. Він нею давиться, нудить, але не рве.Також допомагають антигистаміни, бажано в рідині ,( не таблетки). В нього це буває і вдень, і під ранок( десь в 6 ранку може прибігти зі скаргами: слиз, нудить!!!)
    Аналізи в них в нормі( буває, що еозонофіли трохи вище, а буває, що в нормі). Але Ig E в обох більше 1000.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    А що було інформативним?
    Той аналіз так і називається IgE?
    Я ото за вихід повичитувала купу всього))) багато де пише, що якщо напади тільки під ранок то може бути не аллергічне, а рефлюкс, або Гастроезофагеальна рефлюксна хвороба. Я там вище писала...Там і надмір слини( в мого теж таке є), печії до ре при цьому може не бути зовсім.
    Про таке теж пишуть, що власне через напруження м'язів в місці "якогось-там клапану стравоходу" при рефлюксі відбувається той закид кислоти, яка йде по гортані і далі спазм. Ну менше з тим...Я вдасне хочу для себе зрозуміти які мінімально аналізи я можу здати, щоб якось то все розділити. Щоб не здавати одразу всі панелі, я так розумію достатньо отого, що ви написали IgE, якщо він в нормі, то можна аллергію виключати?
    У вас є діагноз Астма?
    І ще поясніть - ларингоспазм то не завжди астма? Можуть бути просто часті спазми?
     
  10. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    У старшого сина отаке було постійно десь з 3-річного віку, потім додалися обструктивні бронхіти та аденоїдит. Раджу здати ІgE, як вище радили. У алергіків він, зазвичай, вище норми. У нас було теж вище в 2-3 рази. Здавали панель, показало на 2 види пильового кліща. Обструкції до першого класу пройшли, аденоїди видалили, зробили Преванар 13. З алергічних проявів зараз може бути в малого чхання, ну і підзабитий ніс від того. Так і живемо.

    Щодо сльозотечі, то вже зі свого боку напишу. В мене теж є алергія (набута у дорослому віці), так от у мене така сама штука - в один момент можуть очі запекти і просльозилася, в інший просто чешуться, зранку наче буває забагато виділень, але то не кон'юнктивіт.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    Так, аналіз крові на Ig E.
    Інформативним в нашому випадку виявилися насічки ( царапки), тому що кров не показала наявності алергії на котячу шерсть, а то і без всяких аналізів ми бачили, що вона є.
    Нам зараз порадили ще здати аналізи на гли́стів. Поки не змогли це зробити. Але обов'язково здамо.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    @Veresk у ваших хлопців теж до спазмів були часті бронхіти?
     
  13. Veresk

    Veresk Well-Known Member

    В старшого- так. Любий бронхіт - жорстке дихання відразу і обструкція. В меншого дуже рідко взагалі бронхіти були.
    Астму не поставили. Хоч ми були в багатьох алергологів, пульмонологів, педіатрів, ЛОРів... Всі кажуть- він астматик в вас. Але, діагноз астма ніхто не поставив. Пишуть- алергічний риніт, астматичний бронхіт, атопічний дерматит і купу іншого... Нещодавно мені пояснили, чому ми без діагнозу, але...я не буду платити за те, що дитина хвора.
     
    • Співчуваю Співчуваю x 2
  14. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Дівчата то той аналіз?
    Педіатрична №1
    бачу, що там є той імуноглобулін, але ще купа всього є.
     
  15. Borsychok

    Borsychok мамуська-пампуська

    не завжди
     
  16. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Питаю таке... Якщо Еозинофіли в нормі і імуноглобулін Е в нормі(0,5 при нормі 0,0-90,0), може бути аллергія? Що тоді робити? Здавати всю панель? Взагалі, чи може бути локальна аллергія(очі, шкіра і т.д.), яка ніяк не моніториться по показниках крові?
     
  17. NevgamovnaV

    NevgamovnaV Member

    Можливо хтось підкаже де приймає Плашенко Світлана і як з записом, ми не зі Львова. Може хтось має контактні дані до неї, буду вдячна.
     
  18. NevgamovnaV

    NevgamovnaV Member

    @Hexe чи дихали ви гормонами курсами чи тільки знімали обструкцію? Якщо так, то скільки часу у вас був курс? Як зараз дитина після асіт? Чи помогло, стало краще?