Ваша вагітність, ваш чоловік і ваші близькі. Як ви повідомили і як вони сприйняли?

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Бурулька, 11 Лютий 2008.

  1. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    В мене одна знайома американська сім'я дуже мило повідомила всьму світу про друге маля. Зробили на Валентина фотосесію, де старша дворічна доця тримає дощечку з написом "Cupid struck again. I am being promoted a big sister the end of july 2018". Ну і батьки такі всі закохані на задньому фоні біля зимової річки:)
     
    • Подобається Подобається x 5
    • мімімі мімімі x 1
  2. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Я сказала близьким, що скоріше за все, Лідія не буде найменшою.
    На це почула, що і з вже наявними дітьми не справляюсь :) Я. Не справляюсь зі своїми дітьми :girl_crazy:
    Думала привчати їх потроху до своєї реальності. Але ні. Коли вирішимо мати наступну дитину - повідомлю запрошенням на хрестини :girl_haha:
     
    • мімімі мімімі x 4
    • Оптимістично Оптимістично x 2
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. Єва

    Єва Well-Known Member

    З тієї причини цього разу не знає ніхто, крім чоловіка і стоматолога, до якого прийшлося звернутися на 10 тижні. Близькі родичі вважають, що я маю працювати цілодобово, бо пора в житті чогось більше в матеріальному плані. Деякі родичі мою другу вагітність сприйняли як щось, чого вже не мало бути (мені було 36, старшій дитині 8, то думали, що більше в нас дітей не буде), навіть питання були, навіщо мені це :girl_crazy:, нервів собі тільки змотала. Тому тепер взнають на хрестини. Тільки щось живіт в 11 тижнів по розмірах на 5 місяць виглядає, довго приховувати буде важко.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Мені здається, що сім`і, в яких кількість дітей від трьох - потрапляють в інакшу галактику і це просто не до порівняння... Не гірше, не краще (при свідомому відношенні, звичайно), а просто по-інакшому, це інакший рівень розпорядку дня і т.д. :)
    --- дописи об"єднано, 24 Листопад 2020 ---
    :)
    Я дві останні вагітності до 17-20 тижнів приховувала цю радісну новину від наших батьків. Хотіла ефект сюрпризу і щоб вони «менше чекали» :). Але то батьки, ми відносно рідко бачимось.

    А взагалі, дивно від негативу. Наскільки перевернуто уявлення з чого радіти і чому сумувати... Дитина сприймається як тягар, ця думка інтенсивно намотується на вагітну.. Слава Богу, що буде дітка!
     
    Останнє редагування: 24 Листопад 2020
    • Подобається Подобається x 1
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Я пригадую, як з Вірусею сказала в 21-23 тижні :) дуже особливі були відчуття.
    А з Лідією страшенно хотілося сказати з перших днів. Одразу сказала майбутній кумі, і вона так ніяково якось відповіла, що то ще рано. А я кажу, що дитинка ж уже є, і їй треба хресну, і ми тебе запрошуємо :) Тільки тоді я думала, що то не Лідія зовсім, а хлопчик Назар :)

    Взагалі, тема для "поговорити" суперова. Але якщо всерйоз - я зараз важко уявляю, щоб переживати, хто що скаже мені з наступними дітьми - якщо вони будуть. Враження, що всі вже все сказали :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Гг, я сторінку ФБ про особисте не веду, а чоловік періодично щось пише. То виставляв новини щодо народження четвертої дітки - багато хто не знав, що і третій вже є :girl_crazy:
     
  7. Anty

    Anty Well-Known Member

    Вагітна третьою дитиною. Вагітність непланована. На 10 тижні сказала мамі, то мені того вистачило, щоб нікому більше не казати. Зараз в мене 19-ий тиждень. Сказала вчора старшому сину 7,5 років. Перша його фраза: "мама, як ти справишся з трьома дітьми")) але в загальному обрадувалася, що в нього ще буде братик, крім сестрички) Татові не казала, бо я на його думку і так все роблю і живу неправильно. Тому не хочу того негативу чути. А найважливіше, що ніхто з дітьми мені не допомагає, зато всі знають як я маю жити.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  8. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member


    А по темі - мамі своїй сказала зразу, свекрам на 7 тижні і ліпше би сказала їм на 20, бо виїли всі мозги дурними порадами і задовбували, чого ми не хочемо розказати решті родини - " бо то ж ображатимуться!". А я не казала, бо дуже хвилювалася за вагітність і не хотіла в разі найнегативнішого сценарію пояснювати все по 100 раз армії родичів.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  9. Андріана

    Андріана Well-Known Member

    11й тиждень, знають лише найближчі. Не хочу нікому казати.

    Надіслано від мого Redmi Note 8 Pro, використовуючи Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • мімімі мімімі x 1
  10. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 4
    • Смішно Смішно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Khustyanka

    Khustyanka Well-Known Member

    З першою вагітністю всі були повідомлені в перші пару місяців)
    З другою складніше. Відчуваю брак жіночого рідного приязного товариства. Вагітність незапланована, чоловік не хотів зі мною дітей (у обох вже є по дитині від перших шлюбів). Коли взнав, спочатку погодився. Коли було вже місяці 2-2,5, у відвертій розмові сказав, що не хоче. Але я на той момент вже була впевнена в своєму рішенні залишити цю дитину, і сказала, що свій вибір зробила, а він хай робить свій.
    Мала проблеми зі здоров'ям і не була впевнена в тому, що зможу виносити. Тому в курсі з початку і до сих пір тільки моя мама і лише одна подруга. Татові своєму сказала місяці на 6-му. І все. Ці люди за мене раді.
    Мати чоловіка не знає до цього моменту, і на краще, бо вона була проти моїх з ним спільних дітей і не зрадіє, але мене те не обходить.
    Сподіваюсь, що донечка буде мені другом)
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Співчуваю Співчуваю x 1