Заробітна плата

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Христинка, 18 Вересень 2008.

  1. Я не розумію. Чому людині, яка прийшла на роботу без досвіду роботи в даній сфері встановлюють оклад більший, ніж тим працівникам, що працюють в компанії вже довший час і виконують більший обсяг робіт.
    я вже 3 місяці клопочуся про підвищення з/п. А прийшла нова колега в офіс і одразу отримала оклад практично подвоєний на мій. При тому, що вона виконує лише бухгалтерську роботу, а мої обовязки окрім бухгалтерії охоплюють галузі реклами, продажу, планування та ПР.
    так злить таке ставлення, що готова роботу міняти.
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. Natalya

    Natalya Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Розумні роботодавці забороняють працівникам розголошувати інфо про свою з/п... Тоді люди звільняються тому, що їх не влаштовують власні доходи, а не тому, що не дають спокою чужі :). І командна робота має кращий результат.
     
    • Подобається Подобається x 5
  3. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    :cowboy:
    Ага, а якщо працюєш в бухгалтерії і знаеш ЗП всіх? :cowboy:
     
    • Подобається Подобається x 7
  4. Відповідь: Заробітня плата

    саме цікаво, що Директор якраз і радився зі мною щодо зарплати - я її нараховую. А пояснив таку різницю тим що зараз інфляція. таке враження що на мене інфляція не впливає:naci:
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Просто деколи буває що працівник якого збираються взяти на роботу настільки подобається працедавцю, обіцяє покращити роботу в певному підрозділі, що працедавець ладен їй платити більше ніж всім решта працівникам аби той новий працівник дійсно так працював як обіцяє.
    Правда не завжди обіцяне справджується :xaxa:
     
    • Подобається Подобається x 3
  6. Відповідь: Заробітня плата

    обідно......:)
     
  7. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    я підтримую позицію "проти"! Тобто заплата всім має бути відповідна і раджу поговорити про це з роботодавцем!! Це ж не черевички в магазині - три місяці тому коштували 500, а зараз 700 - інфляція... Це оплата праці людини і якщо ви впевнені, що заслуговуєте на краще, то і вимагайте то краще!!!
    ...ще звичайно переконайтесь що робота у вас аналогічна і заслуговує на однакову зарплату!
    .....і найцікавіше - може бути таке, що ця ваша нова співробітниця прийнята на роботу по знайомству і їй з фонду зарплати капає більше грошиків,ну так сказати по добрій дружбі.
    Особисто я нетерпляча людина до такого хамства!!!:tanksmile:
     
    • Подобається Подобається x 4
  8. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    О власнi :) :ninja:

    Або вона десь зустрiла вашого директора у невимушенiй обстанiвцi, :xaxa: вони гарно провели час, i її запросили на роботу ;) (з переспективами про подальше приємне часопроведення)
     
    Останнє редагування модератором: 19 Вересень 2008
    • Подобається Подобається x 4
  9. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Заробітня плата

    Варіант, але не обовязково. То є принцип бізнесу. Якщо ви хочете аби вам підвищили зарплату переходіть на інше місце. Я п*ять з половиною років сиділа на 50 штук і не могла добитись ані копієчки підвишки. Зате коли взяли нового хлопця на роботу, коли всі решта на цих місцях брали по 50-60 він запросив собі дати 78. І що думаєш? Дали.
    Чому знаю, бо я до нього підмазалась і він мені сам розказав. Ми з ним стали друзями і він мене навчив істини, що взувати тебе будуть на любій роботі, то краще нехай взувають за великі гроші :D:D:D:D
     
    • Подобається Подобається x 14
  10. Відповідь: Заробітня плата

    Дякую Вам за підтримку. Вже найближчим часом поговорю знову з Директором, але зараз хочу промоніторити ринок праці і визначити середню з/плату моєї роботи, адже я вирішила, що якщо мені не піднімуть платні, то буду шукати іншу роботу.
     
    • Подобається Подобається x 3
  11. Nastyusha

    Nastyusha Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Христинка, звичайно, треба себе цінити ;)
     
  12. Відповідь: Заробітня плата

    Дякую за підтримку. це додає ще більшої впевненості, що я права
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Типова ситуація. У Львові скрізь таке. Коли приходить новий працівник він вже називає заробітну платню, яка на той момент є середньоринковою(з кожним роком вона звісно зростає). Працедавцеві нема до чого особливо апелювати в такий момент так як наступний шукач назве знову таку ж суму. На існуючих працівниках - роботодавець економить розуміючи людську природу за якою більшість прагнуть стабільності - і не підвищує до справедливого рівня зарплатні. Вихід - знайти роботу де інде і сказати що на таку суму знайшла нову роботу. При цьому роботодавець може запропонувати також підвищити з/п. Тут варто оцінити просто свої перспективи і перспективи фірми і зважитись - що вигідніше - залишитись чи перейти до умовно справедливішого працедавця(а не комфортніше якщо цікавить все ж зростання з/п).
    Тільки в серйозних холдингах напрацьовують адекватні сітки зарплат які діють на всіх працівників і за якими новачок отримуватиме завжди менше коштів, а старожил матиме щороку (чи від напрацьованого) надбавку. Однак, враховуючи невисокий потенціал регіону, в такі компанії можна потрапити хіба по зв"язкам. Рідко до них приводять і кадрові.
     
    • Подобається Подобається x 8
  14. Відповідь: Заробітня плата

    Я мабуть виберу другий варіант і поговорю з керівником, а вже коли не вдасться переконати його то покину роботу.
    Я з власного досвіду знаю, що коли приходиш до керівника і кладеш заяву на стіл то він одразу починає розмову про підвищення з/п. Але це не повинно так бути.
     
    • Подобається Подобається x 4
  15. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    В нас на фірмі для уникнення таких ситуацій 2 рази на рік було підбиття підсумків роботи, з підняттям зп. Дуже класно і всі були задоволені. І як правило, ті хто тільки приходив стартово мали меншу зп. То в IT.
     
    • Подобається Подобається x 5
  16. natka75

    natka75 Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    в мене теж не раз виникала розмова з директором про підвищення з/п і він добре знає і цінить мене як працівника, тому кожного разу якось вдається його переконати...і от коли вийшла з річного декрету, то рівень зарплат піднявся, тому отримуватите, що мала до декрету звичайно не хотілося і ми знов поговорили...я в новому статусі мами доводила, що на даному етапі мене влаштує стільки і стільки,відповідь отримала не в ту ж мить, директор зважував/обдумував...і все вийшло так як хотіла я, тому думаю, якщо він вами дорожитиме як цінним працівником -ви завжди зможете домовитися(в межах розумного звичайно...)Бажаю успіхів!!!
     
    • Подобається Подобається x 5
  17. RubenRybnik

    RubenRybnik Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    а на какую максимальную зарплату может рассчитывать среднестатистическая женщина? скажем в месяц. И есть ли те кто получает большую сумму?
     
  18. СОФІЯ -СОНЯ

    СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Болюча тема! Перед декретною відпусткою, працюючи на основній роботі і по сумісництву - 1950грн чистими. Знайома, котра йшла у декретну відпустку з посади заступника начальника відділу у податковій - 3500 з премією, щоб декретні гарні були. Хоча, коли лежала в пологовому і розмовляла на цю тему з іншими, виявилось, що люди працюють і за 800 грн! Зараз, отримуючи 970 грн допомоги дуже відчуваю різницю!
     
    • Подобається Подобається x 4
  19. Natalya

    Natalya Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    А велика сума то скільки?
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. RubenRybnik

    RubenRybnik Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    5000 - 10 000$ назовем большой суммой:)