Заробітна плата

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Христинка, 18 Вересень 2008.

  1. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    у випадку зміни істотних умов праці - так погоджуюся,
    але ви пишете по
    . На скільки я памятаю, то термін не вказаний. Якщо помиляюсь - виправте.
    Але мені здається, що він і не може бути вказаний, бо якщо відбулося скорочення - значить була якась реорганізація чи зміна і працівник стає "невостребованный", а тут ще треба два місяця його тримати, а якщо працівників кілька, то так і обанкротитися можна...
     
  2. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Так,я офіційно. З роботи ніякої грошової допомоги не отримую. Всі виплати з зарплати бухалтерія стягувала сама, на руки чисту оплату. Зара напарниця позвонила і повідомила ту "радісну" новині,що мол приходять платежки,де вказано,що підприємство за мене платить ті виплати і я повина їм ці гроші повернути. Ніби плачу за те,що вони мені місце тримають-моя думка:aggressive:В понеділок буду дзвонити в Київ і уточняти
     
  3. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Як документально ще не знаю. Але ніколи про таке не чула, і це мають сплатити всі наші декретчиці. КАпец якийсь. А з чого заплатити не питають!!!Хіба з тих 130 грн,що держава дає..так виходить!
     
  4. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Та то якийсь брєд... чесне слово.... Нічого ви платити не маєте, якщо ви у офіційній відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею 3 річного віку... Внески у фонди це відсотки від зарплати, то як ви їх маєте платити, якщо не отримуєте зарплати? А допомога не оподатковується...
    Я думаю, то ваша бухгалтер щось наплутала або забула, що ви в декреті, і відправила за вас податки, свої гроші віддавати не хоче, тому і намагається на вас це спихнути...
    Розкажу вам таку історію. У нас звільнили кілька працівників по скороченню, не зараз, ще раніше. Бухгалтер щось не так порахувала і видала забагато вихідної допомоги, ну так добре забагато... І що думаєте ті гроші хтось повертав? До тої людини навіть не дзвонили, хоча ця особа з таких, щоб віддала б гроші. Правда я не знаю чим закінчилася історія для бухгалтерші - я пішла в декрет...
    Я вже півтори роки в декреті, з шефом кожен день спілкуюся, ніхто мені про ніякі доплати/проплати/внески не говорив... Навпаки мені ще купу подарунків на НР подарували.
    Напишіть нам чим закінчиться ваша історія...
     
    • Подобається Подобається x 4
  5. Chortenia

    Chortenia Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Стаття 49-2 КзПП України - це стосовно попередження, і стаття 44 - стосовно допомоги.

    Але, на жаль, мало хто дотримується КзПП :umbrage:
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Дякую. Треба частіше закони читати, хоча б основні...
    Я думаю, що проблема, що не дотримуються КзПП в тому, що працівники самі того не вимагають... Та це і зрозуміло, бо коли є нормалана робота, то боїшся її втратити...
     
  7. Нюта

    Нюта Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    інколи виникає інша ситуація, якщо ти молодий спеціаліст то ти маєш працювати за всіх, а отримувати мізер! Також надзвичайно обідно! Навіть бажання і стимулу працювати нема, коли ти знаєш що за то ніхто не похвалить!:no:
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Галя_у_стразах

    Галя_у_стразах Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    так, але це також добра можливість швидко навчитись и когось посунути з посади :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. yanya

    yanya Active Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Свою працю потрібно достойно оцінювать. За нас це не зроблять(((((((
     
  10. Vendy

    Vendy Active Member

    Відповідь: Заробітня плата

    от і в мене така ситуація оклад поставили найменший (вона молода - їй не треба, а буде возмущатись - рот закриєм), а як роботу давати, то найбільше, бо наймолодша.
     
  11. Melinda

    Melinda Active Member

    Відповідь: Заробітня плата

    така несправедливість певно є скрізь, і тут нічого не поробиш. Чомусь старші думають, що молодим багато не потрібно, але вони забувають що живуть не в СССР, де можна було все за копійки купити!!!
     
  12. Farfalla

    Farfalla Member

    Відповідь: Заробітня плата

     
  13. Nuson

    Nuson New Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Шукала я роботу 2 роки, знайшла, ніби не погана і встигаю малого з садочку забрати. Але як прийшло до зарплати, то починається - може замість ставки 1000 грн. буде 500, бо є відсотки(десь приблизно так само як ставка), а як прийшлося тих 500 давати, то вже 400, бо зняли ще 100 грн. за тих клієнтів, яким не підійшло. То я за цілий місяць получила десь 600 грн. Злість була невиносима, але мовчу, бо каже, що після Нового Року буде краще. Чекаю.
     
  14. pchilka

    pchilka Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Я теж на роботу прийшла після інст., відкладалась на всі 100. Коли була атестація, шефова каже, так гарно працює і т.д., а їй кажуть, ну то треба підвищувати зарплатню. А та у відповідь, а молоді спеціалісти просто так працюють, нащо їм гроші...:girl_sad:
     
  15. purse

    purse Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Всього не перечитувала, але хочу додати від себе. При офіційному праце влаштуванні обговорюйте з/п на випробувальний термін та після, а також щоб це було документально оформлено. І як є можливість то перед працевлаштуванням дізнайтесь, як взагалі в даній установі відбувається підняття з/п, тому що в організаціях, які прибуткові та хочуть розвиватися і мати стабільний колектив з/п піднімають раз на рік, притому роблять аналіз ринку з/п по кожній спеціальності, а не просто так на то 100 грн., а твоєму сусідові 1000 грн., бо в нього "гарні очі".
     
  16. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Заробітня плата

    я ще додам: обов язково слідкуйте за тим,щоб в офіційних наказах на прийняття на роботу не вказувалося, що вас працевлаштовують на неповний робочий день чи неповний робочий тиждень- тобто на умовах неповного робочого часу. Цим особливо грішать власники підприємств приватної форми власності. Не беріть до уваги їх завіряння про те, що справжню зарплату ви отримуватимете як за фактично відпрацьований час і т.п. Звичайно, ви можете повністю отримувати певний час з\пл у конверті, а власник таким чином сплачуватиме за вас менші платежі до соц. фондів, але у випадку нарахування соц. допомог, відпускних, декретних та нарахування соц. стажу вам до уваги будуть братися офіційні норми відпрацьованого часу та нарахованої згідно з цим платні. В останній рік практично зустрічаюся не з одним клієнтом, який потерпає від подібних правопорушень, які виникають на підставі того, що в теперішніх економічно- політичних умовах, власники підприємств мусять "викручуватися" для існування своєї компанії будь-якими способами.
     
  17. Левицька

    Левицька New Member

    Відповідь: Заробітня плата

     
  18. enigma

    enigma Well-Known Member

    Відповідь: Заробітня плата

    це все звісно добре, але реалії дещо інші. Фірма не хоче втрачати, тому всі стягнення покладуть на працівника, тобто він просто отримуватиме меншу зарплату - і це не просто меншу, а набагато меншу. А хто з працівників на це погодиться, тільки аби мати соц захист?
     
  19. purse

    purse Member

    Відповідь: Заробітня плата

    Можливо й так, але якщо установа працює на офіційних засадах і цінує кваліфікований персонал, то і з/п у них має бути більш -менш прозорий регламент.
    Або хоча б, якщо в них такого не має і ви про це будете одразу знати, то зможете зробити відповідні висновки чого чекати від такого роботодавцяі не буде ніяких рожевих мрій, і нарікань, що "вас обманули", "вам обіцяли"
     
  20. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Заробітня плата

    "свіжий" випадок такого правопорушення: в одному відомому розважальному центрі працівники офіційно були оформлені на 10 годинному робочому графіку. Реально працювали 40 год. Ще й і з затримками в оплаті. Тепер власник одну частину працівників звільняє, бо вирішує замінити їх на літо студентами. Просто ставить перед фактом. У випадку звернення до суду та прийняття рішення про незаконне звільнення та стягнення з\ пл за той час вони можуть розраховувати на мізер, бо обрахунки будуть вестися із "документальної" . В тому ж розважальному центрі ще двоє працівників йдуть у відпустку ( яку надають неохоче). Відпускних не виплачують зовсім. Тобто оформляють як офіційну відпустку, кошти знімаються, але працівник їх не отримує. Працівники вирішили звільнитися ( з цілого ряду причин) і звернутися до суду. При такому розкладі, "игра не стоит свеч"