Ситуація у школі, що робити?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Iriska, 1 Грудень 2009.

  1. Iriska

    Iriska Well-Known Member

    Склалась у нас наступна ситуація:

    Минулого року ми намагались спустити по гальмах спершу обзивання, називаючи це: діти є діти... Це привело до того, що в один прекрасний день мого сина побило одразу 7 однакласників, як виявилось, це не поодинока ситуація... Постійно замішаний один хлопчик, однокласник малого..., а от решта - міняються. Ми провели невелику профілактичну розмову і роз*яснили, що надалі, я зніму побої в дитини і буду діяти не так ласкаво... Все припинилось.
    І ось... знову почалися обзивання і знову той самий хлопчик... Цього разу я відреагувала одразу і нагадала про минулорічну розмову і що вона в силі. Але... мене вбило те, що поки я була в класі, наша класна керівничка говорила з одною з мам і при дітях і при мені, почала всім дітям без перебору (в тому числі і моєму сину) клеєтети лейби хто нормальний, а хто ні... Степінь оцінки мого сина була визначеною за його небажанням вчити правила... Невже це причина говорити, що дитина є ненормальною? Причому потім іншій мамі обгаджувала і дитину попередньої мами, щойно та вийшла... а ще пару секунд тому, вона її завіряла в чудовості дитини... Питання:

    А хіба можуть інакше діти себе вести, якщо вчитель показує їм такий приклад?

    От я в результаті на перехресті... Або переводити малого в іншу школу, або бути постійним ревізором в школі, але це не вихід, бо вчителька настільки залякала малого своїми вічними прискіпуваннями і відношенням (доречі вона до всіх так гарчить), бо щойно її попросити вплинути на ситуацію, як вона підвищує голос і на батьків...

    Мені самій довелось поміняти 4-ри школи, і спогади про це не найкращі... Не хочу ламати дитину, але вже не знаю що його більше зламає...

    Що порадите? і Ще... чи може хтось дати характеристику СШ№5?

    Щиро вдячна за кожну відповідь.
     
  2. stira

    stira New Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    Я думаю, що ситуації такого характеру будуть безперервними, і боротися з ними не можливо, бо як показує життя діти сьогодення- жорстокі, внаслідок доступності поганої і негативної інформації. Я думаю, що перш за все треба спитати в дитини, чи готовий він перейти в нову школу, я думаю, що це і буде відповіддю на ваше питання.
     
  3. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    Однозначно міняти школу. То не вчитель, то, перепрошую, дебілка.
     
  4. bora

    bora Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    Таке враження, що ситуація типова. Вихователь, який має бути зразково етичним насправді виявляється просто таки антиподом своєї професії.. Від різних знайомих вже чула про подібні ситуації. На мою думку від таких вчителів треба тримати дітей подалі, бо чого такі баби (інакше не скажеш) зможуть навчити. В такому негативному оточенні дитина і вчитися не хотітиме, до речі. Бо їй не до того буде:sad:
     
  5. Katrine

    Katrine Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    Iriska, думаю, що однозначно потрібно обирати іншу школу..
    так, важко залишати друзів, знайомих, але ціною і Ваших і синових нервів це питання не вирішиться.. завжди є "проблемні" діти, тому що різне виховання, інші правила.. але мені здається, що набагато спокійніше буде усвідомлювати, що Ваша дитина в спокійному середовищі, що вона з бажанням йде в школу, а не як на каторгу...та й знайдуться нові друзі, діти легше нав"язують один з одним контакти...
    а якщо вчителька не має елементарних навичок спілкування з дітьми і батьками, то чого вона може навчити???
     
  6. Бурулька

    Бурулька Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    Не зважаючи на мій доволі спокійний характер, мабуть підняла б для початку шум. Поговорила б з іншими батьками. Думаю, їм також не байдуже як проводять час іхні діти в школі. Ну і є вища інстанція - директор школи.
    А що це за один хлопчик? З іншими дітьми він себе також поводить?
    Не виключено, а найбільш ймовірно є те,що все закінчиться переводом дитини в іншу школу. На жаль. Але і поборотися треба,щоб дитина не подумала,що від проблеми найкраще втекти
    В іншій школі вони також можуть бути. Від цього не втечеш. А от з вчителькою треба щось робити
     
  7. Радість

    Радість Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    Точнісінько така ж ситуація була в нас. В класі був хлопчик, який постійно підбивав всіх проти мого сина. Були також бійки - всі на одного. Не допомагало нічого. Розмовляли і з хлопцем, і з його батьком, і з вчителькою. А от від директорши я була в шоці. Вона виставила того хлопчину ну просто ідеальним, і батьки в нього найкращі, бо кожний день за ним в школу приїзжають. А ми такі погані, бо школа за два метри від дому:girl_devil:. Загалом, воювали вони два роки. Аж поки ми не запросили всіх хлопців до малого на день народження. Тут я вже попотіла. Зробила їм таку забаву, що потім вони довго згадували про цей день. І після цього відношення повністю помінялося.
     
