Жовтушка в дитини і грудне вигодовування

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Zoryanazirka, 11 Жовтень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Zoryanazirka

    Zoryanazirka Well-Known Member

    Коліжанка народила тиждень тому, ще не відпускають з пологового через жовтушку. А тепер ше й заборонили годувати малу, кажуть жовтушка через її молоко, заставляють цідитися, і годують пастеризованим маминим молоком. Я таке про таку методику вперше чую, пастеризація лише робить його стерильним, а до чого тут жовтушка? Може тут хтось є хто про таке чув, бо ляля перша і мама поки сама нічого незнає. Пологовий - Медінститут, лікарці дитячій каже заплатила добре..
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. odree

    odree Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    як на мене безглуздя повне. чому вони так роблять, навіть не знаю
    в моєї старшої теж трималася жовтяниця, але з ГВ таких епопей не було. і все з часом внормувалося
    може вони хай покличуть когось на консультацію з іншого пологового
     
    • Подобається Подобається x 2
  3. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Нас теж через жовтушку майже тиждень тримали. Дитину брали на процедури (кварцували), але про молоко ніхто не казав нічого. А, ще в малого брали аналізи, чи зменшується жовтушка, то як досягла якогосьрівня - виписали. (Батальна)
     
  4. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    при жовтушці навпаки рекомендовано ГВ, оскільки (надіюсь правильно поясню) в молоці є ферменти, які і допомагають дитині виводити надлишковий білірубін.

    знайому в пологовому переконали, що її молоко дитині "не підходить" і із-за того жовтушка. Мотивували їхнім резус-конфліктом. Вона чемно перев"язала груди і годувала сумішшю. Відверто скажу, що вперше чула за такий мотив. Може воно і буває, але напевно вкрай рідко.

    а може в тому проблема? тепер відпрацьовує "на совість", показуючи свою розумність і кваліфікацію....
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Galya

    Galya Well-Known Member

    Взагалі-то є таке поняття як жовтушка від грудного молока. Зустрічається у 15 % випадків зі всіх жовтушок. Проявляється на 2-4 день і згасає через 3-4 тижні. Як виявити, що то саме така жовтушка? Відлучити від груді на 1 добу і аналіз покаже зменшення кількості білірубіну. Але головне питання: нашо це все, якщо ГВ при цьому не протипоказане? При підігріванні молока до 60 град. руйнується фермент, який призводить до повторного впитування білірубіну в кров.
    А ще є жовтушка т.з. грудного невигодовування. Тобто дитина на ГВ, але отримує неадекватну кількість молока, рідкі годування, допоювання. лікеування - правильна організація ГВ.
    При резус конфлікті (патологічна жовтушка) не рекомендують годувати грудним молоком до 12 днів, тоді нібито в мамит в молоці пропадають антитіла до резус-фактору. Знову ж, за даними ВООЗ - додаткове поступання антитіл матері не досліджувалось. Тому я так розумію, кожен лікар сам собі вирішує, що робити.

    Ще важливо, наскільки дитина жовта: якщо у дитини старше 48 годин жовті долоні, коліна і нижче ніжки, то треба, щоб оглянув лікар, здати аналізи. Вище колін - не вважається складною жовтушкою.
     
    Останнє редагування модератором: 11 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 19
  6. Анута

    Анута Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Галю, дякую! дуже цінна інформація! розширюю свої знання ;)

    ну а мами відповідно чемно виконують, бо які ще варіанти. Або довіряй, або шукай істину сам.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    У нас з Катериною була жовтушка то нам навпаки казали годувати чим бiльше щоб бiлiрубiн виходив з сечею з тiла, плюс казали ще догодовувати поки молоко не прийшло. А щоб НЕ годувати своїм молоком, я такого не чула.
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    Відповідь: ГВ - ще один дар природи.

