Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

  1. Luchik

    Luchik Well-Known Member

    Дівчата, чи займаються ваші діти онлайн вивчення іноземної мови? Мене цікавить англійська, можливо хтось знає школу, або окремо вчителя який добре, цікаво пояснює, зацікавлює у вивчені мови? Я страшенно незадоволена нашою вчителькою, її практично нема, дитина в 4 класі знає дуже мало. Можливо, онлайн навчанням вдастся наздогнати пропущене, в ідеалі було б добре, якби це були невеличкі групи з дітей, одного рівня. Хочеться почути ваші відгуки, рекомендації! Тобто, знати за що я буду плати.
     
  2. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Почала писати і вирішила таки перенести сюди
    @loveterapy в мене є думка, але вона ... не сподобається нікому. Владі потрібен тупий народ. В нас і так рівень освіти низький (є вийнятки, але здебільшого все сумно), так давайте ще більше його опустимо. Я з тих хто теж не вірить в дистанційне навчання в такому вигляді як то зараз відбувається. Хоч я і не маю ще школярів, але щиро співчуваю батькам, які зараз в такій ситуації.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
  3. Caramel ka

    Caramel ka Well-Known Member

    А в школі когось вчать? Вчителю всерівно що відбувається в класі, шум гам, не почув домашні завдання твої проблеми!? Знання на 5 балів паралельно! це ж тобі треба!або йди на допомогу до репетитора! Що вдома що в школі однаково.
     
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 2
    • Не подобається Не подобається x 1
  4. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Caramel ka не знаю, я не маю школярів і можу робити висновки лише з почутого від тих хто їх має. Є різні вчителі. Є такі, що їм всеодно, бо і дітям всеодно. Але не всі такі. І так, ніхто за дитиною ходити не буде, якщо дитина не хоче вчитися.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  5. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Школи у нас безправні - чи то самі не хочуть брати на себе відповідальності, чи управління освіти не дає.
    Якщо читати дослівно рішення вчорашньої комісії, то було вирішено: «рекомендувати школам встановити канікули». Тобто це мало б бути на розсуд шкіл.
    Але вже через годину по школах почали дзвонити з відділів освіти і сказали, що всі школи йдуть на канікули.
    Говорила зі знайомою (заступник директора в нашій школі), питала, яке рішення школа прийме на основі рекомендації комісії. Почула відповідь: ми тут на місці в школі нічого не вирішуємо, як відділ освіти скаже, так і буде.
    Сумно...дістала та радянська зрівняйлівка...
    МОЗ вирішило, що треба щось робити, показники ростуть. Що закриємо? Давайте школи! Вони протестувати не будуть, бюджетники.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    В нас 19-21 жовтня вчаться, старші дистанційно, молодші в школі. В інших школах району по-іншому.
    Є велика проблема з вчителями, але й не менша з батьками, які не дуже спішать активно брати участь в змінах і адаптації шкільної освіти до сучасного життя.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    закривають школи ще й через економію опалення.
    бачила нещодавно цікавий сюжет, де йшлося про те, що за рік-два школи на 50% перейдуть на дистанційне. Певні предмети будуть тільки дистанційно і розклад буде укладено так, щоб одночасно в школах перебувало не більше якоїсь певної кількості дітей. То не офіційні якісь заяви, скорше роздуми різних людей , дотичних до освіти в тій чи іншій мірі.
    @Haidee маєте якусь думку-інформацію щодо цього?
     
  8. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    А чого їм протестувати? Вони зп отримують. Хоча з такою дірою в бюджеті може в кінці року їм щось вріжуть.
    Тим вчителям, які мають інтернет і комп’ютер, взагалі нормально. Але то в містах ще можна викрутитися, а в селах як? Там взагалі капець. А закривають то всіх.

    Я вже згадувала, що моя свекруха вчителька. Так з її досвіду: батькам треба сидіти з дітьми над уроками. Як мінімум початкову школу.
    Багато сучасних батьків, блогерів, психологів і тд кажуть, що школа - це обов’язок дітей і батькам можна не вникати в уроки і домашні. Може якби діти були свідомі і відповідальні, то і справді можна не контролювати цей напрям. Але це ж діти. Свідомості і відповідальності їм вчитися і вчитися.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Dominika то через коронавірус? Чи є інша причина через яку перейдуть на дистанційне?
    Стосовно опалення то класична ситуація. В сільських школах мало не до першого снігу сидять в куртках і шапках на уроках.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    на початку говорилось, що через ковід, а потім вже "експерти" говорили, що відбувається на фоні того всього перебудова всіх цінностей, світоглядів і освіта, відповідно також переформатовується. Ну і про економію ресурсів теж казали, в контексті світової екології. Ну от дивіться, я вже знаю дві невеликі ай-ті фірми у Львові, які працюють на ринок США, то їм вже оголосили, що вони будуть працювати віддалено, тобто зі свого дому, увесь 2021 рік. То так, для прикладу. Спробую той сюжет десь відшукати.
     
  11. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Dominika я особисто люблю економію і тему захисту екології. Економія в одному, але збільшення витрат в іншому. Та і працювати з дому на постійній основі я би не витримала.
     
