Підгузники - одноразові чи багаторазові?

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем loreniya, 20 Листопад 2009.

  1. loreniya

    loreniya Well-Known Member

    зараз появилась альтернатива пеленок - памперси, багаторазові трикотажні підгузники різних фасонів.
    Хочеться почути від досвідчених мам /ну і тат :girl_blum:/ хто що використовує.
    цікавить

    1) фірма виробник і чому ви зупинились на ній7
    2) чи пробували ви інші підгузники, якщо так чому відмовились7
    3) фінансова сторона - скільки орієнтовно коштує користування даним видом підгузників на протязі, скажімо місяця?
    4) супутні штучки /присипки, серветки, олійки/.

    знайшла кілька фото трикотажних підгузників - річ не з дешевих / прикинула набір на перші 3 місяці у однієї з фірм - приблизно 450 Євро...:girl_sad: не дешево - чи воно того варте?
     
    Останнє редагування: 4 Грудень 2009
  2. Lastivka_Rivne

    Lastivka_Rivne Well-Known Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    Варте, ми маємо такі джинсові трусики (на ліпучках) американської фірми - нам подарували, ціна десь 10дол./1шт. Зручні, якісні, гарно носяться. Я навіть знайшла сайт виробника.
     
  3. loreniya

    loreniya Well-Known Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    а дайте будьте добрі ссилочку на той сайт!
     
  4. loreniya

    loreniya Well-Known Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    Цитата-стаття про шкідливість памперсів:girl_devil:

    МОЗ України вирішило експериментально вивчити вплив одноразових підгузків на здоров’я дітей. Адже не секрет, що з року в рік зростає кількість дітей, які страждають на алергії. Звичайно, причини виникнення алергії можуть бути різними, але пусковий механізм часто-густо запускається ще в ранньому дитинстві.

    Цю проблему ретельно досліджувала старший науковий співробітник центральної науково-дослідної лабораторії та лабораторії промислової токсикології Львівського медуніверситету Тетяна Зазуляк. Її наукові розробки лягли в основу кандидатської дисертації, яку вона нещодавно успішно захистила в Інституті гігієни та медичної екології ім. О. М. Марзеєва АМН України. А найголовніше – законодавчо затверджені рекомендації щодо використання одноразових синтетичних підгузків.

    ОДНОРАЗОВІ ПІДГУЗКИ – НЕ ДЛЯ ПОВСЯКДЕННОГО ВЖИТКУ

    - Перш за все, підгузки не можна вважати засобами для повсякденного вжитку при догляді за дітьми. Їх треба використовувати у виключних випадках, – наголошує Тетяна Зазуляк. – Чим це обумовлено? Підгузки виготовлені з полімерних матеріалів – переважно поліетиленової чи поліпропіленової плівки, подрібненої целюлози. Сучасні підгузки мають в собі абсорбент – гранулки, які й несуть основну небезпеку для дитини. Вони активно поглинають вологу, разом з тим набухають і розчиняються, покриваючи шкіру дитини ніби плівкою. Саме це спричиняє алергію, подразнення шкіри і так званий пелюшковий дерматит. Впродовж усього часу перебування дітей у підгузку відбувається інтенсивний ріст умовно-патогенних мікроорганізмів. А через п’ять годин їх кількість сягає інфікуючих рівнів.

    Щоб уникнути негативного впливу, спеціалісти лабораторії рекомендують батькам не тримати в памперсі маля довше, ніж три з половиною години. Якщо ж на шкірі дитини з’явилися патологічні зміни, тоді так звані памперси взагалі не можна використовувати. Обмежено треба застосовувати ці вироби при догляді за дітьми, які схильні до алергічних реакцій.

    ПРО «ПАРНИКОВИЙ» ЕФЕКТ

    - Окрім хімічної дії, є ще негативний вплив так званого термічного ефекту. Коли маля перебувало в підгузку впродовж року і більше, то його шкіра стає не адаптованою до перепаду зовнішньої температури, – наголошує Тетяна Зазуляк. – Дитина без підгузка переохолоджується, що призводить до різних захворювань органів малого таза. Крім того, у хлопчиків у памперсах яєчка утримуються при вищій температурі, ніж це припустимо, і в майбутньому це може позначитися на здатності хлопчиків стати батьками.