    Одже офіційно це виглядає так що завжди нагадуєть про
    · Забезпечення адекватного грудного вигодовування (а це ніякого допоювання та догодовування і годувати по вимозі дитини та по вимозі мами (не менше 12 разів у добу))
    І як висновок дитина має знаходитися виключно на ГВ і без ніякого допоювання. Допоювання це не лікування! це перешкоджання організму дитини вивести білірубін. І ніде не було і слова згадки про те що в деяких випадках потрібно відмовитися від ГВ такого не має!
     
    Останнє редагування: 12 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 15
  9. Iwka

    Iwka Well-Known Member

    Відповідь: Жовтушка в дитини і грудне вигодовування

    От і ми стикнулись з жовтяничкою, і загалом настроєні її подолати на ГВ, але приходила до нас лікарка :girl_devil: і казала давати малюку таблеточки Хепель.

    А я шось не спішу купувати їх. Може то краще самій попити щось жовчогінне, чи ще почекати до 2-х тижнів???

    Ознак для виклику лікаря покишо не виявила, але шось воно мене гризе троха.
     
  10. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Жовтушка в дитини і грудне вигодовування

    Нам теж казали. Я купила (до речі, якщо таки надумаєте - не купляйте, я віддам, термін дії до 12 року), навіть почала давати. Але на той момент ще давала кропну воду, якусь мікстуру і той Хепель.В поліклініці педіатр казала, що якщо до міс. не пройде, то треба буде на пару днів відмініти ГВ. На кожне годування (то щогодини, ага) виходило треба давати якісь ліки. То я за пару днів перестала давати (причому все). Остаточно жовтушка пройшла до 1,5 міс. Наступний раз я вже прийшла на огляд тоді, коли жовтушка зійшла.
     
  11. Sokolova

    Sokolova Well-Known Member

    Відповідь: Жовтушка в дитини і грудне вигодовування

    Мій синуля народився на 36 тижні, жовтушка була десь до 2,5 міс. Здавали аналіз крові на білорубін, а ще на рахунок ГВ мені казали, що у Львові є така лабароторія, куди потрібно здати аналіз свого грудного молока на перевірку, але при цьому від ГВ не відмовлятись, просто, якщо в такому аналізі знайдуть причину, яка викликає оцей підвищений білорубін, то в такому випадку тільки мамі потрібно ліки приймати. А ваша подруга прививку дитині від гепатиту робила? тоді це можливий побічний ефект
     
  12. Person

    Person New Member

    Відповідь: Жовтушка в дитини і грудне вигодовування

    Добре коли педіатри за ГВ. А ми приїхали на огляд ніби і до хорошого педіатра в 1 місяць, вона сказала, що і без аналізів бачить, що в дитини сильна жовтушка. Сказала повністю відмінити ГВ на 1 тиждень і перейти на суміш, більше ніяких ліків не назначала. Я як молода і перестрашена мама її повністю послухала. Хоча метод дав наслідки - жовтушка пройшла майже повністю, але ГВ я повністю так і не відновила.
    Дуже змістовну і потрібну інформацію подала Яремко. Але я от думаю знала я б тоді про це, що б робила. Треба було ті лікарці це під ніс пхати, чи на свій страх і ризик не виконувати її порад...
     
  13. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    Відповідь: Жовтушка в дитини і грудне вигодовування

    Ну, сумно від наших медиків бо в протоколі чітко написано що немає такої жовтяниці при якій потрібно відмовлятися від ГВ
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Gala

    Gala Well-Known Member

    Відповідь: Жовтушка в дитини і грудне вигодовування

    У старшої була дуже сильна жовтушка,яка з"явилась зразу після народження,в першу добу.Тоді усі дуже переживали(казали,що це через несумісництво груп крові у мене і чоловіка дало таку реакцію)То пам"ятаю,2 дні мені не давали годувати дитину,.
    В молодшої була лекша форма жовтушки,з"явилась на 3 день,то годувала грудьми зразу.,хоча жовтушка довго ще трималася,після виписки додому.
     