  12. MalvinkaLv

    MalvinkaLv Well-Known Member

    Я теж так спочатку казала, в березні)) але за пів року реально зацінила, сподобалось так, що в офіс не хочу повертатись) хоча певно скоро прийдеться...
    Особливо зручно возити дитину до і зі школи, на гуртки, стоматологи/логопеди, на себе є більше часу...а між тими всіма справами договори, мейли, документи))
    Але школу дистанційну навіть на 50 % мало собі уявляю... боюсь, щоб не дійшло до того, що тих 50% часу дитина буде по репетиторах доганяти програму
     
  13. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    @Dominika тут є два аспекти. Перший, то про роль школи для батьків. Як би там не було, для багатьох батьків важливо дитину фізично віддати кудись, поки вони працюють. Для молодшої школи дистанційне не варіант взагалі. Там акцент йде на вироблення базових навичок для навчання, спілкування, вирішення проблем. Я не уявляю, як можна навчити читати через камеру і мікрофон. Це просто потім батьки чи репетитор вчить додатково очно.
    Другий аспект - це власне програмні вимоги і особливості конкретного предмету. З класу 7-8 нормально йдуть дистанційно література, географія, історія. Точні йдуть гірше. Ок, я працюю в школі з малою наповненістю класів, плюс маю в класі мультиборд, який фактично працює як звичайна дошка і учні в себе вдома бачать те, що пишу я, а я відразу бачу написане ними. І все одно успішність падає. Бо програмні вимоги ніхто не відміняв. А я не можу просто сидіти перед екраном і вести бесіди, як то є в предметах іншого напрямку. Мені часто треба прийти і тицьнути пальцем в конкретне місце задачі. Програма з математики дуже складна, годин не вистачає катастрофічно. Тому в такому вигляді, як нам пропонують те дистанційне, воно не працює. Якби мене хто питав, я б чверть часу відвела на онлайн уроки, а решту на консультації по 2-3 людини. І не ставила жорстких часових рамок. Наприклад, не «16 жовтня треба здати контрольну», а «на цю тему відводиться 4 тижні, за цей час потрібно освоїти такі-то поняття, навчитися розв‘язувати такі-то базові задачі, здати перевірні роботи і мати 20 хвилин на індивідуальну зустріч з вчителем онлайн, щоб була змога оцінити рівень розуміння». Оцінки при дистанційні втрачають сенс практично повністю. Тому я вже зараз маю негласні домовленості з учнями, що перевірні роботи вони пишуть, коли їм зручно, але я питаю базові речі жорстко індивідуально. Просто якщо переходити на комбіноване навчання, треба зносити існуючу систему під корінь. Дати дітям і батькам можливість з 7 класу обирати профіль, можливо якісь тестування для зміни профілю щороку. Я не знаю точно, але оце, що є - не працює. Ми маємо справу з неймовірними дітьми, це чудове покоління. Вони не зашорені, їм не так важливо мати золоті медалі і високі бали, їм важливо мати вибір і поменше суб‘єктивних оцінок. Тому ця рвдянщина з балами і термінами не працює.
    Думаю, те, що я люблю своїх малих і мені не байдуже, вже ясно))))
     
    • Подобається Подобається x 12
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 5
  14. Ligymunka

    Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

    Дівчата , можливо в когось з вас діти вчаться в 27 школі на Свєнціцького , які ваші враження ? Кума хоче давати малого , їй близько до роботи . Чи великі класи , чи є група продовженого дня і гуртки ? Чи хороші вчителі ? Розумію, що то все індивідуально , але всеодно буду вдячна за відгуки ❤️
     
  15. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Розкажіть мені про дітей, які їздять до школи. Не про досвід нашого покоління, а про сучасних дітей 13-15 років, які щодня їздять громадським транспортом.
    Як вам? Як далеко ваші школи? Скільки у дитини займає дорога? Який режим зв'язку з дитиною? Чи встигає дитина ще на гуртки після школи? Як організуєте харчування?
    Хочу знати все
     
  16. syxivska

    syxivska Well-Known Member

    Друзі-математики, 6 завдань в 6 класі на контрольній з математики це багато, чи мало, чи норм?
     
  17. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Все залежить від складності і формулювання завдань. Чи є тестові завдання або завдання з короткою відповіддю, чи треба записувати детальний розв’язок...
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Прочитала щойно одну "мульку" щодо прийому в школу. Виявляється є моменти, коли заяв до школи більше ніж місць, тоді йде жеребкування і зараховуються за місцем проживання, брати-сестри учнів, діти вчителів цієї школи. І хоч ми йдемо в школу за місцем проживання, я вже починаю переживати))) школа з гарною репутацією, пару років тому багато хто з інших районів міста хотів попасти. Думаю чи не матимуть місце якісь маніпуляції. як тепер з таким? Хтось взагалі чув про таке, що подали заявку за місцем проживання, але не прийняли через брак місць?
     
  19. Havronia

    Havronia Well-Known Member

    Жеребкування йде, коли є вільні місця після зарахування
    Якщо ж для цих дітей місць не вистачає має відкриватися додатковий клас.
    Якщо ви за місцем проживання і маєте підтверджуючі документи, то проблем не повинно бути
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  20. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Це дуже мало, тому що не думаю, що всі були достатнього та високого рівня.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1