Не можемо зрозуміти чим займатися у майбутньому. Перекваліфікація

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Panadolka, 25 Липень 2009.

  1. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Я перекваліфіковуюсь. Мала хобі, яке мене затягнуло. З медичною освітою пішла у фітнес тренери. Вчилась, вчуся і далі буду удосконалювати свої знання. І з перших днів зрозуміла що знаходжусь на своєму місці.
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 2
  2. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Напевно ця тема найбільше підходить. Треба просто виговоритися і може хтось щось розумне порадить. Рідні і друзі моєї проблеми не розуміють і кажуть всім би такі проблеми.
    Отже я пішла з попередньої роботи, бо так склалися зорі і я більше не хотіла працювати в нових умовах. Ну і вирішила вивчити мову і знайти себе. Почала самостійно вивчати аналіз даних і відповідно досліджувала ринок праці. Великих надій не плекала, подавалась на все, що хоч якось було пов'язане з моїми інтересами. І тут мене запросили на співбесіду в банк на посаду, яка ніяким боком мені не підходила. Відмовлятися було б дуже подурному з моєї сторони, тому подивимось що ви хочете. Перший місяць роботи для мене був просто жахом, бо я навіть не розуміла що від мене хочуть, але хотілося вивчити помаксимуму і знати в якому напрямку рухатися. Ну і мені успішно продовжили контракт. Зараз назріла проблема, звідки не чекали-мене хочуть назначити на керівну посаду. Я ще не розібралася зі всім, багато чого треба вивчити, просто відчуваю що ця нова позиція забере багато сил і часу в мене. Можливо через декілька років я б подумала про таку роль... Але не зараз. +я не бачу себе як фінансовий менеджер. Переконують що це буде гарним кроком в моїй кар'єрі, але якою ціною? Чи я готова цю ціну заплатити :sad: розумію що подурному відмовлятися від такої можливості, а з іншої сторони я не знаю чи я готова до того...
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  3. phobika

    phobika Well-Known Member

    А нема варіанту домовитись про випробувальний період? Типу вам дають можливість спробувати себе. Якщо підходить - працюєте далі на новій посаді. Не підходить - повертаєтесь на теперішнє місце.
     
  4. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Тут все важче, людина, яку найняли на цю посаду не справилася, тому швидко шукають заміну. А я працюю на дикретному місці і в літку дівчина повертається на роботу.
    Ну і проблема в тому, що я немаю ні досвіду роботи ні відповідної освіти.
     
  5. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @Hermi зі мною колись на першій роботі в банку працювала дівчина/жінка після 10 років праці вчителем фізики і закінчення фізфаку))). Досвід, то наживне. Зараз при пошуку нової роботи, ті здібності, які хочуть від майбутнього кандидата, чим вижча посада, тим, менше, людей які підходять, інколи складається враження, що підходить лише та людина, що звільнилася з цієї посади.
     
  6. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Оце ключове в цій ситуації. А я зараз не всю термінологію знаю, вже мовчу про якусь роботу.
     
  7. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @Hermi в один з моїх перших днів на стажування, мій ментор каже напиши зажувчь ґенсьльов язьнь))) це такий польський вислів, який включає в себе всі "польські" букви, яких немає в стандартному алфавіті, співробітниця, яка сиділа поруч, випала в осад))). Потім десь 2 тижні вчилась, то вимовляти)))) Та й зараз, якщо не знаю, якогось слова можу спитати, що це означає, головне не стидатись. Дуже багато слів поляки, ополячують))) Розмовляю зі своїм начальником він мені каже "отреюй", кажу, а що це означає, він мені ну візьми в try catch,що не вмієш, та кажу без проблем, от слова такого не знаю, а він мені, та можеш не знати, я його сам придумав))))
    Думаю ваш рівень бачать, і було б по меншій мірі дивно, що від вас можуть очікувати, чогось не реального. Питати/записувати/запамятовувати/вчитись вимовляти правильно....
     
  8. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    В мене більша проблема у відсутності знань в економіці, а не мовний бар'єр. Мовний барєр є, але це легко виправляється і я швидко вивчаю нові фрази.
    --- дописи об"єднано, 24 Лютий 2021 ---
    Мій рівень:я єдина людина з технічною освітою серед економістів. І те як я ремонту їхні звіти прирівнюється до магії.
     
    Останнє редагування: 24 Лютий 2021
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  9. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @Hermi не думаю, що вручну, то все треба буде рахувати. Технології на місці не стоять))) В нашій системі, правда не для банків, а для торгівлі і виробництва, 1 іконку клікнув і запустив 100500 процесів.
    Для мене
    то забудовника і програміст)
    Капіталізуються %, амортизуєть майно, а загалом за тиждень, ну макс 2 сідається і читається макро-мікро економік Screenshot_20210224-222044_Samsung Internet.jpg у в мене була якась подібна на цю
     
  10. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Скажу непопулярну думку. Я би не наважувалась на цю роботу на вашому місці. Допрацювала би на поточній посаді, а тоді вже з досвідом шукала би іншу роботу.