  15. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    Відповідь: Жовтушка в дитини і грудне вигодовування

    Протокол затверджений в кінці квітня 2006 року а старша коли народилася? тоді цей протокол вже існував?
    Хоч він вже 3 роки але достатньо часто відбувається що лікарі його ігнорують і виконують те що їх вчили давним давно, не дивлячись що норми вже давно помінялися, і клінічно доведено що ГВ обов'язково має бути, а в критичних випадках просто додається адекватне лікування
    Парадокс несовместимости. Гемолитическая болезнь новорожденных
     
    Останнє редагування: 3 Грудень 2009
  16. Natalya

    Natalya Well-Known Member

    Відповідь: Жовтушка в дитини і грудне вигодовування

    І в нас була жовтушка. Кров однакова, а от прививку проти гепатиту таки робили. В пологовому (медінститут) затримали на день довше. ГВ не забороняли, радили на сонці тримати дитину. Десь коло місяця педіатр призначила хепель. Але коли чоловіку в аптеці сказали, що такій малій дитині бояться продавати такі ліки, він розвернувся і ми ще місяць не лікувались ніяк. Коло 2 міс. таки купили ті ліки, прийняли 5 раз (як казав лікар) і незабаром жовтушка минула (не знаю, чи був звязок з ліками чи сама собою). Теж маю майже повну банку, кому треба.
     
  17. Gala

    Gala Well-Known Member

    Відповідь: Жовтушка в дитини і грудне вигодовування

    Народилася в 2002....
     
  18. anka

    anka Well-Known Member

    Відповідь: Жовтушка в дитини і грудне вигодовування

    Мені якась та проблема виглядає роздутою. Яремко, Ви як завжди все гарно розтлумачили, дякую!
    Жовтяничка минає сама, причини виникнення -різні. Якби мені лікарі сказали відлучити від грудей через неї, то я б їх 100% відправила дуже далеко. Точно так само як і з вживанням препаратів новонародженими. З жовтяницею народжується кожна друга дитина і то не сучасна тенденція. Нема чого тут лікувати і панікувати. З таким самим успіхом скоро почнуть лікувати облисіння в новонароджених
     
  19. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    Відповідь: Жовтушка в дитини і грудне вигодовування

    Дівчата ще раз з розшифровкою
    а 12 тижнів це скільки? а? майже 3 місяці
    робіть висновки
    ну, жовтяниця жовтяниці рознь. вона може бути дійсно дуже небезпечною через гостре ураженням центральної нервової системи. Це може призвести до незворотнього хронічного ураження центральної нервової системи. Відповідно за дитиною потрібно спостерігати і при необхідності лікувати, Але ніколи не відмовою від ГВ!
     
    Останнє редагування: 3 Грудень 2009
  20. Ksusha

    Ksusha Well-Known Member

    Відповідь: Жовтушка в дитини і грудне вигодовування

    Ще в роддомі я побачила що моя малеча набагато жовтіша ніж сусіднє дитя. Я покликала медсестру - та натиснула пальчиком на лобика (зявився білий відтиск) і сказала, що все нормально. Це хоч і друга моя дитина, але досвіду в мене мало, тому я заспокоїлася (ну все ж нормально - лікар сказав!) А потім одна мама подивилася і сказала, що мала моя жовта. Я тоді викликала педіатра і вона знову заспокоїла - все нормально, личко жовте, але склєри чисті, білі - ви попийте глюкозу (100 гр в день)і все мине. За день ми ледве грам 40 випиваємо (3 дні щойно). А тут я прочитала дописи і задумалася - ніяких аналізів нам не казали робити, та й про глюкозу ніхто Вас не згадував. Чи не шкідливе буде таке лікування для маленької? Прививки від гепатиту не робила, дитина повністю на ГВ.
     
    • Тупо! Тупо! x 1