Дитина відмовляється від грудей. Допоможіть!

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем natorella, 26 Червень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Розрадьте мене, бо ледве не плачу..

    Годую синочка ключно грудьми, нині 20 днів йому. Має чи то коліки, чи то газики ввечері - крики з 17 до 20 години . В ці періоди, Сергійко груди не хоче, я підсовую періодично раз в 10-15 хв, щоб заспокоїти - сьмакне 3-5 хв в кидає, кричить, штовхає руками. В такі моменти, коли він кричить страшенно, я беру на руки і ношу по хаті, щоб він хоча б перестав репетувати так сильно. До цього я звикла, потім після 20:00 все стає ок, вночі їсть по 10-20 хв одну грудь, я не спішу його, не вириваю, даю як починає хникати, а інколи буджу і сама, як чую, що груди набрали, а він спить . Через обід - з 12 і до 16 ситуація текж ок, спокійний, їсть добре і спить.

    То був вступ. А тепер проблема: останні два дні така неясна істерична поведінка стала повторюватися і зранку. Сергійко не кричить так сильно, як ввечері, але з 8 години і десь до 10-11 марудний, періодично істерить, не спить в той час, груди бере по кілька хвилин і кидає, б'є ручками...я в той час ношу на руках, колишу, співаю, говорю..але я переживаю, чи це нормально?

    Молоко є, я бачу крапельки виступають, синочок зригує.
    Щодо набору ваги - народилися 3570, в роддом втратили до 3300, але Рівно за перший тиждень набрали 370 грам і важили 30 жовтня 3670.. зараз бачу, що став пухкенькіший, щічки набрав, чоловік каже, що реально став важчий.

    Вчора Сергійко, наприклад, плакав/істерив зранку і я його забрала, ми пішли на вулицю трохи, там він моментально заснув..але я ж не можу на кожен плач летіти на вулицю - та і той підхід якийсь нелогічний мені..

    Короч, накатала я тут полотно. Хочу взнати, яим отаке кидання грудей саме зранку обумовлене - новий навик якийсь/ якесь відхилення/варіант норми? Як тому зарадити? Чи просто перечекати пару днів? Я начиталася вже всього в неті, що голова пухне і люба нова стаття на ту тему в мене викликає нападки тривоги і аж до сліз..
     
  2. ZikkA

    ZikkA Well-Known Member

    Мої в період колік теж таке робили, ніби кидали. В старшого коліки були до трьох місяців і дуже сильні, істерики були по кілька годин в любу пору дня і ночі і пару разів на день. Я вже було суміш почала давати, думала, чи не наїдається, чи що, і до лікаря зверталася, до невролога в обласну їздили. Але вчасно суміш давати припинила і повернулися на ГВ. Молодшого живіт турбував порівняно не довго (пару тижнів, максимум місяць), але коли йому боліло, теж кидав груди і психував. Але якось перетерпіли, суміш не давала, тим більше, що вагу набирав добре і пісяв регулярно. Я і вуха вже йому перевіряла, думала, може отит і болить, як ковтає, але вуха були в порядку. В нашому випадку, то були проблеми з животиком.
    --- дописи об"єднано, 10 Листопад 2020 ---
    Ще згадала, мамалак давала молодшому, то допомагав. Старшому нічого не допомагало.
     
  3. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    @Rapsodiya поведінка ввечері дуже нагадує класичні коліки. Є ознаки що: 3 год, один і той самий час, то це просто треба пережити. Я так з малим з2 по 4-5 тиждень мучилась.
    Ставало легше коли в позі лінивця на руці носила, висаджування.
    Як говорять сучасні педіатри коліки просто треба пережити.

    А з 2 по 3 місяць мій малий тільки сонним їв,
    стало раптом йому дуже багато молока, і коли відбувався прилив, його то дуже нервувало. І тому мусила заколисувати і тільки сонним їв. А зараз став більшим, дає вже раду з тим потоком молока то став і не на сон їсти, і без нервування.


