Щеплення немовлят

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Надя, 3 Вересень 2007.

?

Чи щепите Ви дітей?

  1. Ні, здоров'я дорожче...

    199 голосів
    57,5%
  2. Так, я вірю, що саме мою дитину то не покалічить.

    79 голосів
    22,8%
  3. Я ще не бачила жертв вакцинації і визначаюся.

    68 голосів
    19,7%
Статус теми:
Закрита.
  1. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    знову піднімаю це питання, але б хотіла отримати відповідь на запитання неодоразово звучавше тут, але без відповіді: Яким чином визначити "цілком здоровий організм якому вакцина шкоди не наробить" коли тому організму кілька годин від народження?
    російська рулетка? якщо наробила шкоди - значить був хворий зі скритими негараздами, якщо вижив - значить до вакцинації був здоровим?
    ще можу зрозуміти коли вакцинацію починають, як японці, з 2-х років - коли вже побачать що до чого, ну але в пологовому? Чи тому немовляті, котре окрім плачу за дискомфорт інакше не повідомить? Воно ж вам не скаже щось його болить чи ні, воно просто плаче і мама вгадує: кольки, сопельки, вушко, голодно, холодно чи ще щось...

    в світлі останніх подій педіатри почали страхуватись перед щепленнями і уважніше придивлятись до діток, а мені наприклад наполягали щепити дитину з висипкою і величезними цифрами стафілококу в аналізах (бо все то фігня в порівнянні з захистом вакциною і таких протипоказів, як у нас - немає)

    до Красотки: не чіпляйтесь до слів Уки, тому що вона завжди відповідає тактовно, не опускаючись на особистості і прямі образи.
    На відміну від форумлянок, які дозволяють собі назвати батьків, які щойно втратили дитину через довіру до місцевого педіатра і медицину в цілому - лохами.. розумніше було б змовчати, але мене це всетаки зацепило.
     
    • Подобається Подобається x 13
  2. Красотка

    Красотка Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Анута не шукайте підводних каменів у моїх словах!
     
  3. Vika

    Vika Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    а я боюся,переживаю.але роблю.
     
  4. Galyna555

    Galyna555 Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Ну що ж, напишу я свою думку.
    Старшій малій робили прививки в поліклініці, мали хорошого лікаря, яка нам казала коли приїжджати на прививку, а коли неїхати, бо не впевнена була у вакцині. Словом, зробили все крім НІР, і кір, краснуха, паротит теж не робили, бо почався переполох по телебаченню.(помер хлопець здається в 11 клас).
    На раунок молодшої доці, то консультувалися у багатьох хороших лікарів, які в свою чергу пояснили, що щеплення робити потрібно так як дитина, яка захворіє, то краще перенесе хворобу. Наприклад, така хвроба як дифтирія є серйозною і може бути смертельною для тих людей у яких щеплень не було, а у тих тих, які мали щеплення, то смертності небуло.
    І ще пояснили, що щеплення потрібно робити якісною вакциною, що вакцина Infanrix-hexa рахується найкращою не тільки в Україні, але й по всій Європі. Такщо, як буде нам 3 місяці ми поїдемо на Дністровську щоб щепити малу саме цією вациною.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    а воно мені треба?

    просто Ука тут спілкується не перший рік і всі давно знають, що підставою для її слів є виключно її власна думка, в принципі як і всіх інших, і дописувати ІМНО після кожного речення деколи просто зайве. ми тут всі обмінюємось власними думками і рішення приймаємо власним розумом, а не тому що "Ука так сказала" :)

    звісно допускаю, що ви новенька і про це могли не знати. Перепрошую що втрутилась ;)
    Просто якщо ви прийшли для дискусії в цю гілку, то напевно теж задумались в світлі останніх події яке саме рішення вам прийняти. І яке приймете, звісно буде лише вашим рішенням. Ніхто по попі вас за це бити не буде ;)

    щодо Комаровського - то кожному своє. Мене особисто не влаштовує його позиція щодо ГВ, тому до решти його матеріалу теж ставлюсь "акуратно"
     
    • Подобається Подобається x 12
  6. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: Щеплення немовлят

    збрехали Вам Ваші лікарі. нахабно в очі збрехали. Бо вони не могли не знати, що остання смерть від дифтерії була зафіксована ще торік у Львівськіій області (переполоху було, самі можете уявити) і дитина була достовірно щепленою.