  8. OxankaF

    OxankaF Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    Минулого року у класі мого меншого була подібна ситуація. Був один хлопчик, який постійно бив всіх. Ми навіть обговорювали це на зборах. Батьки підійшли до малого і спитали, чому він так робить, то він відповів, що з ним ніхто не хоче дружити. До того ж він був ще й з неблагополучної сім"ї, мама з 4 дітьми, всі від різних батьків, тепер жила з якимось "уголовніком", на збори ніколи не приходила, та й перший раз я її побачила в 2-у класі, вона навіть не забирала його зі школи. Хлопець не вчився взагалі, тай вчителька не дуже старалась. Тобто дитині не приділяли часу і уваги ніхто, от він і сам до себе привертав увагу. Коли я говорила з своїм сином і питала, чому ви не хочете з ним бавитись, син відповідав, що він поганий, а коли спитала, чому поганий, син відповів, що всі так кажуть, що він поганий і ніхто не хоче з ним бавитись. Потім правда потрошки діти почали брати його в свою компанію, але в нього час від часу все рівно появлялось відчуття "проти всіх". Чим би це все закінчилось не знаю, перевели того хлопця в іншу школу.
    Iriska, попробуйте ви поговорити з батьками, це мабуть впершу чергу. По-друге , мені здається, що не варто було зразу лякати, треба було поговорити про причини, чому так сталось. А взагалі, в якому це класі таке?
     
  9. Iriska

    Iriska Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    Говорила... Спершу я їй навіть нічого не говорила, прсото послухала історії про нього... Коли сказала, що була така ситуація, вона мені відповіла, що вона на таке вже й не збирається звертати увагу... Знає що таке є, але в нього шило і вона нічим не може зарадити... Нехай дитина тішиться. Сьогодні просила її поспілкуватись з малим і просто звернути увагу, що це не найкращий спосіб спілкування, але знову ж таки... її реакція: "А ви впевнені, що була саме його ініціатива?!", звісно я впевнена, особливо після минулорічних пригод. Я вже не кажу, що вони тоді умудрились побити старшокласника і в дитини був струс мозгу...

    Одразу ніхто нікого не лякав, були розмови. Деякий час нам доводилось сидіти в школі поки не почнеться урок, а потім одразу забирати і не лишати на продовжувану, щоб не виникало ніяких пригод... Причини?! Він мовчить, а коли до нього говориш він тільки ухмиляється, що йому нічого за це не буде. А мій малий жаліється вже тільки тоді, коли йому це вже нестерпно, або ми побачимо синяки... він сам не знає чому так, мій малий спокійний (говорю так не тому, що він мій син, а так і є), він може сидіти на перерві і рішати приклади чи бавитись якусь настільну гру. А ті задираються... То з рюкзака витягли його речі, то ручку собі взяли, бо сподобалась..., то машинку (то було минулого року), що вже я забирала, бо то дитє хтіло собі залишити... Мені не жаль, але красти з рюкзака, а потім заявляти, що мені сподобалось я собі лишу?!

    В третьому... а попереду ще 9-ть...
     
  10. Hruska

    Hruska Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    Не знаю, може мій допис буде недоречним...:girl_in_dreams:
    Я в дворі виросла з хлопцями...там пощади не було...і тягали мене постійно за волосся, і лупцювали, бо наймолодша була, зуб навіть вибили...але скільки не приходила до батьків жалітися...все одне чула - "Вмій сама за себе постояти...."....і ніколи за мною в двір не виходили..
    Коли мені один хлопчисько вибив зуба, то побігла додому за вибивачкою сховала її за платтячком...і наближившись до нього...так його відмастила...Більше не ліз. :girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:
    Так і в житті мене батьки виховували до самостійності...
    Веду до того, що пробуйте дитину навчити самому за себе постояти...не боятися перешкодам, бо то лише дитинство - в житті складніші проблеми будуть і всюди за ним ходити не будете!

    Запишіть його на спортивні гуртки, карате, вільну боротьбу там і спілкування буде з ровесниками, нові друзі та й навчиться за себе постояти самостійно...Чому дитина така спокійна? Чому вся в собі?
     
  11. Iriska

    Iriska Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    Я виховую сина сама і як має мати вплив батько на сина не знаю. Пішла в школу тільки тоді, коли він прийшов до дому весь у синцях, причому не маленьких... Більше того є різниця між вулицею і школою. На вулиці ісправді кожен сам за себе, а в школі викладач відповідає за дитину.


    Ходив, але йому не сподобалось. Зараз ходить на танці, йому це ближче...


    Бабця, дідусь і вчителька в школі затюкали... Бачу пора з малим втікати від батьків і до іншої школи...
     
