Здоров"я дітей.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Оля, 3 Червень 2007.

  1. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Значить так). Є хлопець, 15 років, починають пробиватись вуса), голос якийсь дивний. Сьогодні прийшов і каже, що коле коли сміється, в районі соска. Там під тим соском якась гулька, чи припухлість, не розібралась поки. З іншим все ок. То дозрівання? Чи проблема?
     
  2. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Ми тут заочно не порадимо. Але , імхо, можете піти до хірурга для власного заспокоєння.

    Надіслано від мого Mi A3, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Це дозрівання. Але якщо всім стане легше, то можна до хірурга. насправді може боліти досить так відчутно. Грубо кажучи там формується молочна залоза і тут же відмирає.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Я вже десь писала тут, що син таке мав також і я їздила з ним Чорнобильську до гематолога: Поліщук Романа Степанівна Вона глянула і заспокоїла, що це дозрівання і з часом пройде. Пройшло.
    Для заспокоєння можна з‘їздити, щоб не хвилюватись з дня в день.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    називається гінекомастія. В абсолютній більшості випадків не проблема, етап дозрівання.
    Але я прекрасно знаю, наскільки легше стає, коли це каже лікар :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Я вже нет перерила і заочно з’ясувала, що схоже на дозрівання. І колись я б поїхала до лікаря, щоб і він мене заспокоїв. Але в теперішній ситуаціі нема якось бажання по лікарях та лікарнях ходити. Буду консультуватись поки певно заочно в одного знайомого хірурга. А якщо таки буде потреба, то шукатимемо приватного. Якщо маєте хтось такого, то буду вдячна).
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Я тут раніше писала, що малий нереально пітніє під час сну, подушка і майка мокрі, з голови тече. Сімейна казала дати вітамін Д, ну а я думала, що то байки і стереотипи. Але от на хвилі тої вітамінної моди під час пандемії, почала давати малому спочатку по дві таблетки, а потім по одній на день. І от вже не пітніє зовсім. Таки щось в тому є. До слова, вітамін Д ми йому не давали ніколи, в немовлячому віці також...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Мої теж перестали. Але без вітаміну синтетичного...
    Якщо вам неважко, нагадайте, будь ласка, який зв‘язок пітливості нічної з вітаміном Д?
    --- дописи об"єднано, 11 Грудень 2020 ---
    Мене трафляють «моди» на хвороби. 20 років тому була мода на підвищений холестерин, потім всім не вистачало йоду, тепер всі масово стали не переносити глютен і мати дефіцити різних вітамінів. Зараз конкретно всім не вистачає вітаміну Д.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    @Orman про прямий звязок не підкажу, але в усіх джерелах пітливість голови у дітей є прямою ознакою дефіциту. Десь наприкінці 2 тижня прийому пітливість минула. До ре, в нього була більше денна пітливість, під час денного сну і прогулянок, і тільки голова, шия...
     
  10. Orman

    Orman Модератор-бомба

    То не до вас - вам помогло і слава Богу.

    але поки я не побачу рандомізованого дослідження про нестачу вітаміну Д у 80 % населення Землі (а я бачила і такі дані), то для мене це все наступним маркетингова пастка від фармацевтів.
     
    Останнє редагування: 11 Грудень 2020
  11. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Поофтоплю...
    Мала певні скарги загальні, то гінеколог одразу мене скерувала на аналіз дефіциту Д, сказал поки не приймати, тільки за результатами. В підсумку виявився катастрофічний дефіцит, то ж приймаю вже другий місяць.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    і є результати?
     
  13. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    так нічого не змінилося, і далі є проблеми і з холестерином, і з йодом, і з глютеном, і з вітаміном Д теж))) в досить великої групи населення
    так само як і з інсулінорезистентністю, про яку говорили в іншій темі
    скоро буде, чи то вже є, нова тема, імунологія: віруси, і як вони провокують і неврологію, і ендокринологію і навіть онкологію
    йдеться про різні герпеси, епштейн бари і тд. якими людина вже перехворіла, або отримала від мами ще з народження. ну і корона
    в багатьох людей після корони ментальні порушення, невиправне безсоння, панічні атаки
    і це лише одна сфера ускладнень

    я не прихильник приймати добавки без розбору, без аналізів.
    але в і комерцією все не виправдаєш
    особисто в мене нема в оточенні людей, в яких от від слова все гаразд і нема жодного дефіциту.
    вони не бігають по лікарях, але я бачу)) певно бо влізла в ту тему