    Завжди треба розглядати: що постраждає, якщо я прийму таке рішення? Для мене важливий спокій і впевненість в своїх силах. Якщо хороша посада забере це в мене, то можливо не треба за неї братися.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Це зрозуміло. Але ці технології треба контролювати. Ми зараз знайшли, що десь в системі загубилося 2,5 млн ;) +ми отримаємо і обробляємо кожного місяця 2-3 Гб даних, їх треба вміти зчитати, проаналізувати і прийняти правильне рішення (мова іде не про транзакції клієнтів банку, а внутрішні процеси банку) . Якби за 2 тижні можна було б це вивчити і зрозуміти, то не думаю що була б ця вакансія.
    З цим в мене проблема. Для мене робота як гра, і поки я не розвяжу квест, я не заспокоюся. Можливо і тому мені запропонували цю посаду. Зараз для себе шукаю методики збалансування роботи і життя. Бо поки що я живу азартом від роботи :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Basyanya

    Basyanya Well-Known Member

    @Hermi я б розважила всі можливі і не можливі варіанти. На вашому місці, як варіант, я б погодилась, хоч би теж хвилювалась, нова посада, новий досвід, нові можливості.... як варіант, для мене можна було б завагітніти, по польським законам з вагітними зобов'язані продовжити контракт, до моменту народження дитини. Ну і для мене звучить, нова робота=більше обов'язків=більша з/п-> більше декретних, в Польщі платять 80% від середньорічного доходу цілий рік. А в декреті можна подумати, що робити далі))) Можливо в декреті можна працювати на пів ставки, на тій же посаді. Ну то все мої плани)))
    --- дописи об"єднано, 25 Лютий 2021 ---
    Кожен банк, перш за все, в Україні, але думаю, що по всьому світу теж, спочатку підпорядковується загальнодержавних законам, постановами, рішенням, потім має свою внутрішню регулятивну політику, тіж самі постанови і рішення, інструкціям. Ще раз повторюсь, що на загально державному рівні у всіх банках все однаково, але як працює конкретний банк, то можна взнати лише з середини.
    Колись, давним давно, моя начальця, яка прийшла з привату дуже дивувалися, що чому тут все працює інакше, от в нас в приваті, треба було лише кнопку кликнути, а тут самому написати і запустив на підпис головному бухгалтеру, а почта була частиною системи.....
     
  13. Bluemchen

    Bluemchen Well-Known Member

    Чесно кажучи, я б набиралась досвіду, знань, а тоді вже погоджувалась на керівну посаду. Я так розумію, Ви приєднались до вже існуючого колективу. Якщо так, то досить дивно, що цю керівну посаду пропонують Вам, людині практично без досвіду, а не колегам, які вже довше там працюють.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Orman

    Orman Модератор-бомба

    В мене є досвід і такий і такий.

    від однієї роботи я відмовилась з наведених вище міркувань.

    а другий раз погодилась. Як я стогнала! Прийшов один працівник і сказав протриматись три дні (не звільнятись самій).
    Я там таке робила і слова такі перекладала яких я не знала українською, а не те англійською. Замовляла крани (вантажопідйомністю 150т) на один день пригнати з Калуша...
    після тієї роботи я зрозуміла, що в сфері роботи я можу ВСЕ. Я можу навчитись робити ВСЕ.

    з тієї роботи дзвонили через п’ять років і запрошували ще на них попрацювати...

    Тому... в мене нема поради. Бо здоров‘я мені та робота не додала.
    --- дописи об"єднано, 25 Лютий 2021 ---
    Тому що колеги можуть добре виконувати своб частину роботи, але не мати бачення як воно до купи складається.
    Це взагалі не так працює. Медсестру ніхто до лікаря не підвищує, якщо лікар звільняється.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  15. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    В мене проблема в тому, що я приходжу на роботу щоб клікати кнопку. В якийсь момент в мені пробуджується науковець і я починаю мудрувати, це помічають колеги і завдання зростає до моделювання літака :) те ж саме сталось на попередні роботі, я почала з тестер (я прийшла вчитися практично на волонтерських умовах) закінчила смєсю менеджера, девелопера і тестера.
    От в мене те ж саме. Тільки питання скільки здоров'я я потрачу і чи воно вартує.
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Bluemchen

    Bluemchen Well-Known Member

    До чого тут медсестра та лікар, Hermi вище написала, що переважно всі у відділі з економічною освітою, досвідом, а керівну посаду пропонують їй, людині практично без досвіду, відповідних знань. Підозрюю, що колегам пропонували, а ті відмовились.
    Якщо б Hermi мала досвід, відповідні знання, то я тоді б розуміла пропозицію керівництва, а так, то досить дивна пропозиція.
    --- дописи об"єднано, 25 Лютий 2021 ---
    це норм зростання. Багато людей, які починали з тестерів з часом стають автоматизаторами, менеджерами проектів, девелоперами.
     
    Останнє редагування: 25 Лютий 2021
    • Подобається Подобається x 1
  17. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Так, це норм зростання, але не протягом 2 місяців.
     
  18. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Людина може три рази мати економічну освіту, бути хорошим спеціалістом в своїй вузькій сфері і не мати бачення. Чого конкретно Марію хочуть підвищити - я не знаю, (може вона реально геній). Але чого можуть не хотіти підвищувати наявних робітників - розумію дуже добре. Зрештою, в багатьох компаніях це звична практика - брати керівником когось ззовні.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 1
  19. Bluemchen

    Bluemchen Well-Known Member

    Так, погоджуюсь, але у даному випадку беруть не керівника ззовні, а свого ж працівника роблять керівником.

    У будь-якому випадку, Hermi, бажаю Вам успіху у роботі. Ви велика молодчинка, що пробуєте себе у новій сфері ще й в чужій країні.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    Для них я є працівником ззовні, я працюю лише півроку там. Сьогодні відверто поговорила з своїм керівником, причина мені зрозуміла, я в своєму відділі зробила реорганізацію багатьох процесіві це збільшило продуктивність. Така людина потрібна для інших відділів. Я розказала чому я не готова бути керівником, тому поки зійшлися що я буду консультантом.
     
    • Подобається Подобається x 9