    Спробуйте різні пози годування. Можлива фізіологічна, (на себе зверху малого покласти), вам підійде
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Magnit

    Magnit Від себе не втечеш

    Є таке припущення. Спробуйте висаджувати саме в цей час. Дитині може бути важко розслабитись і попісяти-пукати у підгузнику. Тому, буває, крутиться, випускає груди. Моя наймолодша, наприклад, найбільше пісяла саме від ранку і до обіду.
    Ось одна із статей про висаджування (на сайті є ще дві частини): https://www.lactation.lviv.ua/single-post/2018/04/09/no-diapers-part-2
    Посилання на статтю з фотографіями справжніх дітей спробую дати пізніше, зараз вона, чомусь, недоступна.

    А про те, що ви спершу заспокоюєте, і лише після цього даєте груди, - дуже мудре рішення! Насильно годувати дитину, намагатись прикласти до грудей, дійсно, не варто, бо це працює якраз навпаки.
    Сил вам!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Так і намагаюся зробити..бо сили нема дивитися, як синочок плаче, я сама тоді ледь не ридаю. Але не все дається висадити - починає часами ще більше плакати, я тоді припиняю, тулю до себе, співаю, масую животика.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    Трохи і я понию. Малий має любиму і "не любиму" грудь. І ото як тільки щось не по його він не любиму вперто брати не буде. Мушу давати улюблену а потім підміняти тихенько на не любиму. Ну і сонним ще може взяти, і то не завжди...
    ехх спина моя спина.
    Кажуть і одною груддю можна вигодувати, бачу що до того йде....
     
  7. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Чи змінює смак грудного молока чай з ісландського моху? (П’ю від кашлю) Чи ймовірніше вередування і відмова на фоні прорізування зубів?
     
  8. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    Швидше все на зуби. Дуже сімніваюсь що чай впливає на смак. Перевірити можете дати дозу нурофену по вазі. Як обезболююче. В малого верхні лізли він бідося плакав прикладаючись. 2 дні на ніч нурофен давала поки прорізались остаточно.
     
  9. aknytsU

    aknytsU волошкова...)

    Наскільки пригадую, ісландський мох дуже гіркий. Читала ще в період першого ГВ, що продукти з істотно вираженим неприємним смаком можуть впливати на смак/запах молока.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @aknytsU так, гіркий, тому виникла така думка. Але і зуб прорізається. Зрештою вдається погодувати коли вже голодна дуже (якось вона не сильно за цицьою пропадає ще від народження).
     
  11. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Як у Вас зараз справи? Полюбив синочок і другу грудь їсти? Цікавлюся, бо другий день мій синуля відмовляється від правої навідріз..підпихаю сонним чи у сні - будиться і лементує до мене . Я не знаю, що робити - цідити ту другу, чи лишити в спокої все..такого щоб відмовлявся отак вперто ще не було..
     
  12. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    @Rapsodiya а ви пробуєте годувати з того самого боку тільки давати верхню грудь (нелюбиму)?
     
  13. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Пробувала, випльовує і псіхує. Якщо таке зробити через сон - до всього ще й збудиться.. але правда є покращення чуть-чуть: сьогодні ввечері трохи прїв з нелюбимої..буду надіятися, що то тимчасово щось не подобається і за пару днів перейде
     
  14. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    @Rapsodiya нам з сином допомогла зміга його позиції при годуванні.
    Теж з однієї груді годі було нагодувати, викручувався, випльовував, ногами від мого живота відштовхувався.
    Поміняла позицію на «з під пахви», моментально все надагодилося. Причина була у тому, що в малюка була позиційна кривошия (тонус шийних м‘язів з одного боку) і йому було банально не комфортно в тій позі їсти.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. WinterDog

    WinterDog Well-Known Member

    @Rapsodiya та йому перейшло, годувала навколо снів. Собі виробила алгоритм: спочатку давала любиму грудь, а потім через кілька хвилин міняла на не любиму не міняючи сторону (типу верхню грудь).
    Часом під час заколисування вдавалось підсунути не любиму грудь.
    Подивіться чи часом не зуби, бо мій як йому верхні лізли по черзі капризував біля тої груді, залежно від того який зуб прорізувався.