    з холестерином люди не до кінця розібрались тоді, що добре, а що зле
    йод і далі потребен, шкода що про це багато хто забув
    глютен цікава штука. питання ж не в пшениці як такій, питання в обробці зерна. і також в сучасних дріжджах, і умовно-патегонною флорою, яку вони привносять в наше життя
    ну і в кількості. ті кількість, яку вживаєпереважна більшість населення - дуже висока
    я особисто тішуся, що є безглютенові альтернативи, снеки.
    я не їла глютен (і казеїн) 3 місяці, голова ніразу не боліла, хоча я схильна до головних болей (от останні 2 тижні болить дуже часто)
    але також є група лікарів які вважають що без глютену може розвинутись цукровий діабет, повязано з розчепленням глікогену в печінці
    в ідеалі, якщо нема целіакії, добрий хліб на заквасці, нечасто - це те що треба)

    вітамін Д ще цікавіший) зараз до нього ще більше уваги, тому що входить в протоколи лікування корони. і це власне ті протоколи, що стосуються превентивної медицини, і які значно дешевші від фармацевтичних протоколів
    але з вітаміном Д тааак непросто може бути. починаючи від моменту що в людей, які погано травлять жири то він і не засвоїться, як і інші жиророзчинні вітаміни. (навіть якщо в неї є дефіцит вітаміну, і їй цілком законно його додатково приймати)
    і знову ж віруси. якщо рівень запалення в організмі високий, вітамін Д навіть дуже шкідливий. (найперше бо він покращує всмоктування кальцію, а його ітак вище норми, якщо є отой запальний процес)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Людство би давно вимерло якби все було у всіх. Це я і мала на увазі під комерціалізацією коли раптом у «всіх» виявляється великий холестерин, чи у всіх йододефіцит (хоч а навіть в Україні Львівщина - йододефіцитна, а Житомирщина -навпаки, і всім пхати йод не можна), і під це зразу з‘являються ліки, аналізи і БАДи.
    А так я з вами згідна. Кількості і якості того що люди зараз їдять - це дійсно проблема.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Є. В мене основні скарги були: слабкість зранку, так що я не могла встати з ліжка, чорні мушки перед очима, слабка память, неуважність, схильність до депресивного настрою, безсоння, точніше важко засинала, хоч вже сам сон був міцний. Лікар одразу як почула мої скарги, скерувала на аналіз рівня вітаміну Д. За результатами в мене не те що дефіцит, а дефіцим дефіциту. Дефіцит нижче 15 пунктів вважається. В мене було 10. Ефект побачила десь за 2 тижні прийому, курс 2000МО щодня на півроку. Плюс ще магній теж на півроку. Я теж говорила їй про своє скептичне ставлення до синтетичних вітамінів. Але вона мене переконала))) аргумент: існує певний процент організмів(людей), які не здатні самі синтезувати той чи інший елемент, з певних причин. Тому треба допомогти синтетичними. Взагалі радила жінкам навколо 40 років здати аналізи на рівень різних елементів, якщо є скарги хоч якісь звісно(а в кого немає).
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    а який вітамін Д п)єте? і який магній?
     
  17. Крапочка

    Крапочка Well-Known Member

    Добрий вечір! Сина 6 років прооперували на Орлика з гострим флегмонозним апендицитом. Хірург- оперуючий та лікуючий порадили геть різний підхід до дієти. Один призначив місяць суворої дієти з поступовим послабленням, інший - 6 міс. А також купання в стоячій воді відкласти на рік. Можливо хтось може поділитися інформацією з свого досвіду чи з джерел, якими керувалися в післяопераційний період?
     
  18. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Поговоріть зі мною про запалення легенів. Я от просто не розумію, як за 4 дні з маленького кашлю виходить запалення легенів.
     
  19. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    В мене колись запалення було геть без кашлю. І з'явилося нізвідки, єдине на 3 день нездужання висока Т-на ранок рентген з запаленням.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Запалення легень - інфекційне захворювання. Воно може виникнути без ніяких попередніх симптомів. Тобто потрапляє в легені вірус чи бактерія, яка викликає запалення легень, - і готово. Страшність кашлю на звук нічого не означає.

    У мене в дитинстві було запалення. Я собі покашлювала 4-5 місяців, врешті поклали в лікарню і добили те запалення за три тижні.
     
    • Інформативно Інформативно x 1