    - Ви досліджували і зарубіжні, і вітчизняні вироби?

    - На нашому ринку зараз майже 95 відсотків підгузків імпортних, а ті, що випускають у Харкові, Дніпропетровську, виготовляють з імпортних комплектуючих, тому немає різниці – чи ви купуєте імпортні памперси, чи вітчизняні – ці рекомендації стосуються всіх підгузків. Правда, за кордоном є підгузки на основі бавовни, без штучних абсорбентів, та вони значно дорожчі, і їх використовують для догляду за хворими, недоношеними дітьми. У нас їх ще немає, тому батьки, купуючи підгузки, повинні надавати перевагу повітропроникним виробам і, звичайно, дотримуватися наших рекомендацій.

    - А як щодо захисних бальзамів, кремів?

    - Для чого дитину спочатку наражати на небезпеку, а потім – шукати захисних засобів?

    - Українські мами хитрі, часто використовують одноразові підгузки декілька разів, вибирають абсорбент, вкладають марлю…

    - Досить популярний захід, і тут, головне, треба вчасно міняти марлю. Кожна мама повинна усвідомлювати, що марлю треба міняти кожен раз, як немовля зробить “пі-пі” (до 20 разів на добу), а не два-три рази на день.

    НЕ ДАЮТЬ ДІТЯМ «ДОРОСЛІШАТИ»

    Безперечним є те, що діти, які звикли до підгузків, пізніше привчаються до горщика. Основна причина - сухість і... лінощі батьків. Дитина не відчуває дискомфорту. На думку медиків, “маля у підгузку” вчиться користуватися горщиком швидше усвідомлено, а не рефлекторно. Є випадки, коли у два роки дитина не розуміє, що таке проситися в туалет. І чим раніше малюк сідатиме на горщик, тим краще і дитині, і батькам. Моя співрозмовниця вважає, що до року практично кожна дитина вже може проситися в туалет.

    Навіть якщо ви твердо переконані у перевагах одноразових підгузків, не хочете мати справи з пранням, все ж таки варто заради здоров’я вашого малюка прислухатися до порад спеціалістів. Це не консерватизм, це науково підтверджені дослідження і просто здоровий глузд....

    /уривки статті звідси - http://sd.org.ua/news.php?id=11856/
    АЛЕ, є мабуть і позитивні сторони в одноразових памперсах -
    • не запісяні дивани, ліжечка, постіль і все довкола.
    • мама не боїться що дитина зимою з мокрими штанами собі щось не відпарить, а відморозить...
    • простота використання
    • це в нас памперси одіті на перше покоління, а закордоном вже виросло покоління "памперсників" - здорові ж...

    ПАМПЕРСИ І ХЛОПЧИКИ - як раз хлопчики і мали б собі все цінне відпарити - читала що до певного віку нема чого відпарювати - бо там ще не все сформоване... Читала коли не була вагітною - інформація влетіла і вилетіла....

    тепер стаття-цитата яка відкидає шкідливість памперсів :girl_smile:
    У яєчках є особливі клітини – клітини Лейдіга. Їх завдання – продукування чоловічих статевих гормонів, андрогенів і тестостерона. Перші 7-8 років життя клітини Лейдіга фактично «простоюють» – це підтверджує хоч би той факт, що концентрація тестостерона в крові дуже-дуже низька, а кількість андрогенів в сечі у десятирічного хлопчика така ж, як у дівчинки аналогічного віку. Після семи років в насінних канальцях починає з'являтися просвіт, а в яєчках – клітини-попередники сперматозоїдів, так звані сперматогонії і сперматоцити. Ну а повноцінні, якісні і активні сперматозоїди можуть бути виявлені не раніше, ніж в 10 років, а як правило – значно пізніше.

    З погляду здорового глузду приведеної інформації цілком достатньо, щоб переконатися в неспроможності тверджень про те, що памперси впливають на якість сперми – як можна впливати на те, чого до семирічного віку немає у принципі?

