Хочу за кордон на ПМЖ, та чоловік проти(

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем BlueAngel, 14 Лютий 2021.

  1. BlueAngel

    BlueAngel New Member

    Доброго вечора. Хочу почути думку. Така ситуація, одружена 5 років, є син. З чоловіком не завжди все гладко, але вже неохота те все терпіти, то в нього є своє бачення на певні ситуації, яке з моїм не збігається, тому часто конфліктуємо. Минулого року я звільнилась з роботи, не змогла знайти на місці і несподівано поїхала за кордон. Побула там три місяці, вернулась назад, шукаю тут роботу, але теж все погано, ніхто не хоче брати( і тут я взагалі задумалась про те, щоб поїхати за кордон на постійне проживання. Але чоловік ніяк не хоче, у нього тут нормальна робота, менш-більш нормальна зарплата, і він не хоче нічого міняти, йому все підходить. А я не хочу тут жити, тим більше ми живемо з його батьками, на всьому готовому, і він просто не хоче брати відповідальність за свою сім'ю, а я хочу все з нуля самим почати, і як не тут, то в іншій країні. Мені є кому допомогти, бо там є родичі. Якби я була сама чи ще не було дитини, я б поїхала не думаючи. А тут дитину теж не лишу, я не монстр. Чи їхати спочатку самій влаштуватись на півроку, а тоді дитину забрати. Але чи чоловік віддасть, чи ставити умову щоб їхав зі мною. Але потім може винити мене, якщо щось не вийде, що то я його заставила.Бо теж не хочу через таке сім'ю розбивати. Не маю з ким про то поговорити, бо коли тільки за те починаю, всі говорять що не сповна розуму. І я вже запуталась ( ще й хворіти почала чуть не всіма хворобами, хоча завжди була здорова, не можу вже знаходитись в тій хаті, але просто мене ніхто не розуміє і не підтримує. Що мені робити, як правильно поступити?
     
  2. Lisovska

    Lisovska Member

    А в яку країну хочете поїхати, де у вас там родичі? І яка у вас професія, що б ви там реально могли робити? Чоловік хто по професії? Я знаю варіанти коли чоловік їде на рік чи більше, працює за кордоном і тоді забирає жінку, дітей. Але це від професії, роботи залежить.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    іноді чоловіки просто реалісти, а жінки просто хочуть кардинально поміняти картину світу
    щоб оцінити ситуацію адекватно - таки потрібно зрозуміти суть ваших з чоловіком професій і про яку саме країну мова?
    яке їхало, таке здибало) ви розказуєте чоловіку про те, що він на всьому готовому і безвідповідальний, ваші почуття теж знецінюють
    але маєте тут розуміти, що в кожного з вас своя правда.
    у вас зрозуміло, а йому теж неприємно отаке вислуховувати. бо от реально кожному чоловіку можна "пітарди під ноги кидати". навіть жінка міліонера може пиляти чого він не мільярдер, як його друг Славік)))
    якщо хочете мотивувати, то якось підходьте хоч мудріше до того
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    Для мене ключове жити окремо від родичів.
    Чи настільки хороша з/п, щоб за 1-2-5 років, термін обирайте самі, щоб забезпечити свою сім'ю власним житлом.
    Ми переїхали десь 5,5 років тому, спочатку чоловік, а потім я. Багато від нього різних дурниць наслухалась на цю тему, але прижилося.
    Як на мене треба поговорити серйозно з чоловіком, поціеавитись, як він бачить ваше спільне майбутнє, що ви хочете. Сказати, що вас не влаштовує, запропонувати ваші шляхи збагачення-> виїзд за кордон.
     
  5. Jusi

    Jusi Ловець емоцій

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Смішно Смішно x 2
  6. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  7. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    А ви хочете саме в іншій країні жити чи просто втекти від дорогої родини, яка мусолить очі щодня ? Бо жити окремо можна і не міняючи країни, тобто не такий радикальний переїзд.

    Я живу в іншій країні. Крім роботи, житла і нової обстановки, маєте розуміти втрату всіх соціальних звязків. Лише Ви і ваша сім'я. Ну згодом з'являться нові колеги, знайомі, але на початку саме оцкй нюанс "одні на цілім світі білім" може дуже давити на голову.

    Думайте і про те, що дитину треба буде прилаштувати. Документи, житло, мова, легальні (!) джерела доходу і т.д. - то все потребує полагодження. Тобто то рішення, яке треба прийняти мегазважено.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Це особисто Ваш досвід і Ваше бажання мати власне житло. В мене при переїзді стояла інше питання: чи матимемо де жити і чи вистачить грошей для 2ох, про купівлю житла ми навіть не думаємо, порахували скільки це коштує і більше до цієї теми не повертаємось.
    З допису я зрозуміла, що планують переїжджати до рідних. А це трішки інше. Я приїжджала в гості до знайомої, то в неї там стільки знайомих, що в мене і в Україні стільки не було. Я хоч була 2 місяці, але не було і дня щоб не було якоїсь двіжухи. +в мене подружка переїхала в Канаду, за місяць зі стількома сім'ями познайомилась, що зараз не може відбитися від гостей. Тут залежить від характеру і ситуації. В мене інший досвід, після переїзду я фізично не встигаю на зустрічі з друзями, спочатку були мовні курси, зараз робота і курси. Але кожен розставляє свої пріоритети, в мене є знайома, яка за 7 років життя не вивчила мови, при тому що живу в німецькомовній сім'ї. Зато вона знає майже всіх українців в Австрії.
    Що мені не хватає закордоном це рідних. Свекруха приїжджає на літо, це як ковток свіжого повітря для мене. Цього року не приїхала, то було важко.
    Чи варто переїжджати: варто оцінити фінансово чи потягнете і які перспективи. Ну і чи зможете оформити документи для проживання. Якщо юридично немає підстав і хочете через юристів вирішувати це питання, це буде дужееее дороге задоволення.
     
  9. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @Hermi
    Як на мене в авторки теми, теж є бажання жити у власному/чи хоча б в орендованому житлі.

    Я так скажу в мене свекруха набагато краща, як свекруха, ніж я, як невістка))). До корона вірусу вона жо мене часто приїжджала. Але б жити з нею я б не хотіла. Ми от маємо їхати до свекрів в гості десь на тиждень, і я таааак не хочу...., хоча в них як на курорті)))
     
  10. phobika

    phobika Well-Known Member

    Я би сказала, що при переїзді треба чітко знати, по що їдеш. Для когось це можливість придбати житло, для когось можливість дати дитині зростати в іншому суспільстві, для когось перспектива в кар'єрі і тд і тп. Так от, якщо ця мета не визначена, то буде дуже важко. При першій проблемі (а вони будуть по-любому) захочеться додому.
    Тому то така справа, де тягнути другу половину силою - не варіант. Варто домовитись ще вдома.
    В моїй ситуації рушієм переїзду був чоловік. Не те щоб я впиралась сильно, але він насправді провів багато розмов, щоб ми були на одній хвилі. І в складні моменти ми один одному нагадуєм, чому ми вирішили переїхати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4