  12. Hruska

    Hruska Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    Не сприймайте все настільки близько:girl_smile:....Остаточного рішення Вам приймати, та й зрештую Ви самі краще бачите ту всю ситуацію, щоб знати, як краще...
    Оце точно...маю знайомого якого таксамо бабці і діди затюкали....Втікайте по-швидше від них, бо то потім важко буде йому.
    Насправді, то ви так думаєте, бо маєте хороше виховання...а до таких хуліганів, як той хлопчисько по-іншому не дойде...
    А вчителька, то окрема ситуація....попробувала вона б до мене голос підвищити....:girl_crazy:
    А якщо попробувати не повністю змінювати школу, а тільки клас? як кажете? чи там все одна мафія?
     
  13. Iriska

    Iriska Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    Вона нині пробовула до мене... Смішно було, коли вона потім звонила до моєї мами і жалілася... Хай тішиться, що я на педагогічну раду ще не подала скаргу...

    Навряд то поможе... Вже писала, що та гопкомпанія побили старшокласника, і це шпіндюки 2-го класу... І що?! І нічого... спустили вчителі все на гальмах...
    Хочу і є куди..., але... альбо працювати, альбо... В мене постіні відрядження і не завше є можливість їсти наварити, не те що все решта...
     
  14. dieSonne

    dieSonne Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    Таких "вчителів" треба провчити. Якщо є сили і бажання, я б в такій ситуації повелася максимально агресивно по відношенню до вчительки, бо її дії і справді суперечать професійній етиці педагога. Написати лист на ім"я директора, описати всю ситуацію, попросити відреагувати,
    от власне, перевід то не гарантія від нового такого ставлення. Хлопці завжди тяжко зживаються в школі особливо у початкових класах. Перевід у іншу школу - то не вихід. Думаю треба розібратися в цій ситуації, дуже розумно поступила Радість, дітей часом просто треба зблизити, показати якісь спільні інтереси, зацікавити чимось і вони з запеклих ворогів можуть перетворитися на найкращих друзів. Можете звернутися до шкільного психолога, пояснити ситуацію, попросити знайти причину агресії інших дітей до вашого сина, думаю розумному психологу це під силу. Вчительку треба щемити. А перевід, це крайній захід, за переводом тягнуться, як правило схожі ситуації, знаю коли до нас приводили новеньких, яке до них було ставлення. Це не є найлегший вихід, хіба вам вдасться знайти справді хорошого вчителя, ви побачите що дітки нормальні, ну тоді можна пробувати, але це дуже травматичний крок для дитини. Легше знайти причину і її усунути, здружити якось дітей.
     
  15. Hruska

    Hruska Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    :D:D:D:D:D:D:D
    ото люди дивні....

    ---------- Додано в 13:34 ---------- Попередній допис був написаний в 13:33 ----------

    А от це зря...як говрориться...зря...Таким чителям не місце в школі....
     
  16. Iriska

    Iriska Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    Ги... нема до кого... він відсутній... взагалі...

    Це я і по собі знаю...
    Тому зараз дуже важко прийняти якесь рішення...
     
  17. dieSonne

    dieSonne Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    має бути у кожній школі! В садочках навіть є!

    ---------- Додано в 15:40 ---------- Попередній допис був написаний в 15:39 ----------

    часом час найкраще рішення, почекайте, може на Миколая щось зорганізуйте. Рішення яке застосувала Радість дуже гарний приклад!
     
  18. Consuelo

    Consuelo Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    хм... ну поміняти школу можна, звісно на кращу, сильнішу, тим не менше, практично в кожній школі є такий вчитель-нелюд, якого неможна випускати до дітей.
    Тобто, для початку я б радила поставити ту вчительку на місце.

    Маю купу прикладів такого ставлення до дітей, як чую про них, то мене аж калатає! От наприклад, моя учениця, коли я її взяла на навчання з математики, була просто залякана! тобто я крім навчання математики проводила і психологічну підготовку. В результаті - Мартуся підняла дуже високо рівень математики, вже не боїться вчительки, проте приходить і розповідає мені (добре, що вона вже без страху) "От я сьоні руку підняла, а вчителька мені сказала, що я щось замудра стала"....
    або ж, мій Коханий в яокмусь там класі, коли ділили їх на гуманітарні і математичні, хотів йти на математичний. Врахуйте, що за власним бажанням дітей ділили. Так вчителька йому сказала "куди тобі там в математичний!" типу нічого ти й так не вартий. Зате тепер, коли Він вже як директор фірми заходить в школу (фірми, яка й обслуговує ту школу) і ще й закінчив прикладну математику, і взагалі - математика то його стихія, та вчителька з ним навіть не вітається. Соромно. Добре, що Він нормальним виріс, проте я переконана, що йому було б набагато легше, якби його ще тоді взяли в математичний клас.
    Ще знаю випадки, що вчительки отакі мають якусь "кришу" і дуже важко, навіть усім батькам вкупі щось довести. Але треба пробувати!
     
  19. Hruska

    Hruska Well-Known Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    Повнісю підтримую....логіка в Радості спрацювала просто суперськи...
     
  20. ksenia

    ksenia Member

    Відповідь: Ситуація у школі, що робити?

    я за:girl_haha: