Переношена вагітність

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Зорянівонька, 26 Січень 2014.

  1. ReyeN

    ReyeN New Member

    Розрадьте, порадьте ...
    В мене зараз повних 41 т, лікар каже завтра лягати в ПБ ((( лягти то ще таке ... а от страшенно боюся щоб не викликали пологи штучно (((
    То друга вагітність ... перші пологи - природні, в 42,5 т., якось повезло чи що, лікарка була у відпустці ;)

    От не знаю як себе поводити ... і стимуляції не хочу ... і ризикувати певно що теж ...
    Як так зробити, що бути повністю впевненою, що ще можна спокійно чекати ... ???

    На останньому УЗД (5 днів тому), все ок, плацента - 3 ступінь - і лікар каже, що то вже ознака переносу ... хіба так ???
    Відкриття шийки - 2 пальці (на огляді 2 дні тому) ...
     
  2. Zaychenya

    Zaychenya Пухнастик-гризун

    хіба домовтесь з лікарем, щоб він Вас не стимулював. Ну, або ж чекаєте переймів і тоді бігом в ПБ.
     
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    ні. Це ознака доношеної вагітності. Плацента - тимчасовий орган, коли дитина готова народитись, плацента готова завершити свої функції
    якщо з кровоплином проблем нема, то ступінь зрілості плаценти ні про що не говорить, особливо на такому терміні
     
    Останнє редагування: 17 Грудень 2017
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  4. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Ну ви ж бачите, що довше носите. Справа ваша, але я б не лягала в лікарню. Що ви там вилежите? Навпаки жодноі активності нормальної. Вдома і підлогу можна помити і поприсідати і на м'ячику поскакати. Хоча з мого досвіду - якшо дитина не готова не допомагає нічого. Тренується терпіння. І знаю, що страшно. Але не можна приймати рішення в страху.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. HappyViki

    HappyViki Well-Known Member

    @ReyeN, у мене при першій вагітності пологи розпочалися на 43-му тижні. Вірніше, наприкінці 42-го. Але з я їхала на чергову бригаду, то мене ніхто "не напрягав" лікарнею. Лиш чергова покрутила коло виска і запитала, чому я так довго вдома сиділа, що у мене вже матка набрякша))))) але я віджартувалась, що перейм чекала))), друга вагітність - пологи розпочались теж на 42-му. Але вже на початку. Знову чергова бригада, ніхто нічого не питав. Я орієнтувалась на рухах дитинки і власному самопочутті. Не закликаю до наслідування. Я особисто зачекала б. Але то ви дивіться вже самі!
     
    • Подобається Подобається x 3
  6. ranetka

    ranetka New Member

    Я так лягла і пролежала 10! днів, в результаті стимуляція! Зараз би не погодилась раніше 41,5-42 тижня в жодному разі! Тим більше, якщо менша дитина вдома чекає!
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member


    :)
     
  8. Tumko

    Tumko Member

    Дівчатка чи комусь приписували свічки "колпосептин" В нас вже пдр минув а ляля сидить на місці, і шийка неготова і голова високо(((Казали ставити свічки щоб шийку розмягшити! Комусь вони допомогли?
     
  9. Freedom UK

    Freedom UK Well-Known Member

    Якщо хочете стимуляцію - ставте.
    Тільки стимульовані пологи набагато неконтрольованіші, ніж природні. Чекайте перейм.
    У мене в 2х, 3х пологах (вже при відкритті 7-9 см) голова дитини теж була високо (такі були коментарі лікарів. За 30-50 хв голова опускалась, при практично повному відкритті). :girl_crazy:
    Потерпіть. Якщо нема ніяких загроз. Реальних загроз. Я на пдр не думала взагалі. В думках собі назначте "свій пдр" на останні дні 42го тижня, і як мине "Ваш" пдр - можете переживати :). Але недовго, бо ось-ось народите.
    І тут писали: замість огляду (якщо вагітність без загроз), влаштуйте собі спокійну обстановку, зїжте шоколадку, і побудьте наодинці з лялею, останні дні вона в животику порсається і так близько чує Ваше серце :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    42 тижні можна споківсп нічого не робити, якщо вагітність нормальна
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Tumko

    Tumko Member

    В мене перша вагітність була стимульована в лікарні, тому що води відійшли а схваток небуло, знаю що стимуляція дуже болюча та й матку мені відкривали в ручну бо більше 2х пальців непроходило((( А зараз теж відкриття 1палець, вже 41 тиждень і тиск почав підніматись, от і переживаю(
     