    Можна привести ще декілька фактів, спростовуючих шкоду памперсів. Дійсно, існує ряд досліджень, що доводять, що дія на мошонку дорослого чоловіка підвищеної температури призводить до зниження активності сперматозоїдів. Відразу ж підкреслимо: йдеться не про безпліддя, тобто повного припинення руху сперматозоїдів, а лише про зниження їх активності. Суть дослідження така: дорослих чоловіків опускали у воду з температурою 45°С на 30 хв. Вказану процедуру здійснювали щодня і лише через 2 тижні вдалося виявити зниження сперматозойної активності. Спробувати з цього експерименту зробити висновки про те, що памперс шкідливий, може тільки фантаст.

    Конкретні цифри за даними численних вимірювань такі: при використанні марлевих підгузників температура мошонки складає в середньому 34,9°С, а при використанні памперсів – 36,0°С. Ні про яких 45° не йдеться і близько. Але справа навіть не в цьому: адже вимірюється саме температура мошонки, а не температура яєчка. А різниця тут дуже і дуже принципова. Між яєчком і навколишнім середовищем є цілих 7 оболонок. Яєчкова артерія, що несе кров в мошонку, проходить прямо в центрі могутнього венозного сплетення, і це створює ідеальні умови для передачі тепла. Нагрівати шкіру мошонки не проблема, але перегріти самі яєчка – завдання не з легких! Аж надто великі компенсаторні можливості системи теплорегуляції.

    Остання фраза підтверджується численними дослідами по вивченню активності сперматозоїдів у жителів теплих країн, а також у чоловіків, які працюють при високій температурі навколишнього середовища. Всі дослідники приходять до одного і того ж висновку: якщо яєчко від природи нормальне, тобто якщо в ньому немає анатомічних дефектів, то ніяке підвищення температури навколишнього середовища не зможе перешкодити людині успішно і результативно здійснювати продовження роду.
    уривки взяті тут - http://ualady.net/2007/06/03/chi_shkodjat_pampersi_khlopchikam.html

    В неті повно протиположної інформації про памперси. НУ І ХТО ТУТ ПРАВ???
     
    Останнє редагування: 20 Листопад 2009
  5. tslezinska

    tslezinska Well-Known Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    Ми користуємося цього разу пеленками. Не з міркувань грошових, а заради здоров"я малечі, бо старший був весь час у підгузниках. З пеленками не маємо ніяких неприємних нюансів типу запрівання, не треба шкіру мастити ані кремами, ані олійками, а для дитячої шкіри це теж плюс. Так, прання багато, але для мене воно того варте...Памперс вдіваю лише на сон та на вулицю.
    Багаторазові, зрештою, мало чим відрізняються від одноразових: в них не одразу видно, шо дитина випорожнилась, та й прати також треба...
    Щодо вищенаведеної статті, то можу сказати, що Штефко через памперси дійсно достатньо піздно привчився до горщика і довший час на горщик лише пісяв, а по-великому-тільки в памперс...Це також стало для мене причиною, чому цього разу живемо практично без памперсів.
     
  6. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    Я малому вдягаю одноразові підгузники.
    Коли є можливість - він голопопить. Вдягаю просто колготочки, трусики, в залежності від температури в хаті. На вулиці тільки в памперсах.

    Що до шкідливості памперсів саме хлопчикам - таке придумати могли тільки ті, хто не розуміється на людській анатомії.

    Для мене ускладнення життя використанням одноразових підгузників, позбавлене здорового глузду. Так само, як і реклама памперсів, де великі діти бавляться у футбол і при цьому у памперсах.
     
  7. loreniya

    loreniya Well-Known Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    tslezinska, а як ви пеленки так би мовити... прикріпляєте? якісь спецтрусисики? Дитина "пропісює" їх /пеленки/ навскрізь? не перетікає на матрас чи в візочок?
    Перепрошую що я така дотошна - просто наперід думаю як то правильно зробити - не подумаю наперід то будуть памперси без альтернативи - де потім час візьметься вичитувати і бігати купляти...

    Поки дійшла до висновку що крайності то погано, мабуть буду комбінувати - трохи памперси, трохи пеленки, трохи гола дупка...
     
  8. olena

    olena New Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    Я теж надаю перевагу звичайним трусикам і колготочкам,бо з малою мала проблеми і з випріваннями і з сіданням на горшок.Вона могла довго просидіти на горщику і нічого в нього не зробити,а потім встати і зробити свою справу на килим чи диван.Тому малому памперс одягаю лише на вулицю і на ніч.Прання дійсно багато,але в наш час це не проблема.
     
  9. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    До речі, в малого ніколи ніяких проблем з випріванням не було.
    І, впевнена, до горшка він нормально привчиться.
    А зимою гуляти з малою дитиною у тканних підгузках - то якось жорстоко.
     
  10. guculyanka

    guculyanka Well-Known Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    Багаторазові підгузники - це дуже класна річ!;)

    Ми користувалися саморобними марлевими, але при тому висаджувалися. Купили багаторазові Катінки, але вони взагалі не вбирали вологу,:8: тому й перейшли на саморобні.

    Дуже класні підгузники Disana. Я їх бачила вживу, і маю знайомих, які ними користувалися. Люди страшенно задоволені. І зимою в них ходили, і літом... Дійсно, все вбирають ці підгузники, і від буретного шовку враження надзвичайні - чудово забирає подразнення.:y:

    В мене в магазині є відео про цю систему, подивіться:набір для пеленання Disana

    І необов*язково брати набір, можете взяти на пробу кілька трикотажних підгузників (вони на зав*язках, і підійдуть аж до 2-3 років) і кілька вкладишів. Як треба буде, то докупите.
     
  11. tslezinska

    tslezinska Well-Known Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    Не прикріплюю, мала на них лежить або сидить (на руках або в кріселку). Пропісює, звичайно, наскрізь, тому мій одяг частенько буває мокрий або в плямах, для цього маю кілька комплектів домашніх...
    Під пеленку підстеляю матрасик з клейонки, але оскільки доця вже жваво перевертається на всі боки, то вона часто з нього злазить, тому ліжка також бувають мокрі...Але то не є такою вже великою проблемою:)
    Візок ми беремо лише на вулицю, і то не часто, бо я її багато в слінгу ношу. На вулицю вдіваю памперс, бо пісяє вона дуже часто...То саме вночі. Пробувала вночі лишати без памперса, але оскільки часто пісяє, то одразу ж прокидається,в результаті сну немає ані їй, ані мені...
    Але попри всі ці, здавалося б, незручності і купу прання (перу вручну звичайним господарським милом) я бачу, що шкіра в дитини чиста і здорова, не доводиться "рятувати" її дитячими косметичними засобами. Ну і також це допомагає дитині тримати постійний температурний режим всього тіла, бо вона рівномірно голенька - і дупка і верх в одракових температурних умовах.
     
  12. Златка

    Златка Well-Known Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    У нас був зовсім "безпамперсний" період більше 2 місяців :girl_flag_of_truce:. Пробувала трусики з еко-магазину, вони нам не підійшли - передусім по фасону, бо хоч по розміру підходили, але дуже перетискали ножки. Думала над дісаною і її аналогами, але ціни :girl_devil: тому користувались пеленками. Марлеві мені не подобались, тому я використовувала звичайні ситцеві пеленки. Щоб не спадали, прикріпляла на животику резиночкою, яку відрізала від памперсів :girl_haha: На ніч на пеленочку ставила одноразову пеленку, щоб хоч трошки не протікало, бо ми такий круть-верть, що все, на чому спали, скручували під собою в трубочку :girl_haha: Щодо способів накладання пеленки, то пробувала різні, залежно від віку маляти - спочатку в основі був трикутник, який кутиками загинався на животику, потім як доня наїла велику попу, пеленку складала в прямокутник не знаю, наскільки зрозуміло пояснила; бачила такі схемки в книгах по догляду за дітьми
     
  13. loreniya

    loreniya Well-Known Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    я перед вами скидаю капелюха!!! я думала все переться в машинці...
    я просто мабуть не встигну все "старшенького" поки збереш зранку, поки нагодуєш /то в смислі чоловік в мене старшенький/... хату прибрати, все попрати їсти наготувати, на роботу піти... А добавиться молодшенький то ого що буде - ще + гуляти, годувати, присипляти, прати...
     
  14. tslezinska

    tslezinska Well-Known Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    Ну, то не так вже й багато часу забирає...Перший час маля багато спить, тож матимете час на все:) А потім виробиться режим.
     
  15. loreniya

    loreniya Well-Known Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    а що то за еко-магазин?
     
  16. tslezinska

    tslezinska Well-Known Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    Ще забула написати, що пральний порошок каки не відпирає:) Пробувала різні...Дитячі порошки взагалі, звичайні трошки, але плями все ж таки лишаються...А от звичайне, коричневе госп. мило відпирає!
     
  17. Златка

    Златка Well-Known Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    магазин в районі добробуту, бічна вуличка біля церкви потім ще напишу точніше, десь я мала записано його адресу, бо то ті підгузники чоловік купував
     
    • Креативно Креативно x 1
  18. Юстина

    Юстина Well-Known Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    Ми памперс оядгаємо на двір і на ніч. Вдома звичайні трусики+штанята, а ввечері гори їх для прання (разом з тапками). Буває вціляємо кожного разу з горщиком, то тоді так як дорослі цілий день в одних трусах ходимо.
    Каки перемо зимною водою з милом, а лиш тоді до загального прання порошком (дитячий амвеївський використовую).
     
  19. Milka

    Milka Moderator

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    Такий же ж магазин є на вул.Франка, дуже близенько біля весільного салону "Людмила".

    Я начиталася багато про систему пеленання Disana і спілкувалася з людьми які користувались виключно цією системою, от рішилась і собі купити цю систему. Але коли я прийшла в магазин (вищезгаданий), мені сказали що є лише дещо з того всього, треба наперед замовляти. Купила я те що було, а було лише 3 трикотажних підгузники і 2 вкладиші з біомарлі(я мала ще 10 вкладишів інших). Перейти повністю на систему пеленання я не змогла(тому більше нічого не докуповувала), нічка мене вимучувала, мала будилася щоразу як була пеленка мокра. Літом коли мала була маленька ми користувались багаторазовими підгузками цілий день, крім ночі. Ці трикотажні підгузки для мене були знахідкою, бо такій маленькій дитині важко підставляти ту марлю, щоб вона добре трималась, а вони гарно фіксують. Коли малій виповнилось 7 місяців я перестала використовувати багаторазові підгузники бо особисто мені стало важко їх фіксувати, вона постійно в русі, думаю якби були ці штанці з валяної шерсті проблем не було б, ну але тепер докупляти я вже не хотіла. Може якось смішно виглядає, але я одноразовий памперс вичищаю і туди запихаю вкладиш(тобто марлю), так можна іти навіть на вулицю. Так що ми одягаєм одноразовий на ніч, в гості і на вулицю, решту часу або голенькі або з марлею. Перу то все госодарським милом, а раз в тиждень запихаю в пралку разом з дитячими речима.
     
  20. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Підгузники - одноразові чи багаторазові?

    вот ви знаєте, читаю я вашу темку про ці підгузники а в голові мисля гуляє.... що одне діло планувати як то коли ти ще вагітна, а друге діло коли вже на ділі. Я теж зніму перед вами капелюха якщо ви все заплановане встигнете самостійно без допомоги рідних.
    Одразу скажу - алергії на памперс і запарювання - то не у всіх діток. Моя не має алергії на жоден памперс, і не запарювалась ніколи хоча постійно в памперсі.
    Згадую свій перший місяць в ролі мами......жесть, чесне слово, і так само ніхто не відміняв справ домашніх, і ніхто не допомагав, і мала до речі не спала вдома, а лише на вулиці пару годин ( так що не всі дітки багато сплять щоб мама все встигла) і якби я ще памперси такі тряпічні чи пеленки використовувала - на довго б мене не вистачило. І прати в машинці теж можна, бо не кожна дитина має алергію на порошок, до речі в нас чомусь всі каки якщо на одяг попадали - то відперались чудово, може не за один раз але все чистеньке все одно.
    Так що звичайно ознайомитись і бути в курсі справ це добре, але на практиці може виявитись все зовсім не так як уявляється зараз. І тоді можливо на пеленки чи трусіки вже переходити коли дитинка трішки старша чи коли в вас буде вже вироблений режим і ви як мама будете сравлятись зі всіма своїми обовьязками.