    З осені минулого року від АКДП (вакцина в т.числі від дифтерії) лише за повідомленнями преси померло 6 дітей (мінімум 15 випадків відомо за внутрішніми каналами).
    А ось офіційна статистика по дифтерії: http://www.moz.gov.ua/ua/main/icsm/sesinfo/diph/
    За весь цей рік захворіла 1 (!!!) дитина, смерті жодної. В минулому рці померло 6, з них 2 - діти, обоє щеплені. Про щепленість можна пошукати на уніані офіційні повідомлення МОЗу. І жодної смерті нещепленої дитини за 2 роки!
    Роздрукуйте і покажіть це тим лікарям, хай брешуть, але не забріхуються, не в інформаційному вакуумі живемо.
    Ну і думайте самі, чи варта їм потім вірити, чи краще самому пошукати інформацію і прийняти рішення.
     
    • Подобається Подобається x 14
  7. Nery

    Nery Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Нарешті добралася до нас наша педіатр. Досі не було вакцини в поліклініці, та й лікаря не було, то нас ніхто і не рухав. А сьогодні ми приїхали в поліклініку писати відмову, лікар нас підтримала, не наполягала абсолютно. І ще й сама сказала, що їй кажуть, що вакцина хороша, але ж насправді ні вона, ні хто-небудь інший з медперсоналу точно цього не знає, а тим більше мами, які дозволяють щепити своїх діток...І в світлі останніх подій вона би просто не радила!!! робити щеплення! і своїм дітям зараз нізащо би не зробила!
    Так що...Ми зробили свій вибір. Я щаслива, що вакцини довго не було в поліклініці, я тішуся, що в нас не було деякий час лікаря, який би наполіг на щепленні, а я б до того часу не натрапила на цю гілочку на форумі і не почала б збирати інформацію про вакцинацію...І мені дуже сумно, що стільки діток стали жертвами вакцинації, але з іншого боку ці трагедії допомогли мені прийняти остаточне рішення щодо свого малюка. А далі - на все воля Божа, я думаю, ми і без щеплень будем рости здоровенькі! :)
     
    • Подобається Подобається x 16
  8. Galyna555

    Galyna555 Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    УКА, Яя вже писала, що вакцина повинна бути якісною, Infanrix-hexa захищає на 86%, так як звичайна вакцина на 36%. А брихати їм не було змісту, хоча б тому, що чи зроблю я дитині щеплення чи ні, їм з цього ніякої вигоди не буде. А на рахунок смертності, то не обговорювався конкретно цей рік, а взагальному.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: Щеплення немовлят

    дякую за підтримку :)
    хоча загалом трошки не так. Я давно утримуюся від висловлювання просто власної думки, так і на бан нарватися можна, хіба вже дуже допечуть. Період жорстких баталій і непримиренної позиції в цій темі я вже переросла, бо чітко усвідомлюю, що свій розум в чужу голову не вкладеш, та й непотрібно це. Тому практично все, що я пишу в цій гілці, це інформація для роздумів. Цифри, факти, суперечності - одним словом, матеріал, котрий спонукав би людей не приймати на віру слова лікаря, газети, форумчан чи ще когось, а копати-копати і ще раз копати, щоб встановити для себе істину.
     
    • Подобається Подобається x 18
  10. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    Відповідь: Щеплення немовлят

    тоді кому потрібна була оця брехня?



    по-перше, нема поняття "звичайна вакцина", є назва і виробник.
    по-друге, цифр 36% для АКДП не декларує жоден виробник, його б з таким показником просто ніхто б не пустив на ринок.
    по-третє, які критерії якості?
    Для прикладу, російська БЦЖ вважається менш ефективною від нововведеної бельгійської, бо дає менш тривалий захист і від меншої кількості штамів. Однак бельгійська тільки за офіційними показниками втричі реактогенніша. То котра з них якісніша?

    Окрім всього, спитайте Ваших лікарів, навіщо малюкові щеплення від гемофілки, котра взагалі не реєструється на наших теренах і її введення в календар є чистої води заказухою, що визнають безліч медиків? про гепатит Б я взагалі мовчу, то окрема тема...


    Люди добрі, ну задумуйтеся ви хоч трохи над тим, що вам кажуть лікарі!!! Білий халат і диплом зовсім не є гарантією знань і правдивості!!!
     
    • Подобається Подобається x 19
  11. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Звідки такі цифри?

    А на рахунок змісту - хіба на Дністровській за "так" роблять? Я чула, що щеплення коштує порядка 200-300 грн. за попередні аналізи і саме щеплення.
     
    • Подобається Подобається x 8
  12. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Уко, якщо вже не так власна думка, то хоча б досвід і час на перечитування інформації. Я знаю ресурси де можна почитати інформацію, але здебільшого мені не вистарчає на це часу - я читаю вибірково. В той час коли ви це все детально перечитуєте і на деякі ньюанси, які я пропустила можете зробити наголос "для роздумів". Тоді вже я вчитуюсь, ну і т.п. :)

    Наш шлях до відмови теж склався з випадковостей, які я потім вже зв"язала в логічний ланцюжок "Раз нам це не вдається, нам це не дають, значить воно нам може і не так сильно треба..." і почала більше рити, копати...
    Інакше БЦЖ і АКДП у нас точно б були.
     
    • Подобається Подобається x 13
  13. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    А мене от цікавить одне питання, стосується тих хто не робить щеплення але ставить стамп що робить. Можна сказати навіщо? Якщо вже взяли на себе відповідальність не робити щеплення, то чого тоді не взяти відповідальність за те щоб лист зі щепленнями був пустий?
    І чи не допускаєте ви, що не дай боже дитина захворіє на хворобу з списку тих проти яких щеплять.... і от лікарі подивляться що від того " тіпа щепили" і відкине симптоми хвороби і почне шукати щось інше... тим самим затруднить постановку діагнозу і лікування.... і можливо втратить такий дорогий час.....
     
    • Подобається Подобається x 10
  14. Олюська

    Олюська Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Вони не можуть відкидати, бо вакцина на 100% не захищає від хвороби
     
    • Подобається Подобається x 13
  15. дашулька

    дашулька Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Були сьогодні в поліклініці:нервопотолог дала добро,але педіатр сказала ще трошки почекати,тому попросила її написати протипоказ,а потім ще щось придумаємо-так вона мені сказала.Я здивувалась,тому що була налаштована на серйозну розмову з лікарем,аж обідно:girl_crazy:! так що будем гуляти далі:girl_spruce_up:
     
    • Подобається Подобається x 7
  16. Натася

    Натася Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    я хоч пишу офіційні відмови, але відповім на це питання, бо знаю відповідь.
    так робиться, щоб не зв'язуватись з системою. і тут не питання відповідальності, а питання відсутності проблем. бо держава створює для тих, хто нещеплений багато перешкод і головного болю. от щоб цього позбутись, люди і купують довідки.
    а щодо того, що лікар неправильно поставить діагноз - не смішіть мої тапочки, хіба лікар дивиться по записах, а не питає батьків?! чи батьки не знають, що дітям зроблено, а що ні?!
     
    • Подобається Подобається x 21
  17. Юстина

    Юстина Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Ніколь, про різні відповідальності йдеться. У першому - це здоров"я твоєї дитини, а у другому, це справді - боротьба з системою, системою на всіх рівнях, у всіх інстанціях. Я не маю найменшого бажання доводити там, де мене будуть питати про щеплення, про те, що я боюся експериментувати над своєю дитиною. Невдячна справа.
     
    • Подобається Подобається x 10
  18. Lastivka_Rivne

    Lastivka_Rivne Well-Known Member

    Відповідь: Щеплення немовлят

    Дитині моєї подруги зробили БЦЖ (щеплення в плече) і зараз вона має стільки клопоту і переживань. У дитини почалась реакція на прививку - виступила гуля (на лімфоузлі) на внутрішній стороні ручки (під пахом). Вона витратила вже енну суму коштів, обійшла купу лікарів-супер-пупер-діагностів, лікарень, діагнозів, рецептів на ліки.......... Зараз дитині 2,5міс. гуля не зникла, одні хірурги кажуть різати (як завжди), інші, що саме розсмокчеться.
    Таких випадків у нас в обл. 5, це їй так сказали на одному з оглядів.
     
    • Подобається Подобається x 15
  19. Ука

    Ука Добрий волонтер із поганими нервами

    тим не менше відкидають. і таких випадків, в тому числі з трагічними наслідками немало.
    в сучасній невизначеній ситуації педіатри теж бояться, вони ж все таки люди

    таі відповідальності теж...

    але оскільки наразі боротьба зазвичай нерівна, справді простіше так...

    коли Дарця йшла в школу, а Орися в садок, я була на 9му місяці, чоловік по вуха в роботі, тож було не до боротьби з системою. Тому робили "як усі". Потім вже воювали, в садку відвоювали право не робити, в школу Орися теж пішла без частини щеплень, і в школі пишу відмови. А от з Лідою трохи помикалися і пішли в приватний садок, в школу підемо без щеплень.

    я розумію, що їй не зовсім до того, але все ж хай прослідкує, щоб запис про щеплення, всі діагнози і результати аналізів були зафіксовані в карточці, а якщо залишатиме її в поліклініці, нехай зробить копію. Їй це все ще дуже придасться свого часу, щоб отримати подальші відводи від щеплень.
    Якщо не помиляюся (але можу і помилитися!!!) це називається бцжит, добре було б, щоб був зафіксований діагноз з переліку ПВУ з 48-го наказу
     
    Останнє редагування модератором: 10 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 14
  20. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: Щеплення немовлят

    "Що кажуть лікарі" - їх гріх/брехня.
    А от на Форумі писати бздури...?
     
    • Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.