  12. isachka

    isachka Well-Known Member

    У мене перші пологи в ніч на 43 тиждень по овуляції( акушерський45), а другі вже на 42 акушерський, і то я наполягала на проколюванні плідного міхура- народила за 2.40 години спокійно ,як книжка пише(перші пологи теж почалися після проколюванні вод, але лікар готував запасний варіант з кесарським). Але перед першими пологами я просто літала, в день пологів помила балкон, а з другою мені важко було на один поверх піднятися, шалена втома і важкість. Тут треба доводиться і по самопочуттю мами. На третій пологи теж плоную проколювати води на 42 акушерський тиждень ( по овуляції буде повна вагітність на 40 тижнів), якщо до того самі не почнуться, але то мої особливості - міцний міхур. Так от на акушерський 42 тиждень на дитині не було ознак переношування, порівнюю зі старшим малим і ніхтики врощені і шкірка зморшкувата, як після довгої ванни, була довше ніж добу. 42 акушерський тиждень вагітності - це 39-40 по овуляції, за інших показників у нормі то не є причина для хвилювання, дивіться за самопочуттям мами і її готовності до пологів.
     
  13. Tumko

    Tumko Member

    Ми вже народились 21.08.) на початку 42 тижня! Трошки переношені! Роди пройшли досить швидко, але і більш болючі ніж перші(Головне що вже вдома)
     
    • Подобається Подобається x 5
  14. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Вітаю!
    А в чому полягає переношеність?
    --- дописи об"єднано, 16 Вересень 2018 ---
    А який стосунок має плідний міхур до початку пологів?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Я регочу з формулювання про «підготовку», а не з ситуації цієї конкретної жінки, про що власне свідчить цитування тих конкретних слів.

    Просто маніпулювати смертю дитини від переносу дуже легко і ці страшилки розходяться як гарячі пиріжки. Вмирають і цілком непереношені діти теж. Про ризики коли в нас на основі підрахунку «по місячних» розроджують чи роблять КР з фактично недоношеними дітьми, і як потім вигрібають діти і батьки в україномовному інфопросторі я не зустрічала взагалі. Зате історій про кальцинати, зелені води і довгі нігті - це хіти.

    В форумлянки @Gorbywka по фетометрії все нормально, а по гестації - ясно що лікарка забігала. Але бігати вона може грамотно з перевіркою кровоплину, показників дитини тощо, а може просто з цифрою порахованою по місячних. І от другий варіант не може, на мою нескромну думку, бути показником ні до чого.
     
    • Корисно Корисно x 1
  16. irenkab

    irenkab Member

    Доброго дня, форумлянки.
    В мене сьогодні 40т і 2 дні. Вчора подзвонила до лікаря, він відправив на УЗД. По узд висновок Крупний плід (4150г) Помірне багатоводдя (амеіотичний індекс 195).
    Потім ще лікар подивився на кріслі, переміряли таз. Сказав, що якщо до понеділка не народжу, то приїжати з речами, оформлятись в патологію і готуватись як до операції, здавати аналізи.
    Що робити? При такому крупному плоді і справді варто здаватись?


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
  17. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Ми тут навіть всім форумом не візьмемо відповідальність за Вас і Ваші пологи.

    Але особисто мені завжди прикро, коли здорових молодих жінок лякають тими 4 кілограмами. Якщо немає діагнозу "анатомічно вузький таз" - проблема зовсім не у вазі плода, а в тому, щоби провести ці пологи максимально м'яко.

    Так. м'яко вести пологи в нас мало хто вміє. І це інша проблема. Фактично, доводиться обирати між ризиками планового КР і ризиками "стандартних лікарняних пологів".

    38-42 тижні - фізіологічна вагітність. В цей час, а не рівно у 40 тижнів, дитина гормонально запускає пологи. Важливо, щоби процес почався сам і добре, якщо лікар це розуміє.

    Помірне багатоводдя при інших аналізах в нормі говорить швидше про те, що пологи завтра не почнуться.
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Врахуйте, що похибка визначення маси дитини методом узд 500 г
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Orman

    Orman Модератор-бомба

    В мене з Варварою була 800г
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. irenkab

    irenkab Member

    В меншу сторону чи в більшу?


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk